5 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UMILINTA MAXIMA PENTRU MATEESCU – Raportul Comisiei Europene privind statul de drept face praf portalul Rejust cu care s-a impaunat fostul sef al CSM Bogdan Mateescu: “Nu este posibil sa se efectueze cautari dupa cuvinte-cheie sau dupa numarul cazului, ceea ce limiteaza utilizarea in practica a acestei aplicatii... Nivelul de anonimizare este excesiv, deoarece vizeaza numele partilor si ale membrilor instantei... Probleme tehnice, cum ar fi intarzieri si perioade de nefunctionare” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 July 2022 16:50
Vizualizari: 5273

Proiectul de suflet al fostului presedinte CSM Bogdan Mateescu (foto), astazi simplu membru CSM, este pur si simplu distrus de Comisia Europeana. Ne referim la portalul de jurisprudenta Rejust, implementat de CSM sub conducerea lui Mateescu, ocazie cu care a fost oprit un alt portal de jurisprudenta, mult mai bun si mult mai apreciat de judecatori, avocati, ziaristi si justitiabili, si anume ROLLI.


 

Comisia Europeana confirma fix ceea ce Lumea Justitiei si alte publicatii au sustinut in legatura cu portalul Rejust. Astfel, in “Raportul privind statul de drept pe anul 2022”, Comisia Europeana enumera mai multe deficiente legate de Rejust, precum lipsa posibilitatii de a se face cautari dupa cuvinte cheie sau dupa numarul de dosar, anonimizarea excesiva cu bagarea la secret inclusiv a numelor partilor si ale judecatorilor, si nu in ultimul rand existenta unor probleme tehnice, cum ar fi intarzieri sau perioade de nefunctionare, adica portalul se incarca foarte greu sau deloc. Practic, raportul Comisiei Europene dezvaluie ca in momentul de fata nu se poate vorbi despre faptul portalul Rejust functioneaza in mod adecvat.


Iata pasajul din raportul Comisiei Europene privind portalul Rejust, mandria fostului sef CSM Bogdan Mateescu (vezi facsimil):


“In ceea ce priveste accesibilitatea online a hotararilor judecatoresti, portalul ReJust57 – dezvoltat si gestionat de CSM – a fost pus la dispozitie cu intentia de a inlocui portalul ROLII. Portalul ReJust include atat hotararile judecatoresti prin care s-au solutionat litigiile, cat si incheierile de sedinta pronuntate de instante in cursul judecatii de fond si a cailor de atac, precum si alte decizii ale instantelor, in format anonimizat. Desi noul portal a fost creat pentru a spori stabilitatea manageriala prin incredintarea deplina a functionarii sale CSM si pentru a asigura respectarea deplina a normelor de protectie a datelor, ar trebui remediate unele deficiente pentru ca acesta sa isi indeplineasca functia in mod adecvat.

In special, in prezent nu este posibil sa se efectueze cautari dupa cuvinte-cheie sau dupa numarul cazului, ceea ce limiteaza utilizarea in practica a acestei aplicatii. In plus, nivelul de anonimizare a hotararilor puse la dispozitie este in prezent excesiv, deoarece vizeaza in special numele partilor si ale membrilor instantei si numarul ECLI, ceea ce face imposibila integrarea jurisprudentei in portalul motorului de cautare ECLI. Au fost raportate, de asemenea, mai multe probleme tehnice, cum ar fi intarzieri si perioade de nefunctionare”.

 


 

* Cititi aici integral Raportul Comisiei Europene privind statul de drept

Comentarii

# Parerea mea date 24 July 2022 17:31 +14

Ce face de mahnit are....e mahnit rau! <img src=ops:' />

# Mariana date 24 July 2022 18:04 0

Culmea e ca, dimpotriva, chiar poti cauta dupa cuvinte cheie. Dar baietii de Comisie scriu iar din auzite. Nici nu s-au gandit sa verifice, asa fac ei cu Romania in toate rapoartele vietii.

# Free date 24 July 2022 19:58 +31

Mi am făcut cont doar sa văd cum merge. Dezastru. Nicio noimă. Și anonimizarea e exact aiurea. Găsești nume de părți liniștit. Și alte detalii care nu cred ca ar trebui sa existe. Și nu, nu merge Căutare după cuvinte cheie.

# Savarina date 24 July 2022 23:35 +12

Dacă a ținut cu limbi la toți …. Nu l-a mai căutat nimeni si dacă știe / poate ceva … L -au preferat ca a știut sa le spună ce vroiau sa audă , sa joace pe bunul samaritean al justiției , pe profesionistul neprihănit etc…Dat dracu olteanu , una peste alta .. a ajuns el mare mahăr fără nicio calitate ? Vb aceea : știi care e cel mai mare defect al lui ? N-are nicio calitate ! Acesta e omul ! Luați cu lămâie prieteni care i-ați ținut palma in fesele lui de baiat bun de gura !

# santinela date 25 July 2022 07:03 +15

Cind drac a facut ceva bun acest individ,aceasta nulitate profesionala ? Mai face ciumpalacul citeva luni umbra pamintului degeaba pe la CSM !

# Carolina Marian date 25 July 2022 12:36 0

Cred ca atunci cand l-a gândit nu l-a colaționat, este ceva ce nu se poate utiliza, am sesizat acest lucru si am primit unrăspuns la fel de pros.Nu se poate compara cu ROLII un sait deosebit si ffff bun.Te poti inspira, folsi de actele sdepuse etc. Lasati ROLII in pace

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva