22 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 18.01.2023 – Continua schimbarile la Curtea de Apel Bucuresti

Scris de: L.J. | pdf | print

18 January 2023 19:00
Vizualizari: 8128

* Tineti minte devastatorul raport de control in urma caruia Inspectia Judiciara a cerut revocarea procurorului Claudiu Sandu de la conducerea Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov (click aici pentru a citi)? Intre timp, Sandu nu doar ca a fost aparat de catre Sectia pentru procurori a CSM din precedentul mandat, ba chiar a ramas linistit la carma PT Brasov, iar acum, in ianuarie, si-a luat in primire postul de membru ales al CSM. Marti, 17 ianuarie 2023, in actuala Sectie pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc un vot legat de raportul de mai sus – vot la care a existat o singura abtinere. Nu putem decat sa banuim ca aceasta abtinere i-a apartinut lui Claudiu Sandu. In fine: dati click aici ca sa vedeti ce s-a intamplat acum in CSM!


* Aviz investitorilor din industria cripto. Binance anunta tendintele pentru 2023, recapituland in acelasi timp cele mai dure „lectii” ale anului trecut. Mai multe detalii puteti afla insa din articolul care il puteti citi aici.


* Sase lideri politici ii solicita Guvernului sa puna mana si sa termine mai repede un proiect care treneaza de decenii intregi. Printre acesti politicieni se numara si un cantaret de muzica populara. Care, fireste, participa la demers in calitate de om politic, nu de muzicant. Click aici ca sa vedeti despre cine vorbim!

 

* Au loc modificari la nivelul functiilor de conducere de la Curtea de Apel Bucuresti. Asa cum deja probabil stiti, fostul presedinte al Sectiei I penale a CAB, judecatorul Ovidiu Richiteanu-Nastase a fost delegat in functia de vicepresedinte al instantei, post ramas vacant dupa ce fosta vicepresedinta, judecatoarea Elena Costache, a devenit membru CSM (click aici pentru a citi). Ei bine, acum a venit momentul ca CSM sa umple golul ramas dupa avansarea lui Richiteanu-Nastase. Drept urmare, joi, 19 ianuarie 2023, Sectia pentru judecatori a CSM o va delega in functia de presedinte al Sectiei I penale a Curtii de Apel Bucuresti pe judecatoarea Sabina Daniela Adomnitei. Sa fie cu noroc!


* Inspectia Judiciara – avand-o ca sefa pe judecatoarea Roxana Petcu (foto) si ca adjuncta pe procuroarea Mihaela Focica – a facut progrese in materie de transparenta.


Inca din primele zile ale acestui an, IJ a inceput sa publice pe propriul site comunicate legate de exercitarea actiunii disciplinare. Mai exact, sa ofere detalii asupra starii de fapt retinute in fiecare dintre acele cauze disciplinare. Nu-i vorba: Inspectia oferea si pana acum acele informatii, insa nu din oficiu, ci numai la cerere. Sigur: pe site apar doar cateva comunicate de acest fel, intrucat arhiva este in lucru, dar ideea ramane: este un real progres din partea Inspectiei Judiciare. Felicitari si la mai mare! De exemplu, asteptam ca IJ sa inceapa a mentiona numele inspectorilor in rapoartele si lucrarile pe care acestia le intocmesc.


* Stati cu ochii pe Curtea de Apel Bacau joi, 19 ianuarie 2023, in dosarul nr. 123/32/2021*! Atunci va fi primul termen in faza de rejudecare a procesului in care deputatul USR Iulian Bulai, zis „Micul Trotki” – presedintele Comisiei de cultura din Camera Deputatilor – contesta amenda primita din partea Consiliului National de Combatere a Discriminarii pentru blasfemia proferata public la adresa lui Iisus Hristos si a Fecioarei Maria. Amintim ca Inalta Curte a dispus rejudecarea, din pricina ca motivarea initiala – apartinand judecatoarei Claudia Popescu de la CA Bacau – era sub orice critica, magistrata neexplicand efectiv de ce anulase amenda CNCD (click aici pentru a citi).


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# visu date 18 January 2023 20:37 +316

La instante, ca dealtfel la orice institutii, se primesc sesizari scanate prin e-mail. I.J. insa, le claseaza abuziv pretinzand semnatua electronica, facand grava confuzie dintre inscrisurile in forma electronica fata de cele pe suport informatic. Cred c-ar merita un abuz rapid cat nu e pragul..

# Justitia din sec XIX date 19 January 2023 08:07 +439

In general, utilizarea comunicarii electronice pentru actele procedurale este sub nivelul marii in justitia din Romania. Magistratii sunt tributarii dosarului cu sina, le place sa se ingroape in hartii pe care le plimba intre diverse institutii pana intervine prescriptia. Inregistrarea documentelor se face arbitrar sau deloc, etc Ce sa mai zicem despre utilizarea semnaturii electronice! Teoriile lui Einstein sunt mai accesibile magistratilor decat aceasta! O alta "problema" este ca la semnatura electronica nu mai poti semna retroactiv ca sa poti antedata diverse acte procedurale :lol: Nu in ultimul rand, cunostintele digitale ale magistratilor sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire! Nici macar pandemia nu a reusit sa-i mobilieze pentru a accelera procesul de digitalizare in sistemul judiciar romanesc! Bine ca avem campanii precum "Justitie pentru oameni" ... Ce rusine!

# Ipocrizie date 19 January 2023 09:39 +103

Culmea ipocriziei, Netejoru isi utiliza semnatura scanata pe documentele pe care le trimitea petitionarilor!

# dragos barna date 19 January 2023 18:47 +149

ar trebui urgent desfiintata

# Justitie & politica = LOVE date 21 January 2023 08:24 +388

Sabina Daniela Adomniței este soția fostului ministru liberal al educației Cristian Adomniței, condamnat în 2020 la trei ani și două luni cu închisoare într-un dosar de corupție. Decizia nu este definitivă. Pentru "merite" deosebite, Sabina Adomniței a fost promovata, in mai putin de 2 ani, de la Judecătoria Iași la Tribunalul București si apoi la CAB-șefă secție penală . Independenta justitiei??? :lol: :lol: :lol:

# Independența justiției date 24 January 2023 10:35 +1

Jud. Ionela Tudor de la CAB a negat independența actului de justiție de cel politic, recunoscând că a admis cererea de suspendare a analizei doctoratului lui Ciuca și pentru că România are nevoie de stabilitate, iar chestiunea plagiatului lui Ciucă ar putea servi intereselor adversarilor politici ai acestuia. Din motivarea deciziei: "Luând în considerare cariera profesională şi, în concret, cea politică a reclamantului, generarea unei astfel de ştiri are un impact major în credibilitatea electoratului şi a partidului, care poate să conducă la retragerea încrederii acordate, mai ales în contextul social şi politic actual, în care este nevoie de o stabilitate în conducerea executivă a statului. De asemenea, astfel de sesizări neconforme sunt susceptibile şi de a deveni arme ale adversarilor politici, important de menţionat fiind şi faptul că sesizările şi declanşarea verificărilor având loc în scurt timp de la preluarea de către reclamant a funcţiei de prim-ministru al României"

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2023 – Lot nou de judecatori la disciplinar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva