5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TMB N-A PLECAT PE FENTA DNA – Cererea de arestare a ex-colonelului SRI Daniel Dragomir, in dosarul de la DNA, a fost respinsa. Parchetul lui Kovesi s-a trezit sa solicite arestarea lui Dragomir la 60 de zile dupa ce acesta fusese incatusat de DIICOT in dosarul „Black Cube” si la 2 ani dupa ce cauza privind pretinse fapte de coruptie a ajuns in instanta. Actiunea DNA intareste suspiciunile ca Dragomir trebuie tinut dupa gratii cu orice pret, chiar si in cazul unei eliberari in “Black Cube”

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 November 2016 14:30
Vizualizari: 7652

Smecheria prin care procurorii DNA au incercat sa il tina dupa gratii pe fostul ofiter SRI Daniel Dragomir (foto), acuzat ca ar fi pus la cale asa-zisa spionare a Laurei Kovesi, chiar si in cazul unei eliberari in dosarul “Black Cube”, nu a tinut. Solicitarea DNA de emitere a unui mandat de arestare preventiva pe numele fostului colonel SRI Daniel Dragomir, in dosarul de la parchetul anticoruptie, a fost respinsa, luni 14 noiembrie 2016, de Tribunalul Bucuresti. Instanta a considerat ca cererea DNA este nefondata, astfel incat a pastrat masura controlului judiciar, pe care procurorii DNA doreau sa o inlocuiasca cu arestul preventiv.


Iata minuta TMB:

Solutia pe scurt: In baza art.215 alin.7 Cpp corob. cu art.242 alin.3 Cpp respinge cererea DNA, de inlocuire a masurii preventive a controlului judiciar cu masura arestarii preventive, ca nefondata. In baza art.362 alin.2 Cpp rap. la art.208 alin.2 Cpp constata legalitatea si temeinicia masurii preventive a controlului judiciar. Mentine masura controlului judiciar fata de inculpatul Dragomir Daniel, arestat in alta cauza.

In baza art. 215 alin. 5 C.p.p. dispozitivul prezentei incheieri se va comunica inculpatului, Politiei de Frontiera si organului de supraveghere.

Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia.

Cu contestatie in 48 de ore de la comunicare.

Pronuntata in sedinta publica, azi 14.11.2016”.

DNA s-a trezit sa ceara arestarea lui Dragomir la 60 de zile dupa incatusarea din „Black Cube”

Dupa cum Lumeajustitiei.ro a anuntat in premiera, procurorii DNA au cerut, vineri 11 noiembrie 2016, emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele fostului colonel SRI Daniel Dragomir. Solicitarea a fost facuta in dosarul in care DNA l-a trimis in judecata, in ianuarie 2015, pe Dragomir pentru pretinse fapte de trafic de influenta, spalare de bani fals, folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii si uz de fals.

Este asadar un dosar care se afla in instanta de aproape doi ani si in care Daniel Dragomir era judecat nu in stare de arest preventiv, ci sub control judiciar. Brusc insa procurorii DNA s-au trezit ca Daniel Dragomir este pericol public. Mai mult, DNA a cerut arestarea lui Dragomir la 60 de zile dupa ce acesta fusese trimis dupa gratii in dosarul „Black Cube”. Cu alte cuvinte, timp de 60 de zile parchetul lui Kovesi nu a considerat ca Dragomir este pericol public, dar s-a trezit abia acum. De ce oare DNA nu a cerut arestarea lui Daniel Dragomir in dosarul de la parchetul anticoruptie la o zi, doua sau la o saptamana dupa ce ex-ofiterul SRI a fost incatusat in dosarul „Black Cube”?

Dragomir trebuie tinut dupa gratii cu orice pret

Exista o explicatie, credem noi, pentru actiunea DNA. Daniel Dragomir trebuie tinut dupa gratii cu orice pret, ca nu cumva acesta sa vorbeasca si sa se apere in public. Asta desi este cat se poate de normal ca orice inculpat sa se apere public, in conditiile in care este acuzat public. Si nu o spunem noi, ci a spus-o chiar CEDO.

In opinia noastra, prin actiunea DNA s-a incercat obtinerea unei masuri de siguranta, de rezerva, in conditiile in care dosarul „Black Cube” devine tot mai subtire, informatiile dezvaluite pana acum devoaland faptul ca nu avem de-a face cu o spionare a Laurei Kovesi, Dragomir nefacand altceva decat sa ceara verificarea veridicitatii unor informatii care circulau despre sefa parchetului anticoruptie, inclusiv a celor din presa. De altfel, din cate cunoastem, Kovesi nici macar nu s-a constituit parte vatamata. Practic, este limpede ca Daniel Dragomir nu poate fi tinut la nesfarsit in arest preventiv in dosarul „Black Cube”. Or, tocmai in acest sens a venit actiunea DNA, iar daca ea era admisa de TMB Daniel Dragomir urma sa ramana dupa gratii chiar si in cazul unei eliberari in dosarul “Black Cube”.

Pe de alta parte, miercuri 16 noiembrie 2016, Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta asupra contestatiei lui Dragomir fata de hotararea TMB de prelungire a masurii arestului preventiv in cauza “Black Cube”.

Comentarii

# Cetateanul date 15 November 2016 15:25 +5

Pai nu va suparati, cati dintre noi, daca ni se sparg casutele de mail (care cica nu s-ar fi spart, dar s-au spart totusi) putem sa cerem arestarea "spargatorilor"? Ca Ciordi se pare ca poate... 

# Mulder, agentul mulder date 15 November 2016 22:46 -1

Cine a spus ca Dragomir a spart mailul lui "ciordi"?

# Pif date 16 November 2016 10:12 +1

Din tot ce a publicat Cristoiu, rezulta ca Dragomir a angajat o firma de investigatii legal constituita si de renume doar pt. a verifica niste informatii aparute in presa si niste zvonuri. Nu rezulta de nicaieri ca ar fi instigat, cu subiect si predicat, pe sefii firmei de investigatii, legal constituita in Israel, sa comita infractiuni informatice, fiind de la sine inteles ca o astfel de firma, de prestigiu, desfasoara doar activitati legale. :P Acuzatiile din dosarul BC ce i se pun in carca sunt, deci, nefondate. Astfel de acuzatii ar fi fost fondate daca, de pilda, Dragomir ar fi cautat expres si platit niste hackeri gucifferi anonimi in scopul de a sparge conturi de email si de violare a secretului corespondentei. BC este o firma serioasa iar daca acei 2 gugustiuci angajati ai BC au comis infractiuni, au facut-o pe barba lor, fiind un episod absolut accidental pt. prestigioasa firma de investigatii care are la conducere pe cei mai grozavi fosti lucratori ai Mossadului. :roll:

# DODI date 15 November 2016 17:18 +4

Fentele sunt singurele mișcări sportive pe care le mai știe luluța. Problema ei gravă este lipsa de profesionalism, lipsa bunului simț și caracterul infect. Altfel ar fi sesizat că și un copil din clasa ZERO se prinde de însăilările cusute cu ață albă din ”marile” dosare ale corupției. Dacă judecătorii nu sunt acoperiți, nu sunt ambuscați ca și Cam. Bog., nici o ”telepatie” nu mai funcționează și încep să apară sentințe corecte. Așa că nu știm cine a intrat în anul morții: DNA sau șefa lui.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva