18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NIMENI NU MAI E CA EI – Procurorii Ciprian Man si Cristian Ardelean de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor au produs o premiera la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pentru intaia data in ultimul deceniu, ICCJ a dispus doua rejudecari ale aceluiasi dosar disciplinar. Cauza in care Inspectia Judiciara i-a trimis pe Man si Ardelean in judecata disciplinara vizeaza planul celor doi procurori de a „linisti” mai multi judecatori (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 November 2023 12:17
Vizualizari: 3606

Este oficial: nimeni nu mai e ca procurorii Ciprian Man (foto dreapta) si Cristian Ardelean (foto stanga) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor. O spune insusi Consiliul Superior al Magistraturii.Cei doi sunt primii in cazul carora Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus de doua ori rejudecarea dosarului disciplinar de catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM. Ne referim la cauza in care Inspectia Judiciara ii acuza pe Man si Ardelean de „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu” (art. 99 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor), dupa ce avocatul Razvan Doseanu a publicat inregistrarea in care cei doi paraditori se auzeau planuind sa „linisteasca” mai multi judecatori din judetul Bihor.

Amintim ca la 15 noiembrie 2023, ICCJ a dispus pentru a doua oara trimiterea dosarului la CSM, pentru continuarea judecatii disciplinare, dupa ce Sectia pentru procurori a CSM ii scapase pe Ciprian Man si Cristian Ardelean pe procedura, pe motiv de nulitate a actiunii disciplinare. Prima rejudecare fusese dispusa de catre ICCJ in 2 iunie 2021. Cu acea ocazie, remarcam ca este o raritate ca un dosar disciplinar sa fie intors de doua ori la Consiliul Superior al Magistraturii (click aici pentru a citi). Intre timp, am aflat ca situatia lui Man si Ardelean reprezinta un caz unic in ultimul deceniu.

Imediat dupa a doua rejudecare, Lumea Justitiei a trimis catre CSM solicitare in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, intreband daca in ultimii zece ani (mai precis, de la 1 ianuarie 2014 pana in prezent) a mai existat un astfel de caz, in care ICCJ sa dispuna de doua ori restituirea la CSM a aceleiasi cauze disciplinare pentru continuarea judecatii. Luni, 20 noiembrie 2023, Consiliul a raspuns ca speta Man-Ardelean reprezinta o premiera.


Iata raspunsul CSM (vezi facsimil):


Din verificarile efectuate in evidentele Biroului grefa sectiilor, a rezultat ca nu a mai existat o alta situatie, in afara dosarului nr. 12/P/2019, in care Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori – sa dispuna, de doua ori, casarea cu trimitere spre rejudecare a unei hotarari pronuntate de Sectiile in materie disciplinara ale Consiliului Superior al Magistraturii”.

 sursa foto Ardelean: Ebihoreanul.ro

Comentarii

# DODI date 21 November 2023 13:33 +7

Utilizând stilul de lucru ”CĂ CA mine nimeni nu-i” cei doi PORCurori (cu voie de la șefii lor din Noua Securitate) au crezut (și, din păcate, cred în continuare) că țara noastră este un sat fără câini iar ei își pot permite să facă orice. Din păcate, repet, și-au făcut de cap și - deocamdată - măsurile luate împotriva lor sunt echivalentul unei frecții la un picior de lemn. Pentru atitudini similare în mult hulita justiție comunistă ar fi fost de mult excluși din sistem. Dar la acum toți au drepturi și nimeni obligații (profesionale!).

# santinela date 21 November 2023 14:15 +5

la ce au facut acesti doi ciumpalaci,pina acum, nici nu mai trebuia sa mai AUZIM despre existenta lor,nu mai trebuiau sa fie in sistem darami-te sa mai profeseze !

# o opinie date 22 November 2023 08:06 0

Vorbim despre cei care ACCEPTA! Vorbim despre cei care "GIREAZA ACTUL DE JUSTITIE" CA NUMELE LOR SA FIE ALATURAT numelui CETATENILOR IN DISCUTIE. Vorbim despre drepturi si libertati. Cei care au "suferit" efectele "MUNCII" ale acestor "cetateni" si a altora CA SI EI, ATAT IN PENAL, CAT SI IN CIVIL, CINE LE REDA DREPTURILE LOR de "cetateni" PIERDUTE - DESFIINTATE ABUZIV ATAT IN PENAL CAT SI IN CIVIL? Ce primeaza? "Ideea suspiciunii fortate INDUSE" sau dreptatea insasi? In numele caror "legi" este posibil abuzul? Trebuiesc revizuite. Daca "faptele" apar datorita "abuzului de lege" schimbati persoanele deoarece in opinia mea isi pierd calitatea de "OM" si implicit statutul de cetatean. Discutia despre STATUL DE DREPT in ROMANIA, in asemenea conditii care genereaza nu doar "ideile ci si totalitarismul faptic"acceptat, sunt antagonice de drept si de fapt. Apare imposibilitatea semnului "=" intre termeni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva