4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NEOMARXISTII NE FAC DE RUSINE IN EUROPA – Reactia asociatiei europene a magistratilor MEDEL, dupa atacurile USR-PLUS impotriva hotararii definitive prin care judecatoarea TMB Daria Mihet a inchis dosarul 10 August: „Critica hotararilor judecatoresti este esentiala in orice societate democratica, dar politicienii trebuie s-o faca in limitele separatiei puterilor, nepunand in pericol independenta sistemului judiciar”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 March 2021 13:15
Vizualizari: 6932

Romania a fost pusa pe harta europeana a rusinii de catre talibanii #rezist care au aruncat si continua sa arunce cu noroi in hotararea definitiva prin care judecatoarea Daria Isabela Mihet de la Tribunalul Bucuresti a confirmat clasarea dosarului „10 August 2018” impotriva jandarmilor care au oprit lovitura de stat a hoardelor hashtagiste.Nu mai devreme de joi, 11 martie 2021, asociatia MEDEL (Magistrati Europeni pentru Democratie si Libertati / Magistrats Europeens pour la Democratie et les Libertes) si-a exprimat ingrijorarea fata de atacurile nepermise la care se dedau in special neomarxistii de la USR si PLUS – conduse Dan Barna (foto dreapta) si Dacian Ciolos (foto stanga) – la adresa magistratei TMB care si-a permis sa inchida cauza „10 August”.

In acest context, MEDEL subliniaza ca asemenea reactii sunt inacceptabile intr-un stat de drept si ca politicienii, chiar daca au dreptul sa critice hotarari judecatoresti, aceasta critica nu trebuie sa degenereze in incalcarea independentei sistemului judiciar.

De asemenea, MEDEL si-a exprimat sustinerea fata de comunicatul prin care Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (si nu doar UNJR, ci si AMR si AJADO) a condamnat declaratiile iresponsabile ale politicienilor (click aici pentru a citi).

Amintim ca, inaintea MEDEL, Sectia pentru judecatori din CSM a avut si ea o reactie vehementa fata de iesirile in peisaj ale pluseristilor pe tema „10 August” (click aici pentru a citi).


Iata comunicatul MEDEL, tradus in limba romana:


MEDEL a aflat cu mare ingrijorare despre declaratiile si opiniile exprimate de inalti oficiali ai guvernului roman si ai partidelor politice de guvernamant cu privire la o hotarare definitiva a unei instante cu privire la cazul cunoscut sub numele de „10 august”. Declaratiile care refuza vehement sa accepte o hotarare judecatoreasca definitiva si ii comanda ministrului justitiei sa gaseasca solutii pentru a rediscuta un caz deja transat in instanta sunt inacceptabile intr-o democratie care se mandreste cu respectarea statului de drept.

MEDEL reaminteste ca instantele trebuie sa decida exclusiv pe baza criteriilor juridice, fara a lua in considerare consecintele politice ale deciziilor sale, si reitereaza ca critica hotararilor judecatoresti este normala si esentiala in orice societate democratica, dar politicienii trebuie sa o exercite in limitele separatiei puterilor in stat, iar nu punand in pericol independenta sistemului judiciar, asa cum se mentioneaza in partea finala a articolului 10, alineatul 2 din Conventia europeana a Drepturilor Omului.

MEDEL isi reia declaratiile referitoare la Romania, in care a solicitat guvernului roman sa respecte pe deplin independenta sistemului judiciar (mai ales in ceea ce priveste independenta judecatorilor de a decide liber si ferit de orice presiune, fie din interiorul, fie din afara sistemului), luand in considerare opiniile si recomandarile institutiilor internationale, in special ale Comisiei Europene.

MEDEL a luat act si sustine documentul prin care Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania solicita partidelor politice sa respecte standardele internationale si limitele libertatii de exprimare atunci cand este implicata o decizie a instantelor, deoarece atat independenta sistemului judiciar, cat si increderea societatii romanesti in acel sistem depinde de mentinerea unor standarde atat de ridicate”.

 

sursa foto: Agerpres

Comentarii

# Edelweiss - Zicălaș de măscări, ocări și sudălmi date 12 March 2021 14:23 +31

Așadar, caricaturile astea de uzurpă locul politicianului, au o anumită obligație de rezervă, tocmai prin apartenența demnității ce-o exercită la puterea executivă sau legislativă. Dar noi ceilalți, mahalaua cea ineptă, avem voie să-i bălăcărim TRADIȚIONAL * pe acești Sectanți ai Grupului Infracțional Organizat „Judicial Mafia Inc.”? :-? * Prin tradițional înțelegându-se așa niște expresii de „alint” neprincipial, ca niște omilii porno alcătuite din elemente ale cultului pravoslavnic, ceva expresii ale celui catolic, ceva împrumuturi din iudaism și cu intarsii din islam? (cruci, biserici, Dumnezei, cristelnițe, anafure, Paști, etc.). ÎN BAZA DREPTULUI LA LIBERTATEA (ABSOLUTĂ) DE EXPRIMARE, AVEM VOIE SĂ ÎNJURĂM MAGISTRAȚII SAU NU? Ne fac (iar) dosar penal pentru ultraj judiciar?

# Român date 12 March 2021 14:36 +27

UITAȚI CĂ LA EI .DOI GOLANI DOUĂ FLEGME SECURISTE

# ursuleanu date 12 March 2021 14:50 +29

Am o intrebare, de ce se spune despre stalinist/securistii Ciolos Dacian si Barna Dan ca sunt neomarxisti cand ei sunt extremisti marxisti pentru simplul motiv cain europa de est comunismul a devenit sinonim cu teroarea, lagarele de concentrare, deportarile,cenzura totala a mijloacelor de informare,dirijismul cultural, propaganda mincinoasa, foametea, industrializarea haotica si fortata, colectivizarea fortata a agriculturii,cultul personalitatii sefului suprem, exact ceea ce acum USR/Barna impune cu violenta , si sub protectia regimului Iohannis in Romania. .

# Das Gesetz der Straflosigkeit date 12 March 2021 15:51 +5

În scopul asigurării confortului psiho-patologic al membrilor GRUPULUI INFRACȚIONAL ORGANIZAT „JUDICIAL MAFIA INC.”, în Codul penal, la art. 279 după alineatul 3 se vor introduce următoarele alienate: 3^1 a) Invectiva de orice fel, proferată la adresa judecătorului sau procurorului se va sancționa cu amendă în cuantum de 1.000 de zile amendă pentru fiecare înjurătură. :-? b) Invectiva (FMM!) la adresa membrilor defuncți ai familiei procurorului sau judecătorului va fi pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu 2.000 de zile de amendă. :-? 3^2 Acatistul plătit popii sau lumânarea aprinsă dedicată unui judecător, procuror sau membrilor famigliilor acestora, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani. :-? 3^3 Imprecația (blestemul) rostit la adresa procurorului sau judecătorului se va pedepsi cu închisoare de la 1 la 3 ani. :o 3^4 Invocarea „Justiției IMANENTE” cu referință la un judecător sau procuror se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 5 ani. :eek:

# Gyuse Bogdan date 12 March 2021 20:19 +31

Cred ca cei din asociatia MEDEL si-au dat seama ca in Romania are loc un experiment al neomarxistilor, iar in curand rezultatele acestui experiment vor fi implementate si in spatiul UE. Au tacut atunci cand a fost vorba de Protocoale. Au tacut atunci cand au aflat despre paradelile facute de procurori si judecatori. Au tacut cand Codurile au fost batjocorite si Romania a devenit cel mai satrapic Stat din UE. Acum isi dau seama ca si pe ei ii pandeste pericolul sfaramarii justitiei de catre nulo-doctii neomarxisti. Tomberoanele din USR cutremura Europa :D :D :D

# VOX. date 12 March 2021 22:34 +34

10 August 2018 a fost un act PREMEDITAT de # rezist (asa zisii frumosi si liberi Sorosisti neo-marxisti) la chemarea si indemnul lui K.W.Johannis in perspectiva alegerilor . Tot parcursul mitingurilor din Piata Victoriei si din unele municipii de judet au dezvaluit o organizare initiata de "servicii" romane si straine, pentru sustinerea P.N.L - Iohannis cu acordul U.E . Masurile lui Dragnea si P.S.D erau "nationaliste" in beneficiu Romaniei : aurul romanesc din Londra- gazele si petrolul din Marea Neagra- legea offshore (devastatoare pt. compani straine) - legile justitiei (casele lui Johannis) -portul Constanta- agricultura autohtona prioritara -c.f.r gratuit studenti si elevi- alocatii si pensii majorate .....!. Dar IDIOTII au muscat la "propaganda" antiromana si au VOTAT ...mizeria de AZI !!. P.N.L -U.S.R-P.L.U.S -si acest vejnic "pion" U.D.M.R . Unde nu-i CAP , vaide-i PICIOARE !.

# inum/teanu date 13 March 2021 09:53 +38

Aici doar "unu" si "unu". Din cati! Barna, "invitat" de porco-orori, asteptat adica, zice el, cu icre moiu si sampanii /pentru alea 7 mil. de euro haliti de la handicapati. Ciolos, recomandat si de "palmaresul" merituos de la baza, paza cu puscoci Secu la doamna Doina Cornea (el si cand a fost caftita c-a mers dupa ulei la Alimentara?)!, nepotul "vulpii" de la nou Secu!, basca ginerica de sef spionaj stranier (traisca-i dizeueza frantuzoaica)! Cu merite si mai personale, adevarat alpinist himalaian, ca cum omuletul lui Gopo urca pe o scara si Julienul la fel, doar ca treptele ei erau din cadavre. Incepand cu "ministrul caltabos" (si-n groapa spre fericire lui basinos), urmand ICA, de iar fericire basinii nationale in ranchiuna la D. V., basca si altora puscarie, cu si proful Melcinicopschi, vinovat de alimentatia naturala concurenta eurilor promovate de dacianul pitic. Si, in capul "astora" ("privind la luna", cum Eminescu lui Alexandri) este sa si presedinti! /meritand doar "in dinti"

# VIKY date 13 March 2021 15:02 +78

Ce va asteapta de acum inainte este dictatura nazista, care va fi practicata de...ARMATA. Nu stiu cati dintre voi ati urmarit dezbaterea de la tribuna MAN,in care s-a dezbatut un proiect de lege, prin care armata poate interveni pe timp de pace asupra poporului. A fost o dezbatere de 3 ore care normal trebuia difuzata pe toate posturile de televiziune, dar asta doar in cazul in care posturile de televiziune din Romania nu ar fi fost cumparate de nazisti. Daca aceasta lege va trece in Parlanentul nazist impreuna cu vaccinarea obligatorie, vor folosi armata pentru a va obliga la vaccinare. Veti fi singura tara experiment la toate vaccinurile care vor fi fabricate pe glob, si singura tara cu dictatura medicala-militara. Daca nu iesiti sa zvanturati GuWrernul MEU-nazist, dupa aceasta lege il mai aveti doar pe D-zeu de partea voastra.

# VIKY date 14 March 2021 08:52 +68

"Trei cadre medicale vaccinate cu AstraZeneca au fost internate în spital cu cheaguri de sânge. Toate cele trei persoane internate în spital au sub 50 de ani. Ele au suferit hemoragii și au dezvoltat cheaguri de sânge. Agenția Europeană pentru Medicamente investighează cele trei situații. Au simptome foarte neobișnuite: sângerări, cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite din sânge”. OMS e ”pentru” folosirea serului în continuare. 10 țări Europene au oprit temporar vaccinarea cu AstraZeneca, până la noi precizări legate de reacții adverse, în special cazurile de tromboemolism, care au apărut în țări precum Italia, Austria și Danemarca...In Romania toate decesele produse de vaccin au fost musamalizate. Au scapat in presa doar decesul unor medici, asistente, profesoare, care nu au putut fi musamalizate, dar "specialistii" genocidului, manipuleaza la greu pe bani, bineinteles, ca decesele nu au legatura cu vaccinul. Ultimul caz anuntat: dupa rapel a decedat de moua tulpina.

# VIKY date 14 March 2021 10:08 +52

"Astăzi, 14 martie 2021, intră în vigoare hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Aceasta prevede restricţii după ora 22.00, respectiv interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22.00 și 05.00"...Cineva si-a pus problema de ce trebuie inchisa turma de oi in case dupa orele 22.00, iar in alte tari la 18:00?. Lasand la o parte instalarea antenelor 5G, aceste minti criminale au nevoie de relaxare la hoteluri si restaurante pentru o zi de nastere, un botez, o nunta, o intalnire intre mafioti guvernelor, pentru a pune in aplicare agenda globalistilor. Ce m-a frapat, a fost tacerea de mormant a celor din HORECA, nu a celor mici, ci a celor cu retele de hoteluri si restaurante de lux. Tacerea lor este fff suspecta. Eu sunt convinsa ca aceste hoteluri si restaurante, au avut, si au zilnic activitate. Nu are cine sa ii controleze, din moment ce statul paralel controleaza tot, ultima fiind armata, care daca trece legea, trece si armata de partea GuWernului MEU.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva