20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PANIOGLU SI GULUTANU, SALVATE DE ICCJ SI A PATRA OARA – Judecatoarele Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti se intorc in instanta. A patra excludere din magistratura a fost anulata de judecatoarele ICCJ Mirela Visan, Petronela Nitu si Andreia Constanda. Magistratii ICCJ Cristinel Grosu si Madalina Crevon au facut opinie separata pentru excluderea lui Panioglu si retrogradarea lui Gulutanu (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

6 November 2023 16:29
Vizualizari: 4566

La mai putin de o saptamana dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie le-a albit in trei dosare disciplinare in aceeasi zi, salvandu-le de la excluderea din magistratura, judecatoarele Daniela Panioglu (foto) si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti au fost spalate si in cea din urma speta in care Consiliul Superior al Magistraturii le-a aplicat aceeasi pedeapsa.Completul de 5 judecatori ICCJ format din Mirela Visan, Cristinel Grosu, Petronela-Iulia Nitu, Madalina-Elena Vladu-Crevon si Andreia Liana Constanda a desfiintat luni, 6 noiembrie 2023, excluderea dispusa la 15 decembrie 2022 de catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara.

Vorbim despre dosarul in care Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Panioglu si Gulutanu pentru urmatoarele abateri din art. 99 al Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor (actuala Lege 303/2022):

- lit. o: „nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”;

- lit. r: „neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”;

- lit. t teza I: „exercitarea functiei cu rea-credinta”.

In plus, Daniela Panioglu a fost acuzata de „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor” (lit. h teza I).


Gulutanu a scapat razant de retrogradare, Panioglu de excludere


Dupa cum veti vedea in minuta de mai jos, magistratii supremi Cristinel Grosu si Madalina Crevon au facut opinie separata in sensul sanctionarii Alinei Gulutanu cu retrogradarea in gradul profesional de tribunal pentru exercitarea functiei cu rea-credinta si nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. In ceea ce o priveste pe Daniela Panioglu, judecatorii Grosu si Crevon au optat pentru mentinerea solutiei CSM de excludere din magistratura.


Prezentam minuta deciziei ICCJ nr. 233/2023 din dosarul nr. 464/1/2023:


„In unanimitate:

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurentele Daniela Panioglu si Alina-Nadia Gulutanu impotriva incheierilor din 22 iunie 2022, 6 iulie 2022, 14 septembrie 2022 si 29 septembrie 2022, pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 6/3/2022.

Cu majoritate:

Admite recursul declarat de recurentele Daniela Panioglu si Alina-Nadia Gulutanu impotriva Hotararii nr. 26J din 15 decembrie 2022, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 6/3/2022. Caseaza hotararea atacata si, rejudecand, respinge actiunile disciplinare conexate exercitate de Inspectia Judiciara impotriva paratelor Daniela Panioglu si Alina-Nadia Gulutanu.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 6 noiembrie 2023.

Cu opinia separata a domnului judecator Cristinel Grosu si a doamnei judecator Madalina-Elena Vladu-Crevon in sensul:

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta Daniela Panioglu impotriva Hotararii nr. 263 din 15 decembrie 2022, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 6/3/2022. Admite recursul declarat de recurenta Alina-Nadia Gulutanu impotriva Hotararii nr. 263 din 15 decembrie 2022, pronuntata de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 6/3/2022 si, rejudecand, caseaza in parte hotararea atacata, in sensul ca:

Respinge actiunea disciplinara exercitata impotriva recurentei Alina-Nadia Gulutanu sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In baza art. 100 lit. d/1) din Legea nr. 303/2004, aplica doamnei Alina-Nadia Gulutanu sanctiunea disciplinara constand in retrogradarea in gradul profesional de tribunal pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. o), lit. t) teza I din aceeasi lege.


Trei excluderi anulate dintr-un foc, in aceeasi zi, de acelasi complet ICCJ


Amintim ca in urma cu numai sase zile (la 30 octombrie 2023), judecatoarele ICCJ Lavinia Curelea, Liliana Visan, Adina Oana Surdu, Ruxandra Monica Duta si Maria Hrudei au anulat dintr-un foc cele trei excluderi disciplinare pronuntate de CSM fata de magistratele CAB Daniela Panioglu si Alina Nadia Gulutanu. Mai mult: una dintre cele trei sanctiuni a fost anulata pe procedura, completul de cinci judecatori supremi constatand nulitatea actiunii disciplinare exercitate de Inspectia Judiciara.


* Cititi aici minuta ICCJ din primul dosar Panioglu-Gulutanu

* Cititi aici minuta ICCJ din al doilea dosar Panioglu-Gulutanu

* Cititi aici minuta ICCJ din al treilea dosar Panioglu-Gulutanu

Comentarii

# Intrebare date 6 November 2023 16:38 +48

Este de văzut de acum încolo daca vor respecta deciziile CCR și ICCJ sau ordinele securelii! Legea e pentru muritorii de rand

# Unciu Dat date 6 November 2023 19:56 +30

Bravo! Panioglu și Guluțanu trebuie să rămână în magistratură.

# V. Stoica date 7 November 2023 00:12 -6

Imi pare bine pt doamnele judecatoare. A fost poate o lectie de viata iar patima ar trebui sa si-o domoleasca in favoarea ratiunii. Nu au castigat si nici nu au pierdut. A fost o mare incercare. In mod nefericit s-au manifestat anumite arogante dupa verdictul final. Cumpatarea ar trebui sa primeze. Ce au castigat, nu trebuie uitat ca maine la fel de bine poate fi pierdut, daca patima devine iarasi o primadona. Sanatate si drum lung in frumoasa meserie de judecator !

# basicuta date 7 November 2023 00:59 +6

ce mai este de zis! justitia este 6 din 49!!!

# LuciParizianul date 7 November 2023 01:13 0

Era de asteptat ca Mafia ce controleaza Justitia Romîna sa salveze cele doua specimene! Acum ca le a salvat, va dati seama ca nu vor mai sta pe ginduri cind primesc niste plicuri galbene! Guluțanu țipă in sala de tribunal parca ar fi posedata!

# santinela date 7 November 2023 07:45 0

Si se mai mira "magistratii" ca nu li se acorda respectul cuvenit de catre societate.Cum drac sa respecti cand vezi in fiecare zi TUTE ca astea trei cu asa solutii ? Vai mama ei de ICCJ ce a ajuns si ce specimene o populeaza fiind (specimenele) "indopate" cu bani la limita nerusinarii !

# magraonel ciumpalacu date 7 November 2023 08:32 +4

S-au revarsat ca o maree de jeg hotararile astea dinspre justitie catre po******tie. Noi ii platim p-astia ca sa-si faca de cap cu dramoletele lor (ieftine?!) interminabile, in loc sa-si vada de treaba pentru care sunt platiti, si mai ales asa se vad cum sunt organizati in haite si cum isi apara pielea unii altora. O cloaca infecta care-si face de cap in timp ce-s remunerati din banul public. Si te mai miri ca iese martalogul ala analfabet de la guvern si guita ca un descreierat ca nu mai are bani in visterie. Pai daca platesi javre puturoase care nu-si fac treaba de unde sa ai bah bani?

# Este date 8 November 2023 15:37 +11

Deci pina la urma intilnirea de taina dintre Lucian Netejoru(fost sef al IJ)si judec Cristinel Grosu de la Iccj ,nu a fost o bagatela asa cum a vehiculat presa de casa!Deci se poate banui ca Lucian Netejoru a fpus o vorba buna in favoarea IJ,dupa modul cum s a pronuntat judecatorul Cristinel Grosu?Intreb si eu ,nu dau cu paru si nu acuz pe nimeni de nimic!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva