17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MASCARADA JUDICIARA – Stupefiant: procurorul Ionel Corbu s-a antepronuntat impotriva jandarmilor in dosarul privind violentele de la mitingul prin care s-a incercat rasturnarea Guvernului: “Sub nicio forma actele de agresiune exacerbate nu se justificau, atata vreme cat existau multiple modalitati de estompare a unor demersuri, care au degenerat sau care urmau sa degenereze”. Procurorul Corbu a nesocotit grav prezumtia de nevinovatie

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 August 2018 21:46
Vizualizari: 17712

Nici n-a inceput bine ancheta privind violentele de la mitingul din seara zilei de 10 august 2018, ca s-a si gasit cineva care sa dea un verdict, cu mult inainte de finalizarea cercetarilor. Acest cineva este prim-procurorul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, colonelul-magistrat Ionel Corbu (foto 1).


Corbu a declarat miercuri, 15 august 2018, ca Parchetul Militar a primit de la Jandarmeria Romana o mare parte din documentele solicitate cu privire la interventia de vineri – respectiv: planul de actiune, planul de interventie si jurnalul actiunilor operative. Intrebat daca din planul de actiune rezulta ce informatii aveau jandarmii si de ce au fost violenti in interventia lor, Ionel Corbu a raspuns: “Exista elemente si indicii doveditoare privitor la amploarea evenimentelor ce urmau sa se desfasoare sau sa aiba loc, insa, in opinia mea, sub nicio forma actele de agresiune exacerbate nu se justificau, atata vreme cat existau multiple modalitati de estompare a unor demersuri, care au degenerat sau care urmau sa degenereze.

Amintim ca art. 285, alin. 2 din Codul de procedura penala prevede ca “procedura din cursul urmaririi penale este nepublica”.

Totodata, prin declaratiile facute de procurorul Ionel Corbu, s-a incalcat practic si Legea 304/2004 privind organizarea judiciara. Mai exact, art. 63 alin. (3), care prevede urmatoarele: "Procurorii trebuie sa respecte drepturile si libertatile fundamentale, prezumtia de nevinovatie, dreptul la un proces echitabil, principiul egalitatii de arme, independenta instantelor si forta executorie a hotararilor judecatoresti definitive. In comunicarea publica, parchetele trebuie sa respecte prezumtia de nevinovatie, caracterul nepublic al urmaririi penale si dreptul nediscriminatoriu la informare".

Ca sa nu mai vorbim despre Directiva (UE) 2016/343 A Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2016, unde la art. 4, alin. 1 scrie negru pe alb: “Statele membre iau masurile necesare pentru a garanta ca, atata vreme cat vinovatia unei persoane suspectate sau acuzate nu a fost dovedita conform legii, declaratiile publice facute de autoritatile publice si deciziile judiciare, altele decat cele referitoare la vinovatie, nu se refera la persoana respectiva ca fiind vinovata. Prin aceasta nu se aduce atingere actelor de urmarire penala care au drept scop dovedirea vinovatiei persoanei suspectate sau acuzate si nici deciziilor preliminare cu caracter procedural care sunt luate de autoritatile judiciare sau de alte autoritati competente si care se bazeaza pe suspiciuni sau probe incriminatoare”.

In opinia noastra, Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui sa se autosesizeze cu privire la declaratiile scandaloase ale procurorului militar Ionel Corbu. Lumeajustitiei.ro cere sesizarea Inspectiei Judiciare pentru incalcarea prezumtiei de nevinovatie, una evidenta credem noi.

Judecatoarea Lacramioara Axinte: "Pana la terminarea urmaririi penale, procurorului ii este interzis sa se pronunte in sensul existentei vinovatiei"

De altfel, mentionam ca si judecatoarea Lacramioara Axinte (foto 2), presedinta Sectiei a II-a civile, de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Botosani, a subliniat anomaliile din acest dosar. Tot vineri, 15 august 2018, aceasta a scris pe blogul propriu ca "pana la terminarea urmaririi penale (...), procurorului ii este interzis sa se pronunte asupra aspectelor esentiale ale cauzei sau asupra cauzei in ansamblu, in sensul existentei vinovatiei sau unor imprejurari care inlatura caracterul penal al faptei sau alte asemenea, in aceasta situatie existand suspiciuni rezonabile ca impartialitatea procurorului este afectata".

Iata postarea intregrala a judecatoarei Axinte:

"Potrivit art. 285 alin. 2 Cod de procedura penala: 'Procedura din cursul urmaririi penale este nepublica'!

Daca procedura din cursul urmaririi penale este nepublica, asta inseamna ca este o incalcare a legii informarea publicului, in cadrul unor conferinte de presa ad-hoc, despre probele ce se administreaza sau urmeaza a se administra intr-un dosar de urmarire penala.

Nu este legala o asemenea informare publica nici macar asupra unui dosar aflat in curs de judecata. Procedura de judecata este publica, in sensul ca ea se desfasoara intr-o sala de judecata, in care accesul publicului este permis, nu in sensul ca judecatorul cauzei ar  avea dreptul de a organiza conferinte de presa sau de a  raspunde unor intrebari ale ziaristilor pe treptele  de la intrarea instantei, in care ar explica ce probe s-au administrat sau se vor administra si care sunt tezele probatorii.

Obiectul urmaririi penale il constituie strangerea probelor necesare cu privire la existenta infractiunilor, la identificarea persoanelor care au savarsit o infractiune si la stabilirea raspunderii penale a acestora, pentru a se constata daca este sau nu cazul sa se dispuna trimiterea in judecata (art. 285 alin. 1 cod de procedura penala).

Pana la terminarea urmaririi penale, in sensul de a se fi administrat toate probele pentru aflarea adevarului cu privire la faptele si imprejurarie cauzei, precum si cu privire la persoana suspectului sau inculpatului, procurorul fiind obligat sa stranga si sa administreze probe atat in favoarea, cat si in defavoarea suspectului sau inculpatului (art. 5 alin. 1-2 Cod de procedura penala), procurorului ii este interzis sa se pronunte asupra aspectelor esentiale ale cauzei sau asupra cauzei in ansamblu, in sensul existentei vinovatiei sau unor imprejurari care inlatura caracterul penal al  faptei sau alte asemenea, in aceasta situatie existand suspiciuni rezonabile ca impartialitatea procurorului este afectata, fiind dat cazul de incompatibilitate prevazut de art. 64 alin. 1 lit. f) cod de procedura penala.

Totodata dispozitiile art. 99 alin. 1 lit.  b), i) si j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor interzic procurorului sa devoaleze publicului date despre urmarirea penala, care este nepublica, sa incalce prevederile legale privitoare la incompatibilitati si sa nu se abtina in situatiile prevazute de lege, art. 10 alin. 1 din aceeasi lege instituind interdictia ca  judecatorii si procurorii sa nu isi exprime public opinia cu privire la procese aflate in curs de desfasurare sau asupra unor cauze cu care a fost sesizat parchetul ( 'Judecatorii si procurorii nu isi pot exprima public opinia cu privire la procese aflate in curs de desfasurare sau asupra unor cauze cu care a fost sesizat parchetul')"
.

sursa foto 1: epochtimes-romania.com

sursa foto 2: b1.ro

Comentarii

# Paula date 15 August 2018 23:05 +43

Nu este clar ca totul este doar mafie, grup de crima organizata in toate institutiile DNA DIICOT PG PARCHETUL MILITAR ICCJ,SRI, etc si nu are cine sa faca o cercetare corecta !? SRI e implicat si in lovitura de stat si la influentarea rezultatului cercetarii.Ce se discuta la TV cu placa veche nesimtita : "sa lasam institutiile sa-si faca treaba". Ce institutii? Cand totul e un grup de crima organizata. Nu mai e ce alege. Stau oameni in puscarie condamnati de catre niste mafioti infractori mai infractori ca toti cei mai mari infractori ai lumii. Cel mai mare pericol pt siguranta nationala il reprezinta aceste institutii. Dupa tot ce s-a intamplat RESETUL nu mai trebuie discutat sau dezbatut ci TREBUIE IMPUS URGENT.

# DODI date 16 August 2018 00:33 +6

Am mai văzut acest film: atunci era cu fraudarea a 2 milioane de voturi la referendum, cu procurori fugărind țăranii pe sate și prinzându-i la ieșirea din biserică. Regizorul filmului era bețivul național hăhăilă. Acum, în reluare, regizorul ”ghinion” este un tembel aterizat (a se citi cu voia și ”ajutorul” serviciilor!), procurorii au fost luați de la militari (bineînțeles că dintre tembeli!), iar țăranii s-au tranformat în jandarmi. Acum ne expicăm spumele la gura lui ciolanis cu plecarea doamnei Dăncilă în concediu și rămânerea filmului fără fetița rea (care ”nu face ce i se spune”). Așa că ”Colectiv2” a ieșit un mare fâs. PSD nu a percutat la jocul infam și infect al alogenului care, în anul centenar, a dus dezbinarea românilor la cote nebănuite. Poate o suspendare nu i-ar strica. Funia și săpunul și le aduce ciolanis de acasă. După cum se vede. Mai rămâne să găsim o grindă.

# Iany date 16 August 2018 12:42 +3

Greseala PSD ALDE este ca se gandesc numai la ei si la castigul politic in detrimentul po******tiei care i-au votat. Oamenii astia sunt niste incompetenti. M-am saturat de jocurile lor mizerabile si minciunile lor cu nemiluita. Uite cum joaca circarii astia ping-pong cu legile justitiei, cu codurile penale, cu PROTOCOALELE secrete ilegale. De fapt PSD ALDE nu au facut nimic. Totul este deocamdata un vis frumos pe hartie. Mafiotii in continuare vesnic la butoane( demiterea lui kovesi este zero barat). Noi suntem vinovati ca acceptam circarii astia sa se joace cu mintile noastre in timp ce sunt platiti mii de euro pe persoana lunar doar pt a taia frunze la caini,pe minciuni, pe vacanțe. Toata clasa politica( si aici ma refer la absolut toti politicienii ) este compromisa. Ni se creaza sperante false doar pt a ne da impresia ca unii sunt altfel fata de altii cand toti sunt la fel o apa si-un pământ CACI ALTFEL S-AR FI LUAT MASURI DE MULT . ASA ZISA REFORMA T ZERO UNDE ESTE?

# nu conteaza date 16 August 2018 14:28 0

Pentru comentariul tau, ai primit "vot negativ" si vei mai primi. Prin cele ce voi zice, voi primi si eu vot negativ, la fel ca tine! Dar adevarul este din pacate, de partea ta. Voturile astea negative la cele spuse de tine arata, fie ca majoritatea de aici e formata din postaci PSD, fie ca lumea din pacate e bezmetica si nu intelege nimic din ce se intampla in jur. De altfel, daca sunt reale si corect facute, sondajele arata ca po******tia are incredere in PSD, in parlament, in justitie, in militie, in SRI, in lupta anticorupte, in UE, in SUA si in NATO, adica EXACT in entitatile care au disctrus si distrug ce a mai ramas din tara! Aia e, daca vezi cauzele dezastrului, iei "vot negativ"!

# Geanina date 16 August 2018 15:09 -3

"De fapt PSD-ALDE nu au facut nimic." Dar sunt lasati? Pe de alta parte eu zic ca au facut, bineinteles pentru cine vrea sa vada, pentru cine nu, nu. "toata clasa politica e compromisa" - e o judecata colectiva si deci nedreapta; pana acum, actuala conducere dovedeste ca si-a tinut promisiunile din programul de guvernare si incearca schimbarea legilor abuzive dar aceasta actiune este franata de alti factori de putere.

# Rahela date 17 August 2018 00:11 +2

Ce tot vorbesti Geanina?! PSD ALDE nu au facut NIMIC in ceea ce priveste justitia facuta ilegal pe protocoale secrete ilegale, pe interceptarile ilegale si pe deasupra si falsificate( nu doar la DNA, ATENTIE!), pe legile interpretabile si neconstitutionale, pe justitia asta mafioteasca care se face de 12 ani, zero au facut. "Aceasta actiune este franata de alti factori de putere"- pai po******tia de asta si-au dat votul de incredere acestora. Daca sunt nişte incapbili( ca doar au toata puterea), sa plece naibii acasa. Nu v-ati saturat sa fiti slugi strainilor vanduti de catre politicieni? Cine ne-au vandut? Politicienii SRI SI JUSTITIA. Astia au vandut tara, tradatori de neam. Nu vezi la TV se tot discuta de procurorul militar de la proteste.Atentie doar se discuta, 0 masuri. Nu e clar statul securist in care traim? Dar noi doar privim la tv. Asta e.

# Truth date 17 August 2018 13:24 +1

PSD ALDE se dovedesc a fi una dintre cele mai slabe guvernari spre dezamagirea celor care i-au votat asta din cauza inactiunii concrete contra statului criminal paralel. In primul rand PSD ALDE nu sunt in stare sa organizeze proteste, nu sunt in stare sa schimbe legile justitiei, CODURILE PENALE,despre protocoalele secrete ilegale ce sa mai vorbim? Nimic. Nici nu fac treaba si nici nu organizeaza proteste. Securistii organizeaza proteste si lovituri de stat si fraierii din PSD ALDE o iau la m**e. Slabi foarte slabi. DEZAMAGITOR.

# Gabi date 16 August 2018 10:23 -9

ADEVARAT! Pana nu scapam de grupul infractional PSD care a reusit sa puna mana pe conducerea acestei tari prin minciuna si dezinformare institutiile de forta n-au nici o sansa in a fi "libere". Vedeti cum, una cate una, institutiile intra in subordinea politicului (exemplul cel mai recent fiind jandameria). Nu mai zic de guvern...care este 100% format din incopententi subordonati lui Dragnea. Daca aceasta mafie nu va pleca curand...probabil ca se va alege praful de tara, la propiu. E bine ca oamenii inca sunt activi, protesteaza, o parte a presei isi face inca treaba (informeza corect cetatenii)...per total speranta de mai bine inca exista. Imi place sa cred ca acest grup de mafioti si acoltitii lor analfabeti au zilele numarate.

# gelu date 16 August 2018 11:31 +4

Gabi securistule plimba bai ursul cu fitilele tale johanniste de aici. In rest ai dreptate securistii de ieri si de astazi in frunte cu cozile lor de topor sunt ingerii care vor conduce Romania pe cele ma inalte culmi de progres si cicivilizatie. Doar in democratile consolidate teroristii de gherila urbana au dreptul sa atace jandamrii cu obiecte contondente si sa-i loveasca iar procurorii sa-i acuze pe tot pe ei ca s-au ales cu capetele sparte si picioarele si membrele rupte.

# Viorel date 16 August 2018 12:16 +6

Un "amanunt" teoretic: Orice guvern este investit de o forta politica si pune in opera programul respectivei forte politice. Deci, pana la schimbarea majoritatii politice din Parlament, guvernul asculta de actuala majoritate. E ABC politic.

# gelu date 16 August 2018 17:25 0

Antena3 a ajuns sa faca emisiuni de analiza politica doar cu reprezentantul PNL si a unui politolog coit care vorbeste mult, nu spune nimic dar are grija ca-n spusele lui sa nu aduca vorba desore SRI sau securisti. Mai ramane sa-l vedem si pe Gusa ca va fi invitat cat de curand in emisiunile Antenei3 la Alessandra Stoiceascu, Catalina Porumbel sau Sabina Iosub....

# biet roman saracu' date 16 August 2018 19:26 +1

Exact...poli-polițiologul imi aminteste de Harry Unsurosul sau de Uriah Heep (personajul din david Copperfield)

# gelu date 16 August 2018 19:57 +5

Judecati singuri si vedeti ce concluzie trageti!!! SRI papa intr-o veselie 600 de milioane de euro anual, are cam 15.000 de angajati si o retea de 150.000 de informatori si aparatura de ascultare 1 miliard de dolari. Vineri a avut loc mitingul diasporei care a deturnat in atacuri violente asupra jandarmilor si contra-masuri de rapuns asupra teroristilor de gherila urbana. Acum avea 3 posibilitati: 1. SRI n-a stiut nimic din prostie si incompetenta. 2. SRI a stiut dar nu a luat masurile necesare si nici nu a alertat Premierul, Jandarmeria, Politia si po******tia. 3. SRI este organizatorul acestui protest violent pentru ca Guvernul sa-si dea demisia si Johannis sa-si numeasca guvernului la Palatul Victoriei. Si tineti cont ca mitingul a fost anuntat cu 2 luni inainte iar ziarele, telviziunile SRI au facut propaganda pro-miting indemnand lumea sa iasa in strada. Iar toata propaganda pe mediile de socializare a transmis mesaje de ura si instigare la crima faca ca SRI sa ia nici o masura.

# Vladimârrr...!!! date 17 August 2018 11:41 +4

Bingo ! la VARIANTA 3, Vișane !!! In srtucura "defunctului" Departament al Securității Statului"*, existau printre multe altele si: SERVICIUL "D" DEZINFORMARE, precum și UNITATEA SPECIALA "S" SCRIERI ASCUNSE. Ce faceau ele, reiese chiar din nobila lor denumire. Ma intreb, in reîncarnatul Departament sub forma actualului Serviciu Român de Informații, cum s-or mai numi reîncarnatele celor doua compartimente amintite ? Pentru că, cu ce se ocupă se vede de la o poștă ... (* vezi Nr.2 din Dosarele Cotidianul)

# Edelweiss - Gâcitor de Bukowina date 17 August 2018 12:18 +3

Acuma îi spune „Centrul de Surse Deschise”. Acum ceva ani, când aflasem prima dată de acest departament, era condus de generăleasa Posastiuc. Anul trecut, parcă, a fost condus de generăleasa Anaconda. Cu ce se ocupă? Au în primul rând activitate prin acel sistem automatizat de alertă online (de inspirație americană), care le evidențiază imediat orice postare, orice comentariu, orice mesaj care cuprinde fragmente de expresii sau cuvinte cheie dintr-o listă anterior stabilită. Io* cum puneam pe blogul meu o postare care avea în ea ceva despre Coldea, cum imediat vedeam în statcounter vizitatorul „alertecsd.info”. Alte direcții de acțiune ale CSD sunt coordonarea infiltraților cu epoleți din redacțiile ziarelor și televiziunilor. Nu în ultimul rând, tot CSD coordonează „Armata de trolli și postaci” ai systemului, armată recrutată și organizată după tipicul „Armatei de trolli” a lui Putin. Cam asta e ceea ce știu eu despre această structură ocultă a SRI-ului. Alții poate or ști mai mult.

# gelu date 17 August 2018 13:03 +1

Pentru o postare putin mai lunga cu acelasi subiect cei de la Cotidianul dupa ce mi-au afisat-o acum 3 zile, mi-au sters-o iar mai nou mi-au blocat si contul. Ceeace demostreaza faptul ca i-am lovit drept in plin pe securisti. Si departe de Cotidianul nu sunt nici si ziaristii de la Antena3, mai nou o mica realitate.tv acum. Uitati-va Antena3 si observati cati jurnalisti ridica acest subiect esential vis-a-vis de implicare SRI in aceste tulburari??? Cam nici unul, ex. Badea si Gadea. Dra acum Gadea si Badea sunt in vacanta. Sigurii care le-o trag din toate pozitiile cand sunt invitati sunt Ciuvica, Savaliuc si inca cativa dintre invitati pe care-i numeri pe degete si de cele mai multe ori moderatoarele schimba in graba subiectul. In rest nu sunt Visan, sunt gelu si atat.

# obiectiva date 16 August 2018 21:11 +1

DECLIC A PUS RECLAMA SPONSORIZATA PE INSTAGRAM :P ..oare de cine ???/ .cand o vedeti, RAPORTATI-O.... :P ..cu totii..... IN SCHIMB, PUTETI SEMNA PETITIA IN SUSTINEREA Petitie: "Sustinem legalitatea! Col. Cucoș Sebastian - inspector general al Jandarmeriei Române!"https://petitieonline.net/petitie/40176146 :roll:

# obiectiva date 16 August 2018 21:23 +2

:lol: :D astia erau din MOSSAD toata ziua de VINEREA NEAGRA, 10.08.2018 !!! https://www.cotidianul.ro/marturia-taximetristului-israelienilor-batuti/ :D :lol:

# Edelweiss - Tâlmaci globalist (de Bukowina) date 16 August 2018 23:23 +3

Normal, Frau Objectiwa, că ăștia erau Mossad, că doar n-or fi fost proști să lase ditamai eveniment fără observatori raportori. Dar, ei nu au avut componentă de acțiune, ci doar de observatori. Cică cei care acționau în stil gherilă urbană, mulți erau vorbitori de engleză, dar și mai mulți erau vorbitori de germană. :roll: Până la urma urmei, P-ța Victoriei era așa de îmbâcsită vineri încât hâtrii afirmă că dacă ai fi aruncat de zece ori cu piatra, SIGUR nimereai un agent CIA, unul Mossad, unul BND, unul GRU, unul DGSE, unul MI6, unul de la SRI, unul de la SIE, unul de la DIA și un jandarm în civil. Cică era acolo o colcăială de spai de zici că era conferința internațională aplicată a serviciilor secrete. 8) p.s. dar dacă erau așa de mulți „pârâți” disimulați printre manifestanți, oare câți manifestanți genuine or fi fost în Piață? 1.000? 2.000? Ș-atunci de ce-i mai spune „Mitingul diasporei” când putea să-i spună franc „Mitingul Șpailor în acțiune” :roll:

# Maris date 17 August 2018 00:14 +1

Intrebarea care se pune este unde erau SRI-istii, SIE-istii in situatia in care piata era ticsita de agenti straini care nu doar observau ci si actionau? Stateau la picnic pe munte cu Iohannis? Astia de ce nu si-au facut treaba? Cat o sa-i mai platim sa nu faca nimic sau, mai rau, sa ne agreseze si sa organizeze focuri prin locuri diverse pentru a crea emotia de care au nevoie pentru a-si pune planurile lor infecte in actiune?

# Edelweiss - Mukalit de Bukowina date 17 August 2018 12:24 +1

SRI-știi erau ocupați să arunce cu pietre și să împingă în față manifestanții pașnici. Nu ai citit ceva comentarii din zilele imediat premergătoare manifestației, comentarii în care spuneam că Ovidiu Grosu a avut o informație de la CINEVA, a hotărât să o comunice public într-un mod teatral, erijându-se în personaj principal. Prin această dezvăluire a unor detalii care ulterior s-au împlinit cu exactitate, se poate deduce că CINEVA, UN ALT SERVICIU SECRET a aflat de planurile SRI și S-A CĂCAT ÎN DONIȚA CELOR DE LA SRI ca să le iasă brânza manifestației cu miros de kaka.

# Edelweiss - Chronikar ( de Bukowina) date 17 August 2018 12:37 +1

Dar spaii de la SSRI n-au stat în piață pana la sfârșit, căci, în momentul in care au văzut că li s-a dus pe pluă bunătate de acțiune subvresiv-diversionistă, s-au cărăbănit acasă să se spele, să-și curețe ținuta întrucât urmau să defileze prin fața berăriei Hofbräuhaus de pe Bulevardul Geniului. Iaca singura poză ce a fost realizată pe șestache (din boschete) la acel eveniment din 11 august. :eek: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/08/eine-dumme-schafherde-mein-reich-ein.html

# Adina date 15 August 2018 23:12 +3

"procurorul fiind obligat sa stranga si sa administreze probe atat in favoarea, cat si in defavoarea suspectului sau inculpatului (art. 5 alin. 1-2 Cod de procedura penala)"Am o nelamurire:au existat cazuri in care procurorul sa respecte aceste aspecte in sensul ca a strans si a administrat probe in favoarea inculpatului? Daca nu respecta aceste alineate cu toate ca existau probe in favoarea inculpatului, poate fii tras el la raspundere ?

# nu conteaza date 16 August 2018 14:56 0

In TOATE cazurile in care acuzatul TREBUIE sa scape fara probleme, procurorul administreaza probe in dovedirea nevinovatiei! Teoretic, poate fi tras la raspundere. Practic, e imposibil!

# gelu date 15 August 2018 23:21 +6

Aceasta cercetare penala este identica ca scop si model cu cea instrumentata de Kovesi in 2012 in dosarul Referendumul de demitere a lui Basescu. Pentru a dovedi lumii intregi ca guvernul SD si Alde conduc cu mana dictatoriala de fier Romania si de aceea aceste 2 partide trebuie sa se retraga de la guvernare iar Johannis sa poata sa-si impune guvernul de technocrati la Palatul Victoriei. Iar multi dintre politicienii de conducere din partid si actualul guvern sa fie trimisi in judecata si condamnati pentru incalcarea drepturilor si libertatilor omului.

# OUTSIDER date 15 August 2018 23:21 0

E musai să avem tribunal militar? Care-i situația în UE? Papă banii românilor fără să fi rezolvat DOSARUL REVOLUȚIEI :) .

# un mizantrop date 16 August 2018 15:17 +5

Pentru procurorii=magistrat e musai sa fie pastrat tot ce a adus stalinismul in tara. Daca s-ar reveni la situatia justitiei dinainte de comintern, procurorii si-ar pierde privilegiile si securistii slugile preaplecate...Imediat dupa marea mascarada, pe la inceputul lui '90 s-a pus problema desfiintarii Procuraturii militare, cea mai ticaloasa si abuziva forma de "justitie" comunsita, numai ca securistii s-au intrebuintat si curajosii au revenit la sentimente mai staliniste...Ce crezi ca s-ar intampla daca ar propune cineva , acum, desfintarea acestei forme desuete de institutie?! Culmea stii care e, ca sansa jandarmilor la o ancheta cinstita ar fi chiar procuratura militara, unde, se presupune, ca se stiu regulamentele milirare si-n dunga si unde o "contraventie" civila poate fi convertita in "misiune ordonata", cu toate atenuantele sau dezincriminarile ce decurg de aici, numai ca in ultima vreme singura diferenta dintre civili si militari e ca astia din urma sunt mai rigizi...

# Vasilache date 15 August 2018 23:45 +1

Vedeti ca si Legea 304 are prevederi importante, noi introduse

# Jkl date 16 August 2018 00:32 +7

Sper să menționeze în rechizitoriu care erau acele "multiple modalități de estompare". Dar nu cred că mai are cum s-o facă pentru că nu mai este procuror de caz. Este foarte periculos ceea ce face. Da, jandarmii au folosit violența, este faptă prevăzută de legea penală, dar nu este nejustificată. Adică aveau dreptul prevăzut de lege de a folosi forța, deci cauză justificativă. Nu poți tu ca magistrat să spui că erau alte modalități de intervenție. La această cauză justificativă nu este ca la starea de necesitate, unde trebuia să fie singura modalitate de a acționa. Legea 550 / 2004 spune că jandarmii au dreptul de a folosi forța în condițiile enumerate, una dintre ele este atunci când la o adunare publică se săvârșesc violențe. Ce voia procurorul? Să folosească armamentul de foc? Au folosit mijloace de intervenție din dotare. Șmecheria a fost că trebuia să dea apă la moară propagandei.

# gelu date 16 August 2018 11:37 +2

Jandarmii aveau dreptul legal sa foloseasca chiar munitie de razboi deoarece ei au pazit un dispozitiv militar de grad 0 daca vreun terrorist de gherila urbana reusea sa patrunda in cladire. Numai in Romania lui johannis, Hellvig, Lazar, Dumbrava..e posibil ca Parchetele Militare sa-i cerceteze pe jandarmi si nu pe agresorii foarte violenti care I-au atacat ranindu-i.

# Ultimul Charlot date 16 August 2018 01:05 +3

Derbedeii de procurori asta fac mereu. Marea lor majoritate. Pleaca din start cu o convingere, cauta sa distruga pe cine li se pune pata. fac tot ce stiu si pot sa distruga, Daca doar s-au autopronunta...

# un mizantrop date 16 August 2018 01:42 +6

Am suspectat de mult ca in spatele acestor "turbulente" sta Republica Procurorilor, condusa de Iohanis. Pentru pastrarea puterii ilegitime sunt in stare sa serveasca orice interes strain de binele tarii si sa-si vanda viitorul copiilor (desi, crescuti la proteste "pasnice" nu prea stiu cat viitor mai apuca). Dupa echipa de soc de la Ploiesti, procurorii astia (militari?!) Pirlog si Corbu se fac de ras nu numai prin ticalosia afisata, dar mai ales prin lipsa de carte. Ei par sa se bazeze pe culoarul Dumbrava, cu judecatori pusi special pentru dosarele astea, numai ca, dupa iesirile publice ale celor doi, plus Lazar, doasrele ar trebui anulate. Poate ca pe asta se si bazeaza: in Romania a aparut o noua ticalosie, daca nu-l pot acuza ca e penal, pentru ca i s-a inchis dosarul, il acuz ca a fost acuzat, sau ca a scapat pe vicii de procedura, dar, clar e vinovat...E o tactica, daca n-am nimic in dosar, il "trantesc" pe procedura, dar acreditez ideea ca erau dovezi de vinovatie...

# Edelweiss - Frameworker 4.7.2 (from Bukowina) date 16 August 2018 02:26 +3

Știu că pare plictisitor, dar repostez linkul unei analize empirice dar exhaustive în ceea ce privește circumstanțele snopirii în bătaie a celor 2 jandarmi, în seara zilei de 10 august. Rog pe oricare cititor care are posibilitatea faptică, să distribuie acest link către procurorul însărcinat cu anchetarea evenimentelor din eșuata „Noapte a Cuțitelor Lungi”, respectiv către noul comandant interimar (deli-ormănean) al Jandarmeriei Române! Căci este o treabă să ți se pună viața în pericol din cauza unor comandanți „impotenți” din punct de vedere al (in)capacităților de comandă și este mai mult decât bizar să fii bătut măr la... 47 de metri de locul unde au ușchito rupând-o la fugă LAȘII TĂI CAMARAZI. Camarazi pe care îi credeai... „FRAȚI!” :sad: „FRAȚILOR, UNDE DRACU V-AȚI DUS?” :-? link: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/08/leave-no-man-behind.html

# gelu date 16 August 2018 12:07 +4

Securistule lasa vrajala, de vina pentru ceeace s-a intamplat sunt teroristii de gherila urbana care i-au rupt in bataie pe cei 2 jandarmi pe care i-au extras mai intai din grupul de jandarmi special pentru a-i bate si chiar linsa. Iar principalul vinovat este SRI care a orchestrat toate aceste evenimente violente la ordinal lui Johannis. S-ai o zi buna dupa cum ti-e sufletul si viata tot asa.

# Edelweiss - Vă_müitor de fraieri date 16 August 2018 13:37 +3

Fraere, la guguștiuci fătați ast'noapte pe site, care n-au habar care-i meciul cu postacii veterani și aruncă cu etichete prefabricate, nu mă mai chinui să le răspund. Doar îi vă_müiesc.

# gelu date 16 August 2018 14:12 0

Nu toti sunt gugustiuci, multi sunt secu. Hekvvig nu doarme in popuusoi atat timp cat SRI a organizat protestele violente de vineri la ordinal lui Johannis..

# Gabi date 16 August 2018 12:40 -9

Hai sa nu exageram cu "batuti mar". Si-au luat niste pumni, da, dar cam atat. Fata "batuta mar" si cu "coloana rupta" a plecat de la spital fugind de mama focului sa nu fie vazut da presa... O prosteala pe fatza. In loc sa ne pese de niste animale cu creierul cat o nuca (jandarmii si comandantii lor - slugoii politici) mai bine ne-ar preocupa zecile sau sutele de oameni nevinovati chiar batuti mar de descreieratii cu******ne care au reactionat la ordin politic. Oamenii aia,batuti mar, au fost acolo sa protesteze si pentru imbecilii de jandarmi (dar evident ca atunci cand ai creier cat o nuca nu poti sa gandesti prea multe). Sunt convins ca cu totii speram la tara mai buna si la o vremuri mai bune. Problema este ca unii chiar lupta pentru asta, iar altii, in prostia lor, lumpta impotriva.

# Edelweiss - Frameworker 4.7.2 date 16 August 2018 13:33 +4

Ce grăiești, Găbița? „Si-au luat niste pumni, da, dar cam atat” ? :eek: Tu vorbești DOAR de imaginile ULTERIOARE din momentul în care cei doi încep să fie protejați de manifestanți. Dar de zecile se șuturi ce și le-au luat, imediat după ce au fost doborâți, nu spune nimeni nimic? Ia dă cick pe linkul ăsta și uită-te la minutul 01.22 - 01.26. Alea ce sunt, Leidi? Alinturi drăgăstoase cu petale de trandafiri? Io* mă mir cum de au scăpat cei doi fără vreo fractură sau fără leziuni interne. S epare că doar datorită echipamentului performant și stăruinței scutierului de a-și proteja colega au făcut ca cei doi să nu fie acum legume tocate. Dă click te rog pe link, uită-te și apoi rușinează-te în sine și spune-ți în gând „ÎMI CER SCUZE” https://observator.tv/eveniment/scut-uman-femeia-jandarm-piata-victoriei-264334.html

# Edelweiss - Frameworker 4.7.2 date 16 August 2018 14:19 +2

Mai ia una, găbița! În clipul anterior sunt doar 4 secunde de bestialitate. te ăntrebi cât au stat cei doi dos, sub ploaia d eșuturi? Iaca încă un clip, realizat d eun manifestant, la o calitate ceva mai redusă. Momentul doborârii celor 2, corespunde caproximativ cu momentul în care se vede trecând ultimul jandarm ce manevrează tubul de lacrimogene - MIN. 0.22. Acuma, de la min. 0.22, până la min. 1.14 - momentul arhicunoscut când unul din cameramanii de la fața locului aprinde proiectorul camerei, trece aproape un minut. Ia uită-te în primul interval de 20 de secunde al acestui clip, de la 0.22 la 0.42. Câte șuturi cam crezi c-au luat cei doi, înconjurați de o gloată de „tineri frumoși, liberi și cu porniri bestiale”? link: https://www.youtube.com/watch?v=Acnbg-L3JTU

# Valter Cojman date 16 August 2018 05:20 +4

Jandarmeria a inceput sa-si faca datoria asa cum spune legea.. Din pacate nu se poate spune acelasi lucru despre procuratura securisto-stalinisto-fascista de tip mafiot.

# santinela date 16 August 2018 07:05 +1

Procurorii militari sint deprofesionalizati in prezent,au unul doua dosare pe an,usoare, de nivel de "gaga", astfel ca se explica cretinitatile afisate si spuse de "domnul conducator" al lor !

# AndreiV date 16 August 2018 07:36 +5

Ne-au aratat inca odata ca nu le pasa de nimic si fac ce vor,pentru ca nu patesc nimic.Singurul lor obiectiv e acela de a indeplini intocmai si cu celeritate dorintele succesorului nazist si a neonazistilor si extremistilor din pnl,usr care doresc distrugerea ROMANIEI,ASERVIREA EI,INTERESELOR NEMTRILOR, AUSTRIECILOR SI TUTUORO FORTELOR OCULTE, CARE DORESC O HALCA CAT MAI MARE DIN PAMANTUL ROMANESC,PE GRATIS.CINE ARE CURAJUL SA II DEA AFARA DIN MAGISTRATURA PE ACESTI TICALOSI,TRADATORI DE NEAM SI TARA.CSM si institutiile care ar trebui sa faca ordine si CURATENIE GENERALA,sa elimine tortionarii si pe cei care atenteaza la siguranta nationala,au ele insele bubele lor si nu sunt in stare sa isi faca lor curatenie interna.Atunci CUM SA MAI CURETE JUSTITIA DE MAFIOTI SI DE INFRACTORI,CARE DAU SENTINTE EXCLUSIV LA COMANDA POLITICA,VIZATI FIIND ADVERSARII SUCCEORULUI NAZIST,EL INSUSI CU MARI PROBLEME DE LEGALITATE SI MORALITATE.Restartarea se impune,dar pe cine pui in loc,nu mai avem increder

# Procedura e una singura....bat-o vina. date 16 August 2018 08:26 -1

1. Constituirea si diseminarea dosarului de presa ( scopul este de a se contura imaginea unei situatii clare ca s-au savarsit infractiuni+ vectorul stia ce face+ vectorul e vinovat) 2. Diseminarea publica a unor comunicate de presa cu caracter oficial in care fara niciun dubiu vectorul este prezentat a fi savarsit infractiuni (confirmarea oficiala de catre stat a dosarului de presa) 3. Procesarea la foc automat a vectorului ( anchetare in rem , zeci de ordonante date in avalansa, etc) 4. Valorificarea acestor activitati in instanta cu sprijinul unui judecator aservit prin tehnici ce tin de vreun serviciu secret ori auto-aservit prin modul in care saracului judecator i s-a auto-format prin educatie imaginea despre sine si despre rolul sau de salariat al statului( rol important au aici expunerea creierului magistratului la aspectele mentionate la punctele 1 si 2). 5. Pedepsirea vectoru "pe lege" 6. Reeducare model "12mp CEDO" 7. Reset 8. Vector: Ionel Corbu 9. Repetare pasi 1-7

# obiectiva date 16 August 2018 08:34 +7

bine ca NU A MAI MURIT NIMENI, daca ar fi fost un COLECTIV2??? va dati seama, ramaneam fara guvern, fara parlament, numai cu WERNER sa ne f..a !!!! si daca NU a murit NIMENI, porcurorul NU se poate autosesiza din OFICIU, :P este necesara plangerea prealabila a persoanei vatamate.... :P ..DAR, SE PUTEAU AUTOSESIZA DIN OFICIU, toate parchetele, toti porcurorii Romaniei, in bloc, separat, privind MOARTEA DOMNULUI JUDECATOR STAN MUSTATA.. :cry: ..am fost asa de impresionata aseara, dupa ce am ascultat-o plangand pe doamna Mustata...imi venea sa vomit si eu , oricum nu am dormit toata noaptea cand mi-am dat seama cata lipsa de OMENIE exista in Romania,....inca un motiv de emigrare.....daca NU plecam , inseamna ca accept sa traiesc in aceasta jungla....eu cred ca a fost chiar un OM BUN, mi-am dat seama de cand l/a vazut prima data la TV... :sad: :cry: oricum, cred ca numai Dumnezeu va mai face dreptate...BASSESCU, sa mori dracului in chinuri, EXACT in acelasi mod...baSSESCU, la puscarie !!!

# gelu date 16 August 2018 12:14 +3

Problema este ca cetatenii pasnici ai Bucurestului nu protesteaza si ei in numar foarte mare impotriva statului parale. Ia sa se stranga vreo 100.000 de protestatari in fata la SRI, 50.000 la Parchetul condus de Lazar si alti 100,000 la poarta Palatului Cotroceni. Asa ca atata timp cat securistii sunt lasati sa-si desfasoare planul bineinteles ca acestia actioneaza asa cum ii duce capul tocmai pentru a nu scappa puterea din maini.

# Fara probleme date 16 August 2018 14:40 0

obiectiva, protestez alaturi de tine cu toata convingerea.

# obiectiva date 16 August 2018 20:54 +1

FRAIERII DE LA DECLIC SI-AU FACUT RECLAMA SPONSORIZATA, DE CINE OARE, PE INSTAGRAM...RAPORTATI-O CAND O VEDETI...bai, fraierii de la DECLIC, degeaba spuneti asa, la gramada, colectiv, la modul general, ca e aia sau cealalta.nu impresionati pe nimeni...femei, copii, barbati....daca NU AVETI numele si bubele victimele, degeaba.....daca NU a fost internat NIMENI in spital ,nu a ajuns nimeni la cimitir, in urma violentelor, in afara de JANDARMI, luati m...e...faceti bine si urmati.mi sfaturile...intrati in baie, dati-va cu capul de pereti, luati cutitele de bucatarie si taiati-va singuri, sariti ...ca cine nu sare, nu vrea schimbare, ca sa va dati cu capul de tocul de sus sau de tavan...bagati-va unghiile in gat....numai asa mai aveti o sansa cu ONU.....aia din RWANDA, 1 milion de etnici Tutsi și etnici Hutu moderați 1994 de către două miliții hutu, Interahamwe și Impuzamugambi, în urma revoltei po******ției hutu împotriva etniei tutsi, ucisi cu macetele de tribul opus care vana si el putere

# Mihail date 17 August 2018 09:44 -1

Obiectiva, inca nu a murit nimeni pentru ca nu au reusit sa omoare pe nimeni. Dar nu au renuntat la intentie. Doamne ajuta-ne !

# Carcotas date 16 August 2018 08:39 +2

Limba romana si știință dreptului nu sunt accesibile oricui! Lefurile mari ii obliga la deplasări si chefuri, nu la stat in biroul de lucru, asa ca asta cu prezumtia de nevinovatie inca nu a intrat in bagajul lor de cunostinte. Daca procurorul militar s-a sesizat din oficiu, avem deja o urmarire penala demarată in rem, adica ar trebui sa fi fost identificate deja infractiunile. Care or fi acelea?

# KANT date 16 August 2018 08:56 +1

Din ciclul " eterna si fascinanta Romanie . . . ' inca un magistrat care se antepronunta (al catelea, a cata oara ?!) " no problem " domnul Lazar , vigilent, "s-a autosesizat " si a declinat cazul in favoarea PG - structura aferenta . Mai in gluma, sau nu, legea = o conventie sociala, pe care toti potentatii vremurilor nu s-au sfiit sa o aplice in favoarea lor iar constiinta acestora nu se ridica mai sus de propriu buzunar !

# Viorel date 16 August 2018 09:43 +3

Sfat gratuit pentru colonelul magistrat: NU EXECUTATI un ordin pana nu il aveti scris ! Ordinul verbal "dispare-n timp" si veti plati eventualele " oale sparte" RISCATI ?

# Lucian Dumitriu date 16 August 2018 09:53 +1

Procurorii executa ordinele gauleiterului din deal.

# S-A NASCUT O NOUA KOVESI date 16 August 2018 10:09 +2

Dupa modelul DNA, Parchetul Militar a iesit in fata presei - ca sa acopere incompetenta, nemunca si pagubele materiale pe care acest parchet le produce in dauna bigetului de stat. Acesti asazisi magistrati sug de la stat salarii de zeci de mii de lei pe luna plus bani pentru hrana plus bani pentru haine, plus sume enorme pentru chirii isi concedii, iar activitatea lor judiciara este zero (ati auzit in ultimiii zece ani vreun caz instrumentat de parchetul militar). Aceasta se intampla si la DNA si Parchetul General. Fapta de a primi sume de bani lunare de la bugetul de stat fara a realiza o activitate judiciara reala si efectiva constituie inselaciune si abuz in serviciu in scopul obtinerii, pentru sine, de foloase patrimoniale. Poate se sesizeaza cineva sa cerceteze pentru ce au primit salarii acesti procurorii in ultimii zece ani. De aceea ies in public si ne aruna praf in ochi, pentru a masca frauda pe care o produc in fiecare luna la bugetul alimentat din munca noastra.

# Ioan date 16 August 2018 10:19 +1

Din pacate,ne vom vindeca,numai prin disparitie.Asta ni s-a harazit,iar noi toti acceptam,unii chiar o promoveaza.Poate,o meritam.

# zatarra date 16 August 2018 10:26 +1

Procurorii vietii. Astia ar face bine sa mai puna mana pe procedura penala si apoi sa iasa la declaratii.As vrea sa stiu cam cate dosare instumenteaza baietii astia in timp de 1 an? Asta ca sa.mi dau seama daca se justifica salariul ala de 150 de milioane lei vechi/luna

# Floare Albastra date 16 August 2018 10:57 -6

Sincera sa fiu, am impresia ca romanii si-au mai dovedit o data impotenta cu acest miting. Daca tu, romane, vrei schimbarea guvernului, atunci treci peste gaze, peste jandarmi, pui mana pe guvern si faci revolutie. Daca nu vrei asta si doar tipi isteric in jurul guvernului si te mai agiti ca, vezi doamne, ti-au trecut niste lacrimogene pe langa nas, inseamna ca iti meriti soarta. Ce guvern e atat de prost incat  sa lase puterea din mana doar pentru ca s-au adunat unii in piata si privesc un pic incruntat? Eu, de exemplu, nu militez pentru schimbarea guvernului din simplul motiv ca nu exista nici o garantie ca urmatorul guvern va fi mai bun. De obicei e mai rau, judecand dupa experienta ultimilor zeci de ani. 

# Edelweiss - Floare de Clonț date 16 August 2018 11:29 +6

Jawohl, Frau! Chiar că sunt niște pâcălici amuzanți, niște păduchi urlători, niște limbrici în van foșgăitori. (O Tempora, O Mores Dec 89). Fără să fie vreo manifestare intențională, ci doar un joc al imaginației, ca să fi dat jos guvernul, în seara de vineri, îți trebuia... doar 1 lunetist. UN SINGUR LUNETIST și astăzi, AHARHIA era forma de organizare statală și Chaosul era Programul de țară al Rromânicii. ONE SINGLE SNIPER. :roll: Din desfășurarea mult trâmbițatei „revoluții a milionului de oi de teracotă” se deduce KLAR că nici nu s-a vrut forțarea debarcării guvernului ci l-a furnizat pop_ulimii încă o porție de circăială. Circensis fără panem! Circ fără pâine, specificul bizar al Bantustanului Rromânesc babuinizat.

# laura date 16 August 2018 11:14 +6

asta s-a urmărit de la bun începu...mazilirea jandarmilor. Cum ar fi procedat ei, bine tot n-ar fi fost.. Nu vă daţi seama ce se va întâmpla dacă jandarmii vor fi timoraţi în acţiuni viitoare să restabilească ordinea în ţara violenţelor? De ce nu ies oamenii de bună-credinta in strada să-i apere pe jandarmi?

# Gigi Lamborghini date 16 August 2018 12:12 +5

So...1. Nu imi pasa de sarmanii protestatari gazati si batuti. Asa le trebuie daca s-au dus ca oile la miting. Scuze tuturor oilor...oile sunt animale chiar dragute, folositoare, nu ca Malini Botii si panaramele din Piata. 2. Nu imi pasa nici de jandarmii anchetati. Foarte bine...trebuiau sa actioneze cu gaze si******nul de la primele manifestatii neautorizate. I-ati lasat sa faca ce vor....luati cu muraturi acum sa nu vi se aplece. 3. Opinia mea e ca structurile de justitie militara sunt anacronice. Ele isi au sorgintea in regimurile totalitare ce au bantuit Europa sau in situatiile de razboi. Deci, domnii astia de la Parchetele militare ar trebui desfiintati ca institutie. Mai ales ca au frecat menta vreo 20 si ceva de ani cu Revolutia si Mineriadele. Si alea chiar au fost nasoale.

# gelu date 16 August 2018 12:20 0

Din comoditate si pentru ca nu le pasa. Ei crezand ca daca PSD si Alde vor pierde guvernarea cei care vor veni la guvernare nu le vor mai taia salariile si pensile ca Boc si Basescu. Ceea ce denota ca ei nu ies in strada si din prostie. Si unde e si prostie multa e si lasitate tot la fel de multa.

# CINE ESTE COLONELUL PARASCHIV date 16 August 2018 12:58 +1

Vestitul colonel Paraschiv nu este altcineva decat colaboratorul lui Kovesi la toate actiunile organizate de DNA. Acesta a tocat bugetul jandarmeriei si a folosit resursele umane ale institutiei in folosul imaginii DNA. Jandarmii au perticipat la toate perchezitiile de DNA (de ordinul miilor) in toata tara, doar pentru a arata ca DNA munceste, pentru ca perchezitiile se faceau doar de forma - in special la institutiile publice - pentru a se crea o impresie in randul publicului. Paraschiv era cel care coordona toate aceste actiuni ale DNA. Intrebatii pe jandarmi cat au fost terorizati cu aceste actiuni pentru ca trebuia sa se deplaseze mii de km pentru a participa la aceste actiuni pe cheltuiala jandarmeriei. Acum 5 ani s-a dat stirea ca DNA a efectuat 165 de perchezitii in toata tara cu privire la mafia araba a carnii - iar dosarul s-a fasait pentru ca nimeni nu a fost trimis in judecata. A castigat doar imaginea DNA. ASA CA VETI GRIJA DACA VA LUATI DE PARACHIV CA ESTE OMUL VOSTRU.

# Eu date 16 August 2018 13:08 -1

Fraier de la Călărași care lucra la combinatul care nu mai exista

# Ilie date 16 August 2018 13:37 +1

Cei mai slabi politicieni și judecători , din toate timpurile au fost militarii care ori au ajuns tirani , ori au executat doar ordinele.

# x date 16 August 2018 13:40 0

1. Carmen Dan si / sau Jandarmeria solicita Procuratorii Militare prezenţa unui procuror militar la centrul de comanda al Jandarmeriei din incinta Guvernului României 2. Procuratura Militara amana rezolvarea solicitarii 3. Procurorul militar Bogdan Pirlog s-a intalnit cu un procuror de la Jandarmerie (care este o cartita a sistemului) 4. Cei doi procurori s-au deplasat la Centrul de Comanda al Jandarmeriei 5. Procurorului militar i se permite accesul in zona fara a i se solicita sa prezinte vreun document care sa ii justifice prezenta in acel loc, vigilenta jandarmilor a fost anulata total pentru ca acesta era insotit de catre procurorul de la jandarmerie 6. Procurorul jandarmeriei l-a prezentat pe procurorul militar comandantilor supremi ai Jandarmeriei ca fiind procurorul care a fost trimis de catre Procuratura Militara SAU

# x date 16 August 2018 13:42 0

6. Procurorul jandarmeriei l-a prezentat pe procurorul militar comandantilor supremi ai Jandarmeriei ca fiind procurorul care a fost trimis de catre Procuratura Militara SAU Procurorul militar s-a prezentat el insusi ca fiind procurorul desemnat de catre Procuratura militara sa participe la misiunea de lupta de aparare a cladirii guvernului 7. Comandantii jandarmilor nu ii solicita documentul prin care sa dovedeasca faptul ca este delegat sa participe in mod oficial la aceasta misiune, ca urmare a faptului ca procurorul militar fiind insotit de procurorul-jandarm vigilenta jandarmilor a fost anulata 8. procurorul militar incheie un PV pe care pune o data eronata, 10-06-2018 in loc de 10.08.2018

# x date 16 August 2018 13:47 +2

CONSECINTE 1. INCALCARE DE CONSEMN - permiterea intrarii intr-o UM a unei persoane fara ca aceasta sa prezinte documentele justificative 2. toate actiunile jandarmeriei din 10 august (ora 17.00) - 11 august (ora 04.00) care presupuneau aprobarea / supervizarea de catre un procuror militar sunt ilegale 3. PV redactat de catre procurorul militar este nul pentru ca are doua date incorecte: a) apare data de 10.06.2018 in loc de 10.08.2018 b) se afirma ca actiunea jadarmeriei inceputa pe 10.06.2018 (sic) a continuat si a doua zi 10.06.2018 (sic) Procurorul militar nu va accepta sa corecteze eroare materiala (sa modifice 10.06.2018 in 10.08.2018). Jandarmeria este intr-o mare belea, comandantii jadarmeriei la fel, din acest motiv guvernul Dancila o sa cada, desi actiunile jandarmilor au prevenit ca lovitura de stat planificata cu stirea lui KW Iohannis sa aiba succes.

# x date 16 August 2018 13:54 0

S-a dorit de catre tradatorii din jandarmerie ca macar un jandarm sa fie linsat de catre manifestanti. Astfel jandarmii ar fi fost timorati in a-i opri pe manifestanti in actiunile lor de asalt a cladirii guvernului

# Marianus date 16 August 2018 14:11 +7

Bai Procuroru lui peste'! De ce nu vorbesti si de faptul ca protestele nu au avut autorizatie? De ce nu vorbesti de mesajele premergatoare mitingului care indemnau la violente? De ca nu vorbesti ca orice actiune ILEGALA, mai ales faptele violente trebuiesc eradicate. O tineti langa cu jandarmii care din fericire si-au facut datoria. Puterea se castiga la vot nu in strada!

# Klaus-Klaus date 16 August 2018 16:20 0

:-| Ma uit la mecla astuia si tare ma incearca banuiala ca LOMBROSO AVEA PEFECTA DREPTATE. Insa l-as "deranja" pe execelenta Sa dl proCURor : BAH, AUTOSESIZATULE :P , etc.. DAR PT ASASINAREA PE FATA A JUD MUSTATA, DE CE NU TE-AI GADILAT MOH PRIN AUTOSESIZARE? Ia zi bah argat platit din BANUL PUBLIC? Sau NU erai " pe acolo" .. ha? Cata porceasca NERUSINARE.. :-x

# ovidiu date 16 August 2018 17:05 +1

In primul rand procurorii ar fi trebuit sa se autosesizeze cand au aparut public in media si pe retele declaratii cu privire la scopul acestor actuni de ,,protest si ocupare,daramare a guvernului,,. Pt procurori chiar existau multiple obligatii pt multiple infractiuni care urmau sa se petreaca si s-au petrecut . In schimb, un om care sta la birou nu vrea sau nu pricepe ca in viata reala lucrurile nu se intampla ca pe hartie , in limba de lemn a comentariilor juridice. Jandarmii romani chiar sunt pregatiti dar nu aveau alternativa, o avea d-l procuror pregatire in domeniu de este convins ca existau ,,multiple alternative,, ? Nu e vorba de un joc pe calculator aici , protestatarii si-au asumat riscuri asa cum si jandarmii risca in toate aceste misiuni. jandarmii sunt primii care si-ar fi dorit alternative si daca erau ,,sustenabile,, s-ar fi ,,aplicat,,.

# Cata date 16 August 2018 21:55 +1

Deh, meteahna de vataf. Orice procuror se pretinde judecator.

# ovidiu date 17 August 2018 00:04 0

Revin si spun ca cea mai legala si de dorit modalitate de,, a estompa demersurile ce urmau (EVIDENT) sa degenereze era aceea ca institutiile statului sa nu dat dovada de atata NEGLIJENTA IN SERVICIU si NEPASARE (SUSPECTA) fi lasat pana in ultima clipa totul la ,,noroc, in seama jandarmeriei , chia daca se pare ca a devenit regula aceasta lipsa de reactie fata de cohortele de instigatori psiho care ameninta si vorbesc vulgar si planuiesc in vazul TUTUROR lovituri de palate. RUSINE ! Acum jandarmii sunt acarii paun pt delasarea si complicitatea unora ?

# Sandu date 17 August 2018 10:26 0

Inainte era una singura care se pricepea la toate, academicianul si savantul de renume mondial Elena Ceausescu. Acum de cativa ani, in aplauzele si decoratiile interesate ale jefuitorilor straini veniti in Romania la furat, a mai aparut o categorie a celor care se pricep la toate, tovarasii procurori, acesti academicieni si savanti de renumen mondial, multi dintre ei cu facultatea de drept la fara frecventa, altii niste ratati profesional care sunt doar niste unelte ale altora. Cum ar fi ca fiecare procuror sa aiba si o specializare, o meserie. Acum un procuror poate ancheta orice, de la fabricarea de pampersi pana la nave spatiale fara sa aiba nici o tangenta cu mediul respectiv, vedem cu mor oamenii fara a se putea trata din cauza necunoasterii medicinei si ce impune boala respectiva. Cum poate un procuror acuza si un judecator condamna cand el nu are habar de domeniul respectiv?

# Tov. Plutonier date 21 August 2018 11:25 0

Nu există antepronunțare a procurorului, e o noțiune care se aplică doar judecătorilor (47 CPP). Prin natura activității, procurorul are datoria să înceapă acțiunea penală doar dacă are suspiciunea rezonabilă că s-au comis infracțiuni. Și asta e ceea ce au spus procurorii militari, ca există o disproporție vădită între acțiunile din piață și violența represiunii, o disproporție de natură să implice posibile fapte penale. Caracterul non-public a fost respectat, la fel și prezumția de nevinovăție, întrucât nu s-a pronunțat nici un nume și nu s-au indicat alte detalii interne. Că această evidență nu convine decidenților implicați în represiune, e clar, lor nici dacă îi prinzi cu mâna în buzunar nu ai voie să le zici "Prindeți hoțul!" pentru că le lezezi drepturile. Simpla existență a procuraturilor care pot să cerceteze oameni liberi, este o mare pată pe obrazul acestei țări plină de oameni cinstiți. Nici cu gândul nu ai voie să încalci prezumția de nevinovăție.

# Tov. Plutonier date 21 August 2018 11:41 0

Nu există antepronunțare a procurorului, e o noțiune care se aplică doar judecătorilor (47 CPP). Prin natura activității, procurorul are datoria să înceapă acțiunea penală doar dacă are suspiciunea rezonabilă că s-au comis infracțiuni. Și asta e ceea ce au spus procurorii militari, ca există o disproporție vădită între acțiunile din piață și violența represiunii, o disproporție de natură să implice posibile fapte penale. Caracterul non-public a fost respectat, la fel și prezumția de nevinovăție, întrucât nu s-a pronunțat nici un nume și nu s-au indicat alte detalii interne. Că această evidență nu convine decidenților implicați în represiune, e clar, lor nici dacă îi prinzi cu mâna în buzunar nu ai voie să le zici "Prindeți hoțul!" pentru că le lezezi drepturile. Simpla existență a procuraturilor care pot să cerceteze oameni liberi, este o mare pată pe obrazul acestei țări plină de oameni cinstiți. Nici cu gândul nu ai voie să încalci prezumția de nevinovăție.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva