16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM VREA SA BAGE FRICA IN SIIJ – Atac oribil la independenta procuroarei Adina Florea. Slugile Sistemului din Sectia de procurori a CSM s-au inhaitat sa puna presiune pe procuroarea care instrumenteaza dosarele lor si ale inculpatei Laura Kovesi. Sesizarea a fost propusa de procurorul Cristian Ban pornind de la o hotarare a judecatorului ICCJ Ionut Matei

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 January 2021 16:06
Vizualizari: 8834

A atins cote oribile disperarea Sistemului de a o executa pe procuroarea Adina Florea (foto 2), de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), cea care a avut curajul sa le faca dosare penale unor figuri sinistre ale DNA, precum Laura Kovesi, Mircea Negulescu „Portocala” si Lucian Onea.Marti, 12 ianuarie 2021, Sectia pentru procurori din CSM a votat in unanimitate sesizarea Inspectiei Judiciare impotriva Adinei Florea pentru presupusa exercitare a functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta (abaterea disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor). Motivul il constituie faptul ca Florea si-a permis sa-si exercite profesia de procuror si sa-i puna sub control judiciar pe inculpatii Laura Kovesi (foto 1 stanga) si Alfred Savu, in dosarele privind aducerea in tara a lui Nicolae Popa, respectiv vizita in Romania a lui Tony Blair.

Coincidenta face ca propunerea de a o da pe Adina Florea pe mana Inspectiei Judiciare sa vina din partea fostului vicepresedinte al CSM Cristian Ban (foto 1 dreapta), el insusi vizat de un dosar la SIIJ, deocamdata aflat in faza in rem (click aici pentru a citi). Si nu doar Ban are dosar la sectia speciala, ci toti membrii Sectiei pentru procurori a CSM (click aici si aici pentru a citi).


Iata mai intai comunicatul CSM:


In sedinta din data de 12 ianuarie 2021, Sectia pentru procurori, in unanimitate, in urma suplimentarii ordinii de zi, a dispus in temeiul art. 45 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea efectuarii de verificari conform competentelor legale, cu privire la posibila savarsire de catre doamna procuror Adina Florea din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, a abaterii disciplinare prevazute de dispozitiile art. 99 alin. 1 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, constand in exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, in ceea ce priveste respectarea dispozitiilor de drept material si procesual in procedura luarii masurii preventive a controlului judiciar fata de procurorii Laura Codruta Kovesi si Alfred Savu.

Masura a fost dispusa in urma publicarii in mass media, prin intermediul mai multor articole de presa, a considerentelor retinute in cuprinsul hotararilor judecatoresti pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care au fost admise, in anul 2019 si anul 2020, contestatiile formulate impotriva masurii preventive a controlului judiciar dispus fata de doamna procuror Laura Codruta Kovesi si domnul procuror Alfred Savu.


Ionut Matei i-a dat munitie Sindicatului


Una dintre hotararile judecatoresti la care face referire al doilea paragraf al comunicatului a fost publicata partial marti, 12 ianuarie 2021, de catre jurnalistii de casa ai Sistemului si se refera la ridicarea, de catre celebrul judecator ICCJ Ionut Matei, a controlului judiciar dispus de catre Adina Florea impotriva fostelor vedete ale DNA Ploiesti Mircea Negulescu „Portocala” si Alfred Savu. Acolo, Ionut Matei pretinde ca Adina Florea ar fi instrumentat defectuos cauza SIIJ vizandu-i pe Negulescu si Savu.

Incheiem, remarcand ca procurorul Cristian Ban si restul gastii de slugi ale Sistemului de la Sectia pentru procurori a CSM au dat atacul impotriva procuroarei Adina Florea, cea care le instrumenteaza dosarele de la SIIJ, dar nu au avut nicio reactie in cazul procurorilor ale caror masuri preventive si rechizitorii au sfarsit prin jalnice desfiintari in instanta.

De asemenea, mentionam ca extrem de suspect este faptul ca actiunea in forta a procurorilor CSM impotriva Adinei Florea vine cu doar cateva zile inainte ca Inalta Curte sa judece contestatia Laurei Kovesi privind durata procesului penal, in care fosta sefa a DNA solicita instantei supreme sa-i dea termen SIIJ pentru solutionarea cauzei „Nicolae Popa”.

Comentarii

# Justitiabil date 12 January 2021 16:34 +22

Sunt curios daca Mihai Ban spune ceva si despre dosarele lui care le are la SIIJ. A contestat, s-a plans Mihai Ban si de hotararea pronuntata de ICCJ judecator doamna Ioana Ilie, hotarare in care desfinteaza ordonanta de clasare dispusa de jmecheri din DNA, in acest dosar nr.525/p/2018 il priveste pe procurorul Mihai Ban, mai mult ICCJ in Hotarare motiveaza si dispune ca sunt indicii clare de savarsire a infractiunilor savarsite de acesta si dispune redeschiderea urmariri penale si inceperea urmariri in rem , si trimite dosarul la SIIJ pentru continuarea cercetarilor. Ce a facut Ban? A scos o la pensie pe procuroarea de caz . De atunci nu am mai auzit nimic despre acest dosar, despre acest dosar nu vorbeste Ban penalu. Adina Florea cred ca este cel mai destept si corect procuror din tara noastra iar mafioti le este frica de moarte de iea

# Irma date 12 January 2021 16:51 +1

Deci,se poate ?

# Tim date 12 January 2021 16:57 +11

Cred că procurorii Secției pentru procurori din cadrul CSM ar trebui cercetați de Inspecția Judiciară pentru atacurile constante împotriva SIIJ. Inclusiv pentru derapajul foarte grav comis prin comunicatul de presă din data de 17.02.2020: https://www.csm1909.ro/299/7863/COMUNICAT-DE-PRES%C4%82-(17.02.2020) Comunicatul respectiv conține afirmații și acuzații foarte grave, nedovedite și nefondate la adresa Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție și a procurorului de caz indicat în comunicat, și reprezintă un atac de o gravitate nemaiîntâlnită la adresa autorității judecătorești în ansamblul său, la independența unui procuror de caz și a unei unități de parchet.

# coco date 12 January 2021 17:34 +12

S-au activat securistii s-o apere pe faraoanca :)) pe 20 ianuarie are proces faraoanca si risca puscaria daca nu reusesc astia s-o scape cumva

# Lorenzo de Medici date 12 January 2021 20:14 +10

Ce poți să spui in fața acestei abjecții fără precedent. Pai după logica lacheilor securiști, care nedemn își zic procurori, din Sindicat (in sensul nord american al expresiei), cam toți procurorii din DNA ar trebui dați afară din magistratură. Și nu pentru controale judiciare dispuse aiurea, că asta e apă de ploaie pentru ei, ci pentru chestii grele, gen achitări definitive pe fapta nu exista/nu e prevăzută de legea penală, după ce victima a și stat arestată preventiv cu lunile (aici, la pachet cu judecătorii de culoar). Dar ei, nu vad decât niște dosuri de pupat. Și ce dosuri, unele cât China de mari. Se știu ele care. Jenante și grețoase forme de viață.

# Imi vine sa ma mut in alta tara date 12 January 2021 22:16 +1

Exemplele pt neterminatul ala cum ai zis sunt nenumarate sau pierdut sirul lor ! Cazul fostului șef al poliției române popa liviu si a celor 10 care au fost cu el in dosar care după 4 ani sa finalizat la ICCJ cu achitare tot pe litera a pt toti cei 11 din dosar. Si acestea au fost 7 luni in control judiciar și fără un leu salar, iar pe parcursul judecății unui din ei a murit. Domnilor din brigada nufarul de ce nu sesizati inspecția judiciară, aici a murit un om cel mai grav, nu va interesează așa-i??? Sau trebuia sa ne cheme si pe noi kovesi ca sa va intereseze, atunci va bateti cu pumnul în piept că în țară asta este dreptate, dreptatea eate numai la DUMNEZEU !

# visu date 12 January 2021 23:48 +1

păi, și mulți juriști de mucava, care au acceptat mizeriile din noile coduri: nu exista urmarire penala in rem, chiar daca-ar vrea legiuitorul basisto-..., caci este contrar limbii romane si latine: ,,urmarirea” e numai a unei ființe, a unui concept spiritual și nicidecum a unei fapte(in rem)-care poate fi doar cercetată nu și urmărită! cl: toti din dosarele in rem sunt PENALI!

# Neamul lui Bicilis date 13 January 2021 11:01 +2

Fratia penalilor din Cartelul "Securistilor" zis Magistrati :D Cat de promt si-a manifestat obedienta slugoiul Matei, imediat a motivat instrumentarea defectuoasa a cauzei atunci cand a venit vorba de a dispune favorabil pentru partenerii din sistemul securistoid. Mare greseala ca s-a ajuns la acest compromis al nefunctionarii SIIJ. Toata gasca asta a Slujirii trebuia sa fie arestata, nicidecum sa umble brambura pe la Bruxelles sau sa-si faca de cap prin Romania.

# Robert date 31 August 2022 11:45 +1

:D Ne intereseaza activitatea infractionala (dosare false si falsificari, ajutor dat clanului tomescu, etc) a fostei procuror Ilicea Diana de la Constanta impreuna cu sotul ei Ilicea Florin, avocat :roll: !

# dragos date 17 December 2022 12:49 0

:D Procuroarea asta ilicea diana umbla cu pistolul in poseta,se apara de pescarusi ptr ca de infractori reali se temea, venea cu greu in instanta iar pe teren nici vorba sa mearga! Impreuna cu barbatul ei ilicea florin inca poarta pistol, poate si copii ei! :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva