6 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIRICA E INDRAGOSTITA? - Procuroarea DNA Florentina Mirica a facut o gafa monumentala in Rechizitoriul Oprea – DIPI. A deconspirat numele denuntatorului sub acoperire. Turnatorul din DIPI, caruia i s-a acordat statut de martor sub acoperire, a fost demascat la filele 9 si 58 din Rechizitoriu, ca fiind ofiterul Cosmin Botila, seful structurii de control din DIPI. Daca cineva va da cu masina peste "martorul protejat", cine va raspunde pentru protectia asigurata de DNA? (Rechizitoriul)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

16 September 2016 14:00
Vizualizari: 17348

Asa se intampla cand se fac dosare fuga-fuguta, in doar trei luni, ca sa se satisfaca ambitiile politico-judiciare ale DNA, parchet care s-a transformat intr-o cooperativa de intrecere socialista, in care principala preocupare e cum sa asigure spectacole judiciare televizate zi de zi si cum sa raporteze bilanturi anuale cat mai triumfale, cu cati ministri, parlamentari, magistrati, oameni de afaceri sau inalti functionari a bagat la zdup!

Vestita procuroare Florentina Mirica (foto) adusa in urma cu cativa ani de la Parchetul Judecatoriei Buftea, direct la DNA la marea coruptie, a comis o gafa de proportii in Rechizitoriul din 10 mai 2016 prin care i-a trimis in judecata pe fostul vicepremier si ministru de Interne Gabriel Oprea, alaturi de alti fosti sefi din MAI – DIPI (serviciul de informatii al Internelor). Rechizitoriul 20/P/2016 a fost “verificat” si contrasemnat de seful Sectiei I al DNA Gheorghe Popovici, cunoscut ca un procuror ratangiu, plin de achitari, dar mare admirator al muncii Florentinei Mirica.


Denuntatorul deconspirat dupa ce a cerut statut de martor amenintat si protejat

Mai precis, inca de la fila 2 a rechizitoriului, Florentina Mirica “verificata” de seful ei Gheorghe Popovici, a explicat faptul ca dosarul 20/P/2016 s-a constituit ca urmare a denunturilor a trei lucratori din DIPI, care au solicitat si au primit din partea procurorilor DNA statutul de martor cu identitate protejata, pentru a se elimina riscul ca viata ori integritatea lor fizica sa fie pusa in pericol. Identitatea protejata s-a acordat ca urmare a solicitarii exprese a celor trei denuntatori din DIPI, care s-au temut ca vor deveni tinta razbunarilor daca li se va afla identitatea reala.

La fila 2 din rechizitoriu (vezi facsimil 1), procuroarea Florentina Mirica “verificata” de seful ei Gheorghe Popovici, a specificat: “Prezentul dosar s-a constituit in baza denunturilor penale formulate de trei functionari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna, cu pseudonimele 'Ionescu Claudiu', 'Mihalcea Ionel' si 'Manea Victor', care au solicitat si au primit acordarea statutului de martor amenintat si protejarea datelor de identitate (filele 57-68 volumul I), fapte pentru care urmarirea penala a fost urmarita prin Ordonanta din 19.01.2016 (filele 1-3, volumul I)”.

Pana aici totul a fost foarte profesionist. Ce sa vezi insa, la fila 58 din rechizitoriul lui Mirica “verificat” de seful ei, se specifica: “Din declaratiile colaboratorilor sub acoperire 'Mihalcea Ionel', 'Botila Cosmin' si 'Manea Victor', care se coroboreaza cu notele de constatare si rapoartele de control intocmite de Comisia de control al fondurilor operative.... principalele nereguli constatate in cheltuirea fondurilor operative ale DIPI au fost urmatoarele:...

Iata cum, in loc de martorul sub acoperire 'Ionescu Claudiu' de la fila 2 din rechizitoriu, la fila 58 de rechizitoriu acesta a devenit Cosmin Botila – personaj real, seful structurii de control intern a DIPI.

Chiar si pe internet se gasesc destule dovezi despre ofiterul DIPI Cosmin Botila. Acesta apare in Armagedonul Doi si'un Sfert” care a fost publicat in toata presa in 2013, ca fiind fost consilier al sefului DIPI de atunci Gelu Oltean. De asemenea, numele lui Cosmin Botila apare si pe lista partilor din dosarul 3566/2/2007 al Curtii de Apel Bucuresti, care a facut obiectul articolului din ZIUA intitulat “Prostia Doi si'un Sfert” in care in timpul ministeriatului de la Interne a lui Cristi David, imediat dupa plecarea de la conducerea unitatii secreta a chestorului Virgil Ardelean, zis “Vulpea”, sute de angajati ai DIPI au dat ministerul in judecata pentru neplata primelor de vacanta si a salariilor restante, deconspirandu-se voluntar si prosteste in masa, prin publicarea numelor reclamantilor pe listele ECRIS de la instanta.

Deconspirarea "martorului acoperit” s-a facut si dupa functia detinuta, la fila 9 din rechizitoriu

Dar gafele nu se opresc doar aici. La fila 9 din rechizitoriu, se afirma despre martorul-denuntator cu identitate protejata ce functie are in cadrul DIPI: “In prealabil l-a convocat pe 'Ionescu Claudiu', seful Sectorului Control din DIPI.... 'Ionescu Claudiu' a declarat ca desi lucreaza de la absolvirea Academiei de Politie in aceeasi institutie, atat in calitate de ofiter operativ, cat si de sef al structurii de control a DIPI nu a luat cunostiinta de existenta vreunui control operativ pe linia de cheltuire a fondurilor operative...

Cum vi se par aceste lucruri? Nu ne ramane sa ne intrebam cum a fost posibil ca distinta procuroare Florentina Mirica sa faca o asemena incurcatura de borcane? Asteptam reactia acesteia, daca va binevoi sa ne-o ofere.

Pana atunci ne intrebam ce se va intampla daca, de exemplu, cineva va da cu masina peste ofiterul Cosmin Botila sau acesta va pati "o nefacuta", ca urmare a acestei deconspirari? Cine va raspunde?

Amintim ca impotriva procuroarei Florentina Mirica Inspectia Judiciara a declansat verificari disciplinare in urma plangerilor facute de fostul ministru de Interne Petre Toba si fostul sef al DIPI Rares Vaduva, privitoare la inserarea in Rechizitoriul 20/P/2016 de date clasificate cu nivel secret de stat.

*Cititi aici rechizitoriul procurorilor DNA Florentina Mirica si Gheorghe Popovici, privind “marea” deturnare de fonduri de la DIPI (I)

*Cititi aici rechizitoriul procurorilor DNA Florentina Mirica si Gheorghe Popovici, privind “marea” deturnare de fonduri de la DIPI (II)

Comentarii

# Socrate date 16 September 2016 14:27 +15

Seful ei Popovici cum a verificat si apoi semnat rechizitoriul asta? astia mai citesc dosarele? :-x

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei............,, date 17 September 2016 08:55 +4

,,Martorul sub acoperire Cosmin Botila,, avea posibilitatea legală să informeze DNA, ca și atribuție de serviciu. Chiar nu este de înțeles această ,,manevră,, . Atât procuroarea Mirică cât și ,,superspionul Boțilă,, trebuiesc cercetați sub aspectul infracțiunilor: de fals, uz de fals, deturnare de fonduri - bani de la stat pentru protejarea superspionului. Probabil s-au lipit și de ceva ,, prime consistente,, tot din bani publici, o altă locuință, adică toate beneficiile unui martor ,, descoperit.Personal solicit derularea de cercetări față de cei doi sub aspectul infracțiunilor precizate. Nu poate fi martor sub acoperire, toate înscrisurile DIPI sunt clasificate la nivelul ,,STRICT SECRET,,.

# DODI date 17 September 2016 18:28 +4

Sunteți prea domni. Tipa nu este îndrăgostită. Este doar limitată intelectual, ca mulți dintre colegii ei. Este principala condiție pentru a suporta ”muntele de inteligență” numită luluța. A doua condiție este lipsa coloanei vertebrale, iar a treia este lipsa oricăror urma de profesionalism. Este rușinos că după 25 de ani s-a înlocuit mojicia securiștilor și activiștilor comuniști cu tupeul, neobrăzarea și prostia unor procurori. Merita o revolție pentru asta.

# unul din lumea cea mare date 18 September 2016 12:29 +1

ptr dodi//hai ma dodi esti ,,rau,, cum n/are ,ARE COLOANA SANITARA,cit despre revolte ,se fac dar, DOAR PE BANI,nu pe meserie!!!!!

# Tanta date 18 September 2016 13:41 0

Unule,te citez;cat despre revolte,se fac,DOAR PE BANI:!!!Sa luam aminte,fratilooooooor!

# Pif date 18 September 2016 13:55 +1

Mai mult de jumate din dosar i-a fost servita procuroarei de catre cei 3 denuntatori care au facut parte din Comisa de control al fondurilor operative din cadrul DIPI, comisie numita de inculpatul Nicolae Gh.care le-a fost sef iar mai inainte, 20 de ani, a fost ofiter respectabil in cadrul SRI, fara sa fi incasat vreodata nici cea mica sanctiune pt. utilizarea fondurilor operative. Ce sa fi facut procuroarea DNA cu denuntul celor 3 suparati din DIPI, denunt sustinut prin probe? Ar fi putut sa-l puna in sertar, in fisetul cu dosare secrete, lasandu-i pe cei 3 denuntatori sa fie maziliti de superiorii lor din cadrul DIPI pt. tupeul lor mizerabil de turnatori cu care s-au dus sa-i parasca la DNA.

# unul din lumea cea mare date 16 September 2016 15:39 +10

o poza face cit 1000 de cuvinte !!!ma intreb daca si ,,EL,, este indragostit de ea!o fi tot ca ,,ea,,..........procurator adica!

# Pif date 16 September 2016 16:17 +11

Cu sau fara gafa procuroarei de deconspirare a unuia dintre denuntatori ,tare greu o fi fost pt. inclupati sa-i ghiceasca pe cei 3 denuntatori din 4 care au alcatuit Comisa de control a fondurilor operative din cadrul DIPI(seful Diviziunii Autoprotectie, Seful Sectorului Control, seful Sectorului Autoprotectie+ un ofiter din cadrul Sectorului control).Daca ei lucreaza in continuare la DIPI, fara sa fi fost necesare masuri sporite de protectie si asistenta din parte ONPM(schimbarea domiciliului, identitatii si infatisarii, reinsertia in alt medu social , recalificare profesionala, schimbarea locului de munca) inseamna ca starea de pericol a trecut.

# Carcotas date 16 September 2016 16:57 +9

Ori madame procureur nu stie ce inseamna informatii clasificate-si asta ar trebui sa-i afecteze cariera, ori stie-si atunci a fost lasata sa dezvaluie organigrama, numele, functiile, metodele de lucru.

# Taranu de la Tara date 16 September 2016 17:30 +7

O armata de incompetenti. Am fost elegant si nu am zis...DE PROSTI! Cum va explicati ca parchetele si instantele sunt feminizate la max.? In raspunsul la aceasta intrebare, e ascuns un mare adevar. Care...? Stati linistiti, ca prostii nu au avut acces la baza de date, care e secretizata si unde nu au acces persoane mai importante ca ei... Actiunea DNA-ului as numio BUMERANG. De ce? Rabdare dragilor, si veti deslusi singuri raspunsul. Doamnele parchetaritze, au privit doar spre ,,cal", nu si spre ,,tzine cal". N-as vrea sa fiu in pielea lor. E prea fardata! Dupa ce le dai fardul jos, la 6 dimineata nu mai sunt asa ,,gingase"... Sunt urate!

# Pif date 16 September 2016 18:44 +6

Totusi, sa nu fim misogini. Rechizitoriul este interesant de lecturat, documentat si are multe faze amuzante. De pilda, am aflat ca in dispozitia secretarului de stat care reglementeaza cheltuielile operative la nivel de DIPI(ca act administrativ intern) a aparut un "e" in plus in sintagma "cheltuieli operative personal" care au devenit astfel "cheltuieli operative personale" ceea ce a extins destinatia fodurilor operative functie de necesitatile si fanteziile fiecaruia din DIPI. :lol:

# pelin date 16 September 2016 18:43 +11

Un adevarat procuror trebuie sa dispuna de capacitatea de a analiza atat in ansablu cat si individual probele din dosar.Este deosabit de importanta,posibilitatea de detasare si pasiunea aflarii adevarului,fiind necesara o atentie deosabita in analiza probelor pt.a decide corect necesitatea trimiterii persoanei in judecata si punerea in miscare a ctiunii penale.Procurorul nu trebuie sa urmareasca condamnarea ci,alaturi de judecator,ar fi indicat sa sa urmareasca stabilirea starii de fapt concret,cerecetarea atenta a celor petrecute si descoperirea adevarului judiciar.Raportandu-ne la procuroarea DNA Fl.Mirica aceasta are drept scop,trimiterea in judecata a lui G.Oprea s.a.urmarind cu atentie acest lucru,pt.a indeplini poruncile primite,interesand-o mai putin probele din dosar si analiza acestora.Cu siguranta la Parchetul local Strehaia,gasesti procurori mult mai bine pregatiti!!!!!!!!!

# spak date 16 September 2016 21:19 +11

Oare Botila isi aduce aminte cand a fost prins in DIPI cum fura pe stick personal statul de organizare a unitatii?:))

# Edelweiss date 17 September 2016 21:37 +4

offtopiq/// Din puțul* gândirii saltimbancului și fanfaronului sistemului judiciar românesc - „Dorel de la sculărie - one way ticket to Jilava” https://www.facebook.com/liviudaniel88?hc_location=ufi //// Dorele, ceva probleme, mă? //// * Puț rece, adânc, gol și negru, aidoma unui furnal abandonat.

# Transporter date 21 September 2016 11:12 -1

De ce faceti publice si in ce scop asemenea informatii in presa, care nu sunt destinate persoanelor neautorizate ???

# Transporter date 21 September 2016 11:22 0

Va atrag atentia, ca ce a fost in Rep. Moldova a fost doar incalzirea in justitie, pe langa ce va urma in Romania !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva