6 decembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CITU APROXIMATIVUL – PNL vrea sa conduca tara cu un premier care n-a fost in stare sa ia examenul de treapta si admiterea la ASE. Deputatul Marian Mina: „In PNL, partidul impostorilor, nepotismelor, traseistilor si clientelismului incompetent, unul precum Citu e propus premier. Parcursul sau scolar e un dezastru... A picat 2 ani admiterea la ASE... Nu si-a terminat doctoratul inceput in 1999... Ca ministru, a ingropat Romania... A spus ca Educatia si Sanatatea nu trebuie sa fie prioritati”

Scris de: L.J. | pdf | print

15 decembrie 2020 18:03
Vizualizari: 8423

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu (foto), este in cel mai bun caz un aproximativ, daca nu chiar un monument de incompetenta – atat la nivel academic, cat si profesional.Este principala idee ce se desprinde din postarea de marti, 15 decembrie 2020, de pe Facebook, in care deputatul PSD Marian Mina anunta ca nu va vota in ruptul capului un guvern cu Florin Citu premier. De altfel, sustine Mina, intregul PNL este un partid al „partidul impostorilor, nepotismelor, traseistilor si clientelismului incompetent”.

Deputatul PSD invoca in acest sens nu doar esecurile lui Citu ca ministru de Finante, ci si pete din biografia lui: nepromovarea examenului de treapta (de dupa clasa a X-a) si dublu esec la admiterea de la Academia de Studii Economice, timp de doi ani consecutiv, potrivit Ziarului de Valcea.

In plus, PSD-istul mentioneaza un aspect cat se poate de public, disponibil aici, in CV-ul lui Florin Citu de pe site-ul Senatului: PNL-istul a urmat cursuri doctorale intre anii 1999 si 2002 la Iowa State University din Iowa (SUA), insa fara sa-si sustina disertatia necesara pentru obtinerea diplomei.

Ciudat este si ca familia lui Florin Citu si-a permis sa-l tina pe acesta la Grinnell College (din Iowa) in perioada 1992-1996, cand cei mai multi dintre romani se luptau cu nesiguranta economica specifica tranzitiei, puncteaza Mina. Or, avand in vedere ca acum un an de studii costa 70,544 de dolari (conform paginii de Internet a universitatii), putem presupune ca in 1994 (la mijlocul perioadei in care Citu a studiat acolo), un an de studii costa in jur de 40.000 de dolari, potrivit calculatorului de inflatie disponibil la Officialdata.org.


Redam intreaga postare a deputatului PSD Marian Mina:


NU Citu premier!

In tara orbilor chiorul e imparat! Asa si la PNL! In partidul impostorilor, nepotismelor, traseistilor si clientelismului incompetent, unul precum Citu e propus premier, desi parcursul sau scolar e un dezastru, iar in calitate de ministru al Finantelor, pur si simplu, a ingropat Romania.

- Citu si-a atins limita incompetentei. Nimic bun nu se poate intampla cu el ca premier. Doar replicarea prapadului pe care l-a facut la Finante la scara intregii tari si a intregii economii nationale.

- Este deplorabila criza profunda de competenta in care a ajuns PNL-ul condus de Orban, daca il sustine pe unul precum Citu, care s-a dovedit incapabil sa ia treapta a doua de liceu, a ajuns la scoala profesionala de unde l-au salvat pilele parintilor si a ratat doi ani la rand admiterea la ASE.

Parcursul scolar al lui Florin Vasile Citu:

- 1986 – intra la Liceul Energetic din Ramnicu Vilcea.

- 1988 – ia nota 4 (patru) la examenul de treapta si ajunge la scoala profesionala; intervin parintii si, din pix, prin bunavointa directorului, este mutat la liceu.

- 1990, 1991 – da examen la ASE si pica. Doi ani la rand;

- 1992 – ajunge la Grinnell College, Iowa, Statele Unite;

- 1992-1996 – cursuri/licenta la Grinnell College, unde anul de studii costa acum 70.000 de dolari;

- 1999 – se inscrie la doctorat, dar nu l-a terminat nici pana azi;

- IMPORTANT! Minimum 40.000 de USD/an! Atat a fost costul unui an de studiu la Grinnell College, in perioada in care Florin Citu a invatat acolo.

- De unde a avut cel putin 160.000 de dolari Florin Vasile Citu intre anii 1992-1996, cand majoritatea romanilor se chinuiau in tranzitie, sa studieze in USA? Cine i-a dat banii? Cine i-a finantat facultatea si intreaga sedere in SUA?

- Romania nu poate avea un premier cu pete negre in biografia sa. O marioneta trasa de sfori de interese si persoane oculte.

- PSD il someaza la Florin Vasile Citu, in calitate de candidat desemnat de PNL la functia de premier, sa dea toate raspunsurile necesare. In egala masura PSD cere serviciilor secrete – SRI si SIE – sa investigheze, sa scoata la lumina si faca publice adevarurile pe care Citu le vrea ascunse.

Un guvern condus de corigentul Florin Citu ar adanci irecuperabil dezastrul Educatiei, Sanatatii si Economiei tarii!

- Ca ministrul al Finantelor, Citu a spus clar ca Educatia si Sanatatea nu trebuie sa fie prioritati!

- Citu si guvernul PNL n-au sprijinit scolile pentru cursurile online, iar astazi educatia copiilor este un dezastru

- Citu si guvernul PNL au refuzat sa creasca salariile profesorilor la 1 septembrie si sa dubleze alocatiile copiilor.

- PSD respinge categoric orice formula de guvern condusa de Florin Vasile Citu. Singura solutie decenta si utila tarii este cea cu profesorul Rafila prim-ministru, care sustinut de PSD – partidul invingator in alegeri – va fi capabil sa formeze o majoritatea necesara investirii”.

Comentarii

# DODI date 15 decembrie 2020 19:04 +16

Este firesc acest strigăt de disperare când vedem ratații uman și profesional scoși de PNL. După cleptomanul ciolaniSS (ce a mințit o țară întreagă cu rentabilele sale ”meditații”), după șeful ”pandemiei” fără facultate și după puiul de securist sică mandolină nu ai crede că în PNL pot fi oameni mai răi. Și totuși sunt. Așa se face că cvasirepetentul câcâțu ne este prezentat ca personalitatea fără de care România ar cădea în faliment. Or, tocmai din cauza acestui imbecil România este plină de datorii ca și câinii de purici. Stai și te minunezi până unde poate să decadă acest partid. Dacă faci legătura ”sponsorizării ” școlii lui CÂCÂȚU în SUA, acoperirii fărădelegilor și propulsarea lui ciolaniSS ca prim om în stat, realizezi că acestea nu se puteau face fără acoperirea serviciilor. Care astfel fac cel mai mare deserviciu țării care îi plătește prea bine și prea mult.

# gigi date 15 decembrie 2020 19:56 +6

Numai cand il vezi iti dai seama ca este un incapabil. Cel mai trist este ca traieste pe spinarea romanilor.

# Paraschiv date 16 decembrie 2020 07:56 -7

"treapta I (de dupa clasa a X-a)"? Treapta I era dupa a VIII-a...

# escu date 16 decembrie 2020 09:14 +3

Impostor? Nu, un șmecher cu unele cunoștințe economico-financiare, cu înclinații spre fraudă fiscală, inginerii financiare și escrocherii. Nu uitați, el a fost cel care a atacat, angajat fiind la o bancă străină de interesele ROMÂNIEI, moneda națională, prins la timp și taxat de către guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care, surprinzător, nu s-a opus numirii sale în fruntea Ministerului de finanțe. Dar, chiar dacă o fi făcut-o, sunt sigur că Johannis și Orban nu l-au luat în seamă, deoarece ei fac ce vor.

# VIKY date 16 decembrie 2020 10:01 +9

Pnl-istii care il sustin pe acest sobolan, cred ca au legatura cu terenul luat prin frauda de familia Catu, unde vor sa construiasca un complex cu hoteluri, restaurante, si patinuar plutitor (!!!). Este bine de verificat cati dintre guvernanti au fost bagati in acest proiect, si cati bani au fost sustrasi din bugetul tarii. Nimeni nu stie unde au disparut miliardele de euro imprumutate de acest dezaxat. Ei (Pnl-istii), impreuna cu hitleristul, vor incalca Constitutia si legile tarii pentru a forma GuWERNul Meu si Parlamentul Meu, tocmai pentru a nu iesi la suprafata tunurile date timp de un an.

# VIKY date 16 decembrie 2020 11:24 +4

Cea mai normala propunere de Premier a-r fi Calin Georgesc, si un Guvern de uniune nationala, unde MJ sa fie ocupat de D-na judecator Gabriela Baltag, iar la MF Radu Soviani.

# VIKY date 16 decembrie 2020 13:38 +3

S-a intors dulapul hitlerist de la stapana inelelor cu agenda gata pregatita. In loc sa urgenteze formarea Guvernului, dulapul face apologia...padurilor, afirmand ca padurile sunt ca aurul (pentru cumnatul austriac), si ca trebuie protejate pentru mediul inconjurator. Aceasta prelegere a fost defapt scopul agendei (directivei) primite de a anunta ca trebuie sa dispara (ca Peee Seee Deee) masinile pe benzina, si inchiderea ultimelor combinate din Romania. Eu cred ca cea mai buna solutie ar fi disparitia lui din Romania, sau inchiderea lui la un loc...racoros, dupa care tot poporul ar respira aer curat, nu toxic pe care il emana acest infect.

# Gilu date 16 decembrie 2020 15:35 0

CUIE MITZU !

#  ...şi"Bulă"de ar conduce țara/Ar fi GENIAL pe lângă "ăştia" date 16 decembrie 2020 16:36 0

Profesoru'punea întrebări. Însă doar BULĂ ridica mâna. Măi copii(zise profu')Ştiți cum se inmulțesc viruşii cel mai mult?-Păi din PIX(Zice Bulă)Cum aşa?-Păi ȚINE-ȚI MİNTE Că toate treburile ìn țara asta! merg din PIX! P:Cum adică? Păi EU am venit pe lume pt.că:-Tata a avut PIXU'tare'..Frate'miu a intrat la bulău,pt.c-a zis procuroru'că aşa vrea PIXU'lui. Sor'mea a picat examenu'Că n-a"mângâiat" PIXU'care trebuie. Statisticile demostrează că economia creşte doar"din PIX"..Vecinu'care a murit înecat a fost trecut de Covid Tot-Din-PIX. Deci TOȚI au problema cu PIXU' pentru Că NIMENI NU-İ TARE-N PIX' ca să pună PUNCTu'pe'i' *Bă Bulă!Tu vrei să spui că şi Leacul Covid vine TOT din PIX?-DESIGUR Dom'Profesor! Că dacă Doctorii ar avea"cerneală-n PIX"ar zice ADEVĂRU'! -Bă Bulă...Stai jos că eşti Prost!-Păi DA Dom'Profesor! Nu vedeți că şi pe Dv-stră vă doare-n PIX? EXACT CUM AM ZIS:TOATE SUNT..Lucrate din PIX dar sunt AŞA DE SIMPLE încât toți PROŞTII LE ÎNȚELEG! :D

# VOX. date 16 decembrie 2020 23:20 0

#Paraschiv are dreptate !. Dar intrebarea ESTE ce "secta" la SPONSORIZAT ani de zile in S.U.A. si cu ce "INTERESE" !!??. dupa revenirea in Romania .

# VIKY date 17 decembrie 2020 09:57 +3

PSD-ul trebuie sa insiste pentru un Guvern de uniune nationala, de unde sa faca parte persoane competente in domeniul respectiv. Atata timp cat analfabeti functionali, corupti si penali sunt pusi in funcii cheie, Romania va fi stearsa de pe harta Europei. Azi asistati doar la circul specific politicienilor ratati care vor sa isi pastreze scaunele si beneficiile, pentru a implementa agenda hitleristului impusa din exterior. Nu fara motiv hitleristul trage de timp. Va repeta faza GuWERNu-lui minoritar doar cu PNL la gu-WERN-are. Va invoca rata mare de infectari, vaccinarea, criza economica, si va forta partidele sa voteze GuWERNul Meu pe repede inainte, trantind si o situatie de urgenta, ca votul sa fie accelerat. Asa va veti trezi de unde ati plecat, tot cu ei, si tot cu un GuWERN al Meu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2021 – Planul “Veveritei”. Arafat, aproape in rahat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva