26 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

OLGUTA LE-A BAGAT MORTUL IN CASA – DNA nu stie cum s-o scoata la capat cu dosarul fabricat in plina campanie electorala Liei Olguta Vasilescu, defilata in catuse cu scopul de a nu mai fi aleasa primar al Craiovei. De doi ani de cand Curtea de Apel Bucuresti a macelarit rechizitoriul, dosarul zace la DNA. Intre timp, Olguta Vasilescu a facut plangere penala la SIIJ impotriva procuroarei Claudia Rosu pentru abuz in serviciu, purtare abuziva, cercetare abuziva si tortura (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 March 2019 11:45
Vizualizari: 9166

Nu va grabiti sa-l laudati pe actualul procuror-sef al DNA Calin Nistor (foto 1 alaturi de Laura Kovesi), cum ca ar reforma parchetul sau ca ar incerca sa repare abuzurile comise in mandatul lui Kovesi! Sub Nistor, Directia Nationala Anticoruptie continua cel putin o meteahna de pe vremea Lulutei – si anume: tinerea la sertar a unor dosare, pentru ca asupra oamenilor deveniti tinte ale parchetului sa persiste eticheta de „penali”.


De data aceasta, este vorba despre cauza fostului ministru al Muncii Olguta Vasilescu (foto 2). In 5 martie 2019, Lumea Justitiei a trimis o solicitare catre Directia Nationala Anticoruptie, dorind sa stim care mai este parcursul dosarului pe care procuroarea Claudia Rosu i l-a fabricat Olgutei pe 30 martie 2016 (cand aceasta era primarul Craiovei), retinand-o pentru 24 de ore si defiland-o in catuse prin fata presei, in plina campanie electorala, cu scopul de a o elimina din cursa pentru Primaria Craiovei. Amintim pe scurt ca rechizitoriul (confirmat de adjunctul Sectiei I DNA Danut Volintiru) a fost atat de prost, incat s-a facut tandari de doua ori in instanta: prima oara pe 20 septembrie 2016 la Tribunalul Bucuresti (click aici pentru a citi), iar a doua oara definitiv pe 27 ianuarie 2017 la Curtea de Apel Bucuresti (click aici pentru a citi). Intre timp, judecatorii de drepturi si libertati au pus-o rapid pe Olguta Vasilescu in libertate, dupa numai 6 zile de arest la domiciliu.

Raspunsul DNA la solicitarea Luju.ro a sosit surprinzator de repede, parchetul transmitandu-ne vineri, 8 martie 2019, ca dosarul inca este in lucru si deci nu ne poate da mai multe detalii. Deci la trei ani de la executia judiciara si mediatica a Olgutei Vasilescu, si la doi ani de la anularea definitiva a rechizitoriului, dosarul zace la DNA. Cum ar spune Laura Kovesi, procurorii stau "cu curul pe dosar".

Iata ce am intrebat noi:

In baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, va rog sa ne comunicati care este stadiul dosarului in care DNA a trimis-o in judecata pe Lia Olguta Vasilescu (cauza mediatizata prin urmatorul comunicat: http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=7590).

Mai precis, in contextul in care pe 27 ianuarie 2017 Curtea de Apel Bucuresti a dispus definitiv restituirea rechizitoriului la parchet, va rog sa ne comunicati:

- numele persoanelor trimise din nou in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie dupa hotararea CAB;

- numele persoanelor pentru care DNA a dispus solutii de clasare;

- literele din articolul 16 Cod procedura penala pe care se bazeaza eventualele solutii de clasare”.

Redam raspunsul DNA (vezi facsimil):

La solicitarea dvs. din data de 06 martie 2019, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa va comunice urmatoarele:

Dosarul la care faceti referire este in lucru pe rolul DNA – Structura Centrala, in acest moment, alte informatii referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispozitie in conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”.


Prevederea legala invocata de DNA:

Se excepteaza de la accesul liber al cetatenilor, prevazut la art. 1 si, respectiv, la art. 11/1, urmatoarele informatii: (...) informatiile privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei, se dezvaluie surse confidentiale ori se pun in pericol viata, integritatea corporala, sanatatea unei persoane in urma anchetei efectuate sau in curs de desfasurare”.

Contraatacul Olgutei

Tot in 5 martie 2019, Lia Olguta Vasilescu a anuntat in emisiunea jurnalistului Victor Ciutacu („Punctul culminant”, de la Romania TV) ca i-a denuntat la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) pe procuroarea Claudia Rosu si pe politistul judiciar Antonie Smarandache, acuzandu-i de abuz in serviciu, purtare abuziva, cercetare abuziva si tortura:

Eu am depus un denunt in urma cu cateva saptamani – am primit si adresa acasa ca s-a deschis un dosar penal. Sigur ca va incepe faza de urmarire penala. Infractiunile pe care le reclam sunt abuz in serviciu, purtare abuziva, cercetare abuziva si tortura. A fost si tortura fizica, si psihica asupra unuia dintre colaboratorii mei, pe care la inceput l-au luat cu binisorul, ca sa ma denunte pe mine. Acesta a spus ca nu stie nimic despre mine. Si apoi au inceput sa-l sperie, sa ii spuna despre lucruri care se petrecusera acum zece ani. Aceasta persoana avusese o firma si stiau ei ce se intamplase acolo acum zece ani. Nu a vrut nici in aceasta situatie sa ma denunte si sa-si puna aparatura de inregistrare.

Comentarii

# DODI date 10 March 2019 17:51 +7

Dosarul era ”în lucru” la cererea expresă a frânarului de la Cotroceni și a tractoristului de la ALBALUX. Este singurul motiv. În fapt este ironia sorții: în România o nulitate caracterizată prin frâna pusă legilor emise de Parlament și declarată oficial ca hoț imobiliar să trebuiască să semneze numirea ca ministru unei persoane care are vina de a face parte din PSD și de a fi făcut ceva în viață. Altceva decât furtul imobiliar practicat de frânar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2024 – Coldea si-a facut implant. Pont pentru DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva