7 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BRATARI PENTRU BOMBELE CU CEAS – Senatorul PMP Lucian Iliescu ii cere ministrului de Interne sa ia masuri urgente pentru monitorizarea persoanelor aflate in izolare sau carantina din cauza epidemiei de coronavirus: „Daca nu constientizeaza ca sunt o ‘bomba’ la adresa tuturor cetatenilor, autoritatile ar trebui sa ia masuri drastice... Cei aflati in carantina sau autoizolare sa fie monitorizati prin bratari electronice... Orice zi de intarziere reprezinta un atentat la siguranta noastra”

Scris de: B.G. | pdf | print

18 martie 2020 14:29
Vizualizari: 3677

Se inmultesc cazurile in care persoanele aflate in autoizolare sau chiar in carantina din cauza epidemiei de coronavirus nesocotesc regulile impuse de autoritati si ies pe strada, cu riscul de a infecta altii oameni. Numai marti, 17 martie 2020, procurorii au deschis dosar penal dupa ce 12 bucuresteni au disparut de acasa, in conditiile in care erau suspecti de infectare cu coronavirus.


 

Motiv pentru care senatorul PMP Lucian Iliescu i-a cerut miercuri, 18 martie 2020, ministrului de Interne Marcel Vela (foto) sa ia masuri urgente pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete.

Concret,
printr-o postare pe Facebook, Lucian Iliescu ii cere  ministrului de Interne ca toti cei aflati in carantina sau autoizolare sa fie monitorizati prin bratari electronice.

Potrivit senatorului PMP,  daca acesti indivizi nu constientizeaza ca sunt o “bomba” la adresa tuturor romanilor, autoritatile ar trebui sa ia masuri urgente: „Doar cu masuri drastice si imediate vom putea lupta cu aceasta epidemie raspandita in primul rand de cei inconstienti si iresponsabili”.

Potrivit unui material publicat de CNBC.com miercuri, 18 martie 2020, (vezi facsimil), Hong Kong foloseste deja bratarile electronice ca o masura de a pune in aplicare carantinele si de a reduce raspandirea noului coronavirus.
Iata postarea senatorului PMP Lucian Iliescu:

„Am urmarit materialele de presa in care niste inconstienti incalca cu buna stiinta regulile de carantina si autoizolare impuse de autoritati si umbla liberi. Daca acesti indivizi nu constientizeaza ca sunt o 'bomba' la adresa tuturor cetatenilor acestei tari, autoritatile ar trebui sa ia masuri drastice.

Pe aceasta cale SOLICIT Ministrului de Interne ca toti cei aflati in carantina sau autoizolare sa fie monitorizati prin BRATARI ELECTRONICE. Stiu ca e un efort urias din punct de vedere economic, dar sa nu uitam cati bani cheltuie statul cu fiecare persoana infectata aflata pe patul de spital.

Achizitia de bratari electronice se impune imediat si orice zi de intarziere reprezinta un atentat la siguranta noastra a tuturor!

Doar cu masuri drastice si imediate vom putea lupta cu aceasta epidemie raspandita in primul rand de cei inconstienti si iresponsabili”.

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 18 martie 2020 15:17 +1

Mey, pe lângă alte multe fațete „utile” (social, politic, psihologic, ecologic etc.) acestui minuscul dar fascinant virusel, se impune a fi evidențiat unul care se deduce din prima pagină a ziarelor: necesitatea ierarhizării REALE a importanței activității unor categorii profesionale. Vedem că peste tot directiva națională este cea de „shut-down” sau „hibernare”. Administrația publică lucrează doar cu modulele de bază, în regim „safe mode”. Transporturile aeriene sunt pe „cancel” sau „quit”. Transporturile rutiere lucrează la cota de avarie. Și tot așa mai departe. Însă, unul din domeniile care ni s-a tot băgat pe gât cu țăpoiul ca fiind esențial, constatăm dintr-odată că este doar „a șaptea spiță de la roată” și nicidecum nu este Peatra Unghiulară, Axis Mundi, Ombelico del Mondo sau Bolohanul Filosofal. Cui îi mai pasă despre ce fac sau despre ce nu fac Iluștrii, Auguștii, Olimpienii, Divinii noștri Magistrați?

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 18 martie 2020 15:18 0

CSM – închis (plecat în Hawaii la ”scuba-daiving”) CCR – închis – (plecat în Tenerife la ”bici”) Instanțele – închis – (plecați în Antarctica la schi) Parchetele – închis – (plecați în Thailanda la masaj cu finalizare) INM și SNG – închis – (plecați în Senegal la „Africa Express”) AZI, ACUM, PE TIMP DE URGIE EPIDEMIOLOGICĂ și APOCLAIPSĂ COMPULSIV-ISTERICĂ, SĂ RĂSPUNDĂ CAREVA CARE ESTE VALOAREA SOCIALĂ A ACTIVITĂȚII acestor hyper-ultra-mega-favorizați bugetari? Răspuns: ZE-RO! Azi, primii în importanța devoțiunii lor sunt discipolii lui Asclepios și ai lui Hippocrate: Medicii, asistentele, brancardierii etc. Cei pe care îi insulta acum vreo 10 ani un ilustru drojdier- turnător la Secu, hăhăindu-le cu nerușinare halenă alcoolică în față precum că „dacă nu le convine în țară, n-au decât să plece în străinătate”.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 18 martie 2020 15:19 +2

au, care este importanța uriașelor armate de securiști, sereiști, sie-iști, dga-iști, spp-iști și câte asemenea alte urdori or mai fi existând la modul ocult-instituțional? Care este importanța socială la vreme de urgie a acestor securiști și a cohortelor lor de sifonari și informatori? ZERO. Azi poate doar să ne amintim, la modul retoric, despre o idee de anul trecut, ce a ținut prima pagină a amuzamentului pe ziarele și publicațiile Unităților Militare de presă: reducerea bugetelor acordate inutililor securiști și demararea unui program național de „vitaminizare” a copiilor cu vitamina D3. Nici mai mult nici mai puțin de vitamina având rolul cel mai important în ecuația unui sistem imunitar eficient. Așadar, azi, după ce a venit acest mititel dar admirabil virusel, care ne-a deschis mintea și rațiunea cu lovituri de baros, constatăm că în țară e nevoie de medici și asistenți.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 18 martie 2020 15:20 -2

E nevoie de șoferi și manipulanți. E nevoie de brutari și măcelari E nevoie de instalatori și electricieni E nevoie de fermieri, pomicultori și legumicultori. CE SĂ FACI LA VREME DE URGIE CU 7.000 de putori din magistratură și altele câteva zeci de mii din Neo-Securități? Nici să-i pui să măture strada nu-s buni, fiindcă NU ȘTIU SĂ FACĂ NIMIC, NU ȘTIU NICI O MESERIE ȘI NU AU NICI O DEPRINDERE PRACTICĂ UTILĂ. Ca să nu lungesc scrierea: Covi o să vină și o să treacă și toți dintre noi o să ieșim CU BINE din această cumpănă a vieții. Poate anii viitori o să apară apoi fratele lui Covi, verișorul lui Covi, „girlfrienda” lui Covi.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 18 martie 2020 15:21 0

Dar cred că azi, la ceas de urgie, nici nu se mai gândește careva că în viitorul apropiat vom mai avea subiect de dezbateri polemice pe tema salarizării magistraților, pe tema pensiilor speciale, pe deconturi de transport, cazare, aspirine sau bețigașe de urechi, și alte asemenea căcaturi superflue ce ne deturnează atenția de la esențialul uman și ne face ca din cauza copacilor existențialiști să nu mai vedem pădurea destinului. Așadar, ca un ecou propagat în viitor: medici, asistente, spitale, linii de gardă, ambulanțe, aparatură medicală, redeschiderea tradiționalelor institute de cercetare și producție în domeniul microbiologiei, șoferi, infrastructură rutieră, carburanți la preț decent, programe naționale de sprijin a micilor producători agricoli, instalatori, electricieni etc. etc.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 18 martie 2020 15:22 +2

ADMIRABILUL COVI A AVUT PUTEREA DE A NE TREZI DIN BEȚIA DISTOPIC- PERSUASIVĂ ȘI DE A NE INDICA NECESITATEA RE-IERARHIZĂRII PRIORITĂȚILOR UNEI COMUNITĂȚI. VIAȚA are prioritate maximă. Apoi asigurarea unui climat de viață cât de cât decent. Abia undeva la urmă de tot vin ifosele unor sociopați cu mințișoarele auto-îndumnezeite „pă persoană fizică” de scorneala a „nuș ce misiune divină ar avea ei de îndeplinit”. I like Covi Nineteen! If Covi hadn't been, it would have been invented (Love U, Covi!) :eek:

# DanTeo date 18 martie 2020 15:41 +1

Vestea proasta: Un pacient a plecat de la Ciresica. Vestea buna: A zis ca revine.

# Edelweiss - Ivory Tower Power Archiver date 18 martie 2020 16:24 +1

U.M. HotNews, 11 feb. 2019: „Amendamentul privind introducerea "Programului vitamina D" - un program al Ministerului Sănătății prin intermediul căruia un număr estimat de 3,56 de milioane de asigurați ar urma să facă analize pentru depistarea carenței de vitamina D - a fost avizat favorabil, luni, în Comisiile de Sănătate din Senat și Camera Deputaților, reunite în ședință comună pentru a aviza bugetul Sănătății pe 2019. Ideea "Programului vitamina D" a fost lansată în spațiul public de... L.D., iar amendamentul a fost depus chiar de liderul... XXX. Banii pentru "Programul vitamina D" ar urma să fie asigurați prin redirecționarea unor sume de la bugetul Serviciului Român de Informații. L.D. a propus, printr-o serie de amendamente depuse la buget, tăierea a 525 de milioane de lei de la serviciile de informații și redirecționarea acestor sume către Ministerul Sănătății și fondul de asigurări sociale de sănătate.” :eek:

# Addendum date 18 martie 2020 16:31 0

Pentru a goli de orice tentă partizană, am „depolitizat” fragmentul de știre prin eliminarea a 3 substantive proprii. Aidontcheraboutautors! Dar nu poți să nu rămâi stupefiat azi, după un an de zile, realizând cât de benefică ar fi fost o asemenea măsură. Când colo, constați: ce vitamină, ce imunizare? Bombițe, avionașe, securiști, delatori, cătușe, pușcărie! Ce vitamina D! Ce minune era să fi intrat în plină epidemie de virus încornorat cu 3,5 milioane de oameni cu imunitatea echilibrată prin aceste program vizionar. 3,5 milioane de asigurați, fie ei lucrători activi, fie ei persoane care actualmente sunt în grupa de risc major a „încornoratului”. Nțțțțțț! Dă-i Domnu Zeu rrumânului mintea de pe urmă și nu-l mai duce în ispită să cheltuie denarii pe bombițe, avionașe, cătușele, magistrați, securiști și alte asemenea deșertăciuni INUTILE AZI.

# VIKY date 18 martie 2020 16:50 +6

"ADMIRABILUL COVI A AVUT PUTEREA DE A NE TREZI DIN BEȚIA DISTOPIC- PERSUASIVĂ ȘI DE A NE INDICA NECESITATEA RE-IERARHIZĂRII PRIORITĂȚILOR UNEI COMUNITĂȚI. VIAȚA are prioritate maximă." In urma cu 4-5 ani "urlam" romanilor sa se trezeasca pana nu va fi prea tarziu, ca vor ajunge sclavi in propria tara, si ca vor ajunge sa primeasca cate o farfurie de mancare. Nu sunteti departe, dar acum este prea tarziu. Azi va ajuta medici, dar peste o luna, doar D-zeu va fi cu voi sa va ajute. Ati tacut, cand trebuia se vorbiti, ati sezut, cand trebuia sa va ridicati. Cine poarta vina?.

# Pintea date 18 martie 2020 17:30 0

Ce sa mai cheltuim cu cate o bratara? Alea 2 sant mai bune, catusele, ca la noi se practica, oricand si oricum, in functie de interesul politic. Acum avem unul national, asa ca diaspora, la puscarie!

# Pintea date 18 martie 2020 17:44 +1

Ce nu inteleg este faptul ca guvernul se grabeste sa aloce 2% din PIB pentru... pagube! Care pagube? A crăpat Transfăgărășanul? S-au inchis marile combinate siderurgice ale poporului? Ce se produce in tara asta atat de important? Hartii plimbate din birouri in institutii? Ce firma aduce cu adevart plusvaloare economiei nationale? Dădură la Arcelor Mithal 850 milioane euro, fratilor Nicula 350 mil euro, acum graba-mare sa acoperim niste ”pagube” inexistente cu vreo 10 milarde euro. Ford isi tine angajatii in somaj tehnic de vreo 10 ani, ei asa lucrau, nu sufera acum in mod special. Cu banii astia faceam fabrici si mai producem si noi ceva, creăm locuri de munca analfabetizatei diaspora, am avea si noi o economie reala!

# Edelweiss - Ivory Tower Former Convict date 18 martie 2020 18:50 +1

Signora Viky, prin modul în care mi-ai utilizat un fragment de postare, intuiesc că mi te adresezi (inclusiv) mie cu dojana de lașitate a tăcerii. Vezi că ești în eroare: Io* fac parte dintre cei care nu prea a tăcut și chiar a făcut oleacă de pârnaie pentru obrăznicia gurii. Așadar, dacă nu mi-ai fost colegă de detenție (sau n-ai venit la mine la „conjugal”) ar cam fi rostul de completat postarea ta cu un mic adaos explicativ.

# Pintea date 18 martie 2020 19:18 +1

Si acum s-a intors masiv ”recursul compensatoriu” asa ca ne vom astepta in perioada urmatoare la multe furturi!...asa ca Vela va avea de lucru..si de furcă!

# VOX date 18 martie 2020 23:30 0

SCURT (fara vorbe multe) BRAVO domnule LUCIAN ILIESCU !.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2020 – Incep combinatiile pentru noul CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva