30 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MATILET SE DA LA IULIAN DRAGOMIR – Ca sa o gadile pe Corina Corbu, judecatorul Bogdan Mateescu din CSM i-a atacat pe vicepresedintii Inaltei Curti Iulian Dragomir si Gabriela Bogasiu: “Am discutat cu foarte multi judecatori de la ICCJ, toti v-au mentionat in sens pozitiv. N-am aceleasi raspunsuri fata de esalonul 2 de la functiile de conducere de la ICCJ”. Mateescu se implica pe fata in alegerile pentru CSM, criticand-o pe Gabriela Bogasiu, candidat pentru noul CSM (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 June 2022 14:31
Vizualizari: 3998

Atac pe fata la adresa vicepresedintilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Iulian Dragomir (foto stanga) si Gabriela Bogasiu (foto dreapta), din partea judecatorului Bogdan Mateescu, zis “Matilet”, fost presedinte al CSM, fost presedinte interimar al CSM pe langa lege si Constitutie, astazi simplu membru al CSM, iar in viitorul apropiat un judecator ca alte cateva mii de judecatori din aceasta tara. Un atac prin care Mateescu practic se implica in mod nepermis in alegerile pentru viitorul CSM, in conditiile in care critica un candidat la aceste alegeri, si anume pe Gabriela Bogasiu, existand posibilitatea sa influenteze votul judecatorilor de la ICCJ.


 

Totul s-a intamplat joi, 9 iunie 2022, in sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM in urma careia Corina Corbu a fost reinvestita in functia de presedinte al Inaltei Curti (click aici pentru a citi). Deloc suprprinzator, din coltul de sala in care a ajuns, in stilul caracteristic Mateescu a tinut sa arate cat de mult o pretuieste pe Corina Corbu si sa isi manifeste deschis sustinerea pentru aceasta. Dar “Matilet” nu s-a oprit aici, ci a sarit pe actualii vicepresedinti ai ICCJ, Iulian Dragomir si Gabriela Bogasiu. Chiar daca nu le-a pronuntat numele, referirea la cei doi este evidenta, avand in vedere ca Mateescu a precizat ca are in vedere “esalonul 2 de la functiile de conducere de la ICCJ”. “Esalon 2” care este asigurat de vicepresedintii Iulian Dragomir si Gabriela Elena Bogasiu.


Iata atacul lui Bogdan Mateescu la adresa vicepresedintilor ICCJ, insotit de laudatio facut la adresa Corinei Corbu, si raspunsul sefei ICCJ:

Bogdan Mateescu: Printre multiplele raspunsuri foarte bune si printre multiplele calitati pe care le-ati dezvoltat, am localizat un defect: sunteti prea modesta si nu stiu daca e bine sa nu spunem realizarile proprii si ceea ce am facut. Revenind, pentru ca am discutat si eu cu foarte multi judecatori de la Inalta Curte, si apropo de empatie, si apropo de sprijin, si apropo de mediul organizational, toti v-au mentionat (cu care am discutat eu) in sens pozitiv. N-am aceleasi raspunsuri, la aceeasi anvergura fata de esalonul 2 de la functiile de conducere de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Am in schimb un feedback foarte bun pentru esalonul 1, pentru presedintele Inaltei Curti.

Doamna presedinte, ca sa conchid in aceste limite, la instante regula este, cu o exceptie, a formarii echipei manageriale in jurul presedintelui. Vi s-ar parea ca propunere de lege ferenda inadecvat, excesiv sau dimpotriva potrivit dreptul presedintelui Inaltei Curti de a-si alege pe durata mandatului sau echipa manageriala?

Corina Corbu: Am considerat si consider in continuare ca mandatul de trei ani este insuficient. Ori un singur mandat mai lung, ori... Si la Inalta Curte, si la instante e foarte complicat in trei ani sa iti pui in aplicare un proiect. In primul an...va spuneam la inceput, judecatorii trebuie sa te accepte, sa inteleaga ce vrei, este foarte complicat. Cred ca la nivelul intregului sistem judiciar lucrurile trebuie regandite. Eu as opta pentru un singur mandat de cinci ani, si atat, cel putin in perioada aia sa reusesti sa faci ceva si sa asiguri o oarecare stabilitate in instanta, pentru ca schimbarile astea, trebuie sa fim sinceri, nu intotdeauna aduc rezultatele preconizate.

In ceea ce priveste echipa, fara indoiala trebuie sa ai o echipa manageriala, trebuie sa fii compatibila cu cei care iti asumi practic managementul nu doar al Inaltei Curti, ci al oricarei instante de judecata. Pentru ca daca noi nu vom fi pe aceeasi linie si vom pierde timpul fie sa il verific pe vicepresedinte sau pe presedintele de sectie, fie sa contracarez anumite lucruri, fie sa mai pierdem timpul si cu orgolii si mai stiu eu ce alte chestiuni, lucrurile astea complica exercitarea unui mandat. Deci cred ca trebuie sa aiba cel putin un cuvant de spus in ceea ce priveste echipa manageriala. Inainte de orice e o chestiune de chimie.

Bogdan Mateescu: Iar responsabilitatea apartine...

Corina Corbu: In final ii apartine presedintelui Inaltei Curti, acuma stim cu totii, si este firesc sa fie, face parte din mandat. Tot ce este bun este al tuturor, tot ce este rau deconteaza presedintele. Pana la urma e firesc sa fie asa pentru ca si-a asumat conducerea”.


Dragomir si Bogasiu, afectati la reputatiei


Astfel, nu este deloc exclus ca in noile Legi ale Justitiei gandite de ministrul Justitiei Catalin Predoiu sa vedem inserata propunerea lui “Matilet”. Pana atunci insa vicepresedintii ICCJ Iulian Dragomir si Gabriela Bogasiu poate ca ar trebui sa formuleze la CSM o cerere de aparare a reputatiei. Asta intrucat au iesit destul de sifonati dupa alegatiile lui Mateescu.

Practic, simplul membru CSM Bogdan Mateescu a acreditat ideea ca Iulian Dragomir si Gabriela Bogasiu, doi oameni vechi in sistem si cu mare greutate, au o imagine proasta in randul judecatorilor de la Inalta Curte. Desigur, in randul judecatorilor ICCJ cu care Mateescu ar fi stat de vorba.


Matilet” se implica pe fata in alegerile pentru CSM


Pe de alta parte, atacul lansat la adresa celor doi vicepresedinti ai Inaltei Curti reprezinta in opinia noastra o implicare evidenta a simplului membru CSM Bogdan Mateescu in alegerile pentru noul Consiliu. Mai exact, “Matilet” a adus critici publice unuia dintre candidatii la CSM, si anume judecatoarea Gabriela Bogasiu, iar afirmatiile sale pot influenta votul de la instanta suprema, in sensul schimbarii optiunii unor judecatori ICCJ care intentioneaza sa voteze cu Bogasiu. Or, un asemenea gest precum cel facut de Mateescu este inadmisibil, caci niciun membru al CSM nu se poate implica, in niciun mod, in alegerile pentru viitorul Consiliu.


* Vedeti aici momentul din sedinta Sectiei pentru judecatori a CSM in care Bogdan “Matilet” Mateescu ii ataca pe vicepresedintii ICCJ Iulian Dragomir si Gabriela Bogasiu (minutul 146 al inregistrarii)

Comentarii

# Parerea mea date 12 June 2022 14:36 +103

Pai daca vicepresedintii ICCJ sunt esalonul 2....Matilet e cat, la judecatoria lui de judet :lol: ? Esalonul 253, nume de cod "Prostia"? :roll:

# maxtor date 12 June 2022 16:58 +111

atentie la limbaj:" ca sa o perie ", d-asta s-a inventat expresia!

# LGBT date 12 June 2022 20:55 +123

Cred ca după ce Țacso a furat recent un teren in mijlocul parcului din centrul Băile Govora unde e primar fiuso ar tb sa cam tacă ! Ce naiba altul nu mai aveți sa ii dea …. Unde ii place la șefa iccj ??? Pe bune zic ….Căutați bă băieți unul cu cv !!! Cu ceva mai putine pete ! Asta e negru de atâtea ! Cine ești tu un jude de judecătorie sa spui tu ce tb făcut la conducerea iccj ???? Ce te recomanda ma ? Vocea și talentul ….Auzi a făcut el sondaj ….In calitate de ce bă ??? Cum îți permiți ma vierme ?O sa ți o iei tu de nu vei mai știi de tine Tupeu de țaran ! Mai sunt multe care nu se știu despre time ….Tot unde ți e locul vei sfârâi ! Ia ți labele de pe iccj țigănuș de țara marș la tine la țărănoaia

# Basescu Traian CC date 13 June 2022 06:25 +136

Nu așa zicea Basesc? Da -ți -mi consiliul local și voi dărâma Bucureștiul !!!!!!!???????????? Nu așa zicea johannks ? Da -ți -mi guvernul meu Și va curge lapte și miere !!!!! Acum zice și tanti,,,???????? ce vreți ?!!!!???Dar tanti vrea de doua ori...,așa/ s femeile Și mandat de 5 ani și vicepreședinții ei E na ce va mirați ma ?!? E ca sa ne salveze pe noi toți nu de altceva ... dacă vrem sa ne fie noua bine ma nu ei ???????????? Saraco cu duhulvai De justiția asta

# Rațiune date 13 June 2022 06:38 +149

DE FAPT SE ÎNCEARCĂ ANULAREA FUNCȚIILOR DE VICE LA ICCJ ! Puterea toată la președinte la un singur om ! P.S. Ce vreți ma și voi de la Matilet cu aburii in creierașul lui ? De parca dacă vor fi din”echipa “ șefei” neaparat vor ieși bine la viitoarele sondaje ale lui Matilet !!! N-are logica ! Fiecare om numit acolo sau ales va produce o impresie pozitivă sau negativă nicidecum nu ne garantează niemni ca dacă ii alege șefa vor fi wow! Nuuu . Dar Matilet asta n-a găsit alt Argument , de unde nu e nici Dumnezeu nu cere ! Eu zic ca echipa șefei nu ar tb sa fie formată și din vicepreședinți ! Eu zic ca ei toți aparțin iccj sunt ai nostrii și nu ar tb sa existe niciun soi de relație de “eu te am făcut “ .... atunci se pierde din reprezentativitate , din credibilitate , din ideea de administrare a iccj și se duce spre “a conduce “ iccj. Ce ne dorim de fapt ???? Sa politizam exagerat ?! De gândit ... pana ne hotărâm va rog alegeți alt cățel sa dea .., la șefa ... asta e prost ...

# m date 13 June 2022 08:38 +232

cum freacu se face ca parca s-a intors lumea pe dos, cum un maimutoi cum este matilet judecator de judecatorie din provincie sa ravaceasca maicutele si maicutoii din manastirea ICCJ? sa se dea la iei? bravo lui are co...felicitari matilet esti tare

# Idiot date 13 June 2022 09:41 +203

Savarina cine ar fi putut sa /îți răspundă ție vreodată sincer știindu/ te ce șarpe ești ? Ți au zis toți ce vrei sa auzi vipero

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva