13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PSD MERGE PE MANA LUI PREDOIU – Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, anunta ca intreaga coalitie PSD-PNL-UDMR va sustine pragul de 9.000 lei pentru abuzul in serviciu propus de Ministerul Justitiei. Anterior, senatorii coalitiei votasera proiectul de modificare a art. 297 alin. 1 Cod penal in sensul instituirii unui prag de 250.000 lei pentru abuzul in serviciu. Ciolacu: „Am discutat si cu premierul Ciuca si ne vom insusi amendamentele la aceasta lege”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 March 2023 11:49
Vizualizari: 2712

Coalitia PSD-PNL-UDMR s-a razgandit in ceea ce priveste pragul valoric pentru infractiunea de abuz in serviciu reglementata de articolul 297 din Codul penal. Dupa ce initial senatorii coalitiei votasera miercuri, 29 martie 2023, un prag de 250.000 de lei (mai mare decat cel de 200.000 de lei continut in celebra Ordonanta de Urgenta nr. 13/2017 – click aici pentru a citi), in seara aceleiasi zile presedintele PSD Marcel Ciolacu (foto) a anuntat ca partidele de la guvernare vor sustine pragul de 9.000 de lei propus de catre Ministerul Justitiei – condus de Catalin Predoiu (click aici pentru a citi).In plus, Ciolacu a afirmat ca si prim-ministrul Nicolae Ciuca sustine noul prag de 9.000 lei. Proiectele de lege pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala vor merge la Camera Deputatilor, ca for decizional.

In cele doua postari de pe Facebook de miercuri (a doua venind dupa anuntul MJ privind pragul de 9.000 de lei), Marcel Ciolacu a anuntat ca PSD va sustine in Camera Deputatilor propunerile venite din partea Ministerului Justitiei, subliniind ca importanta acestor modificari legislative tine de faptul ca modificarea CP si a CPP constituie jaloane in Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).


Iata mesajele publicate de Ciolacu pe Facebook (aici si aici):


Ministerul Justitiei trebuie sa prezinte public o varianta de reglementare adecvata pentru pragul valoric la abuzul in serviciu, in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, cu recomandarile Comisiei de la Venetia si cu opiniile specialistilor in drept.

PSD ramane consecvent si va vota in Camera Deputatilor, care este for decizional, doar ceea ce recomanda profesionistii din justitie.

Modificarea Codurilor Penale este jalon in PNRR si trebuie sa ne asiguram ca aceasta reforma se va face cum trebuie”.


Am luat act de raspunsul Ministerului Justitiei la solicitarea pe care am facut-o si de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei in ceea ce priveste abuzul in serviciu.

Coalitia de guvernare va sustine propunerea venita din partea specialistilor din Ministerul Justitiei.

Am discutat si cu premierul Ciuca si ne vom insusi amendamentele la aceasta lege.

Comentarii

# # NULITATILOR !!! date 30 March 2023 13:16 0

:cry: <img src=ops:' /> 8) ;-) :-x :P :eek: De ce nu ma mir... Pierzi vremea pe bani grei, ai reusit sa distrugi PSD, ai reusit sa-l faci un partidulet de NON-COMBATANTI...Pentru asta, PORCurorii :lol: dna, tot nu te va ierta... :zzz

# DODI date 30 March 2023 13:35 +2

Atritudine specifică oricărei nulități umane abonată la statele de plată ale Noii securități și care ”gândește” cu capul altora sau reacționează la ordin. Nu realizează tembelul că prin această atitudine reduce rolul și importanța Parlamentului de a legifera în fața ifoselor de fată mare ale ambuscatei slujirea și ale pupincuristului perdoiu.

# nae girimea date 30 March 2023 21:09 0

Cacaciosi

# merinos predoiu eium marcel ciorapu date 30 March 2023 21:20 0

Cercetatorii englezi au stabilit ca iq lui ciolacu adunat cu iq lui predoiu este egal cu suma iq-urilor tuturor parlamentarilor psd/pnl adica zero. Pai bah ciolachis, oricare din soferii de la parlament, cu card de combustibil pentru masinile parlamentarilor care se deplaseaza in teritoriu, fac lejer de la 3000 la 5000 lunar din contrabanda pe care o fac cu combustibilul care le ramane lunar nefolosit si pe care-l vand mai ieftin la rude si prieteni. Sau asta nu-i abuz in serviciu? E doar furt calificat cu obladuirea grofilor din pnl/psd sau ce e? D'aia ati pus prag atat de ridicat ca sa puteti totusi fura linistiti? Raman la parerea mea ca sunteti cei mai scarbosi si mai infecti parlamentari care au devalizat tara asta in ultimii 30 de ani.

# Lorenzo de Medici date 30 March 2023 21:43 +1

Ciolacus nulum est, nullum producit efectum. Ce a ajuns și PSD, remorca PNL sau, mai rău, a USR. Și se mai miră de ce le suflă procentele Georgică băiat de AUR.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva