22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

RASPUNS IN CAZUL “CUM FAC SEX VIITORII MAGISTRATI” – CSM clarifica acuzatiile candidatilor la INM in legatura cu intrebarile despre viata sexuala: “Nu au rezultat indicii privind adresarea in cadrul interviului a unor intrebari privind viata intima... Proba utilizata in procedura reexaminarii psihologice pentru evaluarea patternurilor majore legate de tulburarile psihologice si de personalitate, avizata de catre Colegiul Psihologilor” (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 May 2024 11:56
Vizualizari: 3535

Consiliul Superior al Magistraturii a clarificat problema reclamata sub anonimat de anumiti candidati la examenul de admitere la Institutul National al Magistraturii (INM), care au acuzat ca membrii comisiilor de testare psihologica le-au adresat intrebari despre viata intima, fara relevanta pentru activitatea de judecator sau procuror. Mai exact, intrebari despre viata sexuala.


 

Asa cum se stie, un scandal a izbucnit in februarie 2024, dupa ce publicatia Clujust.ro a prezentat mailurile trimise de candidati la examenul de admitere la INM, in care acestia sustineau ca au fost pusi sa spuna daca au o viata sexuala activa, daca au o viata sexuala satisfacatoare si daca le plac practicile sexuale neobisnuite.


Iata acuzatiile a de doi dintre candidatii la INM:


- “M-am prezentat la o a doua etapa a concursului care presupune proba scrisa pentru psihologic, iar dupa aceastaproba a urmat interviul. (...) Mi-a spus sa fac o mica prezentare a mea, dupa care m-a intrebat: 'Aveti o viata sexuala activa?'


- ”O bataie de joc a fost si testul scros de la reexaminare: 'Am o viata sexuala satisfacatoare' si 'Imi plac practicile sexuale neobisnuite', sunt doua dintre intrebarile la care esti pus sa raspunzi cu adevarat sau fals”.


Verificarile CSM


In urma articolelor publicate de Clujust.ro, CSM a declansat o verficare interna pentru a se stabili daca cele relatate de candidatii la INM sunt sau nu reale. Reiese acest lucru din Hotararea Plenului CSM nr. 67 din 21 martie 2024 (postata de pe site-ul CSM marti, 7 mai 2024), prin care au fost solutionate plangerile prealabile formulate de anumiti candidati la INM si de Asociatia personalului din justitie ROJUST.

Concret, cu privire la intrebarile referitoare la viata intima, CSM a constatat ca acestea au existat, insa ele nu au fost adresate de catre membrii comisiilor de testare psihologica, ci se regasesc in lista de itemi specifici inventarului MMPI-2. Totodata, CSM subliniaza ca este vorba despre o proba utilizata in procedura reexaminarii psihologice pentru evaluarea patternurilor majore legate de tulburarile psihologice si de personalitate, la adulti cu varsta peste 18 ani, avizata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru utilizare in domeniul de competenta psihologia muncii si organizationala.


Prezentam fragmentul din hotararea CSM (atasata integral la finalul articolului) privind intrebarile despre viata intima adresate la concursul de admitere la INM (vezi facsimil):


“Referitor la continutul inadecvat al unor intrebari adresate in cadrul interviului, aspect semnalat de Asociatia personalului din justitie ROJUST, Plenul retine ca aceasta imprejurare a facut obiectul unor verificari interne, urmare a unor articole publicate pe site-ul clujust.ro, sub anonimat.

Din verificarile efectuate nu au rezultat indicii privind adresarea in cadrul interviului a unor intrebari privint viata intima a candidatilor de catre membrii comisiilor de examinare/reexaminare psihologica, acestea fiind regasite exclusiv in lista de itemi specifici inventarului MMPI-2, proba utilizata in procedura reexaminarii psihologice pentru evaluarea patternurilor majore legate de tulburarile psihologice si de personalitate, la adulti cu varsta peste 18 ani, avizata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru utilizare in domeniul de competenta psihologia muncii si organizationala”.

 * Cititi aici integral Hotararea Plenului CSM prin care au fost solutionate plangerile prealabile ale candidatilor la INM

Comentarii

# DODI date 8 May 2024 12:47 +5

CSM obișnuit să se scuze pentru inepțiile altora ne amintește vorba lui Murphy: a greși este omenește dar a da vina pe altcineva este și mai omenește.

# Prin urmare, răspunsul este da, ati comis-o! date 8 May 2024 13:40 +3

Intrebare: cati ati admis din ăștia noi, cu sexualitate fluida? Acum se explica de ce ați picat initial asa mulți. Doar la reexaminare puteați întreba cum stau cu sexul :lol:

# Cetateanul date 8 May 2024 13:50 +2

Întreb pentru un prieten...se poate o lămurire, la fel de 1/4doctă, și la dilema caprei: "animal sau poziție?". :lol:

# adicatelea, date 8 May 2024 17:25 +2

nu a pus-o, ... dar eraa p'colo, ... asaaa (cu privire la intrebarile referitoare la viata intima, ..acestea au existat, insa ele nu au fost adresate de catre membrii comisiilor de testare psihologica, ci se regasesc in lista de itemi specifici inventarului MMPI-2. ..o proba utilizata in procedura reexaminarii psihologice pentru evaluarea patternurilor majore legate de tulburarile psihologice si de personalitate, .." Bre, inche mai pluteste ?

# maxtor date 8 May 2024 20:48 +1

alta intrebare?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva