1 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMPIOANA SRI – Rodica Aida Popa de la Inalta Curte este judecatoarea care detine recordul absolut la mandate pe siguranta nationala. ICCJ face publice cifrele: "A avut calitatea de sef al structurii de securitate in perioada 7.09.2011-17.09.2013. In aceeasi perioada a solutionat solicitari privind emiterea de mandate de securitate nationala in numar total de 3009. In perioada 1.10.2012-17.09.2013 au fost solutionate in total 1379 de solicitari dintre care niciuna nu a fost respinsa"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

5 December 2019 18:14
Vizualizari: 8370

E timpul sa dam cartile pe fata! Oricat fug judecatorii de la Inalta Curte de patalamaua de sefi ai Structurii de securitate, ori cei de la curtile de apel si tribunale de titulatura de "judecatori de mandate", ei exista, sunt printre noi si au sau au avut activitate intensa in aceste calitati. Lumea Justitiei a aratat de-a lungul timpului ca printre judecatorii de mandate de la Inalta Curte s-a numarat si Rodica Aida Popa (foto), cea care a fost vicepresedinta instantei supreme din 16 septembrie 2010 pana in 16 octombrie 2013, si cea careia presedinta CSM, judecatoarea Lia Savonea a vrut sa ii apere independenta si impartialitatea fata de articolul "Chipurile raului" publicat de noi, in 4 iulie 2019, in care aminteam ca Popa a fost sefa Structurii de securitate de la Inalta Curte.


 

Care o fi fost tragedia acestei aduceri aminte, care au fost efectele in sistem, nu stim. Ce stim este ca, gratie cererii facute de sefa CSM Lia Savonea la Inspectia Judiciara, cerere care a stat la baza Raportului nr. 19-3265 al Directiei de inspectie pentru judecatori, am putut afla si noi, cu stupoare, care este numarul mandatelor de securitate nationala emise de judecatoarea Rodica Aida Popa la Inalta Curte.

Conform Raportului IJ nr. 19-3265, in perioada 7 septembrie 2011 – 17 septembrie 2013, perioada in care a ocupat calitatea de sefa a structurii de securitate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Rodica Aida Popa "a solutionat solicitari privind emiterea de mandate de securitate nationala in numar total de 3009". Inspectia precizeaza totusi ca Inalta Curte nu a putut oferi date pe fiecare judecator in parte referitor la procentul cererilor admise sau respinse.

Acelasi Raport ne arata ca Inalta Curte a precizat ca, in perioada 1 octombrie 2012-17 septembrie 2013, in care cererile formulate de Serviciul Roman de Informatii au fost primite si solutionate in format electronic, "au fost solutionate in total, la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, un numar de 1379 de solicitari". Dintre acestea, a aratat Inalta Curte, nicio cerere de la SRI nu a fost respinsa.

Cu alte cuvinte, toate cererile de mandate pe securitate nationala formulate de SRI la ICCJ au fost admise! Intrucat din Raportul Inspectiei nu ne este foarte clar daca mandatele admise de pe scaun revin tot in sarcina Aidei Popa (si sunt incluse in cele 3009 de mandate emise de aceasta, conform adresei Inaltei Curti), solicitam public instantei supreme sa ne comunice defalcat numarul mandatelor de siguranta nationala emise de fiecare judecator de mandate!

Pe de alta parte, apreciem ca numarul mandatelor pe securitate nationala astfel cum a fost comunicat de Inalta Curte Inspectiei Judiciare intareste afirmatia din articolul "Chipurile raului", in care Lumea Justitiei arata ca instanta suprema s-a emitea mandate "pe banda rulanta".

De altfel, chiar Inspectia Judiciara, avand la baza adresa Inaltei Curti in care se specifica numarul exact de mandate pe securitate nationala emise de Rodica Aida Popa, confirma sustinerile noastre: "In aceste conditii, in mod natural se poate desprinde concluzia trasa de jurnalist in sensul ca aceste mandate au fost date 'pe banda rulanta'".


Iata ce se arata in Raportul Inspectiei Judiciare nr. 19-3265 privind posibila afectare a independentei si impartialitatii judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin articolul "Chipurile raului" publicat pe Lumea Justitiei in 4 iulie 2019, Raport solutionat de Sectia pentru judecatori in 7 noiembrie 2019:"Este reala si sustinerea referitoare la doamna judecator Rodica Aida Popa privind calitatea sa de sef al structurii de securitate al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (...) Astfel, prin adresa nr... (nesecreta) Inalta Curte a comunicat faptul ca doamna judecator a avut aceasta calitate in perioada 7.09.2011-17.09.2013. In aceeasi perioada a solutionat solicitari privind emiterea de mandate de securitate nationala in numar total de 3009. Desi institutia a mentionat ca nu detine date pe fiecare judecator in parte referitor la procentul cererilor admise/respinse, totusi a aratat ca in perioada 1.10.2012-17.09.2013 (perioada in care cererile formulate de Serviciul Roman de Informatii au fost primite si solutionate in format electronic) au fost solutionate in total, la nivelul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, un numar de 1379 de solicitari dintre care niciuna nu a fost respinsa.

In aceste conditii, in mod natural se poate desprinde concluzia trasa de jurnalist in sensul ca aceste mandate au fost date 'pe banda rulanta'; chiar daca exprimarea contine, in sine, o exagere – de vreme ce statistic, oricat ar fi de improbabil, nu este imposibil ca toate solicitarile sa fi fost admisibile si intemeiate – ea are, totusi, la baza, date reale care indreptatesc, intrucatva, suspiciunile opiniei publice.

Indoielile autorului articolului cu privire la corectitudinea deciziilor se intemeiaza asadar, chiar pe solutii certe, clare, lipsite de echivoc ale Curtii Constitutionale referitoare la legalitatea atat a ambelor complete de prima instanta, cat si a legalitatii completului de 5 judecatori care a solutionat in calea de atac 'Dosarul Referendumului'".

Comentarii

# DODI date 5 December 2019 18:38 +20

Acoperita SRI face de rușine nu doar simbolul național pe care îl poartă cu obstinație, precum lupul blana de oaie, ci și numele de POPA. Prin acțiunile ei la ordin a făcut că nu este dusă la biserică prin declanșarea procedurilor de distrugere a vieții românilor, prin ascultarea vieții lor intime și exploatarea mârșavă și scoasă din context ale celor mai nevinovate discuții. Singura soluție de rezolvare a sistemului judiciar, ajuns în disoluție prin implicarea SRI, este eliminarea definitivă a unor asemenea spoecimene. În caz contrar cancerul SRI se va multiplica până la septicemie.

# Cetateanul date 5 December 2019 18:45 +5

Ursuletzul...dar ursuletzul de plush...ce mai face? E bine? Mai vine pe la prea înalta? Ce răi sunt unii care abuzează de tinerele trecute de a paișpea tinerețe ...

# Colesterol date 5 December 2019 21:40 +2

Uită-te la fața si-ntreaba-ma de viață!

# santinela date 6 December 2019 07:50 +1

TUTA asta semna ca primarul,fara sa citeasca,fara sa verifice.Cred ca daca i se solicita sa-si dea avizul si pentru ascultarea sa o facea fara probleme !De astfel de "specimene" avea nevoie SRI in justitie, si mai are nevoie, iar papagalii din PNL,Snitel,USR si h-rezistii din justitie doresc reintoarcerea la acele vremuri .

# themis date 6 December 2019 08:47 +4

Dragii mei,numarul mandateler date d,ra,inainte de 07 septembrie 2011 este mai mare de 3009...

# Mache date 6 December 2019 09:45 0

Să nu fim răi și să nu punem în cârca copiilor ceea ce au făcut ori fac părinții acestora. Ne amintim, însă, faptul că domnișoara Rodica Aida Popa este fiica unui fost colonel de Securitate. Doar atât!...

# Ioan Dușcaș date 6 December 2019 10:45 +2

Criminali cu pretenții de oameni ai legii își bat joc de lege, de oameni și de banul public Și asemenea hal de criminali nenorociți pretind că ar fi oameni ai legii

# procurorul date 6 December 2019 12:35 +1

Mă mir că încă mai poartă la gât crucea creștină, că, după cum se vede, ar fi trebuit să poarte un pandant cu simbolul ”666”, asociat celui a cărui unealtă s-a dovedit. Piei satană !

# obiectiva din IRan date 6 December 2019 12:41 +1

lasati...ca au cu totii pensie speciala...credeti ca plang din cauza LUJU ??? NU II DOARE NICIUNDE...numai de buzunarul lor....ttps://www.editiespecialapress.ro/ancheta/fiarele-in-robe-de-la-inalta-curte-de-casatie-si-justitie-bucuresti-reprezentanta-a-romaniei-la-consiliul-consultativ-al-judecatorilor-europei-popa-rodica-aida-ghena-mariana-si-foitos-marius-dan-au

# gelu date 7 December 2019 13:03 +2

Suina securista se da si ortodox credincioasa atarnandu-si cruciuita la gat. Dupa sloganul din batrani "afara-i vopsit gardul si- n nauntru-i cuibarit necuratul.

# Pintea date 9 December 2019 13:40 +2

Partida LEGIONARILOR isi atarna cruciulita la gat,stie suina cum sa isi joace cartile masluite.huoooo.

# MN date 10 December 2019 15:31 0

Draga cetatene Turmentat, nu te supara ca folosesc acet apelativ dar nu esti deloc clar in exprimare. PE PSD-isti intr-un comentariu anterior doreai "sa-i arzi ca pe soareci". Pe doamna judecator unde o plasezi, "... psd , ciuma rosie " sau de alta parte. Ce culoare ii atribui , albastra , portocalie, cu casca si galeata sau fara,... fii te rog mai clar.

# global village date 12 December 2019 00:08 0

Un desert de uratenie femeiasca pomadata bine cu cosmetice de buna calitate sa-i ia fatza ursuletului de plus :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva