22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

S-A DAT ACHITAREA CERUTA DE PROCURORUL DE SEDINTA – Sectia pentru procurori in materie disciplinara a CSM l-a achitat pe procurorul Ionel Buse de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi. Inspectia Judiciara il acuza de grava neglijenta si insubordonare. Inspectorul de sedinta, procurorul Liviu Mustata, a pus concluzii de respingere a actiunii disciplinare exercitate de inspectorul judiciar Marius-Nicu Vasile (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 June 2024 12:05
Vizualizari: 2659

Procurorul Ionel Buse (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi a fost achitat disciplinar miercuri, 26 iunie 2024. Este una dintre cele mai spectaculoase achitari pronuntate de catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM, avand in vedere ca ea a fost ceruta chiar de catre inspectorul judiciar de sedinta.Mai exact, procurorii CSM l-au achitat pe Buse pentru urmatoarele doua abateri disciplinare prevazute de art. 271 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

- l) teza a II-a: „nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

- s) teza a II-a: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”.

Concret, Ionel Buse este acuzat de faptul ca ar fi solicitat fara temei echipe de control de la Garda Forestiera Valcea si de la Ocolul Silvic Clabucet pentru participarea la activitatile de urmarire penala. In plus, Inspectia Judiciara sustine ca magistratul ar fi scurs in presa informatii nepublice (click aici pentru a citi).

Amintim ca in sedinta din 12 iunie 2024, inspectorul judiciar de sedinta, procurorul Liviu Mustata, a cerut ca Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii sa respinga actiunea disciplinara exercitata de catre procurorul Marius-Nicu Vasile (intre timp pensionat – in februarie 2024) – click aici pentru a citi.


Iata minuta din dosarul nr. 6/P/2023:


Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratului Buse lonel, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Brezoi, cercetat sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 271 lit. s) teza a II-a si lit. l) teza a II-a din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pronuntata in sedinta publica astazi, 26 iunie 2024”.


Prima oara n-a fost cu noroc


Incheiem, mentionand ca aceasta este a doua cauza disciplinara pe numele lui Ionel Buse. In mai 2023, prin decizia definitiva a Inaltei Curti, Buse a fost suspendat din functie timp de sase luni pentru atitudini nedemne in urma unei bogate liste de acuzatii (click aici pentru a citi).

Comentarii

# maxtor date 27 June 2024 16:20 +1

unchiu Fester!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva