7 aprilie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

URMEAZA VALUL DE PENSIONARI – Avocatul Toni Neacsu avertizeaza: „Pana la transarea neconstitutionalitatii vadite a legii privind eliminarea pensiei de serviciu, riscul cel mai mare pentru sistem este depopularea lui masiva prin iesirea la pensie in masa in conditiile legislative mai favorabile de astazi... La 1.01.2020 erau imediat pensionabili (vechime 25 de ani) 454 de judecatori si 256 de procurori. Demersul din parlament a fost populist... Legea nu va trece de CCR. E doar circ pentru popor”

Scris de: V.B. | pdf | print

31 ianuarie 2020 12:59
Vizualizari: 4097

Parlamentul a facut doar un circ populist prin taierea pensiilor de serviciu ale magistratilor, stiind preabine ca legea nu va trece niciodata de Curtea Constitutionala a Romaniei. Avertismentul a fost lansat vineri, 31 ianuarie 2020, de catre avocatul Adrian Toni Neacsu (foto), la o zi dupa ce CCR a stabilit data de 18 martie pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate ridicate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (click aici pentru a citi).Tocmai acest termen indepartat aduce un risc enorm pentru sistemul judiciar – si anume: un val de pensionari, astfel incat magistratii eligibili sa poata beneficia de pensiile netaiate, in conditile in care noua lege inca nu a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis, subliniaza Neacsu. In acest sens, fostul judecator si membru CSM da cifre deloc imbucuratoare: 454 de judecatori si 256 de procurori erau deja eligibili pentru pensionare inca de la 1 ianuarie 2020, avand implinita vechimea de 25 de ani.

In ceea ce priveste legea in sine, Adrian Toni Neacsu nu are nicio indoiala ca ea va fi desfiintata de CCR, fie numai si pentru faptul ca nu a respectat procedura parlamentara de adoptare. Mai precis, actul normativ ar fi trebuit votat in plenul reunit, iar nu in cate o camera, pe rand.


Redam postarea de pe Facebook a avocatului Adrian Toni Neacsu:

 

Pana la transarea neconstitutionalitatii vadite a legii privind eliminarea pensiei de serviciu a magistratilor si grefierilor riscul cel mai mare pentru sistem este depopularea lui masiva prin iesirea la pensie in masa in conditiile legislative mai favorabile de astazi. Termenul de solutionare este destul de indelungat (18 martie) ceea ce inseamna ca in perioada urmatoare cel mai probabil va urma un val de cereri de iesire intempestiva din sistem. Din datele oficiale ale CSM rezulta ca la 1.01.2020 erau imediat pensionabili (vechime 25 de ani) 454 de judecatori si 256 de procurori.

Personal sunt convins ca intreg demersul din parlament a fost unul doar populist, politicienii avand grija sa se asigure ca legea pe care o dau este neconstitutionala si nu va trece de Curtea Constitutionala. E doar circ pentru popor.

Un simplu exemplu, care arata ca legea este neconstitutionala in intregul ei, pentru motive extrinseci, intrucat nu putea fi data de Camera Deputatilor ci doar de Senat si Camera Deputatilor in sedinta comuna.

Potrivit art 73 alin (3) lit. c) din Constitutie prin lege organica se reglementeaza "statutul deputatilor si al senatorilor, stabilirea INDEMNIZATIEI si a celorlalte drepturi ale acestora".

Potrivit art. 65 alin. 2 lit. j) din Constitutie Camerele isi desfasoara lucrarile in sedinte comune pentru stabilirea statutului deputatilor si al senatorilor, stabilirea INDEMNIZATIEI si a celorlalte drepturi ale acestora.

Prin PL 292/2019 Camera Deputatilor (deci nu Parlamentul in sedinta comuna) a modificat Legea 96/2006 abrogand prevederile referitoare la INDEMNIZATIA pentru limite de varsta (art. 49 si 50) a parlamentarilor.

Deputatii si partidele s-au asigurat deci ca legea nu poate ramane lege si va fi trantita de CCR.

Merita insa haosul creat?

Comentarii

# cum? nu se mai iese la pensie la 63? date 31 ianuarie 2020 19:06 +1

alo! magistratura a devenit o statiune balneoclimaterica? pleci'n magistratura, ca in vilegiatura ?

# Pintea date 31 ianuarie 2020 21:10 +3

Wow, dar doare rau! La magistrati este totul pana la bani! Integritatea, probitatea profesionala pălesc in fata banului! Astfel sa ne explicam protocoalele, abuzurile, completele ilegale? Sau poate corupția? Ca astea nu au durut deloc! Impotriva lor nu am vazut forfotă! Dar pentru BAN este atâta zarvă, tremur, nerv, istericale, amenintare, de zici ca sant lăsați pe drumuri! D-nul Neacșu a fost azvârlit la propriu din profesie, dar acum se zbate pentru ei! Pentru noua profesie in care v-ati refugiat - si care sincer vi se potriveste mai bine, simtiti la fel? Un avocat, primeste ceva de la stat? Vreun chibrit macar? Se plange, se jeleste cuiva? Si cum este el privit in societate, comparativ cu un magistrat? Dar ce raspunderi si ingrădiri are din partea legilor? Un magistrat il poate sanctiona pe avocat, dar avocatul pe cine sanctioneaza? Pe acelasi care il sanctioneaza si pe un magistrat, nu? Adica NIMENI!

# Valter Cojman date 1 februarie 2020 08:57 +1

Cand magistratii vor milita, cu totii, pentru mentinerea SIIJ si pentru o lege a raspunderii magistratilor care sa cuprinda pedepse duble si/sau triple pentru magistratii care comit acte de coruptie, politie politica, abuzuri, etc. si pentru incompetenta si/sau neglijenta, abia atunci sa aiba pretentii la pensie speciala. De ce, magistratii, nu ataca si abuzurile pe care le fac, de ce nu ataca si faptul ca "justitea" iohaniSSta se KK pe deciziile CCR, mai ales in cazul lui Dragnea, de ce nu ataca intentia adevaratilor corupti si infractori care vor desfiintarea SIIJ pentru ca retrocedarile frauduloase, facute de IohaniSS in favoarea FDGR si a bisericii evanghelice, sa nu fie anchetate, dosarul caselor obtinute ILEGAL cu acte false de famiglia IohaniSS sa fie lasat sa se prescrie, etc.?

# coca date 1 februarie 2020 11:35 +4

Justitia e un serviciu public! Nu e Casa Regala spre a fi intretinuta de popor cu onoruri. Toti mucosii cu cosuri pe fata, care locuiesc inca in batatura cu mama si tata se numesc doamna/domnul presedinte si in fata caruia un avocat cu par alb si ani de experienta si scoala mai multi decat cei de viata ai "presedintelui, trebuie sa stea in picioare si sa-i solicite permisiunea. Au salarii mari si multe alte beneficii si deci o pensie mult mai buna raportata la contributia pe care o platesc. La pensionare, au pretentia ca societatea sa le mai plateasca inca odata confortul.Pensii speciale! Dar de ce speciale? Cu ce e mai speciala profesia de magistrat in comparatie cu cea de chirurg? Si ce sa vezi, cand chirurgul intra in sala pentru o interventie pe creier sau pe cord deschis nimeni nu se ridica in picioare, nimeni nu urmeaza a fi amendat, operatia nu urmeaza a fi suspendata si nici nu urmeaza a fi facuta "pe scurt"! In plus, greseala chirurgului se plateste de el, nu de cetateni.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 1 februarie 2020 16:26 +2

Mey, adevărul e că acest corp al magiștrilor nu a fost niciodată unit. N-au fost uniți nici când a pus binomul șaua și căpăstrul pe ei. N-au fost uniți nici când s-a schimbat legislația în ritmul cu care se schimbă colțunii din picioare. N-au fost uniți nici când practica unitară a instanțelor a devenit o materializare anacronică a zicalei „câte bordeie, atâtea obiceie”. Daaaaar, când este vorba despre MAMONA și al său idol - BANUL, ei bine, iacătă că s-a văzut și în Rroemenika ce nu se credea a fi posibil: întreg corpul profesional al magistraților și al argaților scribi cu tastatură - unanimitate de opinie și acțiune. BAAAAAANUL este singurul liant, este singurul imbold, este singurul temei existențial al acestor Rozătoare. Vaaai, ce greață mi-e că sunt nevoit să trăiesc în așa șandrama de țară, cu oameni atât de mici ca anvergură de caracter puți să joace roluri sociale atât de mari și atât de nobile. VAE VICTIS! VAI NOUĂ cu asemenea... magistrați.

# ”Copiii Mamonei, închinători la Mormanul de Aur” date 2 februarie 2020 11:12 0

Frăsuiala impostorilor cu robe din zilele acestea își are și partea ei bună. Căci s-a creat un precedent. După cum este bine-știut, din anale, chronici și historii, acest corp al magiștrilor nu a fost niciodată unit. N-au fost uniți nici când li s-a spurcat demnitatea deuteronomică a profesiei lor prin admiterea în rândurile lor a Marilor Porci Negri. N-au fost uniți nici când li s-au modificat după ureche, noaptea ca hoții, condițiile de admitere în profesie, pentru a se face loc de suculentă sinecură alae-lor de netoți și netoate și cohortae-lor de amante, liubovnice, țiitoare, cumetre, cumetri et ejusdem farinae. N-au fost uniți nici când s-a schimbat legislația în ritmul cu care se schimbă colțunii din picioare. N-au fost uniți nici când practica unitară a instanțelor a devenit o reflectare anacronică a zicalei „câte bordeie, atâtea obiceie”.

# ”Copiii Mamonei, închinători la Mormanul de Aur” date 2 februarie 2020 11:13 0

N-au fost uniți juzii nici măcar când binomul SRI-DNA a pus șaua și căpăstrul pe ei, transformându-i în plăvani supuși, cu privirea lacrimogen-duioasă ațintită în pământ de usturimea și asprimea jugului ce le apăsa grumazul. Daaaaar, când este vorba despre MAMONA și al său idol - BANUL, ei bine, iacătă că s-a produs și în Rröemenika ce nu se credea a fi posibil: întreg corpul profesional al magistraților și al argaților scribi cu tastatură rezonează la unison, în unanimitate de opinie și acțiune. BAAAAAANUL este singurul liant, este singurul imbold, este singurul temei existențial al acestor Rozătoare. MORMANUL este singurul catalizator care a putut să-i reunească în convergență de atitudine pe acești trepăduși cu minte scurtă, caracter de păduche și pretenții de Titani.

# ”Copiii Mamonei, închinători la Mormanul de Aur” date 2 februarie 2020 11:15 +3

Vaaai, ce greață mi-e că sunt nevoit să trăiesc în așa șandrama de țară, cu oameni atât de mici ca anvergură de caracter puși să joace roluri sociale atât de mari și atât de nobile. VAE VICTIS! cu asemenea... magistrați. VAI NOUĂ căci Adoratorii Vițelului de Aur ne interpretează legi, ne dau pedepse, ne vorbesc filozofie. Plebea pruoastă și nătângă așteaptă de la Judecătorii săi „să judece poporul cu judecată dreaptă”, „să nu strice Legea, să nu caute la faţă şi să nu ia mită, [care] orbeşte ochii înţelepţilor şi strâmbă pricinile drepte”, „să caută Dreptatea şi iar Dreptatea”, așa cum li-i înscrisă misiunea socială în Tabla Legii și când colo, scârnăviile ipocrite și depravate dănțuiesc în orgiastice benchetuieli idolatrice, aducând ablații, ofrande și jertfe BOULUI DE AUR./// :sad: (writed by Edelweiss - Ivory Tower Masoreth)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 137
    • VERDICTUL ZILEI - Credeti ca ar trebui reluate activitatile economice?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.04.2020 – Pirlog vrea sa-i defileze pe Scutea si pe Licu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva