24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TENSIUNI FARA PRECEDENT: GREFIERII SE DUC PESTE CORBU – Protest la Inalta Curte: ”A venit vremea sa cerem explicatii si din strada! Speram ca presedintele ICCJ nu va ignora multimea nemultumita ce va face galagie sub geam si va chema la discutii delegatia organizatiei noastre sindicale”. Iata solicitarile grefierilor (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 December 2023 18:42
Vizualizari: 6671

Dupa ce si-au exprimat public nemultumirea fata de modul in care presedinta ICCJ Corina Corbu (foto 1) gestioneaza bugetul instantelor, si dupa ce au acuzat-o pe aceasta de compromiterea Justitiei (click aici si aici pentru a citi), grefierii trec la un alt nivel. Sindicatul National al Grefei Judiciare Dicasterial, condus de grefierul Catalin Traistaru (foto 2), organizeaza luni, 4 decembrie 2023, un protest la instanta suprema, actiunea fiind cauzata de neplata integrala a salariilor si a altor drepturi de natura salariala si de lipsa resurselor materiale necesare functionarii, in conditii normale, a activitatii instantelor judecatoresti.Grefierii o acuza pe Corina Corbu ca a refuzat dialogul si nu a emis niciun punct de vedere fata de nemultumirile exprimate deja de grefieri, tacerea sefei ICCJ nefacand altceva decat sa confirme ca problemele semnalate sunt reale. In acest context, grefierii isi exprima speranta ca nu vor fi ignorati in continuare de Corina Cobu si ca aceasta ii va chema la o discutie.

 

Prezentam comunicatul grefierilor si solicitarile acestora:


Luni, 4 decembrie 2023, incepand cu ora 12.00, SNGJ Dicasterial organizeaza miting de protest la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie fata de neplata integrala a salariilor si a altor drepturi de natura salariala si fata de lipsa resurselor materiale necesare functionarii, in conditii normale, a activitatii instantelor judecatoresti.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a refuzat dialogul si nu a emis un comunicat oficial cu privire la aspectele reclamate, ceea ce confirma acuzele aduse de organizatia noastra sindicala.

De aceea, a venit vremea sa cerem explicatii si din strada! Vor fi prezenti grefieri din intreaga tara.

Speram ca presedintele ICCJ nu va ignora multimea nemultumita ce va face galagie sub geam si va chema la discutii delegatia organizatiei noastre sindicale.

Solicitam Inaltei Curti de Casatie si Justitie:

-plata integrala a salariilor inaintea oricaror obligatii banesti ale angajatorilor;

-achitarea integrala a salariilor recunoscute prin hotarari judecatoresti definitive si acordate prin actele administrative emise in anul 2023, aferente lunii noiembrie 2023, astfel cum procedeaza Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru aparatul propriu;

-prevederea si asigurarea in bugetul pentru anul 2024 a sumelor necesare pentru:

a) achitarea integrala, in continuare, a salariilor recunoscute prin hotarari judecatoresti definitive si acordate prin actele administrative emise in anul 2023;

b) achitarea drepturilor salariale restante aferente lunilor aprilie-octombrie 2023, inclusiv, astfel cum au fost recunoscute prin hotarari judecatoresti definitive si acordate prin administrative emise in anul 2023;

-asigurarea resurselor materiale necesare functionarii in conditii normale a instantelor judecatoresti;

-emiterea unui indrumar catre ordonatorii secundari si tertiari de credite pentru uniformizarea modului de eliberare a adeverintelor necesare in vederea stabilirii dreptului la pensie al personalului auxiliar de specialitate;

-emiterea unui indrumar catre ordonatorii secundari de credite (curtile de apel) pentru uniformizarea, la nivel national, a salariilor de baza/indemnizatiilor brute lunare prin respectarea prevederilor Deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 794/2016;

-initierea negocierii colective in vederea incheierii contractului colectiv de munca la nivel de sector de negociere colectiva – Justitie, pentru personalul auxiliar de specialitate, conex si contractual din cadrul instantelor judecatoresti”.

 

* Cititi aici comunicatul extins al grefierilor privind protestul de la Inalta Curte

Comentarii

# DODI date 3 December 2023 19:23 +80

Mai mereu am avut o părere proastă despre cioara vopsită în culorile Noii securități, iar ea nu face decât să-mi confirme. Părerea mea.

# anca date 3 December 2023 20:41 +118

Felicitari ca va luptati pentru drepturile cuvenite in mod legal!

# daniela date 4 December 2023 10:14 +3

Felicitari. Sa luptati pt. drepturile voastre. Nimeni nu cunoaste mucavoastra , frustarile si umilintele. Noi cele care acum suntem la pensie nu am avut desul curaj. Sa nu cedati.

# Aurel date 4 December 2023 10:48 +29

Cum este posibil ca la ICCJ şi CSM salariile să fie încasate integral, iar judecătorii şi grefierii din tară să încaseze în minus din luna aprilie? Ce dreptate şi justiţie este asta?

# #euiesinstrada date 4 December 2023 13:00 +12

Grefierii fac toata treaba in instante! Treaba magistratilor Dar... ultimii incaseaza tot! NU E OK! Luptati pentru drepturile voastre! Coltuc Marius Vicentiu #euiesinstrada

# Ce bine-mi pare că vă luați țeaaapăăă!!! date 4 December 2023 13:21 -25

Ați început să vă bateți între voi? Păi cine le-a dat, mă, hotărârile-alea la toți care v-au folosit să-și ia tainul și pe voi v-au lăsat cu ochii-n soare? Data viitoare să știți să nu le mai dați, să luați doar voi, care judecați. Că voi judecați ca proștii și pe urmă iau alții, treabă-i asta?

# maxtor date 4 December 2023 16:13 0

sa se duca peste Gradinaru.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva