2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PANIOGLU SI GULUTANU, NOU DOSAR DISCIPLINAR – Excluse din magistratura de vechiul CSM, judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti sunt judecate de noul CSM pentru exercitarea functiei cu rea-credinta. Judecatoarea Corina Fabiola Finta de la Judecatoria Sectorului 5 si judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj figureaza pe ordinea de zi a primei sedinte a Sectiei de judecatori in materie disciplinara a noului CSM

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 January 2023 13:18
Vizualizari: 4554

Componenta Consiliului Superior al Magistraturii s-a schimbat, dar judecatoarele Daniela Panioglu (foto) si Alina Nada Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti raman cliente ale Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara. Excluse din magistratura de vechiul CSM, in 15 decembrie 2022, in trei dosare disciplinare (click aici si aici pentru a citi), Panioglu si Gulutanu sunt judecate intr-o noua cauza disciplinara.


 

Sectia pentru judecatori a CSM incepe saptamana viitoare, miercuri, 18 ianuarie 2023, solutionarea dosarului in care Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu sunt acuzate de cea mai grava abatere disciplinara. Ne referim la exercitarea functiei cu rea-credinta, prevazuta de art. 99 lit. t) teza I cu raportare la art. 99/1 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statulul judecatorilor si procurorilor (dosarul a fost inceput pe vechea Lege privind statulul judecatorilor si procurorilor).


Art. 99 lit. t) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

Constituie abatere disciplinara: exercitarea functiei cu rea-credinta”


Art. 99/1 alin. 1 din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

 

Exista rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane”.


Alte doua dosare in aceeasi sedinta


In aceeasi sedinta din 18 ianuarie 2023, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara are programate pe ordinea de zi alte doua dosare disciplinare (vezi facsimil). In ele vizati sunt judecatoarea Corina Fabiola Finta de la Judecatoria Sectorului 5 si judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj. La fel ca in cazul judecatoarelor Panioglu si Gulutanu, dosarele lui Finta si Ghica au fost incepute pe vechea Lege privind statutul judecatorilor si procurorilor (Legea 303/2004).

Astfel, judecatoarea Finta este acuzata de comiterea a trei abateri disciplinare:

- nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor (art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege (art. 99 lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 99 lit. t) teza a II-a raportat la art. 99/1 alin. 2 din Legea 303/2004 privind statulul judecatorilor si procurorilor).


In ceea ce-l priveste pe judecatorul Mihai Ghica de la Tribunalul Cluj, acesta este acuzat de:

 

- nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor (art. 99 lit. h) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- exercitarea functiei cu grava neglijenta (art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

 


Comentarii

# M date 13 January 2023 13:30 +119

Alti securisti alte ordine, cum dracu de se judeca din nou excluderea acestor doua, eu stiu ca esti exclus cum vine asta sa judece din nou. Pleaca niste hoti si vin altii mai hoti decat toti hotii...

# Hotii striga hotii date 13 January 2023 13:40 +322

Inspectia judiciara a fost / este condusa de persoane suspectate de FURT intelectual (plagiat), conform Emiliei Sercan: Lucian Netejoru si Roxana Petcu. Cum sa ai incredere intr-o astfel de institutie?

# Daca nu a fost ascultator ... date 13 January 2023 16:10 +97

Mihai Ghica a fost ales de magistrați într-unul dintre cele două posturi repartizate judecătorilor de la tribunale să-i reprezinte în noul CSM numit în ianuarie 2023. Desi legea spune ca sunt alesi cei care „au obținut numărul cel mai mare de voturi la nivel național”, vechiul CSM nu a fost multumit de rezultatele votului si a organizat pentru prima oara in istorie cel de-al doilea tur. De aceasta data a iesit Narcis Enculescu pe primul loc. Ghica, membru FJR (Asociația Forumul Judecătorilor din România) și unul dintre liderii protestelor magistraților împotriva modificărilor PSD la legile Justiției, este judecătorul care l-a condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție (luare de mită în formă continuată – două acte materiale) pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva