29 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOTARII AU FINALIZAT ANCHETA IN CAZUL IOANA BASESCU - Uniunea Notarilor a anuntat rezultatul verificarilor la Biroul Notarial AEQUITAS, unde fata presedintelui a incheiat contractul de vanzare-cumparare a terenului de la Nana si cel de ipoteca cerut de CEC: “Au fost incheiate de catre notarul public instrumentator cu respectarea dispozitiilor prevazute de lege la instrumentarea de acte si proceduri notariale” (Document)

Scris de: G.T. | pdf | print

21 November 2013 14:00
Vizualizari: 19522

Contractul de vanzare-cumparare, prin care fiica presedintelui Ioana Basescu a achizitionat terenul de 290 de hecatare de la Nana in schimbul a 1,3 milioane de euro, a fost incheiat in conditii perfect legale. La fel stau lucrurile si in ceea ce priveste contractul de ipoteca solicitat de CEC, banca ce i-a dat Ioanei Basescu un credit de un milion de euro, cu o rapiditate uluitoare. Acestea sunt concluziile la care a ajuns Camera Notarilor Publici Bucuresti, in urma controlului efectuat la Biroul Notarial AEQUITAS din Bucuresti - notar Stefania Steluta Zorila.


Uniunea Nationala a Notarilor din Romania, cea care a solicitat efectuarea controlului, a anuntat joi, 21 noiembrie 2013, ca in urma verificarilor nu s-a constatat vreo nelegalitate si ca cele doua contracte au fost incheiate cu respectarea dispozitiilor prevazute de lege la instrumentarea de acte si proceduri notariale:

Ca urmare a dezbaterilor ce au avut loc in spatiul public cu privire la achizitionarea de catre notarul public Ioana Basescu a unui teren in suprafata de 290,41 ha teren agricol in judetul Calarasi, Uniunea Nationala a Notarilor Publici a solicitat in data de 14.11. 2013 Camerei Notarilor Publici Bucuresti efectuarea unui control profesional administrativ la notarul public care a instrumentat actul de vanzare-cumparare a terenului sus-mentionat si a contractului de ipoteca solicitat de CEC Bank.

In urma controlului profesional efectuat s-a constatat ca cele doua contracte mentionate mai sus au fost incheiate de catre notarul public instrumentator cu respectarea dispozitiilor prevazute de lege la instrumentarea de acte si proceduri notariale”.

CEC i-a aprobat Ioanei Basescu creditul de peste un milion de euro in nicio saptamana

Amintim ca fiica cea mare a presedintelui Basescu, Ioana, a cumparat un teren agricol de peste 290 de hectare in zona localitatii Nana din judetul Calarasi, achitand 1,3 milioane de euro. Din aceasta suma, un milion de euro au fost obtinut printr-un credit contractat de la CEC Bank.

Ioana Basescu a depus cererea acordare a creditului in data de 30 august 2013. Solicitarea i-a fost aprobata intr-un timp record, de nicio o saptamana, astfel ca in data de 9 septembrie 2013 aceasta a si semnat contractul de credit. Potrivit documentelor publicate de presa, timp de 359 de luni – 30 de ani – Ioana Basescu va plati o rata lunara de peste 30.000 lei (circa 7500 euro/lunar).

Terenul de peste 290 de hectare din comuna Nana Calarasi a fost cumparat de Ioana Basescu de la firma SC Berfige SRL, reprezentata de italianul Bertola Fioravante, cu domiciliul in Monaco. Pretul stipulat in contractul de vanzare - cumparare incheiat la 9 septembrie 2013 a fost de 5.844.864 lei, echivalentul a peste 1,3 milioane euro. Suma de 1.244.864 lei (circa 280.000 euro) a fost achitata cu banul jos Ioana Basescu prin transfer bancar. Restul de 4.600.000 lei a fost achitat italianului din creditul luat cu suspecta usurinta si rapiditate de la CEC Bank. Interesant este ca vanzarea - cumpararea a avut loc in aceeasi zi in care CEC Bank – Unitatea Victoria, prin directoarea Marieta Coconetu, care a semnat cu imputernicire, a incheiat si contractul de ipoteca imobiliara, exclusiv pe terenul achizitionat.

Desi valoarea totala a celor 290 de hectare a fost stabilita prin evaluarea facuta de experta Adriana Adelaida Chirila, la peste 7,215 milioane lei, ipoteca s-a instituit pentru valoarea creditului de 4,6 milioane lei, plus dobanzile, costurile si spezele bancare. Totusi, potrivit scandentarului, valoarea creditului, plus dobanzile in cei 30 de ani de rambursare a creditului, ajunge la suma de peste 10,896 milioane lei.

* Cititi aici comunicatul Uniunii Notarilor din Romania

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 21 November 2013 14:15 +7

astia parca/s idioti.la ,,NOTARIE,,trebuiau sa mearga????!!!!!!!(poate doar la final)parca fac control CA SA NU GASEASCA NIMIC!!!! bai idiotilor daca vreti sa gasiti ceva LUATI URMA BANILOR cum zic americanii - to find the crime follow the money!!!!ori tara asta a ajuns pe mina cretinilor ori sint pe mina cu gunoiul si ca sa ne dea o iluzie de justitie fac totul la misto.incep sa/i banuiesc mai mult ca/s cretini in frunte cu gunoiasul de la victoria care/i pe mina cu gunoiul de la cotroceni

# mircea date 21 November 2013 15:05 -9

Verdict - notarii sunt toti niste basisti  :)) 

# mirciulica! date 21 November 2013 19:27 -2

pentru tine este tot timpul 12 noaptea

# mircea date 21 November 2013 22:39 +1

ok :))

# mitocanul basescu mosierul date 21 November 2013 15:12 +5

8) carpaciul bsinosul,interlop cu grad de general securitate un infractor dement si tortionar comunist ,babalacul dracului blestemat de 98% nea indatorat la fni cu 2o. miliarde euro ,acesti bani unde sunt ??? in conturii secrete a mafiei pdl,totii bogatii in 9 anii :lol: undei flota????javra ordinara acuma scoti dolarii sa cunperi pamant cu fata hota bogata cu casa de 1 milion euro din vanzatii anteriore cand vindea blugii,cafea,tigarii si sgarci dela tata marinarul-bisnitarul :lol: banditul asta cu procurorii,judecatorii,sri,ccr,dna,aresteaza la comamda pe adversarii politicii,antena 3.care-i desvaluie mirsaviile lui de si demis cu 53% sa instalat la masa verde porcul ,mincinos cu 7 case dela stat vilele lui ciausescu acuma el dispune si noi platim jocurile lui si a consilierii lui cel ling :P fura totii,radulescu se duce la nana cu papici sai aranjeje hectarele de pamant,la cec prin telefon obtine ilegal credit de 1 ooo ooo . euro in 5 zile de unde are banii?vinde drogurii?

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 21 November 2013 17:04 +3

Notarul, in cauza a tinut cont si de dreptul legal de preemtiune ?

# dudu date 21 November 2013 19:10 +2

la notar nici nu isi avea rostul controlul intrucit era un contract intre doua persoane de drept privat.DACA TOTUSI VA PRETINDETI A FI PROFESIONISTI D-LOR ZIARISTI CEEA CE SE PARE CA NU SINTETI, PREZENTATI CAZUL VIS-A-VIS DE NORMA BANCII CREDITOARE.S-A INCALCAT SAU NU VREO NORMA SI NUMAI ATUNCI VORBI.faptul ca la notar totul a fost corect nu are nici-o relevanta atita timpcit parti ale contractului au fost doua persoane in care una fizica si una juridica cu capital privat.

# justitiarul date 21 November 2013 19:43 -1

Foarte bune comentariile, ok, si acum ce mai ramane de facu, pai eu propun, Ioanei Basescu sa cumpere si o echipa de fotbal si sa urmeze cale exact ca Porumboiu, care a laut aproape tot jud Vaslui, intrebare in Jud, Calaras exista echipa de fotbal , sau iti infinteaza una Gino Iorgulescu, hai Ioana nu mai sa, fugi al Gino si da comanda de echipa, daca vrei sprijin si consultanta, apeleaza la securistul de Mitica Dragomir, iti da consultanta asa cum ai primit si ptr terenuri de la consilierul lui taticu, nea Radulescu, apropo a primit si el un comision, ptr aceasta tranzactie, sau el o sa aibe grija de mosie ca doar este specialist. Base de ce nu cumperi toata Romania ca ai bani de la FMI, si ne poti face sclavi pe plantatiile tale, ce zici, suna bine aceasta idee, ia vezi cum aranjezi tu cu FMI si Banca Mondiala si poate reusesti, O sa dispara numele tari Romania, si o sa devina TARA LUI BASESCU. Daca nu resusesti asta macar amenajeaza puscariile sa poti sta confortabil dupa ce inceteaza mandatul tau,

# Seraphidis date 21 November 2013 19:45 -1

A vrut scandal si i s-a dat în favoarea Lui si a familiei lui.Terenul, creditele, propietatea, totul sunt perdele de fum. Ceea ce se ascunde este plecarea Lui si a familiei lui sub o noua identitate în strainatate. Stie ca este demnat El si familia lui în viitorul apropiat. Nu o sa vedeti pomi fructiferi planati sau grâne. Toata viata lui a fost un bisnitar. Asa a facut si A.Nastase, când la alegerile din 2004 pierdute, nevasta-sa facea bagajul ca sa paraseasca tara definitiv, irevocabil, indeturnabil. A prins lectia înca de a se întrona la Cotroceni. Are totul asigurat pentru strainatate. Acest scandal ascunde plecarea în mare taina a familiei, dupa 2014. Stiam ceva de una din cele mai mari achizitii imobiliare de la Monaco si de alte achizitii ale potentatilor zilei, care acolo îsi vor sfârsii zilele. Va veti crucii cu totii de ce a însemnat pentru ei Epoca Lor(-zilor). Si va fi departe de tot acel pamânt care va face sa credeti ca se va face agricultura de mosiera: notar public.

# unul din lumea cea mare date 21 November 2013 20:49 -1

pentru seraphidis//nu/ti face grija,doar in coreea de nord nu pot ajunge.crezi ca cere azil politic acolo?

# seraphidis date 21 November 2013 21:25 -1

se va duce acolo unde a servit (tradat) mai mult. unde a slujit în nemernicie. Românii si istoria lor poarta maledictia dupa care conducatorii lor cei mai implicati în suveranitate si neatârnare au sfârsit asasinati, tradati, umiliti, de la Burebista la Ceausescu. Iar tradatorii ca voievozi, principi, fanarioti, regi, cei întronati prin forta sau împilare, si-au sfârsit zilele în opulenta unui lux facut pe snoaga umilei plebe. Se va duce acolo unde a servit. Aceasta este doar o perdea de fum provocata artificial, sustinuta de tradator. Îmi doresc o revolutie în care acesta va sfârsii în piata publica, ca Il Duce. Si asta numai ca sa avem în fine altceva de ce ne-a indignat istoria marilor tradari. Si Videanu are prize (conturi) în afara.Acela îsi va cumpara identitatea. Actualul sef al Statului i se va oferii ca bonus si la ceea ce  servit si pentru ceea ce a servit. Datoria externa a României în ultimii 8 anii de presedentie ai satrapului spune totul

# unul din lumea cea mare date 21 November 2013 23:28 -1

pentru seraphidis//aproape in totalitate agreez ce ai spus.americanilor le place tradarea dar nu si tradatorii!!!!!iti dau un exemplu ca sa vedem ce parere ai.uita/te la cazul sahului iranului,reza pahlavi.......a avut azil politic in iran si totusi???nu cred ca basescu ajunge pina la wa dc stii uneori lucrurile se ,,deturneaza in ultimile minute,,sint convins ca si dintre cei din spp citiva nu il inghit si vor baga un ,,un bat in spitele rotii,, chiar unii din anturajul de proximitate(la spp ma refer)ca sa/si rascumpere din trecut(ei mereu se gindesc la portite si alibiuri ,caci fac sondaje si sinteze despre starea de spirit a populatiei,macar odata la saptamina)vor incerca sa il opreasca,macar in primele saptamini de dupa zadarnicirea planului de fuga vor avea aura de eroi si apoi profitind de zapaceala si vidul de putere se vor regrupa in baietii buni care au trecut de partea cauzei drepte a poporului.tot cei din proximitatea gunoiului cunosc si anumite locuri conspirative continu

# unul din lumea cea mare date 21 November 2013 23:41 -1

pentru seraphidis//continuare - ,,depozite,, unde/s sume de bani cash in diverse valute,sint documente originale pe diverse numesint diverse instructiuni sigilate pentru cazuri de urgenta.instinctul de conservare nu lucreaza pe baza de fanatism la acesti baieti din spp,sint pragmatici!!deci eu sint convins ca gunoiul nu depaseste granita a ....sa zicem 3/4 judete.oricite avantaje le/a facut americanilor serviciile lor nu se vor implica(ordinul la ei este STRICT ,,se protejeaza ambasada si personalul american din ambasada,,)nu le trebuie iarasi evenimente ca la beiruth(bombele de la cazarmile americane cu 400 de morti)bombele puse la riadh,luarea de ostatici de la teheran si fiascoul ,,salvarii,,in criza ostaticilor.chiar daca actualmente la bucuresti in ambasada sint ofiteri de la atf,dea,rezidenti cia,rezidenti fbi,prosecutori care lucreaza cu diicot acestia au instructiuni stricte sa nu protejeze gunoiul ci ambasada,personalul ambasadei si cetatenii americani rezidenti in ro.

# unul din lumea cea mare date 21 November 2013 23:59 -1

erata(sahul iranului a avut azil politic in sua)pentru seraphidis//eu ma gindesc la alta stratagema si o devoalez aici caci multa lume citeste,pina chiar si serviciile americane(nu mai vorbesc de spp) mi s/a parut extraordinar de inteligenta mutarea resedintei ambasadorului sua in vila dante care/i in vecinatatea locuintei gunoiului(de aici incep sa fiu sigur ca gunoiasul din victoria/i pe mina cu gunoiul de la cotroceni)deci mutarea resedintei ambasadorului sua nu a fost facuta doar pentru a i se asculta conversatiile gunoiului de catre nsa(ca in cazul merkel si nu numai)ambele resedinte au si canale subterane pentru evacuare in caz de urgenta.cred ca gunoiasul a pus la cale un fel de lovitura maiastra ,,de sah,, nu degeaba a iesit antonescu sa/i ,,SUGEREZE DEMISIA,,(SA NU UITAM SI VIZITA GUNOIASULUI LA WA DC parerea mea/i ca zarurile au fost aruncate si cu stiinta gunoiului si a lui maior - prezic evenimente deosebite in urmatoarea perioada de timp si ca gunoiul nu/si incheie mand

# tit date 21 November 2013 21:34 +1

vrem nationalizarea notarilor!

# justitiarul date 22 November 2013 08:34 0

Ptr \"tit\" de ce doar nationalizarea notarilor si nu a tot ce ca fost luat fraudulos de la stat prin contracte dubioase, deci cel mai bine este ca statul roman sa puna mana pe tot ce inseamna energie electrica , petrol si gaze si sa ancheteze toti baieti destepti din aceste domeni, deci cel mai bine statul roman prin dna, dga, diicot, etc, sa verifice cum au reusit unii intrun timp asa de scurt sa devina mai miliardari, aici vezi pe Remus Truica, si altii, deci nationalizare nationala, ptr ca nu stiu ce poti sa faci ca atata avere, dau ceva exemple de adevarati milionari care au facu ceva, Andrew Carnegie, Henry Ford, J.P. Morgan, John D. Rockefeller si Cornelius Vanderbilt, dar nu putem uita aici celebra vorba al lui Rockefeller, sa nu ma intrebati cum am facut primul milion..... asa ca nici noi nu o intrebam pe Ioana acest lucru, dar vad ca ea si la al 2-lea milion nu poate aduce o justificare, (primul a fost cel cu vila din baneasa) ,iar tot aici trebuie sa reamintim ca ea nu a inventat nimic , este doar o notarita, care are contracte de la amici lui tata.

# bolul cu fasole basinosul date 22 November 2013 13:53 +1

:lol: gunoiul asta 8) carpaci un securist mama bsescu bogatul ,mosierul,mitocan latra la beunu ,tota tara stie ca esti un hot versat de securitate invatat,te uram ca pe necuratul sa pieri javra ordinara cu gasca ta de procurorii :P lingaii care te spala de murdaria ta pe care o inghit si se drogeaza nenorocitii huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

# obiectiva date 22 November 2013 14:47 0

era absolut previzibil.....las` sa ii apere institutiile statului, ca si Dumnezeu are o limita a rabdarii......cand i/a trazni EL, in gaura de sarpe de s-ar ascunde, nu mai scapa..........

# Salvati Copiii Presedintelui date 22 November 2013 17:19 -1

Sîntem în 20 noiembrie 2041. O bătrînică împinge ușile batante de la CEC Bank, sucursala Victoriei. E Ioana Băsescu. Are 64 de ani și merge la ghișeul de plăți ca să achite rata cu numarul 305, în valoare de 6.595 de euro. Face asta de 28 de ani, fără întrerupere. Zi de zi, lună de lună, viața ei a căpătat acest nou sens al returnării creditului imobiliar. A fost o viața plină de satisfacții, și aici putem menționa, ca exemplu, scăderea ratei de la 6.873 de euro, cît era în septembrie 2013, la doar 6.681 de euro, cît a ajuns în iulie 2033. Ideea că peste numai doi ani, în 2043, odată cu achitarea ultimei rate de 6.113 euro, pămîntul din Călărași va deveni, în sfîrșit, al tatălui său o face pe Ioana să plutească. 

# obiectiva date 22 November 2013 18:58 +1

te inseli amarnic.....rata la CEC e platita din cei 50.000 euro anual pe care ii ia de la APIA........fa si tu un calcul, mai trebuie sa puna doar cca 1000 de euro lunar......nu 6500 din buzunarul ei........

# Salvati Copiii Presedintelui date 22 November 2013 17:20 -1

 La 92 de ani, Traian Băsescu se va putea apuca, în sfîrșit, de agricultură, și abia acum înțelegem cu toții graba cu care a trebuit cumpărat acel teren în 2013. Revenim în prezent, unde sfînta lăcomie a condamnat-o pe fiica președintelui la 30 de ani de muncă silnică în biroul ei de notăriță. Setea imobiliară a tatălui, care răbufnește cînd și cînd, ca o senzație de vomă, a făcut dintr-o fată normală, simpatică acum zece ani, o deținută a Casei de Economii și Consemnațiuni. Cu toate astea, tatăl arată o sensibilitate revoltată atunci cînd familia e adusă în discuție. Îți cere să te măsori cu el, \"ca de la bărbat la bărbat\", și să-i lași în pace copila milionară, uitînd că, de fapt, copila a nimerit în noroi doar ca să-și poată procura el 290 de hectare compacte. De ani buni, Traian Băsescu își tîrăște fiicele în scandaluri, le împinge în afaceri, în politică, în tranzacții care put, în prietenii cu infractori protejați, iar apoi se plînge că e \"atacat la familie\". 

# Salvati Copiii Presedintelui date 22 November 2013 17:22 -1

 E un tată pervers și disimulant care își expune copiii, cu bună știință, la cea mai degradantă formă de îmbogățire: politica. Din fericire pentru el, nu e singur. Colegul lui de suferință, Dan Voiculescu, are același mod de operare. Și el se simte lovit la familie atunci cînd Camelia e chemată la DNA, dar Camelia e chemată la DNA fiindcă \"tati\" a pus-o să-i ducă mai departe afacerea bazată pe șantaj. Dacă era călugăriță sau profesoară de geografie și era înregistrată de procurori, s-ar fi umplut Piața Universității de oameni indignați. Faptul că alde Papici se joacă acum cu stenogramele ei are drept cauză doar faptul că \"tata mi-a dat și mie grija asta\". Se poate spune despre copiii care cresc sub autoritatea unor astfel de părinți denaturați că se complac, că acceptă în compensație avantajele bănești și că, la urma urmei, a face parte din aceeași bandă cu tăticu\' e și alegerea lor. 

# Salvati Copiii Presedintelui date 22 November 2013 17:24 0

 E adevărat, nici EBA, nici Ioana, nici Camelia și nici Andrei Năstase nu au aerul nefericit al celor care nu se ajung cu chiria. Bogăția obținută pe sub mînă știe să le pună un zîmbet permanent pe față. Poate e un zîmbet idiot, al copilului incapabil să miște ceva fără proptele, dar o societate cu adevărat tolerantă ar trebui să se îngrijoreze mai mult de acești mici miliardari abuzați. Dacă stai să te gîndești, ei sînt ființe fără bunici, de vreme ce tatăl lor n-are mamă, n-are tată.

# o informatie dela evz ,lingaii basestii date 27 November 2013 11:58 0

atentie cei care intrati pe ziarul pupinvurist a lui cristoiu :P am intrat sa comentez,minciunile lor,puturoase a basinii lui chiorul-mosierul am primit 4 virusii imediat :-* :-* :-* :-* gunoiele siau pus la punct sistemul daca nul lingi pe dihania basescu infractorul primesti virusii,sa mora dracii lui .

# Ion Cristoyu date 27 November 2013 12:48 0

minte cu nerusinare acest informator de pe luju.ro,nu avem virusi pe ziarul nostru on-line,nu ar fi posibil,ca nu avem nici macar un cititor,deci acest prostanac de la voi se uita pe site-uri porno virusate si se complica in viata de zi cu zi,daca va intereseaza,cu magistrate,cititi mai multe de pe ziarul nostru,daca o sa ne spuna pe nume acest labagist care nu stie ce sa mai inventeze,noi nici macar nu putem avea un cititor.sa nu mai vi la noi sa zici ca ti-am facut si ti-am dres.sus Basescu.

# gigel foame date 10 December 2013 12:20 0

De ciuda ca li se divulga veniturile, strang randurile notarii din Bucuresti. noi si...ce-o mai fi...nicio felie in afara! Niciunul inauntru la tortul nostru!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2022 – Sexgate in parchet

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva