22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NELEGIUITII DE LA ASPA – Curtea de Apel Bucuresti a suspendat normele de aplicare a Legii prin care s-a dat liber la eutanasierea cainilor fara stapan. Dispozitiile Curtii sunt sfidate. Angajatii ASPA, in frunte cu seful hingherilor Razvan Bancescu, ies in fiecare seara sa vaneze si sa masacreze animale pe strazi, dar si sa agreseze iubitorii de caini care se opun acestor practici barbare (Bataie - Video)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

8 July 2014 17:24
Vizualizari: 11815

Judecatorul Vasile Bicu de la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Bucuresti a hotarat, in data de 20 iunie 2014, suspendarea executarii prevederilor H.G. nr.1059/2013 pentru aprobarea normelor de aplicare a OUG nr.155/2001, cunoscuta si ca "Legea lui Ionut", prin care s-a dispus eutanasierea cainilor fara stapan. Cu toate ca decizia instantei, care poate fi citita integral la finalul articolului, nu este definitiva, Curtea de Apel Bucuresti a specificat in clar ca, pana la pronuntarea instantei de fond, normele metodologice din respectiva Hotararea de Guvern sunt suspendate. Ceea ce inseamna ca orice actiune facuta in sensul capturarii, transportului sau uciderii cainilor fara stapan este in afara legii.


ASPA calca in picioare o hotarare judecatoreasca

Incredibil, dar cei care incalca cu buna stiinta aceste norme, chiar si dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti, sunt chiar autoritatile. Mai exact, Asociatia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) din Primaria Capitalei, coordonata de Razvan Bancescu (foto) - fost controlor RATB - a continuat actiunile de capturare si apoi masacrare a cainilor fara stapan, iesind in fiecare seara pe strazi, alaturi de Politia Locala. Iubitorii de animale, care sunt la curent cu decizia instantei de suspendare a practicii de eutanasiere a cainilor fara stapan, au luat pozitie fata de actiunile ASPA si au hotarat sa iasa seara de seara pentru a stopa autoritatile sa mai ridice animalele. Mai grav este ca, de la data pronuntarii deciziei CAB, ASPA a inasprit si extins actiunile nu doar impotriva animalelor, ci si a posesorilor de animale.

Seful ASPA, Razvan Bancescu, imparte pumni iubitorilor de animale

Pe reteaua de socializare Facebook a fost creat un grup pentru protejarea cainilor fara stapan in care sunt postate zilnic actiunile ilegale ale ASPA, coordonata de Razvan Bancescu. Cea mai recenta postare il are in prim-plan chiar pe seful ASPA care imparte pumni iubitorilor de animale dupa care este aparat de Politia Locala. Iata ce se precizeaza pe pagina de Facebook "Pe urmele HINGHERILOR": "Razvan Bancescu in cursul noptii de 07.07.2014, a facut un grav accident de circulatie soldat cu 3 victime (inclusiv un copil). Toate victimele au fost ridicate cu targa si duse la spital. Dupa accident, in prezenta martorilor, a batut o femeie care a fost si ea transportata la spital. Politia a refuzat sa ne dea rezultatul etilotestului dar speram sa il aflam in curand".

Intregul incident este filmat de iubitorii de animale, care in fiecare seara merg in spatele dubelor de ecarisaj pentru a-i impiedica pe hingheri sa mai captureze abuziv animalele fara stapan. Trebuie precizat ca in ultima perioada, masinile hingherilor sunt insotite si de patrule ale Politiei Locale, care ori de cate ori are loc o altercatie, intervin in apararea hingherilor. Situatia a degenerat in asa maniera incat reprezentantii ASPA au ajuns sa agreseze fizic chiar si posesorii de animale. In acest sens este inregistrata o plangere penala impotriva reprezentantilor ASPA formulata de catre o femeie care, in timp ce se afla cu cainele la plimbare in jurul blocului in care domiciliaza, a fost agresata fizic de hingheri pentru ca a refuzat sa ii lase pe acestia sa ii ridice cainele, pe care il avea in lesa (foto 2).

Apararea lui Bancescu: "Am reactionat pentru a ma apara"

In urma scandalului iscat in cursul serii de 7 iulie 2014, coordonatorul de proiect al ADSA, Razvan Bancescu, a depus o plangere penala pentru vatamare corporala si pentru distrugerea masinii. Intr-o declaratie acordata mediafax.ro, Razvan Bancescu afirma ca reactiile pe care le-a avut in acest scandal au fost pentru a se apara: "Am plecat cu greu in interventia planificata pentru Sectorul 6, din sediul de pe soseaua Oltenitei din Sectorul 4 al Capitalei. Masinile cu echipele de hingheri au putut pleca numai dupa ce au sosit la fata locului echipele de interventie rapida. Am fost lovit intentionat din spate, in partea stanga. Am sunat la 112, am anuntat incidentul. Este vorba de aceeasi masina care a blocat iesirea masinii personale si sambata, si duminica, la iesirea din sediul de pe Oltenitei. Altercatia a avut loc in timpul cercetarilor pentru accidentul rutier. Eu le-am facut semn celor coborati din masina aflata in spatele masinii mele sa se dea mai in spate, moment in care am fost scuipat si lovit la picior. Am reactionat pentru a ma apara. Am depus plangere la politie pentru vatamare si distrugere, urmand sa aduc atat raportul medico-legal, cat si experiza masinii."

CAB: "S-a apreciat ca se impune suspendarea actului administrativ contestat, daca executarea imediata si integrala a acestuia poate cauza persoanelor, in anumite circumstante, un prejudiciu ireparabil, pe care echitatea il impune sa fie evitat, in masura posibilului"

Decizia CAB de suspendare a executarii prevederilor H.G. nr.1059/2013 in care sunt specificate normele de aplicare a OUG 155/2001 vine ca urmare a actiunii deschise de Fundatia pentru Protectia Animalelor Vier Pfoten Romania impotriva Guvernului in care ONG-ul evidentia ca normele de aplicare cuprind mai multe prevederi care contrazic legea. In sentinta civila nr.1982 din data de 20 iunie 2014 pronuntata de judecatorul Vasile Bicu in dosarul nr. 1622/2/2014 se expun motivele pentru care se impune suspendarea Hotararii Guvernului prin care s-a dispus eutanasierea cainilor fara stapan.

Prezentam in continuare pasaje din sentinta pronuntata de Vasile Bicu de la CAB in data de 20 iunie 2014:

"S-a apreciat ca se impune suspendarea actului administrativ contestat, daca executarea imediata si integrala a acestuia poate cauza persoanelor, in anumite circumstante, un prejudiciu ireparabil, pe care echitatea il impune sa fie evitat, in masura posibilului.

De asemenea, practica instantei supreme este in sensul ca trebuie interpretata notiunea de paguba iminenta ca implicand urgenta pentru a opera suspendarea efectelor actului administrativ, iar urgenta exista cand executarea actului administrativ aduce o atingere grava si imediata unui interes public, situatiei reclamantului sau intereselor pe care acesta intelege sa le apere.

In speta, accentuand natura de act administrativ unilateral cu caracter normativ, producand efecte erga omnes, a HG nr. 1059/2013, am punctat dupa fiecare articol enuntat unele dintre consecintele importante, ireparabile, care s-ar produce in cazul executarii imediate a actului administrativ contestat, precum si perturbarile semnificative ale serviciului de gestionare a cainilor fara stapan si gravele efecte asupra securitatii raporturilor juridice.

Astfel, in masura in care nu s-ar lua masura suspendarii actului normativ contestat, prevederile art. 2 lit. n) din HG nr. 1059/2013 ar dobandi aplicabilitate practica, desi sunt in vadita contradictie cu dispozitiile art. 4 alin.2 din OUG nr. 155/2001. Practic, s-ar ajunge ca serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan sa fíe atribuite si prin delegare si incredintare, nu doar prin concesionare cum prevede OUG nr. 155/2001, si nu doar asociatiilor si fundatiilor, ci si a altor tipuri de persoane juridice.

Este usor de anticipat ce consecinte materiale si juridice absolut semnificative s-ar produce in situatia in care s-ar da eficienta acestor articole evident nelegale, iar ulterior, s-ar constata prin hotarare judecatoreasca irevocabila ca aparenta lor de drept a fost infranta si ca nu pot produce efecte juridice valabile. S-ar ajunge, evident, la situatia in care contractele incheiate cu terte persoane in vederea realizarii serviciului specializat pentru gestionarea cainilor fara stapan ar fi lovite de nulitate, cu consecinte financiare incalculabile asupra patrimoniului autoritatilor publice locale si nu numai.

In al doilea rand, in lipsa masurii suspendarii, s-ar da eficienta dispozitiilor nelegale ale art.3 alin.1, si s-ar ajunge la posibilitatea incheierii de catre serviciile specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan a unor protocoale de colaborare cu unitatile administrativ - teritoriale cu care se invecineaza, desi aceasta ipoteza excede cadrului legal stabilit prin art. 1 din OUG nr. 155/2001, Legii nr. 215/2001 si HG 955/2004.

Ulterioara infirmare a caracterului legal al acestei prevederi s-ar reflecta imediat si asupra protocoalelor incheiate in baza acestei dispozitii, cu consecinta evidenta a compromiterii intregii strategii de alocare a resurselor financiare, umane, logistice de catre serviciile specializate care si-au impartit responsabilitatile cu unitati administrativ teritoriale invecinate.

Urmand acelasi rationament, mentinerea in vigoare a HG nr. 1059/2013, si deci inclusiv a art.5 alin. 4, ar permite plasarea adaposturile publice pentru cainii fara stapan si pe raza unitatilor administrativ-teritoriale aflate in vecinatate, desi astfel se incalca litera si spiritul legii prin care s-a prevazut obligatia fiecarei unitati administrative-teritoriale de a infiinta servicii de gestionare si adaposturi publice, de a gestiona aceasta problema local, in raport de nevoile comunitatii respective.

infiintarea adaposturilor publice pe raza altor unitati administrativ - teritoriale invecinate va determina o serie intreaga de consecinte financiare, administrative, juridice, aproape insurmontabile. O asemenea masura ar determina stabilirea unor raporturi juridice complexe, implicand situatia juridica a terenului, edificarea adapostului, sursele de finantare, drepturile de administrare, personalul angajat, dimensionarea adaposturilor (logistic, uman, etc) fata de problematica particulara a cainilor fara stapan din unitatea administrativ teritoriala respectiva, s.a.m.d. Necesitatea preintampinarii luarii unor asemenea masuri reclama interventia urgenta a instantei, in sensul suspendarii aplicarii acestor dispozitii, avand un cert potential de atingere a interesului public si a securitatii raporturilor juridice. (...) Ar fi absolut de neimaginat sa existe motive atat de grave de infrangere a aparentei de drept (si am enumerat doar o parte dintre acestea), cu consecinte majore atat pentru interesul public cat si pentru reclamanta si alte persoane fizice sau juridice ce intra in sfera de reglementare a Hotararii, iar aceasta sa continue sa isi produca efectele, beneficiind de prezumtia de legalitate!

Avand in vedere argumentele expuse in cele ce preced, considera ca sunt indeplinite in mod cumulativ cerintele legale pentru a se dispune suspendarea executarii prevederilor nelegale ale actului administrativ atacat. (...) Prevederile din HG nr. 1059/2013 mentionate, care incalca OUG nr. 155/2001 si legislatia subsecventa, sunt strans legate cu celelalte dispozitii ale HG nr. 1059/2013, astfel incat se impune suspendarea executarii in intregime a HG nr. 1059/2013. (...)

Ulterioara infirmare a caracterului legal al acestei prevederi s-ar reflecta imediat si asupra protocoalelor incheiate in baza acestei dispozitii, cu consecinta evidenta a compromiterii intregii strategii de alocare a resurselor financiare, umane, logistice de catre serviciile specializate care si-au impartit responsabilitatile cu unitati administrativ teritoriale invecinate.

Mentinerea in vigoare a HG nr. 1059/2013, si deci inclusiv a art.5 alin. 4, ar permite plasarea adaposturile publice pentru cainii fara stapan si pe raza unitatilor administrativ-teritoriale aflate in vecinatate, desi astfel se incalca legea prin care s-a prevazut obligatia fiecarei unitati administrative-teritoriale de a infiinta servicii de gestionare si adaposturi publice, de a gestiona aceasta problema local, in raport de nevoile comunitatii respective.

Infiintarea adaposturilor publice pe raza altor unitati administrativ - teritoriale invecinate va determina o serie intreaga de consecinte financiare. O asemenea masura ar determina stabilirea unor raporturi juridice, implicand situatia juridica a terenului, edificarea adapostului, sursele de finantare, drepturile de administrare, personalul angajat, dimensionarea adaposturilor (logistic, uman, etc) fata de problematica particulara a cainilor fara stapan din unitatea administrativ teritoriala respectiva.

Din aceste motive, in baza rt. 14 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, Curtea va admite cererea si va dispune suspendarea executarii H.G. nr.1059/2013 pana la pronuntarea instantei de fond".


*Cititi aici integral sentinta CAB

Comentarii

# Gogu date 8 July 2014 17:18 -14

Cȃnd am văzut titlul „NELEGIUITII DE LA ASPA”, credeam că articolul o să fie o poveste despre cum nenorociții ăia NU strȃng cȃinii sălbatici, așa cum ar trebui.

# ion date 8 July 2014 17:23 -2

Sper sa te stranga pe tine si sa te bage la balamuc

# vasile date 8 July 2014 20:41 -15

Cata ideotenie la autoarea aricolului. CA a suspendat eutanasierea si nu strangerea canilor de pe strada. Doamna jurnalist ai copii?Ce-ar fi, vorba lui Basescu, ca unul din ei sa nu se mai intoarca seara acasa si apoi sa afili la stiri ca a fost mancat de cani.

# Vlad Ionescu date 9 July 2014 21:22 +19

:lol: Vasile tu stii ceva dar nu stii bine. Suspendarea normelor noii legi implica evident suspendarea aplicarii acestei legi si valideaza vechea lege, cea care era in vigoare in momentul in care a fost data aceasta imbecilitate de noua lege. DAR acea lege nu prevede ca prinderea sa se faca in continuare cu aceste firme care iau 219 ron pe caine prins si care au castigat licitatia in mod complet ILEGAL, niciuna din ele neavand in obiectul de lucru servicii veterinare. Aceste firme sunt ale apropiatilor lui bancescu prin intermediul carora el sifoneaza bani din bugetul public. Documenteaza-te inainte de a comenta si citeste si prevederile vechii legi

# Alice date 25 August 2014 18:37 +1

Normele sunt suspendate atat pt CAPTURARE cat si pentru EUTANASIE, Vasile !!!! Unde dracu ati vazut voi oameni mancati de caini? Aas prostie ca in tara asta...numai gasesti. Anghelofili s-au imbogatit dupa urma "copilului" de la orfelinat si voi jeliti si urlati ca prostii in saracia voastra

# Luiza date 9 July 2014 05:03 +26

Pentru Gogu si vasile: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba" - parintele Arsenie BOCA. Mai bine ati pune mana sa va mai educati, sa mai cititi si apoi sa comentati si sa emanati idei demne de Epoca de piatra. Pe voi nici D-zeu nu va mai schimba in bine, sunteti o rusine pentru specia umana.

# @ion date 9 July 2014 21:58 +13

sa iti explic: un om care incalca legea este nelegiut! 

# sandman date 10 July 2014 00:26 +8

Pentru Gogu si vasile: pareti frati cu Bancescu. Sinteti la fel de cretini. :lol:

# Valentin date 8 July 2014 17:58 -20

Câinii sălbatici din Bucureşti şi alte oraşe trebuie stârpiţi cu celeritate. Felicitări mele pentru Răzvan Băncescu care a lichidat până acum peste 10.000 de maidanezi. După ce se va rezolva povestea cu normele sunt sigur că va curăţa definitiv oraşul de aceşti dunători.

# Luiza date 9 July 2014 05:07 +23

Valentin...anghel? De unde ati iesit asa plini de ura si primitivism? Voi sunteti daunatorii care trebuie starpiti din societate, voi nu aduceti nimic bun cu voi pe lumea asta. mai bine v-ati duce la munca in folosul soscietatii decat sa bateti campii.

# Ana date 12 July 2014 03:56 0

10000? Voi nu realizati ca va fura pe fata cu legea pt care ati iesit in strada ??? Capete patrate,rad si curcile de voi si de matematica vostra facuta cu femeia care spala scarile ! ;-)

# Maria date 8 July 2014 18:11 +20

Dupa cum comenteaza unii pe aici, ti se face frica sa mai iesi pe strada. Cred ca ar trebui infiintata o ASPA pentru sociopati, sa vezi atunci ce de bani ar face statul

# Marighioala date 8 July 2014 19:06 +17

Statul își ține sociopații în serviciile secrete. Nu sunt pe stradă. Stau la fereală.

# obiectiva date 8 July 2014 19:10 +10

nota 10, Marghioala.... :D

# Marinica date 10 July 2014 16:55 +1

Doamna, jos palaria! Sunteti geniala!

# Marinica date 10 July 2014 16:58 +1

Doamna, jos palaria! Sunteti geniala!

# Koko date 8 July 2014 18:52 -7

Da, ce sa spun, mai bine sa moara copiii muscati de caini decat sa fie omorati cainii, nu? Voi, astia iubitorii de animale, de ce nu-i luati acasa, daca ii iubiti asa de mult?

# obiectiva date 8 July 2014 19:00 +6

astia din primarii fac ceva pe hotararile judecatoresti...AM SI LA BACAU pe madam POZARNEA DE LA directia de asistenta publica a mun. bacau....acu`, de infractorul de stavarache am scapat, mi/au mai usurat astia viata, urmeaza directoarea si directorul general al DGASPC BC, sorin brasoveanu care de 24 de ani de cand e director la DGASPC BC a imputit scaunul ala........si NU face decat sa incalce dreoturile copiilor......

# obiectiva date 8 July 2014 19:04 0

din 2010 am o hotarare judecatoreasca data de ICCJ privind exceptia de nelegalitate a art.  30   din H.G. nr. 268 din 14.03.2007 prin sentinţa nr. 5/22 ianuarie 2010  Curtea de Apel Bacău - Secţia contencios administrativ, definitivă şi irevocabilă prin Decizia nr. 2402/7 mai 2010   Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia contencios administrativ, nerespectată de acesta niciodată  până şi ultima decizie de punere în plata a indemnizaţiei lunare pentru COPILUL MEU CU HANDICAP GRAV  Decizia 2043/01.10.2013, emisă de Direcţia de Asistenţă Socială a Mun. Bacău fiind dată TOT  în baza art. 30 din H.G. nr. 268 din 14.03.2007. ASA CA, ASTIA FAC CEVA SI PE DECIZIILE ICCJ...

# obiectiva date 8 July 2014 19:08 0

a fost admisa exceptia de nelegalitate a art. 30 din HG 268/2007 data de GUVERNUL BOC ca sa faca o miscare de frauda a bugetului public destinat platii idnemnizatiilor lunare a persoanelor cu handicap, adica MANANCA DIN PERIOADA DE VALABILITATE A CERTIFICATULUI de la 2 pana la 4 luni de plata a indemnizatiei datorate.......adicalea, certificatul d eincadrare in grad de handicap  este perfect valabil DAR nu iti platesc si drepturile banesti aferente pentru el...

# Maria date 8 July 2014 19:04 +11

Problema nu se pune in termenii astia simplisti si eronati: care pe care. Copiii mor in primul rand din cauza neglijentei parintilor sau familiei, din cauza pornirilor lor criminale asa cum se vede in ultimele zile la stiri (nenumarate cazuri de pruncucideri, abandonuri etc) sau a sistemului sanitar. Cainii nu trebuie sa fie pe strazi, dar nici omorati. Nu ei sunt de vina ca sunt pe strazi, ci tot omul care abandoneaza puii propriilor lor catele pe strazi, refuzand sa aiba o conduita civica adecvata in sensul sterilizarii animalelor din curti si apartamente. Incepeti sa renuntati la inflamare si priviti cu intepciune problema. Se cheltuie atatia bani de zeci de ani in numele rezolvarii prin metode barbare a acestei probleme si nu se face nimic, in afara de sifonarea unor fonduri de catre primari. Cainii au si ei dreptul la viata, sa construiasca adaposturi in care sa-i tina. Un simplu calcul arata chiar ca ar fi mai ifetin decat omorarea lor. 

# Sanda date 8 July 2014 20:29 -11

"Cainii au si ei dreptul la viata", de acord, dar si porcii, si furnicile au dreptul la viata, nu? Cu oamenii este o problema, ca ei nu prea mai au drepturi. Stiu sigur ca nu toti iubitorii de animale sunt vegetarieni, asa ca nu inteleg de ce doar cainii au dreptul la viata? Sunt de acord cu ideea adaposturilor, nu sunt de acord sa se cheltuie bani publici pentru intretinerea cainilor. Pentru ca ne dorim sa fim o tara civilizata si pentru ca oamenii au si dreptul la viata si la integritate corporala, cainii nu au ce cauta pe strazi. Acestia pot fi adunati in adaposturi de catre asociatiile iubitorilor de caini, care vor trebui sa gaseasca solutii pentru intretinerea lor: donatii, sponsorizari, etc. Indiferent cat ar fi de "ieftina" intretinerea cainilor in adaposturi, aceasta nu se poate realiza in continuare din bani publici, cel putin nu atat timp cat nu exista fonduri pentru sanatatea oamenilor, pentru educatia lor etc. 

# ada date 9 July 2014 04:39 +13

"Nu esti de acord sa se cheltuie bani publici pt intretinerea cainilor" Stai linistita si da-ti cu parerea in continuare despre ce habar nu ai, pt ca bani publici nici nu se cheltuie cu intretinerea cainilor in adaposturile publice.Stii ce sunt de fapt asa-numitele adaposturi publice ale ASPA?Lagare de exterminare!Vezi de asta, iubitorii de animale au luat asa pozitie impotriva legii si a nemernicului de Bancescu.. pt ca bietii caini capturati in moduri de o cruzime inimaginabila sunt pur si simplu lasati fara hrana si fara apa la aceste adaposturi, asa ca ori se mananca intre ei, ori cand ajung numai piele si os, sunt macelariti in stil barbar.Femelele sunt sterilizate si ranile sunt lasate sa se infecteze. Sunt o crunta bataie de joc aceste adaposturi! Dar ce-ti pasa tie si altora de pe acest forum, voi sunteti nemultumiti cum de a ajuns subiectul asta aici?Dar sunt sigura ca in spirit civic, ai varsat si tu lacrimi, acum 1 an, cand ai auzit de macelarirea delfinilor de pe la altii.

# Sanda date 9 July 2014 06:32 -14

Dar de ce nu va ocupati voi, iubitorii de animale, pentru ca "bietii caini" sa o duca mai bine? De ce nu faceti nimic concret? Doar protestati? Impotriva a ce? V-a impiedicat cineva sa va ocupati de caini? Si nu, n-am plans la "macelarirea delfinilor", am lacrimat la uciderea oamenilor - copii si adulti - de catre caini. De fapt, ucigasii sunt iubitorii de animale, insensibili la moartea acelor oameni si incapabili sa gestioneze problema cainilor pe care ii iubesc.

# Mara date 9 July 2014 19:28 +15

Pai nu suntem lasati sa avem grija in adaposturile publice de caini. In adapostul Odai din Bucuresti nu se poate intra. Daca vrei sa adopti un caine, faci o descriere la poarta si iti aduc ei un caine cam cum vrei tu. La Craiova Asociatiile locale de protectia animalelor au avut nevoie de hotarare judecatoreasca sa poata intra in adapostul orasul sa hraneasca animalele. Oare de ce? Ca sa faca primariile economie de bani publici si sa ii dea la sanatate sau la persoanele cu handicap? Oare? NU, ca sa nu se stie ce fac ei, cati caini omoara, cati saci de mancare baga in adapost pe hartie si in realitate ii fura. Cam asta e doamna Sanda situatia. Niciun om normal nu vrea caini pe strazi! Si nimeni nu vrea sa aiba loc tragedii! 

# liv date 7 September 2014 23:18 +3

Pentru Sanda: 1,Gestionarea cainilor fara stapan o face statul prin insitutiile sale( primarii, DSVuri...) 2. Asa cum tu nu vrei sa dai bani pentru intretinerea cainilor in adaposturi asa si eu nu vreau sa dau bani infractorilor din penitenciare. 3.ONGurile de protectia animalelor sunt doar voluntare, ele monitorizeaza admionistratiile locale pentru respectarea legii.

# Cristina date 10 July 2014 17:14 -3

Draga doamna, sincer , am facut donatii pentru animale. Ma impresioneaza mai tare soarta elefantilor omorati pt. fildes ori tinuti la zoo si a aligatorilor pe cale sa devina pantofi sau posete decat cea a maidanezilor din spatiul public romanesc. Ultimii sunt agresivi, plini de boli, lasa mizerie pe strazi si fac galagie. Trebuie sa dispara de pe strazi.

# Cristina date 9 July 2014 05:11 +12

Sanda: voi vorbiti numai in stereotipuri? Nu aud o idee inteligenta de la voi astia care urati cu atat patima niste suflete amarate. Ma intreb foarte serios daca voi chiar mai sunteti normali la cap ca la suflet sunteti de mult stricati.

# Cristina date 9 July 2014 05:15 +11

Sanda: Ia arata-ne si noua "schema" ta financiara din care sa rezulte clar ca dupa ce vor fi masacrate aceste animale nevinovate, folosind BANII PUBLICI, cum se vor mari fondurile pentru sanatate, educatie etc.??? Hai, fii curajoasa daca tot expui astfel de idei mani******toare, arata-ne tu cum va "prospera" societatea in baza uciderii cainilor fara stapan. 

# Sanda date 9 July 2014 06:42 -17

Eu cred ca "la suflet sunt stricati" cei care nu iubesc oamenii, sau care, atunci cand trebuie sa aleaga, aleg cainii in locul oamenilor. Si n-ai citit cu atentie ce-am scris, eu nu sustin "masacrarea" cainilor,asa cum spui. Dimpotriva, ii invit pe iubitorii de animale sa gaseasca solutii concrete ca sa evite masacrarea lor. De fapt, voi, iubitorii de animale sunteti niste ipocriti care nu iubesc nici oamenii si nici animalele. Daca ati iubi cainii ati face ceva concret pentru ei, le-ati asigura conditii de viata, i-ati adopta la modul real (nu pentru o ora ca dupa aceea sa-i lasati pe strada). 

# Mai draga, Sanda date 9 July 2014 14:16 +20

Daca tot te declari impotriva masacrarii cainilor, fa bine si mergi in lagarele ASPA, eventual daca ai copii ia-i si pe ei sa vada in ce paradis traiesc. Ai curajul asta? Inceraca sa le explici de ce cainii sunt piele si os, de ce se manaca intre ei, de ce nu se mai ridica de jos. Chiar nu va dati seama ca povestea asta nu se va termina niciodata? Cainii vor fi mereu pe strazi pt ca altfel n-ar mai curge milioanele de euro in buzunarele unora. Si sa nu incercati sa aruncati vina in curtea ONG-urilor. ONG-urile NU SUNT PLATITE DIN BANII PUBLICI!!!!!!!!!!!S-a mai diminuat nr cainilor din Bucuresti datorita eroului Bancescu?? Aparent...asteptati sfarsitul de an cand vor ajunge la maturitate puii fatati in primavara.

# Georgian date 9 July 2014 23:31 -7

Da, numarul cainilor din Bucuresti a scazut cu 75% in ultima vreme. Desigur ca ONG-urile nu beneficiaza de bani publici, ele fac trafic de catei si cersesc bani pe Facebook de la fraieri. De aceea "eroii salvatori" ai maidanezilor n-au slujbe stabile, dar au timp berechet sa-i urmareasca pe hingheri in trafic cu jeepuri si decapotabile si au vile. Pai cum sa vrea ei sa li se inchida robinetul de bani?

# Miraj date 9 July 2014 15:01 +12

Sanda draga, spune-mi te rog, de cate ori ai luat de pe strada un om fara adapost, l-ai cazat, l-ai spalat, l-ai hranit...? la modul real? Sanda draga, din patru in patru ani mergem si alegem gospodari, care sa conduca treburile cetatii, sa rezolve problemele...platim impozite, pentru a fi renumerati acesti gospodari, pentru a putea rezolva problemele...De fiecare data vina pentru problemele nerezolvate este a noastra, nu sunt suficienti bani...se maresc taxele, impozitele...Anul trecut, cand a avut loc tragica intamplare cu Ionut, au fost publicate in presa cateva cifre. daca nu ma insel, pentru Bucuresti au fost alocate 5 milioane de euro. Realizezi suma? Lansez o provocare: dati-mi mie acesti bani si rezolv situatia in maxim un an. Dar...Videanu are un dosar penal pentru cheltuirea a doua milioane de euro pentru amenajarea unui adapost pentru cainii comunitari. A cumparat cu acesti bani niste grajduri abandonate prin Mihailesti.Doua milioane? Draga mea, ieri citeam ca se vinde un sat intreg, undeva in Alpi, cu un sfert de milion...intelegi de ce nu se rezolva problema? pentru ca nu se vrea! Intelegi ca Ionut a fost, in primul rand victima celor care ar fi trebuit sa rezolve problema, a parintilor care lasa un copil de patru ani sa haladuie prin zone in care nici tu, persoana matura nu ai curaj sa patrunzi, si abia la urma victima cainilor? Sa revenim, mare iubitoare de oameni...cati ai adapostit, hranit, ingrijit????

# bebe date 9 July 2014 15:28 -8

E musai ca cineva sa iubească TOTI oamenii? Să ia boschetari acasa??? Nu e suficient să si-i iubească pe cei dragi - incepand cu proprii copii? Ce e aici, concurs de iubit: ”eu iubesc mai mult decat tine pt. ca iubesc orice caine, iar tu iti iubesti doar familia, prietenii, iar fata de restul lumii poti simti cel mult mila (mai degraba afisezi o mila ipocrita) intrucat nu esti dispusa sa ii iei acasa”??? Așa se pune problema???

# Miraj date 9 July 2014 15:45 +12

Nu, nu e musai si nu asa se pune problema...dar, chiar daca nu iubim toti oamenii, nici nu suntem de acord cu omorarea celor pe care nu-i iubim. a fost doar o demonstratie a pericolului pe care-l ascunde o astfel de gandire. De ce am trata altfel boschetarii-dupa cum le spui tu- decat tratam cainii comunitari? Desi nu sunt la fel de multi, reprezinta un pericol infinit mai mare decat vietatile la care facem referire. Si, in acelasi timp, o problema mult mai mare decat a acelorasi patrupede...exprima neputinta factorilor responsabili de a gestiona problemele. De ce aceasta neputinta? Raspunsul il gaseti in articol: tipul pus bastan peste acest purcoi de bani a fost controlor ratb...biletele la control!

# Koko date 9 July 2014 19:33 -5

Tratam altfel boschetarii pentru ca ei sunt oameni, pe când cainii sunt caini. Tu nu mananci pui? De ce tratezi puii altfel decat pe caini? Ca sunt si ei fiinte nevinovate, n-au facut rau nimanui.

# caragiale date 8 July 2014 19:16 +1

ASPA ar trebui sa treaca si sa-i stringa si pe maidanezul lui florea.  E unul care raspunde la porecla avi avi, latra si traieste doar pentru si din pomene.

# ADEVARUL date 8 July 2014 22:11 +7

DACĂ E SĂ FACĂ CEVA CU ADEVĂRAT UTIL,BĂTĂUȘII-HINGHERI DE LA ASPA SĂ ADUNE BĂSIȘTII,CU MAIDANEZUL LOR ȘEF TRAIAN  :-)

# STIATI CA ... date 9 July 2014 08:45 +6

CE SPUN SPECIALISTII DESPRE CRUZIMEA FATA DE ANIMALE ? Cruzimea fata de animale este o problema raspandita in toata lumea si isi are radacinile de cele mai multe ori in istorii personale de abuz si traume nerezolvate. Conform unui studiu facut in 1997 de SPCA (Massachusetts Society for the Prevention of Cruelty to Animals) si Northeastern University, probabilitatea de a comite crime violente impotriva oamenilor este de 4 ori mai mare in cazurile persoanelor agresive fata de animale decat in a acelora fara istoric de violenta fata de animale. Inca din 1970 analizele efectuate de catre FBI atrag atentia asupra faptului ca infractorii foarte violenti si criminalii in serie au in trecutul lor comportamente de cruzime fata de animale si copii. Asociatia Americana de Psihiatrie considera cruzimea fata de animale ca fiind unul dintre criteriile de diagnostic de tulburare de comportament. (sursa: http://www.pet-abuse.com/pages/abuse_connection.php).

# STIATI CA .... date 9 July 2014 13:12 +8

si MAI STIATI CA ....ADEVARUL DOARE ???? ....doare foarte tare

# Goguta date 9 July 2014 18:33 +11

Miraj .. tu cand ai facut asta ultima data ? Cred ca greseala este in legislatie si in modul de abordare .  Bancescu trebuie sa mearga la sursa animalelor . Nu am mai vazut de ani buni catei mici pe strada ( cel putin in Bucuresti ) dar aproape de locuinta mea este un depou RATB si o fosta intreprindere de stat . Acolo sunt aciuati 20 de caini care acum au si catei . Presimt ca vor iesi pe strada in toamna . Apropo am 4 catei si am ,, ingrijit ,, si un om al strazii . Nenea tundea iarba , curata frunzele sau zapada doar sambata . Facea ceva usor ca sa aiba impresia ca ii dau de mila bani ( 600 lei  / luna -150 lei / week-end  ) . Spre deosebire de catei care si azi se bucura cand vin acasa nenea nu a mai vrut sa vina .... si a plecat si cu un ceas de mana asa ca amintire .

# Cristi date 9 July 2014 20:44 +9

Nici un iubitor de animale nu isi doreste sa vada caini pe strada, casapiti, nemancati, batuti, masacrati de psihopati! Toti isi doresc sa fie tinuti in adaposturi DECENTE, nu in fabrici ale mortii! ASPA primeste miliarde de la UE pentru sterilizarea cainilor, dar el prefera sa-i lase sa se inmulteasca pentru a scoate cat mai multi bani! Mare parte din iubitorii de animale au adaposturi private care supravietuiesc din donatii, dar Bancescu si Oprescu storc bani din taxele platite de noi. De ce sa se imbogateasca doi borfasi din uciderea acestor animale din moment ce exista adoptatori din afara? Problema e ca in momentul in care un caine e adoptat, el pierde bani, nu mai poate declara ca-l intretine, cu toate ca animalele mor de foame si bataie!

# Vasilica date 10 July 2014 16:47 -2

Nu mai bateti campii ca ASPA primeste miliarde de euro de la UE. Nu se acorda fonduri europene pt. maidanezi. Adaposturile private sunt detinute de traficanti care cersesc bani pe Facebook de la straini si romani impresionabili. Cu cat e mai bolnav sau ranit catelul, cu atat se storc mai multi bani. Vad ca sunteti de principiul ca "decat sa profite ASPA, mai bine profitam noi, iubitorii de animale". N-am vazut sa militeze nici unul dintre acesti activisti pt. impiedicarea uciderii vidrelor, vulpilor, elefantilor din Kenya etc. Astea nu sunt tot animale? Sau de acolo nu vin bani?

# Yo date 9 July 2014 21:32 0

Poate le explicati asta  si antenistilor cu care colaborati , cei care au fost de la bun inceput impotriva cateilor fara stapani si au instigat la crima prin comentariile lor partinitoare.

# ILINA date 9 July 2014 22:45 +5

vai de aceasta omenire irationala si plina de cruzime! daca te uiti in jur iti vine sa urli si sa strigi: Opriti Pamintul ! vreau sa cobor !

# maria date 10 July 2014 00:05 +4

King Kong bancescu  ilustru colaborator al "chirurgului"oprescu sunt pusi pe  "facut bani"! Nu conteaza legi,oameni,animale! Bani sa iasa!  Spuneti  cat decontati pentru prindere,adapostire  cateva zile si eutanasiere? Hai, ca sa se lamureasca lumea cine este doctorul oprescu si gorila bancescu  ajutorul lui nepretuit!

# adriana date 10 July 2014 09:14 +2

Iliescu a adus minerii! Ponta a adus hingherii! Aceste bestii cu chip de om care distrug normalitatea si asa fragila din Romania. Ponta este hingherul sef al Romaniei. Cand mergeti la vot sa va amintiti ca Basescu a ucis 144.000 de caini si cand a ajuns presedinte a distrus o tara intreaga. La ordinul lui Ponta, prin marioneta lui, Oprescu, au fost ucisi numai in cateva luni peste 10000 de caini, au fraudat 1.000.000 euro de la bugetul ASPA si vor continua sa fure banii. Ati vazut cei 10000 de caini promovati pe vreun site? exista poze cu acesti 10000 de caini? nu! de ce? pentru ca acesti caini exista doar pe hartie. cereti voi dovezi ale existentei acestor caini ucisi, dar dovezi clare, cu poze, detalii despre aspectul cainilor, locul in boxa, modul de promovare, unde au fost promovati si o sa aveti o surpriza. 10000 de caini*200 euro/caine ucis = 2.000.000 care au fost cheltuiti pe ce mai exact? acum intelegeti ce mafie conduce tara asta?

# ADEVARUL date 10 July 2014 17:07 +2

SE FURĂ CU APROBAREA TACITĂ A JUSTIȚIEI,CÂTĂ VREME LOVITURA DE STAT A SECHESTRAT JUSTITIA,AZI EXPLOATATĂ DE O MÂNĂ DE ESCROCI-BĂSISȘTII-CARE FURĂ TOT CE POT,TRANSFORMAND IN BANI NU DOAR INFLUENTA,ASTA CU INFLUENTA LA NIVELUL CCR-ULUI,CSM-ULUI SI DNA-ULUI ESTE ZIC PICATURA CARE A UMPLUT PAHARUL-DAR ECONOMIA A FOST REDUSĂ LA CE NU SA PUTUT VINDE SI INSTRAINA,ROMANIA REALA NU ARE ECONOMIE REALĂ,CI DE SUBZISTENTA,NU ARE SPITALE,TE DUCI IN ELE SA MORI IN CHINURI,IAR CELELALTE COMPARTIMENTE ALE SOCIETATII-AU DE ASEMENEA FOARTE MULT DE SUFERIT,FAPTUL CA JUSTITIA ESTE AZI LA CHEREMUL CLANURILOR BERCEA-BASESCU NU ARE SENS,ESTE ABSURD,NU AR TREBUI NICI UN COLEG MAGISTRAT SA DOARMA PÂNĂ CE ACESTI TRADATORI DE ȚARĂ NU V-OR FI SUPUSI RIGORILOR LEGII,CARE ESTE UNA PENTRU NOI TOȚI,SPRE BINELE ROMÂNIEI...DIN PREJUDICIUL ACESTOR ESCROCI SA SE RECUPEREZE MACAR 1% DAR SĂ POATĂ ROMÂNIA FUNCȚIONA,SĂ POATĂ COPII NOSTRII FACE CEVA.

# Georgiana date 30 July 2014 13:16 +1

Buna ziua, ASPA insotita de politie (de fapt persoane mascate) intra pe teritoriul localitatilor invecinate cu Bucuresti, fara drept, si aduna cainii si de pe raza acestor localitati. Au ajuns sa vina la miezul noptii in Popesti Leordeni - o duba alba insotita de o masina albastra marcata 112 in care se afla patru mascati - sa adune cainii. Au intrat chiar si in curtile private si au ridicat caine din cusca, adica au intrat pe teren proprietate privata fara acceptul proprietarului! Mascatii mi-au ras in fata cand le-am cerut sa elibereze cainele ridicat fara drept. Primaria Popesti Leordeni prin primarul actual spune ca pe raza ei nu are loc aceasta campanie, cand de fapt aceste lucru se intampla frecvent. Exista deci o acceptare tacita din partea acestor autoritati locale ca reprezentanti ai unor institutii fara drept de operare pe raza localitatii sa isi extinda aria si in localitatile limitrofe.

# liv date 6 August 2014 01:18 +2

Solutiile pentru fenomenul cainilor strazii se stiu, ele sunt cuprinse in reglementarile OIE, pe care le cunosc specialistii veterinari de la ANSVSA- de ce nu se aplica? Pentru ca se fac presiuni din partea primarilor din tara care vor o singura solutie, simpla si radicala - EXTERMINAREA, pe bani publici- iata "afacerea maidanezul", pusa in scena de statul roman.

# liv date 6 August 2014 01:24 0

Cazul Ionut Anghel- o mare facatura pusa in scena de o monstruoasa coalitie( legist, procuror, media), pentru ca MIZA era aparitia legii exterminarii cainilor strazii si care a aparut cu celeritate, semnata atat de presedinte cat si de Guvern.

# liv date 6 August 2014 01:31 +1

Este regretabil ca asociatiile de protectia animalelor nu s-au unit pentru a plati o expertiza independenta in cazul Ionut Anghel, cu legist si criminalist independent- ar fi fost demontate multe suspiciuni legate de caz........................

# liv date 6 August 2014 01:40 0

Solicit introducerea -votului in alb, vot de protest", in felul acesta ne vom exprima obtiunea fata de clasa politica in ansamblul ei. Nu vom vota niciodata un presedinte, un partid sau o alianta care nu are sentimentul compasiunii si a respectului fata de biodiversitate si natura.

# liv date 8 June 2015 23:55 +2

:-x > Ancheta procurorului nu ne-a > convins: > 1.Copilul IOnut a fost gasit pe terenul SC Rezidential Tei, > putand sa fie adus acolo deja mort. > 2.Cauza decesului dat de medicul arab- hemoragie externa- nu > se justifica, la locul respectiv nu exista sange, dar era > masiv in afara terenului, pe un tapsan, unde cineva pusese > si niste lumanari. > 3.Cainii presupusi asasini, nu erau agresivi, chiar > gudurandu-se pa langa echipa de invstigatii...iar cateaua > batrana cu doar doi dinti care avea urme de sange pe bot, > putea fi de la mirosirea trupului. > 4.NU s-a facut TESTUL POLIGRAF asupra tatalui si a bunicii > baiatului. > 5.Fratele lui IOnut gasit de acel barbat, nu manifesta > disperare ci era destul de relaxat cand a revenit in parc, > putin temator doar ca bunica il va certa pentru ca s-a > indepartat. > 6.Barbatul care l-a gasit pe baiatul cel mare, nu stia de > exstenta celuilalt frate, afland asta la intalnire cu > bunica. > 7.Baiatul cel mare va fi "invatat" ce sa spuna > ulterior...... > 8. Un copil in incredintarea unei batrane cu probleme > locomotorii, denota iresponsabilitatea parintilor si > decaderea lor din drepturi. > 9.Raportul criminalistic nu dau verdict ca maidanezii au > fost asasinii copilului.- s-a facut chiar si testul ADN- nu > erau ale acelor caini. > 10.. Procesul s-a tinut cu usile inchise si nici avocatii nu > au avut voie sa vorbeasca despre cele petrecute in sedinta > secreta, oare de ce? > > > > Azi deja se stie ca NU maidanezii de pe terenul SC > Rezidential Tei au fost asasinii copilului nesupavegheat, > mai degraba prezenta unui/unor caini de lupta- aspect care > nu a fost deliberat luat in calcul ca alrfel am vorbi despre > incompetenta, ori nu despre asta a fost vorba ci despre o > actiune premeditata de inculpare a cainilor comunitari > pentru o lege de eutanasie, ceea ce s-a si intamplat. > Probabil daca iubitorii de animale si asociatiile ar fi > platit un expert si un legist independenti, alta ar fi fost > situatia

# Fara Maidanezi date 4 August 2015 01:43 -2

Eu te inteleg ca esti disperat ca ramii fara maidanezi pe strada si intri in sevraj daca nu stai cu nasu in rectul cainilor maidanezi dar nu mai incerca sa denaturezei adevarul si sa induci lumea in eroare . Poporul asta a suferit destul si stie destul de bine de toate crimele si atrocitatile facute de haite de maidanezi protejate de voi . Legea trebuie aplicata si legea trebuia facuta cu mult timp inainte si nu acum in ultimu ceas.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva