4 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LUJU A CURATAT JUSTITIA DE DANILET – Judecatorul Cristi Vasilica Danilet a fost dat afara din magistratura dupa dezvaluirile Lumea Justitiei. Danilet a fost sanctionat cu excludere din magistratura pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta dupa ce trei traficanti de droguri au fost eliberati din cauza ca fostul membru CSM nu a motivat incheierea de arestare si a uitat sa treaca in ea durata masurii preventive. Record absolut: Danilet are 3 excluderi din magistratura in mai putin de un an

Scris de: George TARATA - Valentin BUSUIOC | pdf | print

20 July 2022 15:50
Vizualizari: 7681

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj, fost membru CSM, a fost dat din nou afara din magistratura. S-a intamplat miercuri, 20 iulie 2022, cand Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a dispus excluderea din magistratura a lui Danilet in cel mai grav dosar disciplinar deschis pe numele acestuia. Iar masura a fost dispusa ca urmare a dezvaluirilor facute de Lumea Justitiei despre activitatea lui Cristi Vasilica Danilet, mai exact dupa ce Luju a prezentat cum trei traficanti de droguri au fost pusi in libertate din cauza ca fostul membru CSM a uitat sa treaca in incheiere durata arestarii preventive si nici nu si-a motivat hotararea.


 

Astfel, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a decis excluderea din magistratura a lui Danilet pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “exercitarea functiei cu grava neglijenta”. Decizia a fost luata cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara.

 

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara (vezi facsimil):


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj. In baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj, sanctiunea disciplinara constand in 'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza a II a din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva domnului Danilet Cristi Vasilica – judecator in cadrul Tribunalului Cluj pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. t) teza II a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, ca neintemeiate”.

 


 

Dezvaluirile Luju nu i-au dat nicio sansa


Amintim ca Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu dupa ce, in 12 ianuarie 2022, Luju a dezvaluit in exclusivitate cum trei traficanti de droguri au fost pusi in libertate pe mana lui Cristi Vasilica Danilet. Reluam pe scurt cazul, acesta putand fi citit in detaliu la finalul articolului.

In 17 februarie 2021, Cristi Vasilica Danilet a dispus arestarea preventiva a trei inculpati pe care DIICOT ii acuza de trafic de droguri de mare risc, judecatorul pronuntand in acest sens incheierea penala nr. 191/C/2021 in dosarul 747/117/2021. Plasati in arest preventiv, cei trei inculpati au formulat contestatie impotriva incheierii lui Cristi Vasilica Danilet, aceasta fiind admisa in 24 februarie 2021, cand judecatorii Gheorghe Valentin Chitidean si Claudia Ilies de la Curtea de Apel Cluj au dispus, prin incheierea penala nr. 30/2021, pronuntata in acelasi dosar 747/117/2021, desfiintarea in intregime a incheierii lui Danilet, trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Cluj si punerea de indata in libertate a inculpatilor.

De-a dreptul uluitoare sunt motivele pentru care magistratii Gheorghe Valentin Chitidean si Claudia Ilies au desfiintat incheierea lui Cristi Vasilica Danilet si i-au pus in libertate cei trei inculpati de trafic de droguri de mare risc. Mai exact, Curtea de Apel Cluj a constatat ca incheierea de arestare preventiva dispusa de Danilet nu a fost motivata. In plus, acelasi Cristi Vasilica Danilet a uitat sa treaca durata arestului preventiv, dispunand practic o arestare pe termen nedeterminat, a constatat CA Cluj.


Danilet a batut recordul


Aceasta noua excludere din magistratura il transforma pe Cristi Vasilica Danilet intr-un recordman. Este practic a treia excludere din sistem dispusa fata de Danilet in mai putin de un an. Dupa cum se stie, in 13 decembrie 2021, Vasilica a fost dat afara din magistratura de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara pentru scalambaielile de pe TikTok (click aici pentru a citi). Ulterior, in 25 mai 2022, aceeasi sanctiune de excludere din magistratura a fost pronuntata de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara fata de Cristi Vasilica Danilet si intr-un dosar in care Inspectia Judiciara l-a acuzat de activism politic, din cauza ca magistratul este membru intr-un ONG care singur se defineste drept entitate cu caracter politic (click aici pentru a citi).

Tot cu aceasta ocazie, Vasilica Danilet a devenit primul judecator din istoria magistraturii romane exclus de trei ori din sistem. Primul a fost Sergiu Leon Rus de la Curtea de Apel Cluj, iar a doua – mult mai cunoscuta – a fost judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti. Rus a primit cea dintai excludere din partea CSM in 2008, iar pe a doua in 2018, aceasta ramanand definitiva in 2019 la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La randul ei, Cami a fost exclusa prima data in 2017, iar a doua oara in 2018, confirmarea ICCJ in acest din urma caz venind in 2022.


* Cititi aici mai multe detalii despre cazul dezvaluit de Lumea Justitiei privind modul in care trei traficanti de droguri au fost pusi in libertate din cauza ca judecatorul Cristi Vasilica Danilet a uitat sa treaca in hotarare durata arestului si nu si-a motivat incheierea

Comentarii

# Cetateanul date 20 July 2022 16:37 +118

A ha... a ha ha... a ha ha ha.

# banditu coroiu date 20 July 2022 18:09 +138

N'ea vasilica, te invat ioo o chestie ca sa-i fentezi pe cesemisti si sa intri iar la cascavalu' gros.. Te duci mataluta si-ti faci schimbare de sex (ca tot esti sustinut de useristi-curcubeisti si ai pile la multisexuali), te redenumesti vasilica danuta sau daniela sau didina sau cum vrei tu, iti dai iar examenele la sri sau unde ai pile, dupa care te apuci iar de pedepsit pesedisti si de facut videoclipuri la piscina. Iti garantez ca lumea tiktokaristilor te asteapa sa te vada cum faci scheme de karate la piscina, cu sutien pe tine si cu botox in buze.

# Matei date 20 July 2022 18:27 -11

Toate problemele din justitia din Romania au fost rezolvate si trebuia stabilit un nou record la nr de excluderi din magistratira ... Ce jenant! Cine nu e cu noi e impotriva noastra! Slava Savonea!

# Kakaletz, iti dau ... o idee LOL date 20 July 2022 18:43 +28

Deschide-ti un club de " kara-te " :-) si faci banul gros din luat picioare-n gura! :D

# DODI date 20 July 2022 19:00 +23

Noua securitate lucrează ”Cu mâinile curate”. Toți pupincuriștii lui Petrov au început să cunoască interiorul penitenciarelor românești ori au fost dați afară din serviciu sau funcțiile deținute. Doar pupincurista șefă - slujirea - a ajuns la niște fese europene la care nici măcar Petrov nu visa (doar cioalaniSS mai visează cu ochii deschiși, că minte ce-i mai trebuie?).

# Victor date 21 July 2022 07:28 0

“Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”

# Victor date 21 July 2022 07:37 +1

Să gândești e greu, de asta cei mai mulți oameni doar îi judecă pe ceilalți. – Carl Jung Toți oamenii confundă limita vederii lor cu limitele lumii. – Arthur Schopenhauer Este semnul unei minți educate să poată cântări o idee cu care nu este de acord. – Aristotel

# Avramescu date 22 July 2022 02:01 -107

Buna ziua stimati oaspeti. Vreau sa va spun ca desi nu il simpatizez pe Criti Danilet ajung la concluzia ca acesta este supus unui multiplu atac pentru a fi dat afara din justitie. Nu este corect ce i se intimpla si sunt acum alaturi de el desi a fost de multe ori magar. Nu ai dreptul sa impusti un om doar pentru ca nu este de acord cu tine. Nici eu nu sunt de acord cu el in multe privinte si am vazut ca a gresit in cateva cazuri, dar nu pot sa afirm ca trebuie sa dat afara din magistratura. Toti putem sa gresim. Sigur in acea speta judiciara nu a fost atent dar nu trebuie sa il impuscam. Repet, nu il iubesc, dar nu il cred de atata rea credinta. L-am cunoscut la Oradea, sigur el nu ma mai stie, dar, am citit in el din cateva discutii ca este un om cu multa buna credinta si multa sensibilitate sufleteasca Nu cred ca trebuie sa fie dat afara din magistratura si sunt de acord sa ma duc ca si martor pentru el pentru a arata ca a respectat legea si ca nu trebuie sa il aruncam pe aratura.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva