23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CLOTILDE SI-A PUS MAGISTRATII IN CAP – Procurorii din CSM nu o slabesc pe primarita Sectorului 1 Clotilde Armand, care a atacat procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 dupa ce acestia au inculpat-o pe motiv ca s-a desemnat de una singura manager al unui proiect si a semnat patru dispozitii prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta: “Incalca independenta procurorilor”. Anterior, Armand a fost acuzata de presiuni pe completul de judecata

Scris de: G.T. | pdf | print

14 March 2024 13:57
Vizualizari: 1939

La nici 24 de ore dupa ce au dat publicitatii comunicatul in care au pus-o la punct pe primarita Sectorului 1 Clotilde Armand (click aici pentru a citi) pentru atacul acesteia impotriva procurorilor de la Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 – care au inculpat-o dupa ce s-a desemnat de una singura manager al unui proiect si a semnat patru dispozitii prin care si-a majorat indemnizatia de baza bruta – procurorii din CSM fac o completare. Concret, Sectia pentru procurori a CSM (foto) o acuza pe Clotilde ca a incalcat independenta procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.


 

Sectia pentru procurori a CSM a suplimentat ordinea de zi a sedintei de joi, 14 martie 2024, pentru a discuta atacul lui Clotilde Armand la adresa procurorilor de la PJS1, in conditiile in care primarita a afirmat ca acestia au fost schimbati din dosarul pana cana a fost gasit cineva care sa o puna sub acuzare pentru folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane. In final, procurorii din CSM au stabilit in unanimitate ca primarita Clotilde Armand a incalcat apararea independentei procurorilor de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1.


Iata minuta hotararii Sectiei pentru procurori a CSM:


“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat apararea independentei procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, precum si apararea reputatiei profesionale a procurorului care instrumenteaza dosarul penal, ca urmare a declaratiilor exprimate in spatiul public de catre primarul unui sector al Municipiului Bucuresti”.


Prezentam comunicatul Sectiei pentru procurori:


Comunicat de presa privind apararea independentei procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti si a reputatiei profesionale a procurorului de caz

Raportat la afirmatiile aparute pe pagina proprie de pe o retea de socializare, preluata apoi in mass media, precum si solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii imputerniceste Biroul de informare publica si relatii cu mass media sa aduca la cunostinta publica urmatoarele:

1. Afirmatiile in serie, formulate de un primar de sector prin care se insinueaza subordonarea politica a unor procurori care instrumenteaza o cauza penala care il priveste, vizeaza in mod direct atat colectivul de procurori al Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, in general, cat si procurorul de caz, in particular. Aceste alegatii nu doar ca depasesc limitele comunicarii publice, ci sunt de natura a incalca independenta procurorilor din cadrul acestei unitati de parchet si reputatia profesionala a procurorului de caz.

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat toate aceste aspecte in sedinta sectiei din data de 14 martie 2024 si, consecutiv, reitereaza solicitarea adresata participantilor la competitia electorala ce urmeaza a avea loc in acest an sa dea dovada de echilibru in exprimarea publica si sa utilizeze instrumentele judiciare, suficiente sa asigure garantii procesuale de natura sa conduca la un proces echitabil”.


Amintim ca in 12 martie 2024, Sectia pentru judecatori a CSM a acuzat-o pe Clotilde Armand de incalcarea independentei puterii judecatoresti, dupa o serie de postari pe Facebook, facute de aceasta fix in ziua in care se judeca actiunea sa impotriva raportului ANI, postari in care primarita Sectorului 1 o ataca pe judecatoarea care avea pe rol dosarul sau. Sectia pentru judecatori a CSM a considerat ca aceste postari au fost o modalitate de a pune presiune pe completul de judecata (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Asa si? Clotilde fumeaza pana-n11 2 procurori pe zidaca vrea date 14 March 2024 14:58 +3

Pe timpul mandatului de primar Clotildutza a facut doar lucruri marete. Problema e ca fiind atat de marete nu le poti cuprinde cu privirea si deci oameii muncii nu le vede. Dar aceasta situatie nu e vina Clotildei Ancorunfoa.

# maxtor date 14 March 2024 23:12 0

a bagat recuzare/stramutare? nu credem,e MANCATA!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva