24 September 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AURESCU, SOMAT SA REACTIONEZE IMPOTRIVA EXTREMISTILOR – Deputata PSD Mirela Adomnicai ii solicita ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, sa ia atitudine impotriva ONG-ului din Ungaria care a premiat doi maghiari din Romania condamnati pentru acte de terorism: „MAE intentioneaza sa ia vreo masura, cum ar fi declararea de persona non grata, impotriva reprezentantilor acestei fundatii care sfideaza ordinea constitutionala din Romania, incurajand miscarile extremist-sovine?”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

26 May 2022 12:20
Vizualizari: 2389

Ministerul Afacerilor Externe ar trebui sa declare personae non gratae pe teritoriul Romaniei reprezentantii Fundatiei Pal Vasvari din Ungaria, avand in vedere ca aceasta organizatie non-guvernamentala i-a premiat zilele trecute pe etnicii maghiari Istvan Beke si Zoltan Szocs, condamnati definitiv in 2018 pentru atentatul pe care il planuiau in Alba Iulia, la parada de 1 Decembrie 2015.Cea care i-a solicitat acest lucru ministrului de Externe Bogdan Aurescu marti, 24 mai 2022, a fost deputata PSD Mirela Adomnicai (foto), membra in Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale.

In intrebarea adresata ministrului Aurescu, deputata Adomnicai aminteste ca ONG-ul din Ungaria i-a premiat pe cei doi extremisti, ca o coincidenta, chiar in timp ce presedinta Ungariei, Katalin Novak, efectua o vizita in Romania.


Redam textul complet al intrebarii formulate de deputata PSD Mirela Elena Adomnicai (vezi facsimil):


Obiectul intrebarii: masuri diplomatice privind actiunea ONG din Ungaria care a premiat cu mare fast doi condamnati penal pentru acte de terorism impotriva unor simboluri romanesti

Stimate domnule ministru,

In privinta declaratiilor enuntate de Presedintele Ungariei, doamna Katalin Novak, in contextul vizitei sale in Romania, am apreciat reactia prompta si categorica a Ministerului Afacerilor de Externe referitoare la afirmatia inaltului demnitar maghiar prin care isi aroga calitatea de reprezentant al cetatenilor altor state.

De asemenea, am retinut precizarea facuta de ambasadorul Ungariei la Bucuresti care a fost reflectata si in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe cu privire la faptul ca vizita din Romania a Presedintelui Ungariei nu a inclus si ceremonia de premiere a celor doi cetateni romani de etnie maghiara care au fost condamnati pentru tentativa unor acte de terorism impotriva statului roman.

Chiar daca cele doua evenimente nu s-au suprapus, ele au coincis in timp, ceea ce a accentuat mesajele provocatoare ale inaltului demnitar maghiar. Iar dincolo de aceste semnificatii anti-romanesti, am asistat cu totii la un eveniment prin care o organizatie non-guvernamentala dintr-un stat strain, respectiv Fundatia Pal Vasvari, cu sediul in Budapesta, a premiat doi extremisti de etnie maghiara, pe care i-a elogiat drept eroi care au 'luptat pentru autonomia Tinutului Secuiesc si care au fost condamnati'. In realitate, cei doi au fost condamnati pentru acte de terorism, pe baza unor probe indubitabile puse la dispozitia instantei de judecata, din care reiesea, fara echivoc, tentativa lor de a arunca in aer conductele de gaze din proximitatea paradei nationale desfasurate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

In aceste conditii, as vrea sa va intreb daca ministerul pe care il conduceti intentioneaza sa ia vreo masura, din categoria actelor diplomatice, cum ar fi de pilda declararea de persona non grata, impotriva reprezentantilor acestei fundatii care sfideaza ordinea constitutionala din Romania si legile statului roman, incurajand astfel miscarile extremist-sovine de pe teritoriul tarii noastre.


Comentarii

# Numai prostii valideaza actiunile unor extremisti date 26 May 2022 13:59 +1

Ma gandesc: acesti mari aparatori ai echilibrului si normalitatii nu pricep ca daca baga in seama "extremisti" le valideaza acestora demersul? Cainii merge ursul latra. Asa trebuie facut. Non grata? LoL. Ce imbecili. Un control ANAF la asociatie, membri fondatori, membrii simpli si familiile acestora trebuie. Garantat in o forma sau alta, in o masura mai mare sau mai mica, fac evaziune fiscala. Deci: Nu mai fiti imbecili dragi tovarase si tovarasi care ne conduceti. Nu mai confundati discursul populistic cu rezolvari de situatii. Ati vazut ce frumos creste graul daca in loc sa il insamantezi si ingrijesti tii un discurs cu valente nationaliste si populiste??? Imbecili din toate tarile uniti-va si meretz parlamentari.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.09.2023 – Negocierile pe pensiile magistratilor nu s-au incheiat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva