25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORPORATIA SRI – Dezvaluiri crunte despre cum capuseaza firmele ofiterilor SRI sistemul de sanatate: “Baietii astia sulfaresc totul prin sistem... Daca faceti cerere la Unifarm sa va dea firmele cu care s-au facut contracte, nu o sa vi se dea nimic. Pentru ca firmele acelea, cele mai multe, sunt ale unor fosti ofiteri de Securitate... Un general SRI activ a venit si mi-a spus daca poate sa-i ceara 400.000 euro unuia dintre contractantii CNAS... Un stat roman capturat, ingenucheat de servicii”

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 October 2021 14:57
Vizualizari: 12845

Cea mai puternica si profitabila corporatie din Romania este condusa de fosti generali ai Serviciului Roman de Informatii. Este vorba despre firme ale ofiteri SRI care capuseaza de ani de zile sistemul de sanatate. Dezvaluirea apartine fostului presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), medicul chirurg Lucian Duta (foto).


 

Intr-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu de la Evenimentul Zilei, vineri, 15 octombrie 2021, Lucian Duta ofera si un exemplu de institutie cheie din sistemul de sanatate a carei bani se scurg catre “corporatia SRI”. Este vorba despre Unifarm, unde contracte privind achizitia de medicamente si echipamente medicale sunt incheiate la preturi supraevaluate cu societati controlate de fosti ofiteri SRI.

Lucian Duta a relatat si o experienta personala pe care a trait-o cu un important general SRI aflat in activitate. Mai exact, Duta a dezvaluit o discutie pe care a avut-o cu respectivul general SRI in care acesta i-a spus ca vrea sa ceara 400.000 de euro de la un furnizor al CNAS. Bani pe care, afirma Duta, generalul SRI i-a si luat.

Pe de alta parte, Lucian Duta – care risca o condamnare definitiva in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA tocmai pentru ca nu a executat ordinele primite din zona SRI – atrage atentia ca in momentul de fata statul roman este ingenuncheat de serviciile de informatii, mai exact de ofiteri importanti ai acestor structuri, care impreuna cu politicieni si oameni de afaceri au ajuns sa formeze cea mai mare corporatie din Romania. Un stat invizibil.


Prezentam declaratiile fostului sef CNAS Lucian Duta despre modul in care firme controlate de ofiteri SRI capuseaza sistemul de sanatate:

 


Lucian Duta: Stiti cine a fost seful Consiliului de Administratie de la Unifarm? Seful Protectiei Interne de la SRI (n.r. - generalul Ion Maranda). Baietii astia sulfaresc totul prin sistem – atentie, nu institutia, cativa din fostii din SRI – si fac toate porcariile de pe lume. Daca dvs faceti cerere la Unifarm sa va dea firmele cu care s-au facut aceste contracte in Romania, nu o sa vi se dea nimic. Pentru ca firmele acelea, cele mai multe, sunt ale unor fosti ofiteri de Securitate. Si de aia au luat la preturile pe care le-au luat (n.r. - echipamente medicale achizitionate la preturi supraevaluate). Degeaba se uita lumea la Adrian Ionel (n.r. - fostul director Unifarm), mai stiu eu pe unde, in realitate sunt institutii captive in Romania, care sunt de fapt un fel de zone de profit pentru acesti indivizi.

Robert Turcescu: E prima oara cand un om care a avut tangenta, v-ati intersectat cumva cu chestiunea asta, cu achizitii, ca fost sef al CNAS, dvs spuneti acum cu subiect si predicat ca fosti baieti cu epoleti in momentul de fata capuseaza sistemul in continuare, sunt agatati in momentul de fata.

Lucian Duta: Domnul Turcescu, o sa va spun o chestiune care s-ar putea sa va socheze. Cand eram presedintele Casei (n.r. - CNAS) un general SRI activ a venit si mi-a spus daca poate sa-i ceara 400.000 euro unui furnizor, unuia dintre contractantii CNAS care facea proiectele informatice. M-a chemat de jos si m-am dus in fata in cafenea, nu stiam ce vrea, el coordona – pentru ca proiectele de la CNAS au reverberatii la SRI pentru a face teribilele arme cibernetice de gen Big Brother – si mi-a zis daca poate sa ii ceara si el 400.000 euro. M-am blocat, am creut ca mi se face un flagrant, ca dupa aceea sa aflu ca deja i se si dadusera. Eu am trait lucrurile astea, iar eu cand vorbesc de lucruri de genul asta nu vorbesc ca am auzit, ci vorbesc doar daca stiu.

Asta este statul roman. Este un stat roman capturat, ingenucheat de servicii de informatii care nu-si fac treaba, oameni cu grade mari nu-si fac treaba si care pur si simplu la ora asta sunt organizati intr-un fel de corporatie. Cred ca cea mai mare si mai importanta corporatie din Romania, cu cele mai mari profituri este formata de acest stat invizibil, nu neaparat de ofiteri SRI, sa stiti ca s-a creat un fel de hora acum, care a confiscat toate partidele politice. Oamenii de aia se intreaba oare de ce nu mai vedem politicieni. Pentru ca practic atacul acestei structuri subterane s-a dat pe politic, pe toate palierele, nu vorbim despre un singur partid, si uitati-va ce rezulta”.

Comentarii

# MN date 17 October 2021 19:31 +150

cu siguranta adevarat, eu care am trait si traesc si acum presiune din partea acestor ticalosi si ca si sistemul judiciar este captiv acestui sistem nenorocit. domnul Duta stie ce spune si cred ca poate si proba dar nu are cui sa probeze ca toti dar toti sunt intr-o fratie de extraordinar de puternica

# Ieşiți la LUMINĂ! date 17 October 2021 23:12 -65

Eu tot trag nădejdea că măcar 10% din efectivele acestui monstru-parazit cu "multe capete", care seacă țara de toată seva dătătoare de viață, vor găsi în inimile lor, curajul şi voința de a se împotrivi ticăloşiei, de a-şi servia PATRIA ! Ieşiți la lumină, cei care mai aveti SUFLET DE ROMÂN, cei care ați mai păstrat în inimi un grăunte de DEMNITATE şi vă amintiți că intr-un colț ascuns al inimii dvs. stau două semințe pe care ați uitat să le mai îngrijiți şi nu le-ați udat demult, ONOAREA şi IUBIREA DE ȚARĂ !

# MN date 18 October 2021 11:58 -22

Ptr MN....daca ai scrie si corect poate te-am si crede :)))

# în răspuns lui ”Ieșiți la lumină!” date 18 October 2021 12:43 +123

Nu mai spera în zadar fiindcă nici măcar 0,001% nu vei găsi. Pentru acești mămăligari din „inteligence services” dezideratul lor fundamental este cum să facă iute primul milion de euro. Cât despre celelalte noțiuni etice, gen „Țară”, „patriotism”, „Onoare”, „dăruire”, „demnitate”, „virtute”, „integritate” etc. ei bine toate acestea sunt duse în derizoriu prin tocmai însăși deviza PRACTICĂ ce guvernează activitatea mămăligarilor cu fireturi galbene: „PATRIA A POSTERIORI” (trad: ”Patria întotdeauna la kur”)

# Cu asta se ocupa necalificatii de la SRI ! date 18 October 2021 22:46 +10

Se plictisesc doar sa stea in scaune si sa asculte cunvorbiri , sa citeasca scrisori/e-mailuri private si atunci se gandesc cum sa parazite si MAI MULT bugetul tarii , adica saracii oameni care abia mai traiesc, in tara lor. :o Cand vedeti vreun batran pe strada si nu-i ajung banii nici de medicamente , darmite de mancare: e din cauza SRI . :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva