23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MATEESCU, DE LA JUDECATORIE DIRECT LA CURTE VIA CSM – Simplul membru CSM Bogdan Mateescu poate ajunge judecator de curte de apel, desi toata viata lui a fost judecator de judecatorie si nu a activat macar o zi la vreun tribunal. Mateescu s-a inscris la concursul de promovare efectiva pe loc organizat de CSM-ul din care face parte, dorind sa-si ia grad profesional de curte de apel. In paralel, Mateescu candideaza pentru sefia Tribunalului Valcea, chiar daca nu a activat la aceasta instanta

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 October 2022 19:37
Vizualizari: 3629

Simplul membru CSM Bogdan “Bobita” Mateescu (foto) nu se multumeste doar cu o eventuala functie de presedinte al Tribunalului Valcea, pe care sa o ocupe desi nu a activat vreodata la aceasta instanta si nici nu a fost vreodata judecator de tribunal (click aici si aici pentru a citi). Mai nou, acelasi Mateescu vrea sa obtina grad profesional de curte de apel, astfel incat, cel putin teoretic, ar putea ajunge sa profeseze la o curte de apel direct de la judecatorie, sarind peste etapa tribunalului.


 

Judecatorul Bogdan Mateescu s-a inscris la concursul de promovare pe loc in functii de executie a judecatorilor, care se desfasoara in perioada 23 septembrie 2022 – 14 decembrie 2022, concurs organizat de CSM-ul din care Bogdan Mateescu face parte. Iar “Bobita” a trecut deja de o faza a concursului, fiind declarat admis (vezi facsimil).


Mateescu poate ajunge la curte de apel direct de la judecatorie pe doua cai


Avand deja gradul de tribunal, dar fara sa activeze macar o zi la vreun tribunal din aceasta tara, Bogdan Mateescu isi poate incheia mandatul din CSM cu grad profesional de curte de apel. Ceea ce ii va da dreptul sa lucreze la orice curte de apel din aceasta tara, fara sa treaca in prealabil si pe la tribunal. Concret, luandu-si gradul de curte de apel, Mateescu va ajunge sa activeze la o curte de apel din aceasta tara fie in urma unui alt concurs de promovare efectiva, fie, atentie, prin delegare, aceasta din metoda urma fiind un mecanism bine cunoscut si des practicat pentru personajele agreate de capii Justitiei. Oricum ar fi, Mateescu poate ajunge la curte de apel direct de la judecatorie. Total contra naturii.

Practic, in momentul de fata, Bogdan Mateescu are doua variante:

- va deveni presedintele Tribunalului Valcea, caci s-a inscris la concursul pentru ocuparea sefiei acestei instante, desi nu a activat la aceasta instanta, fiind singurul candidat;

- isi va lua grad de curte de apel si apoi va pleca la o curte de apel din tara, prin concurs de promovare efectiva sau delegare, poate chiar la Curtea de Apel Bucuresti, asa cum de altfel au mai circulat informatii pe care Lumea Justitiei le-a publicat in urma cu mai multe luni la sectiunea „Vorbe de fumoar”.


O fi moral?


In oricare dintre variante, totul se va intampla, repetam, fara ca Bogdan Mateescu sa activeze macar o zi la un tribunal. Adica Mateescu va putea ajunge presedintele Tribunalului Valcea fara sa fi fost judecator de tribunal, ci doar judecator de judecatorie, sau va putea deveni judecator cu grad profesional de curte de apel si poate chiar judecator efectiv la o curte de apel, fara sa munceasca macar o zi la vreun tribunal.

Facem precizarea ca nu este absolut nimic nelegal in demersul lui Bogdan Mateescu privind obtinerea gradului profesional de curte de apel. Legea permite, chiar daca din punctul nostru de vedere este stramba.

Singura problema care se ridica tine de moralitate. Mai exact: este moral ca un membru CSM sa obtina grad profesional de curte de apel sau sa ajunga sef de instanta in urma unor concursuri organizate de CSM-ul din care face parte, concursuri a caror organizare a fost decisa inclusiv prin votul sau?

 


Comentarii

# santinela date 19 October 2022 07:33 +15

Tribunal,Curte de Apel,cine Bobita ?? ha,ha,ha asta da palma pe obrazul justitiei romanesti. Va dati seama sa va judece asa o nulitate ? Ghinion curat ! Ma uit pe tabelul prezentat si nu-mi dau seama cum ciumpalacul indeplineste conditiile pentru un grad de Curte de Apel cind asta nu a activat decit la o judecatorie din " Fierbintii de Jos " ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva