4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VANATOARE DE JUDECATORI - “Manelistul DNA” Ciprian Man are dosar la PICCJ pentru cercetare abuziva: “Am fost ridicat de la domiciliu si dus la DNA... Procurorul Man mi-a cerut sa declar ca am dat 5000 Euro si un ceas cu cuc judecatorului Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea... Am refuzat ferm, dupa care procurorul a trecut la amenintari si presiuni... Mi-a spus ca daca refuz sa fac denunt o sa ma duc la puscarie si fetele mele o sa ramana pe drumuri” (Ordonanta si Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 November 2017 12:31
Vizualizari: 10705

Veste buna pentru victimele abuzivului procuror DNA Ciprian Man, zis “manelistul DNA” (foto). Autor a nenumarate inscenari si facaturi in urma carora vieti si cariere au fost distruse, Ciprian Man a ajuns sa fie el insusi vizat intr-un dosar penal. Caci la PICCJ se afla in lucru un dosar in care se fac cercetari in ceea ce-l priveste pe Man, pentru cercetare abuziva. Dosarul nu este foarte avansat, impotriva lui Man nu a fost dispusa nicio masura, desi in opinia noastra ar trebui luate cele mai severe masuri, dar speranta este ca avem de-a face cu o ancheta serioasa in urma careia procurorul DNA sa fie trimis in judecata, nu doar de un simulacru.

Informatia despre existenta dosarului care il vizeaza pe Ciprian Man se regaseste in ordonanta din 7 noiembrie 2017, prin care procuroarea Daniela Anghel de la PICCJ a dispus clasarea dosarului in care judecatorul Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor a fost acuzat de infractiuni de fals. Un dosar in care Galea a fost trimis in judecata de Ciprian Man alaturi de judecatoarele Florica Roman, Beatrix Cuc si Denisa Vidican din Oradea, dar a ajuns sa fie cercetat de PICCJ dupa ce dosarul in ceea ce le priveste pe colegele sale a fost inchis chiar de catre DNA, iar fata de el s-a dispus disjungerea la Parchetul Curtii de Apel Oradea, de unde cauza a ajuns la Parchetul General (click aici pentru a citi).


Astfel, procuroarea Daniela Anghel precizeaza ca la nivelul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se afla in lucru un dosar in care se fac cercetari fata de Ciprian Man pentru posibila comitere de catre acesta a infractiunii de cercetare abuziva (vezi facsimil):

In prezent, la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de cercetare abuziva, prevazuta si pedepsita de art. 280 Cod penal, pretins a fi comisa de catre procurorul Man Ciprian cu prilejul audierii inculpatului Jurca Gheorghe in dosarul nr. 37/P/2012 al Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea”.


Denunt sub amenintarea catuselor

Dosarul de la PICCJ a fost format in urma unei plangeri depuse, in martie 2017, de Gheorghe Jurca, trimis in judecata de Ciprian Man dupa ce a refuzat sa faca denunt mincinos impotriva judecatoarei Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, aceasta din urma victima inscenarii “manelistului DNA”, dupa cum chiar procuroarea Florentina Mirica de la parchetul anticoruptie a constatat. Reprezentat de cunoscutul avocat Alexandru Lele, Gheorghe Jurca a oferit detalii terifiante despre practicile staliniste ale procurorului Ciprian Man, despre cum acesta a incercat sa il determine sub amenintarea catuselor sa dea declaratii mincinoase impotriva judecatoarei Roman.

Concret, Jurca a dezvaluit la PICCJ ca a fost saltat de acasa si dus la DNA Oradea, unde procurorul Ciprian Man i-a cerut sa sa spuna ca i-a dat 5.000 de euro si un ceas cu cuc Floricai Roman. Pentru ca a refuzat, Gheorghe Jurca a fost amenintat ca va ajunge la puscarie, iar copiii sai vor ramane pe drumuri. Foarte importat de precizat este ca Ciprian Man si-a dus facatura pana la capat si a trimis-o in judecata pe Florica Roman pentru povestea cu ceasul cu cuc, alaturi de judecatoare inculpat fiind si Gheorghe Jurca. A fost insa, asa cum am mai precizat, doar o inscenare oribila prin care s-a urmarit executarea judecatorilor Florica Roman, Beatrix Cuc, Denisa Vidican si Ovidiu Galea. Or, faptul ca dosarul fabricat de Man impotriva judecatorilor din Oradea a fost inchis chiar de catre DNA ar trebui sa fie un element extrem de important in ancheta de la PICCJ care il vizeaza pe “manelistul DNA”.

Iata fragmente din plangerea depusa la PICCJ de Gheorghe Jurca impotriva procurorului DNA Ciprian Man, aceasta fiind atasata integral la finalul articolului:

In data de 21.11.2012 am fost ridicat de la domiciliu de politia judiciara si dus la sediul DNA Oradea.

Procurorul Man Ciprian mi-a prezentat interceptari dintre mine si un functionar public de la RAR Bihor, Bota Liviu Teodor si dintre mine si o familie pe care o cunosteam, Jurj Dorin si Jurj Alexandra, interceptari conform carora, procurorul pretindea ca as fi mijlocit pe langa functionarul public scutirea de o amenda contraventionala a numitei Jurj Alexandra, in schimbul unei mese la restaurant.

Dupa ce am dat o declaratie olografa cu privire la aspectele de mai sus, imediat dupa acestea, procurorul Man mi-a cerut sa declar ca am dat 5000 Euro si un ceas cu cuc judecatorului Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea, pe care o cunosc de foarte multi ani, fiind nascuti in aceiasi comuna, Pietroasa, din jud. Bihor. In esenta, Man mi-a solicitat sa declar ca am dat aceasta suma de bani pentru ca judecatorul sa intervina la alti judecatori pentru a 'rezolva' cauza penala a unui fin de-al meu care a fost acuzat si condamnat pentru infractiunea de tentativa de viol.

I-m spus procurorului Man ca nu este adevarat, am refuzat ferm sa dau astfel de declaratie mincionoasa, dupa care procurorul a trecut la amenintari si presiuni. Acesta mi-a spus ca daca declar ca am dat bani si alte bunuri judecatorului imi garanteaza ca imi da o amenda administrativa pentru cele ce am spus in interceptari si ca o sa imi dea renuntare la urmarire penala in dosarul penal pe care o sa il faca judecatorilor. De asemenea, mi-a spus ca daca refuz sa fac denunt o sa ma duc la puscarie si fetele mele (am doi copii) o sa ramana pe drumuri.

Am repetat iar si iar ca nu este adevarat, ca nu am dat bani nimanui, dar procurorul a continuat sa insiste si sa ma preseze sa fac denunt mincinos.

Ulterior, am dat declaratii in dos. penal 37/P/2012 al DNA-Oradea in datele de: 24.09.2013, 18.03.2014, 29.03.2014 si 3.04.2014, cand am fost citat oficial la DNA. De fiecare data mi s-a cerut sa spun despre suma de 5000 Euro si ceasul cu cuc pe care le-as fi dat judecatorului Florica Roman, mi s-a promis ca eu o sa scap doar daca fac acel denunt, in caz contrar o sa intru la puscarie si o sa fiu condamnat in mai multe dosare penale.

In afara datelor indicate mai sus, am mai fost chemat la DNA de mai multe ori, si de fiecare data mi s-a propus sa fac denunt mincinos si mi s-a spus ca nu am scapare de puscarie daca nu fac acel denunt.

De fiecare data am fost sunat de politistul judiciar Ile Marius si, la fiecare prezentare, procurorul mi-a repetat ca eu sunt musca in lapte, ca ma pot salva intr-un singur fel si ca ei o vor de fapt pe judecatoarea Florica Roman, cu mine nu au nimic, eu doar trebuie sa spun ca i-am dat acesteia 5000 de euro si un ceas cu cuc si, atunci, nu o sa mai am nicio problema penala.

Mi s-a spus ca trebuie sa colaborez, ca nu am scapare si chiar mi s-a propus sa dau informatii despre cei din jurul meu, cu alte cuvinte sa devin informator al DNA.

Am refuzat si am subliniat repetat ca nu este adevarat ce imi cer ei sa declar si ca eu am constiinta si credinta in Dumnezeu, astfel ca nu pot minti si acuza pe nedrept pe cineva.

Ulterior, in dosarul penal al DNA – ST Oradea nr. 37/P/2012, am fost trimis in judecata, impreuna cu avocata Mariana Mihoc si judecatorii Florica Roman, Ovidiu Galea, Denisa Vidican si Raluca Cuc, dosarul fiind inregistrat pe rolul Curtii de Apel Cluj sub nr. 854/33/2014.

Atat inainte de a fi trimis in judecata cat si dupa aceea, periodic, la interval de cateva luni, mi s-a transmis prin persoane apropiate de procurorul Man si familia acestuia sa colaborez, sa cedez si sa dau declaratii mincinoase, sa spun ca am dat banii si alte bunuri judecatoarei Florica Roman. Mi s-a spus ca daca dau declaratiile cerute o sa fiu achitat si o sa scap de orice acuzatii penale.

Mesajele mi-au fost transmise prin primarul com. Budureasa din judetul Bihor, Magda Adrian Marius, care este cumnatul fratelui procurorului Man Ciprian (fratele lui este casatorit cu sora sotiei primarului), cat si prin numitul Coras Viorel zis Japonu, din loc. Dumbravani, jud. Bihor, a carui nas este politistul judiciar Ile Marius.

Cum usor se poate constata, procurorul Man Ciprian a facut din determinarea mea sa mint si din acuzarea judecatorului Roman Florica o chestiune personala, de familie, cat timp si-a antrenat cunoscutii si familia in aceste masinatiuni.

(…)

Dupa reluarea urmaririi penale, astfel cum rezulta din declaratiile martorului Faca Balint Cosmin, preot ortodox, pe care le anexez, faptuitorul Man Ciprian s-a prezentat la domiciliul unor martori si a incercat din nou sa le influenteze declaratiile.

Pe de alta parte, deoarece am refuzat sa colaborez, DNA a format un dosar penal cu privire la pretinse fapte penale ale subsemnatului, de complicitate la luare si dare de mita catre functionarul RAR Bihor, Bota Liviu Teodor, si a declinat competenta de solutionare a dosarului la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor.

Prin rechizitoriul 510/P/2015, am fost trimis in judecata in dosarul 1688/111/2015 al Tribunalului Bihor, dosar in care functionarul public Bota Liviu Teodor a fost condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare pentru o pretinsa mita de 300 lei, iar subsemnatul am fost condamnat la 3 ani cu suspendare sub supravegherea executarii pedepsei pentru comlicitate la dare si luare de mita.

Dosarul este in prezent pe rolul Curtii de Apel Oradea”.

*Cititi aici integral plangerea depusa la PICCJ de Gheorghe Jurca impotriva procurorului DNA Ciprian Man

Comentarii

# Solutia e alta date 19 November 2017 13:22 +13

Dosar pe represiune nedreapta. Hai ca e buna. Si unde, tot la ei, tot la parchet. Se vor acoperi unii pe altii ca au ajuns sa se creada stapani pe tara. Solutia e alta si anume actiune in civil pentru daune morale, impotriva procurorilor care au incalcat hotarari judecatoresti sau au trimis in judecata oameni nevinovati. Sa vedem o sa-i acopere si instantele civile.

# Andrei Muresan date 19 November 2017 14:03 +1

Tu, presedintele statului paralel, pre numele tau Iohanis, esti multumit de procurorii din Romania? Dar consiliera ta pentru strainatate?

# tudorv date 19 November 2017 14:32 0

DNA=HAZNA.

# Portocală date 19 November 2017 17:13 0

Nu este singurul dosar in care Man a amenințat martorii cu arestarea dacă nu declară ce vrea el. În toate dosarele a preocedat la fel, acesta este stilul lui de lucru, doar cineva să fie interesat să le verifice. Mai sunt mulți din zona Beiușului amenințați in acest fel. Surprizele vor apare încet !!!!!!!!!!!

# Nu uita ca esti român date 19 November 2017 21:44 +2

De ce mama dracului se permite acestor procurori cålåi sa fie in preajma viitoarelor victime si sa faca ce vor cu ei prin amenintari?. Avocatii ce fac ei in timpul asta, pentru ce sint ei platiti atit de gras?. In noile legi ale justitiei daca se vor da, trebuie sa se interzica procurorilor sa-i audieze si un minut sub imperiul pedepsei, fara prezenta avocatilor. Tare ma tem ca in JunglaRO nu se va putea schimba nimic, hienele din exterior si din interior sint prea multe si nesatule. Pacat ca avem un imn national atit de mobilizator. Ma uit la tinerii astia frumosi si prosti cit de usor si in ce hal se lasa mani******ti. Si uite asa asistam la nasterea unei noi generatii de sacrificiu.

# Carcotas date 20 November 2017 18:33 0

Propun ca alături de clientul arestat intr-un dosar penal sa intre in puscarie si avocatul lui, cand e platit gras. Ramane sa stabilim de la ce valoare încolo onorariul este gras. Altfel, in timp ce avocatul isi vede de viata lui in libertate, clientul este anchetat pe ascuns de catre procurori. Nu ca avocatul este vinovat ca nu stie, dar daca ia onorarii atunci sa si sufere pentru ele. Iat pasul următor ar fi ca avocatul sa faca puscarie in locul clientului. Ce zici, geniule?

# şisu date 20 November 2017 12:56 +1

Nu va bucurați degeaba!Nu o sa iasă NIMIC!Corb la corb nu-şi scoate ochii!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva