29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CRIMA GUVERNULUI CITU – Deputata Oana Bulai acuza regimul Iohannis ca a tinut ascunse ventilatoarele si anticorpii monoclonali ce ar fi putut salva vieti: „Streinu-Cercel a propus inca de anul trecut utilizarea anticorpilor monoclonali... Tratament administrat lui Trump... Abia acum Guvernul a realizat ca trebuie sa bata la porti straine... In depozitele UNIFARM exista 390 de ventilatoare si 27 de milioane de masti si alte materiale in valoare de 650 milioane lei achizitionate de stat”

Scris de: V.B. | pdf | print

19 octombrie 2021 13:55
Vizualizari: 6198

Regimul Iohannis-Citu a comis o ingrozitoare crima impotriva poporului roman in ultimul an, tinand ascunse stocuri uriase de ventilatoare si impiedicand accesul pacientilor cu COVID-19 la anticorpii monoclonali ce le-ar fi putut salva vietile.Acuzatia a fost lansata marti, 19 octombrie 2021, de catre deputata PSD Oana Bulai (foto), cea care a amintit ca tratamentul cu anticorpi monoclonali i-a fost administrat chiar si lui Donald Trump anul trecut, cand era presedinte al SUA, politicianul declarandu-se extrem de multumit.

Guvernarea PNL a dat dovada de o atitudine cu atat mai reprobabila, cu cat recent s-a descoperit ca in depozitele UNIFARM exista numeroase ventilatoare, masti si alte materiale sanitare – toate, desigur, cumparate de catre statul roman, adauga Bulai.


Iata intreaga declaratie politica a Oanei Bulai:


Folosirea tratamentului cu anticorpi monoclonali si situatia ventilatoarelor din depozitele UNIFARM

Profesorul Streinu Cercel a propus inca de anul trecut ca anticorpii monoclonali sa fie utilizati in tratarea bolnavilor de Covid-19.

Acesta spunea ca metoda pentru stoparea pandemiei COVID in Romania ar fi folosirea pe scara larga a tratamentului cu anticorpi monoclonali. Era vorba de exact acelasi tip de tratament care i-a fost administrat presedintelui american de la acea vreme, Donald Trump.

Din noiembrie 2020 si pana azi a trecut aproape un an. In tot acest timp nimeni din Guvern, din Ministerul Sanatatii nu a vorbit despre acest tratament! Abia acum, dupa un an de zile, Guvernul condus de Florin Citu a realizat ca acest tratament este eficient, iar Romania duce lipsa de acesti anticorpi si ca trebuie sa bata la porti straine pentru a ni se oferi. Ne-a dat Italia 5.200 de doze, iar Germania aproximativ 12.000, din cum rezulta din datele publice.

In acelasi timp, de aproape o luna de zile, vedem cum sistemul de sanatate nu mai face fata numarului mare de imbolnaviri din cauza lipsei pregatirii acestuia de catre Guvern si Ministerul Sanatatii. Paturile de la ATI nu fac fata numarului mare de infectari cu Covid-19, nu avem suficiente concentratoare de oxigen sau ventilatoare. Acelasi Guvern Citu a solicitat, din nou, sprijin statelor europene pentru concentratoare si ventilatoare. Insa, ce sa vezi, aflam din mass-media ca, in realitate, in depozitele UNIFARM exista 390 de ventilatoare si 27 de milioane de masti si alte materiale sanitare in valoare de 650 de milioane de lei achizitionate de statul roman, din banii romanilor.

Faptul ca tratamente existau pentru ca pacientii Covid-19 sa nu piarda lupta cu boala, iar in depozitele statului roman exista ventilatoare atat de necesare in sectiile ATI Covid-19, denota o atitudine criminala din partea celor care au gestionat aceasta problema.

De ce in Romania nu a fost folosit la scara larga tratamentul cu anticorpi monoclonali si de ce tara noastra nu a facut demersurile pentru a produce acesti anticorpi in Romania? Cine a decis ca acest tratament sa nu fie folosit?

De ce de aproape un an ventilatoarele si echipamentele achizitionate de statul roman zac nefolosite in depozitele UNIFARM? Cine a decis ca ele sa nu fie folosite?

Premierul Citu a anuntat ca cei de la ANMDM trebuie sa urgenteze lucrurile in privinta autorizarii de medicamente. In acest moment, Terapia Cluj a solicitat autorizatie pentru producerea de Favipiravir in Romania. Care este stadiul acestei autorizatii si daca mai sunt alte situatii de acest fel?

Doctorii din Romania sunt disperati. Deja prescriu retete cu Arbidol, medicament care nu se gaseste in Romania, iar fiecare se descurca asa cum poate. Domnul Citu a spus ca nu avem nevoie de Arbidol in Romania.

Avem nevoie sau nu de Arbidol in Romania?

Comentarii

# DOREL date 19 octombrie 2021 16:24 +40

Acum se va sesiza cineva din oficiu ? Si, b): de putut, se poate sesiza si un agent de politie din orice comuna si sa-si decline competenta ! Parerea mea ...

# Pintea date 20 octombrie 2021 10:57 +10

Interesul lor nu este ca oamenii sa fie sanatosi sau vindecati, ci strict sa se vaccineze. Daca ar fi fost cu adevarat ingrijorati, ca sa nu zic disperati, ar fi aprobat utilizarea Arbidol-ului care este f ecicient si in orice gripa si raceala, ar fi cumparat din timp medicamente care sa se administreze in ambulatoriu sau de catre bolnavi acasa, ar fi organizat ceva. Dar ei au facut numai conferinte de presa despre vaccinare, masca nu s-a mai purtat, si au luat in schimb, masuri deșănțate de relaxare. Numarul cazurilor va creste in continuare, cu toate restrictiile care vor veni peste ne-vaccinati, deoarece vaccinatii sunt vectorul de transmitere. Dar nu vor recunoaste asta in veci.

# Ar trebui acuzat de crima impotriva poporului ! date 21 octombrie 2021 17:53 +7

Practic daca erau utilizate acele 390 de ventilatoare , e posibil, sa fi iavut cu 390 de morti mai putin , la fiecare luna.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva