28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 3.05.2022 – Pont pentru noua SIIJ

Scris de: L.J. | pdf | print

3 mai 2022 18:45
Vizualizari: 3978

* Romania este tot mai vizibila la nivel mondial pe piata criptomonedelor, depasind Ungaria, dar fiind surclasata de Bulgaria. Cum arata clasamentul vedeti facand click aici.


* O sosea din Ilfov ar putea fi construita de o singura asociere de firme. Caci numai ea a depus oferta. Care sunt societatile si ce drum vor ele sa construiasca aflati dand click aici.


* Procurorul General Gabriela Scutea (foto) nu mai poate de dragul presei. Marti, 3 mai 2022, sefa PICCJ a dat un comunicat in care a laudat mass media din Romania.


 

 

Foarte bine. Daca tot ne iubeste Scutea asa de mult pe noi, jurnalistii, poate face un gest pe cat de simplu, pe atat de onorabil: sa urgenteze trimiterea in judecata a dosarului format la plangerea defunctului ziarist Marius Albin Marinescu pentru teroarea pe care a indurat-o in starea de urgenta, cand regimul Iohannis-Orban i-a inchis de doua ori site-ul Justitiarul.ro sub pretextul ca portalul ar fi publicat stiri false legate de pandemie (click aici pentru a citi). Cu atat mai mult cu cat Gabriela Scutea vorbeste in mesajul de azi inclusiv despre sesizarea procurorilor din articole de presa.

Cititi comunicatul Procurorului General:

Cu prilejul celebrarii Zilei Mondiale a Libertatii Presei doresc sa transmit un mesaj de sustinere neconditionata a activitatii jurnalistilor si libertatii presei, o presa libera, obiectiva si responsabila fiind indispensabila societatii democratice, precum si protejarii drepturilor si libertatii cetatenilor.

Dorim sa subliniem cu aceasta ocazie contributia pe care mass-media responsabila si independenta a avut-o si o are in informarea publicului si alertarea organelor de ancheta in privinta actelor de coruptie in care sunt implicate persoane care ocupa diverse functii publice, precum si a altor situatii de incalcare a legii penale. Nu de putine ori, urmare a unor astfel de materiale de presa, Ministerul Public s-a sesizat, reusind tragerea la raspundere penala a autorilor unor infractiuni.

Atunci cand activitatea jurnalistica este desfasurata cu obiectivitate si buna credinta, pe de o parte, si in conditii de siguranta pentru jurnalisti, pe de alta parte, aceasta devine un pilon al statului de drept, o componenta complementara a activitatii sistemului judiciar”.


* Avem un pont pentru noua structura care se va ocupa de investigarea judecatorilor si procurorilor. Cica ar fi foarte indicat ca procurorii din “noua SIIJ” sa cerceteze legaturile dintre judecatoarea Corina Anca Zamfirescu de la Tribunalul Prahova si celebrii paraditori de la celebra “unitate de elita” DNA Ploiesti, procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu. Zice lumea prin Ploiesti ca intre cei trei, dar mai ales intre judecatoarea Zamfirescu si procurorul Negulescu, ar fi existat o stransa legatura de prietenie. Si mai banuieste lumea prin Ploiesti ca este posibil ca Zamfirescu sa fi dat solutii favorabile pentru DNA Ploiesti fix datorita legaturilor pe care le avea cu Onea si Negulescu. De altfel, v-am prezentat deja o solutie pe sufletul lui Onea si Negulescu pronuntata de judecatoarea Anca Zamfirescu de la Tribunalul Prahova, care a aruncat cu anii de puscarie, dar a carei sentinta a fost desfiintata de Curtea de Apel Ploiesti chiar azi, 3 mai 2022 (click aici pentru a citi). Noi nu dam niciun verdict, nu facem nicio acuzatie, doar prezentam ce vorbeste lumea prin Ploiesti, iar cei care trebuie sa stabileasca daca e ceva necurat in aceasta poveste, daca legaturile de prietenie dintre Zamfirescu, Onea si Negulescu se reflectau in solutii, sunt procurorii din noua structura de anchetare a magistratilor.

Altfel, sa nu uitam ca judecatoarea Anca Zamfirescu de la Tribunalul Prahova a fost in trecut o partenera de nadejde a DNA, acceptand chiar sa poarte tehnica pentru a pune umarul la infundarea unui coleg de-al sau, pe care il denuntase. Este vorba despre judecatorul Adrian Petre Podea de la Tribunalul Prahova, saltat de DNA Ploiesti in 2013. Intreaga poveste o puteti citi aici.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Alex date 3 mai 2022 21:04 +1

Aveti mare dreptate. Zamfirescu condamna in dosare tot ce vine de la Portocala,Onea,Lefter si toata gasca vesela de la Haules. A fost des vazuta cu faimosul Portocala, in zona Plopeni unde aceasta domiciliaza https://www.incisivdeprahova.ro/2020/11/18/legaturilor-subterane-intre-fosta-elita-dna-st-ploiesti-si-judecatoarea-zamfirescu-anca-corinazidul-de-protectie-creat-jurul-elitelor-de-la-dna-st-ploiesti-ce/ https://www.romaniatv.net/noi-victime-acuza-mafia-magistratilor-din-ploiesti-un-nou-caz-de-abuz-procurorul-negulescu-video_403788.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva