14 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SOMATA DE CSM, CORBU ISI ADUNA OASTEA – Mutare de ultima ora a presedintei Inaltei Curti Corina Corbu. Surse: sefa instantei supreme convoaca Adunarea Generala. Miscarea vine dupa ce judecatorii din CSM i-au cerut lui Corbu sa spuna cum au fost alocate sumele pentru plata drepturilor salariale restante. Exista suspiciuni ca judecatorii de la ICCJ si-au luat zeci de mii de euro constand in restante salariale, in timp ce magistrati din alte instante au primit cateva mii de lei

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 January 2024 16:23
Vizualizari: 5639

UPDATE

Adunarea Generala de la ICCJ s-a incheiat. Rezultatul votului il puteti citi facand click aici.

--------

Mutare de ultima ora facuta de presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu (foto), dupa somatia primita din partea judecatorilor din CSM privind modul in care au fost alocate sumele de bani pentru plata drepturilor salariale ale magistratilor (click aici pentru a citi).


 

Surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca sefa ICCJ a convocat miercuri, 17 ianuarie 2024, Adunarea Generala a judecatorilor de la instanta suprema. Coincidenta, miscarea vine la doar o zi dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM i-a adresat Corinei Corbu, prin intermediul unei scrisori deschise, mai multe intrebari cu iz de interogatoriu, cerandu-i detalii despre alocarea sumelor de bani pentru achitarea drepturilor salariale restante ale magistratilor.

Daca aceasta convocare a Adunarii Generale de la ICCJ are legatura cu somatia CSM, nu putem spune. Totusi, ne intrebam ce treaba ar putea avea Adunarea Generala a ICCJ cu solicitarea judecatorilor din CSM, in conditiile in care aceasta cerere i-a fost adresata Corinei Corbu (ordonantor principal de credite) si nu magistratilor de la instanta suprema. Iar o convocare a Adunarii Generale a ICCJ pentru a se discuta acest subiect ar insemna o atragere si o implicare a judecatorilor intr-o problema care o vizeaza pe Corina Corbu.

Informatia privind convocarea Adunarii Generale nu a fost confirmata oficial pana in prezent.


Judecatorii acuza discrepante majore in plata restantelor


Pe de alta parte, din informatiile detinute de Lumea Justitiei, precum si din discutiile purtate cu mai multi magistrati de la diverse instante din tara, in momentul de fata in sistem exista o uriasa tensiune si o nemultumire care o vizeaza pe sefa ICCJ Corina Corbu. Totul este cauzat de modul in care s-ar fi impartit banii pentru plata drepturilor salariale restante. Mai precis, in randul magistratilor exista suspiciuni ca judecatorii de la Inalta Curte ar fi primit in mare masura, daca nu in totalitate, drepturi salariale restante in cuantum de zeci de mii de euro, in timp ce magistratii din tara ar lua banii cu taraita, cel mult cateva mii de lei pe luna.

Totusi, o informare clara despre cum stau lucrurile, daca exista discrepante atat de majore intre plata drepturilor salariale restante ar trebui sa vina din partea ICCJ si CSM. Asta tocmai pentru ca lucrurile sa fie clarificate. Ceea ce nu e deloc greu de facut.

Comentarii

# Indignat date 17 January 2024 17:14 +1

Intarata-i, drace! Cand vine vorba de bani, gata, nu mai sunteti un exemplu de comportament civic? Parca si asta era un argument pentru a justifica salariile si pensiile nesimtite, asa-i? Chiar, mai stie cineva care este stadiul cercetarilor privind acuzatia de fals si uz de fals al penalei Carmen Johannis? Nu eu am spus asta ci mai multe instante, chiar si cea care a judecat si ultima cale extraordinara de atac!

# maxtor date 17 January 2024 17:48 -1

Fluturas cind aveai aripioare, Culegeai miere din floare-n floare, Dar acum nu mai ai aripioare, Domnul conte ti le-a retezat. Dar acum nu mai ai aripioare,.

# Ics date 17 January 2024 17:56 +29

În primul rand dna corbu sa explice de ce pt judecătorii iccj le-a dat ordin prin care le recunoaște drepturile cu 2018 iar judecătorilor din tara doar cu 2022.

# Intrebari date 17 January 2024 21:29 0

E frumos sa nu fi respectuos ?A raspuns domna Costiniu.Nu , nu e frumos . A rasouns si iccj , Nu e foarte urat ce faceti.Daca intrebati ceva despre drepturile voastre sa stiti ca nu le aveti , ca nu e frumos si nici respectuos la adresa sefei puterii judecatoresti. lamuririle vin tot de la dmna V. C. Sau poate e o razbunare pe CSM a celor 72 care i a numit in functie dupa ce au luat interviul tot de la CSM ? Asa ar parea , lasa ca va aratam noi daca ne numiti judecatori supremi!Ca noi nu am vrut!.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva