24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORUL CRISTEA, ACHITAT LA ICCJ – Judecatoarele supreme Elena Barbu, Eleni-Cristina Marcu si Ana-Hermina Iancu l-au achitat pe procurorul Adrian-Flavius Cristea de la PJ Craiova pe lipsa de probe pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri. Aceeasi solutie a fost dispusa si pentru abuz in serviciu, dar pe motiv ca fapta nu este prevazuta de legea penala. Adrian Cristea e acuzat ca ar fi jucat la pacanele o parte din banii ridicati de la perchezitii (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 November 2023 20:04
Vizualizari: 3879

Procurorul Adrian-Flavius Cristea (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Craiova – fost anchetator DIICOT – a primit achitare luni, 13 noiembrie 2023, in dosarul in care fosta Sectie pentru investigarea infractiunilor din justitie l-a trimis in judecata pentru abuz in serviciu in forma continuata si pentru sustragere sau distrugere de inscrisuri. Potrivit informatiilor publicate in presa, SIIJ l-a inculpat pe Adrian Cristea din cauza ca procurorul ar fi jucat la pacanele (slot machines) o parte din banii ridicati de la perchezitii.Mai precis, judecatoarele Elena Barbu, Eleni-Cristina Marcu si Ana-Hermina Iancu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au achitat pe Cristea pentru lipsa de probe (art. 16 alin. 1 lit. c Cod procedura penala) cu privire la fapta de sustragere sau distrugere de inscrisuri, in timp ce abuzul in serviciu a picat pe litera b teza I: „fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Incheiem, remarcand ca aceasta achitare in prima instanta vine la patru luni si jumatate dupa ce Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat solutionarea cererii de pensionare a lui Cristea pana cand instanta se va pronunta definitiv in dosarul penal (click aici pentru a citi).


Redam minuta sentintei nr. 631/2023 din cauza nr. 90/1/2021:


In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.b) teza I Cod procedura penala, achita inculpatul Cristea Adrian Flavius pentru infractiunea de abuz in serviciu in forma continuata (fapta din noiembrie 2011-aprilie 2017) prevazuta de art. 297 Cod penal in conditiile art.13/2 din Legea nr.78/2000 cu aplicarea art.35 alin. (1) Cod penal, intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala.

In baza art. 396 alin. (5) Cod procedura penala rap. la art. 16 alin. (1) lit.c) Cod procedura penala, achita inculpatul inculpatul Cristea Adrian Flavius pentru infractiunea de sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, prevazuta de art. 259 alin. (1) si (2) Cod penal, intrucat nu exista probe ca inculpatul a savarsit infractiunea (fapta din 23.09.2016).

In baza art. 397 alin. (1) Cod procedura penala rap. la art. 25 alin. (5) Cod procedura penala, lasa nesolutionate actiunile civile formulate de partile civile Serban Doru Aristica, Miclescu Stazian, Surdu Ion Pavel, Padureanu Andreea-Cristina, Ghergeh Magherescu Cristina-Iosefina si Marcu Adrian.

Cheltuielile judiciare efectuate in cauza raman in sarcina statului. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Cristea Adrian Flavius in cuantum de 942 lei ramane in sarcina statului, urmand a fi suportat din fondurile Ministerului Justitiei. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicarea hotararii. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 13 noiembrie 2023”.


sursa foto: Evenimentul Zilei

Comentarii

# santinela date 14 November 2023 07:33 +1

"supremele" de la ICCJ-solutie= circ fara bani sau de rasul curcilor !

# curios date 14 November 2023 09:09 +2

Curios este faptul ca instanta nu l-a decorat pe procuror,pentru conduita sa...Dar daca se va merge in continuare pe principiul corb la corb nu scoate ochii,in scurt timp instanta va avea si asemenea atributii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva