Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

LUCICA SI BUCICA – Inspectia Judiciara i-a trimis in judecata disciplinara pe procurorii Lucian Onea si Laura Bucica, de la “Unitatea Haules” DNA Ploiesti, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta, dupa ce au paradit-o pe procuroarea DNA Iorga Moraru: “Au dispus verificarea utilitatii si relevantei obiectivelor expertizei efectuate din dispozitia altui procuror; rezultatul a fost folosit ca mijloc de proba intr-un nou dosar vizandu-l chiar pe procurorul care a dispus expertiza”

Luni, 3 septembrie 2018 17:34 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Se intrevede o toamna grea pentru paraditorii de la vestita "Unitate Haules" DNA Ploiesti. Inspectia Judiciara a anuntat luni, 3 septembrie 2018, ca a exercitat vineri, 31 august 2018, actiunea disciplinara fata de procurorii Lucian Onea, zis Lucica (foto), in prezent suspendat din functia de procuror, fost sef al DNA Ploiesti, si Laura Bucica de la DNA Ploiesti, pentru dosarul pe care acestia i l-au fabricat fostei colege Mihaiela Iorga-Moraru, de la DNA – Structura Centrala, adversara notorie a Laurei Kovesi.


Este vorba despre dosarul in care Iorga Moraru este acuzata de presupuse fapte de favorizarea faptuitorului si fals intelectual in forma continuata, in legatura cu anchetarea omului de afaceri Florian Walter, intr-un dosar disjuns de la DIICOT si trimis la DNA Ploiesti. Iorga Moraru a fost trimisa in judecata printtr-un rechizitoriu confirmat de procurorul Marius Bulancea, seful Sectiei a II-a din DNA, insa dosarul a fost retrimis la DNA de Inalta Curte (click aici pentru a citi).

Acum, Inspectia Judiciara i-a bagat in disciplinar pe Lucica si Bucica pe articolul 99, litera t), teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (“exercitarea functiei cu rea-credinta”). Cei doi ar fi cerut ilegal verificarea unei expertize in cauza disjunsa, rezultatul fiind folosit pentru deschiderea unui dosar impotriva Mihaielei Iorga Moraru.

Prezentam comunicatul integral al Inspectiei Judiciare:

Bucuresti, 31 august 2018 – Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de:

- Bucica Laura, procuror la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti,

- Onea Lucian Gabriel, procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti (suspendat din functie la 27.07.2018, prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii cu nr.398 din data de 30.07.2018)

pentru 'exercitarea functiei cu rea credinta', abatere disciplinara prevazuta de art.99 lit.t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata.

In concret, procurorii au dispus, intr-o cauza disjunsa dintr-un dosar DIICOT, cu incalcarea intentionata a prevederilor art. 172 coroborat cu art. 327, art 339, art. 342 din CPP si ale 64 din Legea nr. 304 din 2004, verificarea, de un specialist antifrauda de la Serviciul Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie, printr-o constatare tehnico-stiintifica, a utilitatii si relevantei obiectivelor expertizei efectuate din dispozitia altui procuror; rezultatul verificarii a fost folosit de procurorii cercetati disciplinar ca mijloc de proba intr-un nou dosar al DNA-ST Ploiesti vizandu-l chiar pe procurorul care a dispus expertiza, desi verificarea a fost realizata prin raportare exclusiva la activitatea infractionala pe care tot procurorul Laura Bucica o retinuse in rechizitoriul intocmit in dosarul DIICOT anterior mentionat.

***

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea procurorilor in cauza”.


Accesari:4389

Comentarii

# Gilu date 3 septembrie 2018 19:46 +5

Cine sapa groapa altuia ...oboseste ! Asta nu- i nimic pe langa ce urmeaza . Ai vrut sa - i paradesti pe altii si acum , iata ca ai ocazia sa simti cum e ... Sa nu te miri !

# ^^ date 3 septembrie 2018 23:31 0

Ce zici Bobita ca ii spala CSM la foc automat.

# 112 date 4 septembrie 2018 18:03 +2

Chiar toti procurorii de la "unitatea de elita" trebuiau sa provina de la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina?Chiar nu observati ca au fost" relocati" acolo unde a fost nevoie de ei.RUSINE SA VA FIE!!!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER