13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARADITORII SI-AU GASIT NASUL – In ciuda eforturilor disperate ale servitorilor Sistemului din PICCJ de a impiedica trimiterea in judecata a uneltelor de elita ale DNA Lucian Onea si Mircea Negulescu, procuroarea Elena Iordache nu se lasa. Chiar daca sefii i-au infirmat masura controlului judiciar, Iordache l-a inculpat pe Onea pentru represiune nedreapta, cercetare abuziva si participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 July 2018 18:45
Vizualizari: 11781

In sfarsit uneltele de elita de la “Unitatea Haules” DNA Ploiesti, Lucian Onea – zis “Lucica” si Mircea Negulescu – zis “Zdreanta” sau “Portocala”, si-au gasit nasul. Asta desi slugile Sistemului din PICCJ fac eforturi disperate ca sa blocheze trimiterea in judecata a celor doi paraditori. O masura extrem de importanta a fost luata, miercuri dupa-amiaza 25 iulie 2018, de procuroarea Elena Iordache de la Sectia de urmarire penala si criminalistica a PICCJ. Chiar daca sefii sai i-au infirmat masura controlului judiciar pe care o dispusese fata de uneltele de elita de la DNA Ploiesti, asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit citand surse avizate (click aici pentru a citi), procuroarea Elena Iordache nu a cedat si a decis punerea in miscare a actiunii penale fata de Lucica Onea (foto). Practic, inculparea fostului sef al DNA Ploiesti. Si nu doar atat, dar lui Onea i-au fost aduse doua noi acuzatii.


Astfel, PICCJ a anuntat punerea in miscare a actiunii penale fata de Lucian Onea pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva. Pentru prima dintre cele trei infractiuni PICCJ declansase urmarirea penala inca din 24 mai 2018 (click aici pentru a citi), insa iata ca Onea a fost inculpat si pentru represiune nedreapta si cercetare abuziva.

Inculparea lui Onea are loc in dosarul deschis ca urmare a plangerii penale formulate de fostul deputat Vlad Cosma. Este vorba despre cazul “Serghei Petrus”, denuntatorul inventat de DNA pentru a-i executa pe Victor Ponta si Sebastian Ghita in dosarul “Toni Blair”, denuntator care in realitate era fostul deputat Vlad Cosma.

Deocamdata PICCJ nu a anuntat nicio masura fata de procurorul Mircea Negulescu, la randul sau urmarit penal in prezent pentru participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare. Totusi, cel mai probabil si acesta va primi calitatea de inculpat, urmand ca si in cazul sau sa fie adaugate celelalte doua acuzatii, de represiune nedreapta si cercetare abuziva.

Iata comunicatul PICCJ:

“Avand in vedere solicitarile de informatii formulate de reprezentantii mass-media referitoare la activitatile desfasurate in ziua de 25 iulie 2018 in cauza care a facut obiectul comunicatului de presa din data de 24 mai 2018 (http://www.mpublic.ro/ro/content/c_24-05-2018-17-05), Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat sa comunice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Onea Lucian, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie, sub forma complicitatii, la savarsirea infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta si cercetare abuziva.

In fapt, procurorii au retinut ca, in anul 2015, inculpatul Onea Lucian (procuror sef in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti) a participat la constrangerea unui martor (amenintandu-l in mod direct ca o va inculpa pe sora acestuia intr-o cauza penala) sa intocmeasca in fals o sesizare pe un alt nume si tabele/liste cu alegatori din Republica Moldova, documente din care sa rezulte ca alegatorii ar fi primit bani drept 'mita electorala'. Documentele au fost expediate prin fax si posta din Chisinau la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti.

Desi stia ca probele sunt ticluite in mod mincinos de martor, procurorul Onea Lucian a solicitat Tribunalului Prahova arestarea preventiva a unui inculpat pentru infractiunea de coruperea alegatorilor, prezentand instantei drept probe, documentele ticluite.

Precizam ca in cauza nu au fost propuse sau dispuse masuri preventive.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este etapa procesului penal reglementata de Codul de procedura penala avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Carcotas date 25 July 2018 19:01 +14

Dar in dosarul cu falsurile facute impotriva lui Sturdza, îngropat de Cristian Lazar si redeschis de Inalta Curte, nimic, nimic?

# Liviu date 25 July 2018 19:02 +6

În sfârșit un procuror independent care aplică legea corect.

# DOREL date 26 July 2018 00:00 +1

Fraiera o fi Lenți Iordache dacă nu face plângere sau, ma rog, denunț, pentru favorizarea infractorului, exact ca la Videanu și Alina Bica, în instant a Alinuta și-a luat condamnare iar Videanu achitare, asta-i viata! Părerea mea...

# Iata date 25 July 2018 19:27 -6

De ce ai nevoie de un procuror independent!ganditi va la inculparea unui politician din Guvernul care ar avea autoritate asupra procurorului...

# steluta date 26 July 2018 00:45 +6

Ministrul raspunde fata de cetateni iar procurorii raspund fata de ministru . Legitimitatea procurorilor in exercitarea autoritatii vine de la popor nu direct ci prin ministrul sub a carui autoritate ei isi desfasoara "paradelile" . Autoritatea ministrului prevazuta de Constitutie nu se refera la continutul dosarelor ci la corectitudinea exercitarii activitatii procurorilor (avocati al statului).

# Florin date 26 July 2018 09:36 +3

Drumul lung si omul prost, moarte sigura!!! Sa le luam pe rand : 1. Pai unde sunt deontologi care spuneau ca este afectată independenta procurorului prin noul statut se prevede ca seful ierarhic sa infirme o solutie pe temeinicie si legalitate. Pai eu vad ca functioneaza cu brio pe legea actuala, deci dragi adulatori, ati dispărut in papusoi ? 2. Nimeni nu a facut un audit financiar sa vezi ce inseamna aceasta activitate. Daca un procuror imi spune ca a cheltuit un milion de euro ca sa-l prindă pe ala care a furat 5000 de euro, atunci poate sa plece acasa.... 3. In cazul acesta controlul judiciar era necesar prin interdictia de a vorbi intre ei si asi pune declaratiile la punct... 4. As fi in stare sa fac pariu ca nu vor patii nimic.....

# Sorin date 25 July 2018 21:54 +6

Se impune înființarea instanței Curtea cu Jurați! Jurații pot da verdictul, pot dispune o soluție fata de orice plângere adusă unui magistrat. Sa terminam cu cei care își acoperă prin favorizare magistrații.

# escu date 26 July 2018 05:55 +1

Iată un procuror care nu se pleacă în fața unora care sfidează legea. Vedeți cine încalcă în mod grosolan independența procurorilor, de dragul salvării unor protejați și a pilii Luluței? Poate ar fi bine ca portretul celui care nu a aprobat soluția doamnei procuror să fie expusă în piața publică cu mențiunea ”SCUIPAȚI AICI!”.

# Buca Maria date 26 July 2018 07:32 0

Ar fi fost de bun augur o poza, o fotografie si o mica prezentare a activitatii procuroarei Elena Iordache - ce si cum a solutionta in cazuri precedente.

# Statu-Palma-Brba-Cot date 26 July 2018 09:26 +2

Bai paraditorilor ,va supun atenției câtăva mici observații în legătură protectorii grupării voastre:1)Clemm își face bagajele și va fi înlocuit de cineva din tabăra Trump.2)Ambasadorii din UE au aflat de protocoale și de abuzurile voastre si-o sa va lase și ei în drum,deja sunt mult mai rezervați și tac.3)Madama e pe tobogan.4)Closdea e out off service.Dacă vreți sa reparați răul pe care l-ați făcut ,sa primiți o pedeapsa mai mica,sau chiar deveniți eroi ai luptei anticorupție din interiorul justiției, ,cereti protecție și spuneți tot ce știți.Daca ați fost băieți deștepți și i-ați înregistrat pe toti cei ce va instigau sa comiteti infractiuni,dati-le anchetatorilor dar și presei.Dacă nu i-ați înregistrat ,atunci sunteți mult mai prosti ca Vlad Cosma ,paraditoru'vostru, și chiar meritați sa stați la pușcărie ,voi ,niște biete unelte ale SS-ului ,un stat subteran criminal.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva