24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POATE SA NE SI OMOARE, PARCHETUL NU SE SUPARA – Procuroarea sefa Camelia Sutiman de la PICCJ a transformat “santajul si amenintarea” lui Traian Basescu la adresa senatoarei Gabriela Firea in declaratii politice ale presedintelui aparate de imunitate. Sutiman a inventat ”imunitatea de drept procedural” si a acreditat ca numai “dupa incetarea mandatului presedintele poate fi cercetat pentru fapte care nu au legatura cu atributiile ce revin presedintelui” (Ordonanta)

Scris de: Elena DUMITRACHE - George TARATA | pdf | print

14 May 2014 18:03
Vizualizari: 8612

Maxima slugarnicie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie! Procuroarea Camelia Sutiman (foto), sefa Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, a respins luni, 12 mai 2014, plangerea formulata de senatoarea PSD Gabriela Vranceanu Firea, reprezentata de maestrul Lucian Bolcas, fata de ordonanta procuroarei Adina Petrescu de la PICCJ. Este vorba despre ordonanta din 18 aprilie 2014, prin care Adina Petrescu a inceput urmarirea penala pentru fapta in dosarul in care Basescu este acuzat de santaj, dar a suspendat urmarirea penala, pe motiv de imunitate prezidentiala.


Decizia procuroarei Camelia Sutiman era de asteptat. Ar fi fost o adevarata bomba si un act de nesupunere al Parchetului General fata de Traian Basescu, daca s-ar fi hotarat altfel. In ordonanta din 12 mai 2014, prezentata in premiera la emisiunea “100 de minute” de la Antena 3, Camelia Sutiman vorbind despre ”imunitate de drept procedural” a decretat ca orice infractiune comisa de presedinte, cu exceptia celei de inalta tradare, intra sub incidenta imunitatii. Cu alte cuvinte, Traian Basescu se poate apuca linistit oricand sa omoare oamenii pe strada, spre exemplu, ca procurorii nu se vor atinge de el si vor astepta ca acesta sa isi termine mandatul, pentru ca nu intra in sfera inaltei tradari.

In aceeasi ordonanta, Camelia Sutiman afirma ca presedintele este scutit de raspundere juridica cu orice fel, singurele masuri care se pot lua impotriva sa fiind doar suspendarea si punerea sub acuzare pentru inalta tradare, masuri care cad in atributiile Parlamentului.

Camelia Sutiman: "Imunitatea a fost definita ca o forma de protectie a Presedintelui Romaniei impotriva oricarei presiuni, avand drept scop garantarea libertatii de exprimare si protejarea impotriva urmaririlor judiciare abuzive"

In Ordonanta nr.1139/II-2/2014 intocmita de procurorul sef-sectie al Parchetului General, Camelia Sutiman se arata ca Traian Basescu beneficiaza de imunitate, care ii confera garantia libertatii de exprimare si, atentie, protejare impotriva urmarilor judiciare abuzive.

Iata ce se precizeaza in ordonanta Cameliei Sutiman, prin care s-a respins plangerea impotriva ordonantei procuroarei Adina Petrescu de la PICCJ:

Imunitatea a fost definita ca o forma de protectie a Presedintelui Romaniei impotriva oricarei presiuni, abuzuri si procese sicanatorii impotriva sa in exercitarea mandatului, avand drept scop garantarea libertatii de exprimare si protejarea impotriva urmaririlor judiciare abuzive.

Imunitatea Presedintelui il scuteste pe acesta de raspundere juridica de orice fel, pe perioada exercitarii mandatului, pentru fapte savarsite in aceasta perioada, cu exceptia raspunderii politice prevazute de art. 95 din Constitutie – posibilitatea de a fi suspendat – si a celei penale prevazute de art. 96 din Constitutie – posibilitatea de a fi pus sub acuzare pentru inalta tradare.

Cele doua masuri pe care le poate lua Parlamentul (suspendare si punere sub acuzare) echivaleaza cu ridicarea imunitatii pentru Presedinte, care nu poate raspunde juridic, in perioada exercitarii mandatului, decat pentru faptele de inalta tradare. In acest caz, punerea sub acuzare poate fi hotarata de Camera Deputatilor si Senat, in sedinta comuna, cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor. Competenta de judecata apartine Curtii Supreme de Justitie. Daca s-a pronuntat o hotarare definitiva de condamnare, Presedintele este demis de drept.

Textul constitutional nu este la fel de explicit ca cel privind imunitatea parlamentarilor, fapt pentru care, printr-o interpretare sistematica a Constitutiei se retine ca sunt aplicabile regulile privind lipsa raspunderii juridice pentru voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului (art.84 alin.2 trimite explicit la art.72 al.(1) din Constitutie). In ceea ce il priveste pe presedinte, se aplica numai lipsa raspunderii juridice pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului, intrucat presedintele nu voteaza in activitatea specifica functiei pe care o indeplineste.

Astfel, prima teza a art. 84 alin. (2) teza I din Constitutie reglementeaza imunitatea de drept procedural a sefului statului. Teza finala a aceluiasi articol are ca obicei imunitatea de drept material, motiv pentru care si trimiterea este facuta doar la prevederile art.72 alin. (1) din Constitutie in raport cu imunitatea parlamentara, iar nu si la alineatele urmatoare care detaliaza aspecte de imunitate procedurala pentru parlamentari.

Imunitatea procedurala – art.84 alin. (2) teza I din Constitutie – este aplicabila in cazul tuturor infractiunilor care ar putea fi savarsite si impiedica orice act procesual si procedural, iar nu doar masurile procesuale prevazute expres de art.72 alin. (2) si (3) din Constitutie, care nu pot fi exercitate in considerarea existentei imunitatii procedurale.

Intra sub incidenta imunitatii orice infractiune, cu exceptia infractiunii de inalta tradare, pentru care Constitutia reglementeaza distinct procedura punerii sub acuzare.

Textul articolului 84 alin. (2) teza I din Constitutie nu permite stabilirea existentei sau inexistentei imunitatii de drept material (denumita si imunitate functionala), deoarece aceasta presupune sa se stabileasca ca fapta a fost comisa in sfera exercitarii atributiilor de serviciu, ceea ce impune intrarea pe fondul cauzei, efectuarea unor acte procesuale sau procedurale, pe care imunitatea procedurala nu le permite, pe perioada pe care aceasta opereaza. Limita materiala a imunitatii functionale a fost analizata si in practica Curtii Constitutionale.”

De cand santajul si amenintarea sunt acoperite de dreptul la libera exprimare?

In aceasi document, procuroarea Camelia Sutiman afirma ca, in contextul imunitatii, nu se poate retine ca opiniile publice exprimate de Traian Basescu in forme care dovedesc lipsa de respect fata de partenerii politici constituie fapte grave de incalcare a Constitutiei.

In final, procuroarea Sutiman a concluzionat ca singura protectie absoluta pe care imunitate functionala o asigura Presedintelui Romaniei este cea legata de exprimare, in timpul mandatului a opiniilor politice:

"In jurisprudenta sa, Curtea Constitutionala a stabilit ca "atitudinea si opiniile imputate Presedintelui Romaniei nu pot fi caracterizate cu incalcari ale Constitutiei, in conditiile in care – referitor la relatia Presedintelui cu partidele politice – in art.84 din Legea fundamentala se prevede ca acesta nu poate fi membru al unui partid politic, dar nu i se poate interzice sa pastreze legaturi cu partidul care l-a sustinut in alegeri sau cu alte partide politice. O asemenea interdictie nici nu ar fi in spiritul Constitutiei, in conditiile in care Presedintele Romaniei este ales in functie prin sufragiu universal, pe baza unui program politic, si are fata de electorat datoria sa actioneze pentru indeplinirea acestui program. Este evident ca, pentru realizarea programului pentru care a fost ales, presedintele poate dialoga in continuare fie cu partidul din care a facut parte, fie cu oricare alt partid, care ar sprijini realizarea programului (...)

Presedintele Romaniei se bucura de imunitate in conditiile art. 72 alin (1), adica pentru opiniile exprimate in exercitarea mandatului (...) Cu toate acestea, neputand retine ca opiniile publice exprimate in forme care dovedesc lipsa de respect fata de partenerii politici constituie fapte grave de incalcare a Constitutiei, Curtea Constitutionala reafirma convingerea ca raporturile institutionale intre participanti la viata publica trebuie sa se desfasoare in forme civilzate pentru a se asigura si pe aceasta cale promovarea valorilor supreme consacrate si garantate prin art. 1 din Legea fundamentala.

Tot in jurisprudenta Curtii Constitutionale s-a considerat ca "opiniile, judecatiile de valoare sau afirmatiile titularului unui mandat de demnitate publica – asa cum este Presedintele Romaniei, autoritate publica unipersonala, ori cum este conducatorul unei autoritati publice – referitoare la alte autoritati publice (...) raman in cadrul limitelor libertatii de exprimare a opiniilor politice, cu ingradirile prevazute de art. 30 alin.(6) si (7) din Constitutie.

Libertatea de exprimare nu trebuie sa genereze conflicte juridice de natura constitutionala intre puterile statului, sens in care s-a pronuntat Curtea Constitutionala prin Decizia nr.435/2006, astfel: "Statutul constitutional al Presedintelui si al primului-ministru, precum si rolul acestora in cadrul democratiei constitutionale ii obliga sa isi aleaga forme adecvate de exprimare, astfel incat criticile pe care le fac la adresa unor puteri ale statului sa nu se constituie in elemente ce ar putea genera conflicte juridice de natura constitutionala intre acestea.

Fata de cele expuse mai sus, se retine ca singura protectie absoluta pe care imunitate functionala o asigura Presedintelui Romaniei este cea legata de exprimare, in timpul mandatului a opiniilor politice.

Pentru fapte savarsite in timpul mandatului, dar care nu au legatura cu atributiile ce revin Presedintelui in exercitarea acestuia, se aplica numai imunitatea de drept procedural, astfel ca, dupa incetarea mandatului, Presedintele poate fi cercetat pentru astfel de fapte.

Avand in vedere insa faptul ca imunitatea procedurala, astfel cum este prevazuta in art.84 alin. (2) teza I din Constitutie impiedica orice act procesual si procedural, iar nu doar pe cele prevazute expres de art.72 alin (2) si (3) din Constitutie care se refera la imunitatea parlamentara, dispun respingerea plangerii formulate de Firea Gabriela".

*Cititi aici ordonanta procuroarei Camelia Sutiman

*Cititi aici plangerea senatoarei Gabriela Vranceanu Firea

*Cititi aici ordonanta procuroarei Adina Petrescu

Comentarii

# CODUL ROSU date 14 May 2014 18:05 +5

Se pare ca in anumite zone ale tarii ploua cu cerneala rosie, nu cu apa.

# visu date 14 May 2014 18:37 +12

Procurori de 2 bani! Chiar daca are imunitate de anchetare asta nu inseamna ca nu poate fi judecat caci faptele evidente, nu mai necesita ancheta procurorilor tendentiosi, judecatorul putand dispune pe baza probatoriului existent dar, nu-i cine sa-i duca dosarul. Halal!

# La vache qui rit date 14 May 2014 22:43 +11

Numita de Basescu, solutie pentru Basescu. Doar nu era sa nu se remarce  :-*

# gogu date 18 May 2014 08:33 0

MAI GHYULA,DESPRE NUMITUL DAN VOICULESCU,DE CE NU VORBESTE NIMENI????LUJU.O FITUICA ORDINARA BUNA DE FOLOSIT CA HARTIE IGIENICA,O RUSINE A GAZETARIEI...

# Dan date 14 May 2014 18:39 +16

:zzz Rusine parchetului general si procuroarei care a dat aceasta solutie.Basescu nu este mai presus de lege si este incurajat prin aceasta decizie sa se comporte in continuare ca si cum ar fi pe mosie si toti sintem slugile lui.Rusine presedintelui pentru ca la adapostul acestei imunitati se comporta atit de iresponsabil . Romanii ar trebui sa se invete minte sa nu mai voteze nulitati ci sa se informeze atunci cind merg la vot .

# mircea date 14 May 2014 18:48 +14

IPOTEZA:Nedemnul de la Cotroceni se imbata si omoara un consilier(care turna in pahar si calibra gheata),peste o perioada mai ucide o persoana,continua cu un viol,este implicat intr-o retea internationala de trafic de droguri care este identificata,apoi trafic de armament....si mai are 3,5 ani de mandat.

# pt mircea date 14 May 2014 19:03 +2

in ipoteza ta ar trebui schimbata constitutia sa inlature imunitatea presedintelui.in plus din ipoteza ta mai rezulta ca suntem un popor de idioti daca am ales un presedinte ucugas si violator... :lol: tu l ai votat pe presedintele violator mircea?tu esti victima?

# visu date 14 May 2014 18:55 +12

Daca camelia ne insulta toleranta nu se gaseste nimeni s-o insulte c-o cercetare pe falcoasa vapsita jambata?!

# o pensionara date 14 May 2014 19:09 +15

sunteti siguri ca asta e femeie?eu as acuza-o de port ilegal de sex.seamana a travestit,daca ii pui si barba o trimitem la eurovision.

# obiectiva date 14 May 2014 19:39 +13

CRED CA ESTE TIMPUL ca cei 7, 4 milioane de votanti la referendum sa ia drumul catre biserici si sa aprinda lumanari la MORTI sa scapam de SATAN !!!! 

# obiectiva date 14 May 2014 19:41 +11

DON`T CRY FOR ME ARGENTINA !!!!!!! PANA SI IN AMERICA DE SUD, PORCURORII SI JUDECATORII AU MULT MAI MULT TUPEU !!!!!!!Ei, ce spuneți de știrea asta? Buenos Aires (AFP) - Un judecător al curții de apel a dat undă verde pentru anchetarea președintei Argentinei, Cristina Kirchner, pentru abuz de putere într-o mare afacere pentru exploatarea resurselor de gaze de șist prin fracturare hidraulică încheiată cu Chevron. Acuzațiile: ”abuz de putere, abatere de la îndatoriri și tentativă de periclitare a mediului\\\". Deși un procuror federal a refuzat inițial dispunerea începerii anchetei, în recurs un judecător a decis că investigația poate continua. Citiți știrea pe Yahoo News aici http://news.yahoo.com/argentina-court-oks-inquiry-president-over-chevron-deal-023933337.html Vedeți o astfel de măsură luată și în România împotriva celor ce au semnat contracte controversate, cum sunt Chevron sau RMGC? *sursa gandeste.org

# obiectiva date 14 May 2014 21:12 +5

acest fapt, dovedeste ca ARGENTINA nu este un stat mafiot , terorist si criminal !!!!!! cum este RO sub dictatura lui SATAN !!!!!! stat militienesc in care chiriasii , POLITISTI, fac legea la proprietari care locuiesc de 40 de ani in acelasi imobil !!! au pretentia CA PROPRIETARII CEILALTI CARE NU AU INCHIRIAT APARTAMENTELE, sa le asigure somnul de frumusete si cadru de invatat ca la BIBLIOTECA, LA ORA 10 DIMINEATA !!!! conditii de hotel de lux !!! ATATA OBRAZNICIE SI NESIMTIRE DOAR IN RO SE INTALNESTE !

# obiectiva date 14 May 2014 21:16 +5

acestia iI HARTUIESC PE PROPRIETARII TERTI CA SA II FACA SA PLECE unde vad cu ochii pentru a  CUMPARA EI APARTAMENTELE........

# obiectiva date 14 May 2014 21:27 +6

NU le-a mers faza cu furtul  contractului de vanzare cumparare in ORIGINAL , intentionat a fi subtilizat cand am facut CI al copilului......sa ne lase de la evidenta po******tiei FARA CASA......incearca alte tertipuri !!!! 

# obiectiva date 14 May 2014 21:08 +10

in acest caz, EVIDENTA CORUPTIEI PORCURORULUI NE ORBESTE !!!! scormoniti in trecutul sau, pana la gradinita, inclusiv, si veti constata ca are mortaciuni in frigider de a dat asa o solutie !!!!! baSSescu o are pe sutiman cu ceva la mana......veti avea mari surprize, va garantez...... face parte din cei 99% dintre coruptii din magistratura !

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 14 May 2014 21:12 +7

PTR OBIECTIVA SI TOATA LUMEA//SPER SA VAD napircile insirate pe asfalt si apoi locul curatat cu napalm!!!!!!!

# obiectiva date 14 May 2014 21:14 +5

Doamne ajuta ! si eu visez sa capat scalpul lui SATAN , il pun intr-o cutie de pantofi pentru urmasii urmasilor mei, ai auzit Argus??? te primesc in vizita protocolara DOAR daca vii in dinti cu scalpul lui SATAN ! lasa ratusca, ca oi gasi eu alta !

# ARGUS date 14 May 2014 22:19 -7

Puiule,nu pot veni cu scalpul SATANEI,ca nu imi pot permite.Oricum ,din decembrie poti sa ii faci ce vrei si nu te voi opri.Pana atunci putem manca o friptura in sange ,nu intr-o vizita la tine,ci la vreo carciuma selecta.Vrei?

# obiectiva date 14 May 2014 22:40 +6

DOAR daca mi se admit cererile formulate ! am muncit degeaba la ele ??? atata timp pierdut, atatia bani pierduti pe xerox si posta, .....ORICUM, am visat pe 6 februarie 2014 ca ERAU CONSIDERATE A FI PERFECTE de catre DUjMANI !!!!! coloana vertebrala ma doare, amortesc, ametesc ! TREBUIE SA AM MOTIV DE IESIT LA CARCIUMI SELECTE.....un motiv de veselie....sau de AFACERI.....dupa atatia ani de IZOLARE, nu mai stiu daca pot manca la carciuma......URASC sa ies !!! daca tu NU poti sa imi aduci scalpul, ti-l aduc EU ! sa il vezi, apoi il bag in cutia de pantofi ! atunci, RAMANE IN  DECEMBRIE !

# obiectiva date 14 May 2014 22:43 +4

aia NU poti, aia NU vrei, aia NU iti permiti...NU crezi ca NU ai ce oferi ??? mie NU imi place sa fac afaceri proaste ! 

# obiectiva date 14 May 2014 22:52 +5

si ce folos daca ABIA din decembrie ma lasi sa fac CE VREAU.....asta inseamna ca........daca de 4 ani mi-ai bagat bete in roate, sula in coaste, dracii in viata mea, cosmarul si teroare peste familia mea, NU ar trebui sa PLATESTI PENTRU ASTA ??? CU ACEEASI MASURA SI CU DOBANDA ???

# obiectiva date 14 May 2014 22:57 +4

NUMAI si DOAR datorita RAZBOIULUI accept ! altfel, nici nu ma gandeam la asta ! cand ma mai suna anonimele alea la telefon care ma hartuiesc cu telefoanele si invitatii la restaurant, cu motivul ca se fac prezentari de produse, am sa accept , DACA POT, DACA VREAU, DACA IMI PERMIT, si iti comunic si tie AICI, locatia, data si ora ! daca NU apar a doua zi pe Luju, inseamna ca m-ati asasinat !

# pt obiectiva cea subiectiva date 14 May 2014 23:39 -5

iar ai uitat sa ti iei pastilele obiectivo?cere-te afara ca esti pe lg subiect

# obiectiva date 15 May 2014 06:45 +4

ce telepatici suntem ARGUS...chiar voiam sa te intreb cu dedublarea personalitatii cum ramane ???? ANUNT MOSSAD ul sa NU CIRCULE NEVACCINAT SPRE ISRAHELL... CIUMA NEAGRA SA II MANANCE.......pana si ISRAHELL ??? .Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii  - într-un comunicat oficial -  asupra faptului că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că problema răspândirii internaționale a poliovirusurilor (virusurilor poliomielitei) constituie o urgenţă şi un risc de sănătate publică de importanță internațională. În acest sens, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis o recomandare de vaccinare cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria.

# Duba de paine date 15 May 2014 00:41 -11

Eu sicer cred ca varanul se duce la brutarie, nu Base.

# Valeriu Mangu date 15 May 2014 00:55 -9

Articolul “Note din perspectiva constitutionala pe marginea unui discurs al Presedintelui Romaniei (I), (II), (III)” pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# ARGUS date 15 May 2014 07:51 -1

Din informatiile mele virusul a fost raspandit de securisti pentru a razbuna moartea lui ceausescu ,tarile respectiva ajutand la rasturnarea regimului ceausist.

# obiectiva date 15 May 2014 07:55 +2

DAAA???  eu cred ca te lauzi !!!  

# ANTIBASESCU date 15 May 2014 08:04 +2

  IN CE TARA TRAIM !!!??? E tara procurorilor, a RATATILOR SISTEMULUI, A INCOMPETENTILOR, A SANTAJABILILOR... Toate structurile sint conduse de astfel de personaje, SLUGI UMILE ALE VIRCOLACULUI COCOSAT, \"ALI- BABA\" AL VREMURILOR NOASTRE...   CE FACE KAZACIOC, CE FACE MORMOLOCUL DE NITA??? TAC CA SI RAHATUL IN IARBA... SI CINE I-A PUS ACOLO??? PISOIASUL...   VORBE GOALE... DIN DECEMBRIE NU MAI AVEM VIRCOLACUL LA CIRMA TARII... CE FACEM DUPA? CIUMA INSTAURATA NU VA DISPAREA IN CURIND... CIND VOM SCAPA DE FUFELE CARE CONDUC JUSTITIA IN ROMANIA?   NICIODATA ... VA URMA \"ROTIREA CADRELOR\", VEZI GHICA- HAINEALA ???   CE FACE DOAMNA MONA PIVNICERU, AU SPERIAT-O RAU DE TOT PE CEA , CARE CREDEAM, SE LUPTA CU SISTEMUL...    Au asezt-o pe OUA, ca closca si asteapta luna de luna sa iasa puisorii de aur...    SCULATI-VA ROMANI ASUPRITI SI PERSECUTATI, ALTFEL VA FI PREA TIRZIU...    MORMOLOCII DIN PARLAMENT AR TREBUI RESUSCITATI ... PE SCAUNUL ELECTRIC...

# obiectiva date 15 May 2014 08:17 +2

pe 25 mai 2014, in loc sa ne incolonam ca `niste zombi` spre sectiile de votare, sa votam iar si iar niste hiene, niste termite, ca sa le mearga lor bine, iar apoi 5 ANI de zile sa faca ceva in capul nostru, mai bine ne-am strange la PROTESTE SI GREVE GENERALE........

# santinela date 15 May 2014 08:39 0

Nu am adus nici o injurie in comentariul meu facut inainte.Nu aveti curaj sa publicati toate opiniile ?

# Reticentul date 15 May 2014 09:19 +1

Haide s-o lasam balta: in fapt nimeni dintre mestecatorii de vorbe, inclusiv jurnalistii, nu mai vorbesc de politicieni in frunte cu Ponta, nu doresc lamurirea problemei. Altfel, cineva dintre ei ar fi provocat deslusirea chestiunii printr-o decizie a ICCJ sau a CCR. Orice decizie a procurorului sau mamei procurorului poate si trebuie atacata in instanta. De ce nimeni nu face asta e un mister explicabil doar prin innodarea cozilor tuturor mestecatorilor de vorbe. Cel care va provoca lamurirea va fi chiar Basescu, dupa mandat, ca sa poata beneficia de prescriptia faptelor. Rusine Ponta, rusine PSD, rusine jurnalisti! Primii se fac ca ploua, ceilalti se fac ca nu pricep si bat apa-n piua cu solutii de la procurori. Rusine tuturor !!!

# PUTEREA TICALOSESTE JUSTITIA .MAGISTRATI TREZITI-VA ! date 15 May 2014 09:45 +1

Puterea a inceput TICALOSIREA JUSTITIEI ROMANE! Mecanismul principal de ticalosire a justitiei este INFILTRAREA JUSTITIEI CU OAMENII MAFIEI! Puterea fiind securista si metoda este securista!Mai intai s-au pus mafioti in functii cheie: Nitza-fanita cel santajat cu crimele de la revolutie, kazacioc ( verisorul lu..), s-a ales DEMOCRATIC la geseme presedinte UN COPIL DE GENERAL DE SECURITATE , si ADJUNCT UN MUSCALAGIU SANTAJAT CU FALSIFICAREA DOVEZILOR PENTRU COCAINA PENTRU vipuri ,apoi cate unu cate unu s-au infiltrat mafioti si in geseme.Cea mai recenta RUSINE SUFERITA DE JUSTITIA ROMANA ESTE ALEGEREA A UNUI (norescu ) MAFIOT AL LUI BUICU in geseme. Acum se incearca infiltrarea mafiotilor la inalta curte, prin in care candidatii SUNT EXAMINANATI DE gesemeul DEJA MAFIOTIZAT, MUSCALIZAT , SI SECURIbontIZAT .Care sunt consecintele? TICALOSIREA TARII SI PRELUAREA JUSTITIEI DE CATRE MAFIE!

# JUSTITIA EST EPRELUATA DE CATRE MAFIE! date 15 May 2014 09:50 0

JUSTITIA EST EPRELUATA DE CATRE MAFIE! Iata cateva example ,aparent minore: Un infractor care a pagubit statul roman cu 70 milioane de euro (motanul cu antene) ESTE AMANAT PANA cand DOSARUL SE VA CASA! Ciobanul Pecali in centrul DE COPII (FOTBALISTI ) –S-A SESIZAT gesemeul ,procuratura generala, protectia copilului ca 20 DE PUSCARIASI SUNT LIBERI INTR-O INCINTA CU MINORI ,IN CARE NICI MACAR PARINTII LOR NU AU ACCES? Daca-I violeaza, sau dac-I omoara cine raspunde.Un gesemeu normal AR FI ACTIONAT PENTRU DESTITUIREA IMEDIATA SI PENTRU ANCHETAREA DIRECTORULUI PENITENCIARULUI.,pentru cele doua judecatoare prinse cu spaga de 1 milion de euro---SE INCEPE SPALAREA---CA AR CAM FI FOST INSCENARE ETC.Mazare PENTRU SUTE DE MILIOANE PAGAUBA STATULUI este amant la nesfarsit, constantinescu in loc sa stea in puscarie ESTE …LA TRATAMENT… LA MIAMI….Si in acest timp justitia si brava politie roamana a tratat cu maxima rapiditate si fermitate BRUTA DE LA NANA.. Acesta este un pamflet

# Nicu date 15 May 2014 10:02 +2

Din pacate, cred ca @duba de paine are dreptate, traim in tara in care un om intra la puscarie pentru ca are un razboi cu presedintele, nu ca ar trebui sa intre din punct de vedere legal ca a facut ceva. In acelasi timp, \"presedintele\" poate sa faca fix ce vrea el ... Aici, nu va suparati, mare parte din vina apartine actualei \"puteri\" - avand un Parlament cu o majoritate anti-prezidentiala, care sta si se uita cum un individ ameninta un senator, teoretic ar fi de ne-acceptat intr-un \"stat de drept\" cum latra individul in cauza atunci cand ii convine.

# tiranul basinos date 15 May 2014 11:33 +4

basescu ne da gaze iar sutiman roscata travestita numita de infractorul sef cu morar siau tras imunitate :lol: baaaa asta hotul de case ,terenurii cu mafia ta de securistii nu ai nici o imunitate mai mult ca ori ce parlamentarii tu esti condamnat pe viata de cei 7,4 mil.care team demis nerusinatul minte ca dracul tatal lui ,sa morii in puscarie jegule comunist si turnator din 1973 la securitate

# KGB date 15 May 2014 12:07 +2

Ar putea urma o surpriză de proporţii atunci când se va soluţiona de către instanţă plângerea formulată de G.F. împotriva rezoluţiei procurorului. Surpriza ar fi abolirea \"imunităţii\" prezidenţiale.

# Jos Basescu ! date 15 May 2014 14:05 +2

Procurorii care inventează imunități unde legea nu prevede trebuie sa intre pa pușcărie după ce pica Băsescu pentru favorizarea infractorului si abuz in funcție

# Jos Basescu ! date 15 May 2014 14:09 +2

Procurorii care inventează imunități unde legea nu prevede trebuie sa intre pa pușcărie după ce pica Băsescu pentru favorizarea infractorului si abuz in funcție

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva