22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

JUDECATORII TERORIZATI DE GHENA AU CASTIGAT – A esuat executia judecatorilor Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti, care au demascat-o pe membra CSM Mariana Ghena ca a arestat-o nelegal pe avocata Rodica Constantinovici. CSM a pus capat actiunii disciplinare impotriva celor doi. Nici nu se putea altfel cat timp decizia judecatorilor Median si Gavris a fost confirmata de ICCJ. Ghena poate intra in istorie (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 January 2021 17:09
Vizualizari: 10534

S-a facut dreptate pentru judecatorii Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti, hartuiti cu o actiune disciplinara deschisa la cererea Marianei Ghena (foto) dupa ce au demascat-o pe aceasta ca a arestat-o nelegal pe avocata Rodica Constantinovici, la pachet cu o gravida in 8 luni. Incercarea de executie a celor doi magistrati pentru solutia curajoasa pe care au dat-o a esuat.


 

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a pus capat miercuri, 20 ianuarie 2021, actiunii disciplinare declansate de Inspectia Judiciara impotriva judecatorilor Median si Gavris ca urmare a cererii Marianei Ghena. Concret, Sectia pentru judecatori a constatat nulitatea actiunii disciplinare exercitate fata de judecatorii Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti, acuzati de pretinsa comitere a abaterilor disciplinare constand in “nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale ori a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii” (art. 99 lit.s din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si “exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni” (art. 99 lit.t din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).


Prezentam minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


“Admite exceptia nulitatii absolute a rezolutiei de exercitare a actiunii disciplinare invocate de paratii Gavris Dumitru Marcel si Median Anca Mihaela pentru lipsa sesizarii.

Constata nulitatea absoluta a actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara impotriva paratilor Gavris Dumitru Marcel si Median Anca Mihaela pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art.99 lit. s) si t) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


Istoria hartuielii


Cazul a fost prezentat pe larg de Lumea Justitiei, impreuna cu detaliile despre arestarea nelegala a avocatei Rodica Constantinovici intr-un dosar “ANRP” dispusa de judecatoarea Mariana Ghena, in 2015, pe cand presta la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorii Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti au fost reclamati la Inspectia Judiciara de Mariana Ghena, nervoasa ca cei doi i-au acordat daune morale de 50.000 lei avocatei Rodica Constantinovici si au stabilit ca aceasta a fost arestata nelegal de actuala membra CSM. Actiunea Inspectiei Judiciare declansata la cererea Marianei Ghena a picat insa in Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara la 31 octombrie 2019, care a constatat nulitatea absoluta a actiunii disciplinare (click aici pentru a citi).

Totusi, calvarul pentru cei doi judecatori nu s-a oprit. Hotararea CSM a fost atacata cu recurs de Inspectia Judiciara la Inalta Curte, acolo unde, in 18 mai 2020, s-a dispus casarea hotararii CSM si continuarea judecatii disciplinare a judecatorilor Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti (click aici pentru a citi).

Judecata a continuat pana miercuri, 20 ianuarie 2021, cand, asa cum am vazut, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a respins din nou actiunea Inspectiei Judiciare. Desigur, nu este deloc exclus ca Inspectia sa recidiveze si sa atace din nou la ICCJ hotararea CSM, ceea ce ar fi de-a dreptul aberant si abuziv. Si spunem asta in conditiile in care nu exista nicio posibilitate ca judecatorii Anca Mihaela Median si Dumitru Marcel Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti sa fie sanctionati pentru decizia lor prin care i-au acordat daune avocatei Rodica Constantinovici pe motiv ca a fost arestata nelegal de Mariana Ghena din CSM intrucat solutia lor a fost confirmata la finele anului trecut de Inalta Curte de Casatie si Justitie (click aici pentru a citi).


Mariana Ghena poate face istorie


In final repetam ce am mai scris si in alte articole pe acest caz: asteptam ca Ministerul Finantelor sa se indrepte cu actiune in regres impotriva judecatoarei Mariana Ghena pentru recuperarea sumei de 50.000 lei platite ca daune morale avocatei Rodica Constantinovici. Caci vorbim despre bani dati de la buget, deci din buzunarele tuturor romanilor. Cu alte cuvinte, romanii platesc din banii lor pentru o arestare nelegala comisa de judecatoarea Mariana Ghena din CSM.

Pe de alta parte, o asemena actiune din partea Ministerului de Finante ar face ca Mariana Ghena sa intre in istorie: ar fi primul judecator de la Inalta Curte, daca nu cumva primul judecator din tara, impotriva caruia statul sa se indrepte cu actiune in regres pentru comiterea unei erori judiciare.

Comentarii

# MN date 20 January 2021 19:57 +7

Tare curios sunt daca ministerul de finante ii ia banii lui Ghena sau bani ii da avoacatei tot din bani nostri, adica din munca noastra, deci tu iti bagi joc de semeni tai iar noi sa platim?. Mai mult astept si o plangere penala impotriva ei daca se crede o justitie adevarata. Apoi plimbata prin centru capitalei cu un urs de lant. Halal justitie

# Ion date 20 January 2021 20:42 +1

La gunoi cu ghena!

# invers, uăi! date 20 January 2021 22:59 +2

La ghenă cu gunoiul! :P

# santinela date 21 January 2021 07:55 +5

Desi era evident ca arestarea unei femei gravide in luna a 8-a si restul sint de domeniul patologicului, a mai cerut si ca Inspectia Judiciara sa-i "repereze" onoarea. Care onoaree? Tu nu mai trebuia de muuult de tot sa mai fi in magistratura.Pute locul sub tine la CSM !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva