23 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

WERNER, CIUCA BATAILOR – Presedintele Klaus Iohannis s-a facut din nou de rusine la CCR. Disperat sa blocheze cu orice pret activitatea Guvernului, Iohannis a reclamat un inchipuit conflict juridic de natura constitutionala privind delegarea atributiilor de premier catre Paul Stanescu. CCR l-a trimis la plimbare

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 September 2018 16:16
Vizualizari: 12128

Suparat pe Guvern nevoie-mare, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis (foto), nu renunta la indarjirea lui orbeasca de a bloca activitatea Executivului. Desi vede ca-si ia reject pe banda rulanta, Werner insista sa bombardeze Curtea Constitutionala a Romaniei cu sesizari vizand acte normative adoptate de catre cabinetele PSD-ALDE in ultimul an si 8 luni, precum si legi trecute prin Parlament de catre aceeasi majoritate.

Iohannis a suferit miercuri, 12 septembrie 2018, o noua rusine la CCR. De data aceasta, este vorba despre respingerea sesizarii lui Iohannis legate de un pretins conflict juridic de natura constitutionala intre presedinte si premierul Viorica Dancila, privind delegarea unor atributii ale acesteia catre viceprim-ministrul Paul Stanescu.


Amintim ca acelasi Klaus Iohannis a suferit pana acum infrangeri usturatoare la CCR, Curtea Constitutionala obligandu-l printre altele sa o revoce pe Laura Kovesi de la conducerea DNA, precum si sa accepte modificarile aduse de catre Parlament legilor 304/2004 privind organizarea judiciara, 317/2004 privind CSM si 3/2000 (Legea referendumului). Mai grav este faptul ca in mai si iunie 2018, Werner s-a facut de bacanie dupa ce CCR i-a respins ca inadmisibile sesizarile legate de legile 304, respectiv 317, din cauza ca la Cotroceni consilierii prezidentiali nu fusesera in stare sa le depuna in timp util (detalii AICI si AICI).

De altfel, chiar si cifrele seci atesta indaratnicia lui Iohannis ca pe un record al ridicolului postdecembrist: conform Agerpres, presedintii Romaniei au formulat, in perioada 1992-2018, 80 de sesizari in cadrul controlului constitutionalitatii legilor inainte de promulgare, 37 dintre acestea fiind transmise de la inceputul anului 2018.

Iata comunicatul CCR de miercuri, 12 septembrie 2018:

In ziua de 12 septembrie 2018, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul dispozitiilor art.146 lit.e) din Constitutie si ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum si ale art.34, art.35 si art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a luat in dezbatere cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre prim-ministru si Presedintele Romaniei, cerere formulata de Presedintele Romaniei, determinat de emiterea Deciziei nr.247/2018 pentru exercitarea unor atributii, potrivit careia, in perioada 6-13 august 2018, domnul Paul Stanescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, exercita atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului Romaniei.

Curtea, cu majoritate de voturi, a respins cererea formulata de Presedintele Romaniei si a constatat ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte, in legatura cu emiterea de catre prim-ministru a Deciziei nr.247/2018 pentru exercitarea unor atributii.

Curtea a retinut ca imprejurarea ce a justificat emiterea Deciziei nr.247/2018 nu se incadreaza in niciuna dintre ipotezele reglementate la art.107 alin.(3) din Constitutie, cu privire la numirea unui prim-ministru interimar, in sensul ca nu a existat o imposibilitate de ordin obiectiv si material a prim-ministrului de a-si exercita atributiile, pe de o parte, si, pe de alta parte, Decizia nr.247/2018 nu a facut referire la toate atributiile proprii prim-ministrului, ci numai la cele privind conducerea operativa a activitatii Guvernului.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Presedintelui Romaniei si prim-ministrului si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

sursa foto: antenaplay.ro

Comentarii

# io date 12 September 2018 18:13 +18

Ma', tati! Da' pe asta chiar nu-l poate opri nimeni?? Pentru actiuni inmiit mai mici decat ale acestui tifos-tradator, in alte vremuri, in alte locuri, in alte timpuri si chiar si pe la noi.... SE CAM INTRA LA PÂRNAIE pentru muuuuulta-multa vreme... De obicei cam pe-acolo isi cam gaseau si locu' de veci... Pe bune!?? Ce legi sunt astea? Adica, pe Dancila o acuzi de "inalta tradare" in urma unei intalniri diplomatice OFICIALE in acelasi timp in care jegu' asta retardat umileste o tara intreaga!??

# Io* zâc că „Nu! Nu-l poate opri nimeni!” date 12 September 2018 19:09 +16

Nu-l poate opri nimeni atâta timp cât în țară e lemn berechet pentru drujbele Schweighoferilor, gaz din Marea Neagră pentru OMV-iști și Exxon-iști, port constănțean pentru astupat pohtele hollanderilor, contracte de 4 miliarde de dolari/tranșa de cumpărat putregaiuri de rachete interceptoare americănești, contracte de 3,5 miliarde de dolari pentru construit autocamioane militare de nemții de la Rheinmetall! și stai că mai este aurul din apuseni de mânărit, mai sunt autostrăzile virtuale de construit la preț de adamante și câte și mai câte asemenea bunătățuri din Kolonia Penitenciară și Experimentală Rroemenika. Atâta timp cât SLUGA asta este și va fi protejată de gărzile pretoriene ale TRĂDĂTORILOR DE ȚARĂ din serviciile de informații, pe acest GUNOI NU-L POATE OPRI NIMENI! (except un sniper extraordinar, dedicat în acțiune și motivat de un incontestabil patriotism intrinsec)

# gelu date 13 September 2018 11:28 +3

Ca sa nu i se lase sanii Johamm******la trebuie sa poarte de urgenta sutie. Si poate mai tarziu sa-si faca si operatie de schimbare de sex daca totusi sanii se incapataneaza sa-i tot creasca.

# DODI date 12 September 2018 18:55 +7

Prostul cu bicicleta pe nas și între picioare este la fel ca și tembela marionetă tras de ațe. Marioneta se execută, nu gândește, nu vorbește fără aprobare dar se visează încă 5 ani șef. De stat. Poate de stat la Jilava.

# Statu-Palma-Barba-Cot date 12 September 2018 20:25 +5

Nooooo,zau ca nu știu dom'le ce-are CCR-ul cu el! De câte ori face si el o plangere la CCR , ca orice baba fără servici,Curtea face și ea o râdere de plângerea lui .Mai rău, ăstia de la CCR, niște oameni răi,în motivarea deciziei, de fiecare data șterg cu el pe jos. Problema e ca omu'nu simte și nu înțelege ce se-ntapla cu el si-i tot da-nainte cu plânsetele de râde lumea de el.Io așa un om nesimtitoriu n-am mai văzut!

# un mizantrop date 12 September 2018 21:33 +6

Abuzul de "petitionare" se pedepseste in Codul Penal. In vreme ce mimoza asta cu gandirea inceata spre deloc, abuzeaza de dreptul lui de a "sesiza" CC, sunt mii de justitiabili care asteapta cu anii sa le fie solutionata o exceptie, care de multe ori inseamna libertatea, sau dreptul la o viata decenta (cum sunt multe articole din legile salarizarii, sau pensiilor). Chiar nu i se poate face o plangere penala, lui si celor ce abuzeaza de acest drept in dauna celorlalti cetateni, care stau "la coada"?! Unde e egalitatea aia in fata legii, daca presedintele, parlamentarii, magistratii (ICCJ), blocheaza activitatea Curtii prin abuzul de petitionare?! Trebuie ca, macar, magistratii ICCJ, cand li se resping sesizarile, sa raspunda, printr-o sanctiune, pentru lipsa lor de carte sau reaua intentie, desi, CSM nu s-a "insemnat" nici dupa pleasna incasata de ICCJ din partea Comisiei de la Venetia

# Edelweiss - Rădicător de excepții la CCR date 12 September 2018 22:45 +2

Io* am admisă, în principiu, o cerere de sesizare a CCR din 3 mai 2017. Ds. 1910D/2017. De atunci și până acum mi s-a soluționat definitiv dosarul de paradeală și am și executat pârnăile dispuse. De acuma mă doare fics în pics despre soluția ce o va pronunța instanța de contencios constituțional care, în țara asta împuțită, este sufocată de cererile băncilor referitoare la darea în plată sau de cererile prostovanului de la Hermannstadt! :eek: Pur și simplu nu-mi mai pasă de soluția ce o va adopta CCR! Pentru mine, cetățean ultrabanal, fără veleități, funcții, cinuri sau tinichele ale ambasadelor, CURTEA CONSTITUȚIONALĂ MI-ESTE PERFECT INUTILĂ. :sigh: post-script: măcar Io* am putut să scriu o cerere de sesizare a CCR care să fie admisă de instanța în care se ridică. Pruostul ăla de danileț, Fanfaron Nepereche al systemului rrumânesc de stabor protocolar, cică-i atât de diștept, „are studii multe și a dat multe examene”,dar nu-i în stare să scrie o excepție de neconstituționalitate!

# Un Batranel date 13 September 2018 00:36 +5

Stiti ce este dragii mei,ce s-a inceput in "89"este inca jurnalul,filmul inca nu a inceput,ve-ti vedea d-tra cand incepe filmul ce dezastru va fi.Afirm acestea bazandu-ma pe mai multe criterii,unul si cel mai crunt,AM AJUNS SA NE CONDUCA CAMATARII,pentru ca daca scoate capul un om de bine,sabia i-i tae capul,cei care au inceput acest dezmat,vor si desertul,ca sa fie meniul intreg.Va salut si sper sa nu am dreptate,dar furtuna este prea mare,care a daramat copaci marunti va ajunge si la stejarii falnici.P.S. ma scuzati stiu cat de cat istoria neamului meu,acum nu mai merge cu coasa s-au cu arma,acum ne-ar trebui un TITULESCU,un bun politic,sa faca pace in tara,caci cea de afara o castigi cu cea din interior,cum zicea acest geniu al politicii.Bun,ne mai auzim daca vo-m fi sanatosi!!!

# AndreiV date 13 September 2018 09:47 +1

"acum ne-ar trebui un TITULESCU,un bun politic,sa faca pace in tara,caci cea de afara o castigi cu cea din interior,cum zicea acest geniu al politicii".Cat de mult adevar exista in aceste cuvinte.Dar, CINE POATE FI ACEL OM POLITIC VALOROS,PATRIOT,DECI CU DRAGOSTE DE NEAM SI TARA,CARE SA- UNEASCA PE ROMANI, INLATURANDU-I PE CEI CARE II DEZBINA,CARE ALIMENTEAZA URA,RAZBUNAREA,HULIGANISMUL,PROTESTELE ILEGALE, DOAR, DOAR VOR OBTINE CEEA CE PRIN VOT NU AU FOSTA CAPABILI SA OBTINA SI ATUNCI INCEARCA CU PARUL SI CU TOT FELUL DE VIOLENTE.Marii istorici si oameni de stiinta au alte preocupari,in AN CENTENAR.In ceea ce il priveste pe autodeclaratul succesor nazist,avti prea mari pretentii de la el.Mintea lui inceata si lipsa de cultura si competenta il impiedica sa fac diferenta intre probleme curente, operative,care trebuie rezolvate in perioada de concediu al prim ministrului, si cele de politica interna si externa,care ii revin exclusiv acestuia si pe care nu le planifica in aceasta perioda.

# ana date 13 September 2018 01:04 -8

NU AS FI CREZUT NICI ÎN RUPTUL CAPULUI CA ACEST INDIVID ESTE ATÂT DE IDIOT, ATÂT DE ANTI ROMÂN. TOTUSI, ASA PROSTANAC CUM ESTE, DACA AR FI SA ALEG ÎNTRE EL SI PONTA SAU DRAGNEA, TOT CU ACEST IMBECIL AS VOTA. PROBABIL PE ASTA SE SI BAZEAZA.

# Capac date 13 September 2018 14:26 +3

Este el un pic mai retardat, dar și alegătorii lui îl depășesc lejer. Ponta a demonstrat că e gură largă, dar nu face față presiunii publice. Niciodată nu și-ar fi permis un Oonta cu rubedenii securiste să facă ceea ce a făcut marioneta SRI, Klaus Iohannis.

# SPARTAKUS date 13 September 2018 10:39 +3

Pentru a-si mai "recolta"nitcai capital electoral prezidentul nostru IWK a adresat recent un mesaj speciat,adresat tuturor prfesorilror de Ziua limbii romane,din care am retinut un pasaj,vorbitorul spunea"Ca dascal,iubesc scoala si stiu ca motiveaza caracterul si si dezvolta personalitatea in suflete si minti,acele valori si virtuti care fac o societate puternica si prospera cum imi place sa fie Romania!Foarte frumos,numai ca se naste intrebarea pertinenta,cum a reusit acest individ sa treaca prin structura INVATAMANT-CULTURA si sa ramana cu caracterul nemodelat,iar la capitolul peronalitate sa fie cam sters?Ce a facut concret pt.ca Rom.sa fie puternica si prospera,inafara de a contracara Guvernul si a panica po******tia,strigand NU sunt bani pt.pensii si salarii?!!!!

# Iulia date 13 September 2018 11:09 +4

Oamenii inteligenti isi vad de treaba lor, nu simt nevoia sa iasa in evidenta, iar daca nu inteleg ceva, intreaba, se informeaza temeinic, ca sa evite sa cada in ridicol. Iohannis insa, insista sa se faca mereu de mandra minune cu sesizari de doi lei depuse la CCR. Lumea are alte asteptari de la un presedinte, care nu stiu in ce masura este respectat de partenerii nostrii externi. Referitor la poza de mai sus, ochelarii lui Werner (model care nu-l avantajeaza deloc si care lasa impresia ca ar fi plini de musculite) imi aduc aminte de celebrul justitiar "Viespea verde", din comedia cu acelasi titlu.

# gelu date 14 September 2018 11:23 +2

Va inselati, ochelarii albi de soare se asorteaza foarte bine cu balcoanele ce le poarta cu mandrie mai ales ca le poarta fara sutien,

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva