25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TURMELE LUI PREDOIU – Avocatul Toni Neacsu demasca revoltatoarea raportare a ministrului Justitiei Catalin Predoiu la judecatori: „In 2009 militam pentru autoguvernarea puterii judecatoresti prin adunarile generale ale instantelor. Predoiu ma acuza de populism si demagogie. Multimile, fie ele si de judecatori, spunea ministrul, sunt turme iresponsabile, care nu-si pot asuma deciziile majore de reforma ale justitiei. Acum Predoiu apeleaza populist la stratageme pe care le vitupera scandalizat”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 November 2019 17:16
Vizualizari: 6564

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto 1) cel de acum il contrazice pe ministrul Justitiei Catalin Predoiu cel din 2009 in materie de raportare la sistemul judiciar. Acuzatia a fost lansata joi, 28 noiembrie 2019, de catre Adrian Toni Neacsu (foto 2), avocatul rememorand contextul din deceniul trecut, cand, in calitate de judecator si membru al CSM, s-a lovit de pozitia ministrului Justitiei fata de autoritatea judecatoreasca, pozitie total opusa celei din prezent.


Totul a pornit de la revoltatoarea atitudine a lui Predoiu fata de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, ministrul punand presiune pe instante sa se exprime cu privire la soarta SIIJ (click aici pentru a citi). O presiune total nelegitima, in conditiile in care nu este de atributia ministrului Justitiei sa ceara convocarea adunarilor generale ale instantelor, iar Consiliul Superior al Magistraturii deja s-a declarat de acord cu existenta sectiei speciale, dupa cum bine a subliniat ONG-ul judecatoarei Florica Roman (click aici pentru a citi).

Revenind la Toni Neacsu: avocatul subliniaza ca in 2009 – anul in care Catalin Predoiu devenea cel dintai ministru postdecembrist al Justitiei impotriva caruia s-au rasculat judecatorii – demnitarul trata cu dispret breasla, privindu-i pe judecatori ca pe „turme iresponsabile, care nu-si pot asuma deciziile majore de reforma ale justitiei”.

In fond, scandaloasa napustire a lui Predoiu impotriva SIIJ nu este altceva decat o atitudine servila a acestuia fata de presedintele Klaus Iohannis, care vrea cu orice pret distrugerea sectiei speciale, astfel incat niciun abuz al magistratilor sa nu mai poata fi pedepsit, incheie maestrul Neacsu.

Redam luarea de pozitie a lui Adrian Toni Neacsu, publicata pe Facebook:

In 2009 militam pentru autoguvernarea puterii judecatoresti prin intermediul adunarilor generale ale instantelor judecatoresti. Ministrul Justitiei de atunci, Catalin Predoiu, ma acuza, pe mine si pe cei care convocam adunarile generale si le organizam in ceea ce se numea Reteaua Nationala a Adunarilor Generale(RNAG), de populism si demagogie. Multimile, fie ele si de judecatori, spunea fostul actual ministru al justitiei sunt turme iresponsabile, care nu-si pot asuma deciziile majore de reforma ale justitiei.

Iata ca acum ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, apeleaza populist la stratageme pe care altadata le vitupera scandalizat.

Potrivit art. 51 din Legea nr. 304/2004 Adunarile Generale analizeaza la solicitarea ministrului justitiei proiecte de acte normative, ceea ce nu este cazul, si formuleaza puncte de vedere, insa doar la solicitarea CSM sau a sectiilor CSM. Desigur insa, nuantele legii nu mai conteaza cand e vorba despre atingerea dezideratului noului-vechi Presedinte al Republicii de desfiintare sectiei speciale din cadrul PICCJ.

Comentarii

# Marin ȚULUȘ- OLt date 28 November 2019 19:11 0

Dacă comportamentul acesta nu este normal ca ministru de justitie,respectiv să ceri desființarea unei sectii sepeciale de cercetarea magistratilor care săvârșesc fapte nelegale și incalcă dispozitiile legale si drepturile Omului,aducând grave prejudicii poporului, tot atât de nelegal ati procedat si dvs. si laolată cu acesta, fost si actual ministru, când ati persecutat si condamnat pe cei mai multi(adevărate victime ale regimurilor nedemocratice de la Revolutie până în prezent)împreună cu întreaga ceata de judecatori poporul acela care activa ca avocati in UNBR/ul initiat prin hotarare judecatorească și condus de Pompiliu Bota.Sa faci lege pt, fiecare solicitant cu bani si pile, să dispui recursuri in anulare, care mai de care mai ilegLe,semn al unui comportament deviat si al unor grave fapte de coruptie, eludand dispozitiile legale si constitutionale cu privire la sistemul de invatamant si implicit acordarea profesiilor in acest domeniu, este crima vădită a statului roman!!!

# carcotas date 28 November 2019 19:18 +3

Data trecuta, onor Ministrul a gasit-o pe Bica sa-i semneze actele. Acum se expune personal? Cine sta in spatele sau? De unde atata curaj, atata determinare?

# TIPA date 29 November 2019 00:03 +2

NU SUNT NUANTE ALE LEGII CI E INFRACTIUNEA DE UZURPARE A FUNCTIEI DE CATRE PREDOIU. ADUNARILE GENERALE TREBUIE SA INVOCE prevederile art. 51 din Legea 304 si sa respinga solicitarea lui Predoiu.

# El date 29 November 2019 07:19 +2

Nu conteaza ce culoare are pisica, daca ea mananca soarce. Adica, poti sa o numesti cum vrei :SIIJ, DNA, PICCJ. Ea insa, yrebuie sa aresteze, sa aresteze, sa aresteze si sa condamne judecatorii ! Ba mai mult, dl. PREDOIU TREBUIE SA INJUMATATEASCA NUMARU DE JUDECATORI, SA LE INJUMATATEASCA SALARIILE CREAND MECANISMUL DOAR AL CONFIRMARII RECHIZITARILOR IN INSTANTA (NU SI AL JUDECARII - pe care cheltuim bani cu nemiluita: grefieri, judecatori de Camera, avocati din oficiu,.. ).

# PSD a ajuns o hoarda de ... date 29 November 2019 16:05 0

SRI si-au pus pastor sa conduca spre pierzanie acest partid. PS. Klemm Cel Jegos e inca pe pozitie ; care zicea-ti ca-l schimba ?

# nae din dealul feleacului date 29 November 2019 17:30 +1

D_le Neacsu,e bine ca vorbiti/scrieti aici,dar nu e suficient.Pe cind o actiune concreta in justitie?Idem pt.D_na Jude Florica Roman.Formulati o actiune,noi cetatenii o semnam,altfel e doar o frectie la picior de lemn.Eu va recunosc stiinta de carte,insa a sta pe dinafara nu este o dovada de profesionalism;credinta fara fapta e moarta!

# ?????? date 2 December 2019 16:08 0

@Ăstuia de e ministru la justiție i s-au imputat cheltuielile ocazionate de de reglementările neconforme și neconstituționale din Codul Penal și Codul de Procedură Penală achiziționate în vremea în care a mai fost ministru, ?

# aura kaminschi date 2 March 2020 12:20 0

ce se intampla stimatzi si ONORATZI judecatori cu colegii dvs, care elibereaza criminali...violatori....judecatori care motiveaza de exemplu incalcarea legilor cu SINTAGMA ....legea imi permite sa aleg de partea cui sa ma dau....penalului sau pagubitului.....sau un procuror care MOTIVEAZA un NUP....CU EXPLICATZIA CA TU PAGUBIT SI JUSTITIABIL atentzie......NU PREZINTZI INTERES PUBLIC.....cu alte cuvinte esti un GUNOI.....ASTIA SUNT CEI CARE JUDECA SI DAU VERDICTE .......INTR/UN STAT CARE NU ARE JUSTITZIE bantuie ANARHIA........ACEASTA TAGMA DIN SOCIETATEA RROMANA ESTE CEA MAI CORUPTA LASHA SI PLINJA DE INCOMPETENTZI ......

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva