24 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATOR EXCLUS DIN MAGISTRATURA – Daniel Dumitru de la Judecatoria Pitesti a primit cea mai dura sanctiune disciplinara. Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara l-a dat afara din magistratura pe Dumitru pentru exercitarea functiei cu rea-credinta si nerespectarea indatoririi de a se abtine (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 July 2022 17:36
Vizualizari: 7874

Nu doar judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj a fost exclus din magistratura miercuri, 20 iulie 2022, de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (click aici pentru a citi). La fel a patit si un al judecator, e drept, mai putin celebru. Si anume judecatorul Daniel Dumitru de la Judecatoria Pitesti.


 

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a decis excluderea din magistratura a lui Daniel Dumitru pentru posibila comitere a doua abateri disciplinare. Ne referim la “exercitarea functiei cu rea-credinta”, prevazuta de art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, si la “nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa”, prevazuta de art. 99 lit. i) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Solutia CSM a fost dispusa cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara.

Judecatorul Daniel Dumitru poate ataca decizia CSM de excludere din magistratura la un Complet de 5 judecatori in materie civila de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (vezi facsimil):


Cu majoritate, Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecator in cadrul judecatoriei Pitesti. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecator in cadrul Judecatoriei Pitesti, sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I si lit. i) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva domnului Dumitru Dumitru Daniel – judecator in cadrul Judecatoriei Pitesti pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza I si lit. i) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

 


Comentarii

# Dragos Barna date 20 July 2022 18:09 +63

C o randunica nici nu se face primavara si nici CSM nu se poate spala, dar , e un inceput

# DODI date 20 July 2022 19:05 +122

Cotețul, de când a intrat în BUDĂ, vrea să spele mizeriile lăsate în urmă de savarină și de ceilalți pupincuriști care au dus în derizoriu menirea și importanța acestei instituții a justiției românești. Nu-i mai puțin adevărat că la acesteu ”succesuri” au contribuit atât PERDOIU, pasărea de la ICCJ și alte asemenea arătări!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva