6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUMPLITUL ADEVAR: UE A ABANDONAT SERBIA – Presedintele Aleksandar Vucic: „Solidaritatea europeana nu exista. E doar un basm... Cand companiile UE aveau nevoie de banii Serbiei, ne-au acceptat ofertele. Acum, cand suntem la ananghie, banii Serbiei nu mai sunt buni... Nu mai putem importa echipament medical din UE... Hotararea a fost luata de oameni care ne-au tinut noua predici... China e singura care ne poate ajuta in aceste clipe grele... M-am adresat presedintelui Xi ca unui frate” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

19 March 2020 19:15
Vizualizari: 11653

Imparatul este gol, iar lumea intreaga trebuie sa aiba curajul de a afirma crunta realitate: criza coronavirusului a dovedit ca asa-zisa solidaritate europeana este doar o uriasa demagogie. Au simtit-o pe propria piele nu numai Italia si Spania (state UE care, desi greu lovite de criza coronavirusului, nu au trezit nicio reactie din partea Uniunii), ci si Serbia, o tara care nu face parte din Uniunea Europeana si pe care birocratii de la Bruxelles au lasat-o sa se descurce singura cu epidemia.Iar cel care a rostit clar si raspicat ideile de mai sus a fost presedintele sarb Aleksandar Vucic (foto stanga), intr-o declaratie de presa sustinuta duminica, 15 martie 2020, cand a decretat starea de urgenta in Serbia, din cauza coronavirusului. Cu aceeasi ocazie, liderul de la Belgrad a anuntat ca desi statul balcanic a fost refuzat brutal de catre UE (de la care ceruse ajutor), singurii care au raspuns strigatului de disperare al sarbilor au fost chinezii. De aceea, Vucic l-a catalogat pe presedintele Chinei, Xi Jinping (foto dreapta), drept „nu doar un prieten drag, ci un frate”.

Reactia Comisiei Europene – in frunte cu Ursula von der Leyden – este cu atat mai condamnabila, cu cat, pana acum, acelasi executiv comunitar nu stia cum sa se gudure mai bine pe langa Serbia, ca sa intretina fluxurile comerciale cu aceasta tara, a adaugat presedintele Vucic. Pe cand acum, cand sarbii au nevoie stringenta de ajutor european, birocratii de la Bruxelles pretexteaza ca nici lor nu le ajung echipamentele medicale (daramite sa-i mai si ajute pe altii), a adaugat Aleksandar Vucic.


Prezentam declaratia de duminica a liderului sarb (gasiti video pe Q Magazine subtitrat in limba engleza si pe pagina de Facebook a deputatului PSD Liviu Plesoianu cu subtitrare romaneasca):


Ati inteles deja cu totii ca marea solidaritate internationala, de fapt, nu exista. Solidaritatea europeana nu exista. A fost doar un basm scris pe o hartie.

Azi am trimis o scrisoare speciala, pentru ca avem nevoi uriase si multa speranta, indreptata catre singurii care ne pot ajuta in aceste clipe grele – Republica Populara Chineza. I-am adresat o scrisoare presedintelui Xi, unde (pentru prima data, dupa mai multe ocazii, intr-o maniera binecunoscuta chinezilor) m-am adresat lui nu doar ca unui prieten drag, ci ca unui frate. Nu doar al meu personal, ci un prieten si un frate al acestei tari.

Incepand de astazi, dupa cum stiti, nu mai putem importa bunuri, in conformitate cu o rezolutie a Uniunii Europene anuntata in urma cu putin timp de Ursula von der Leyen. Nu mai suntem eligibili sa importam echipament medical din UE, pe motiv ca nu le ajunge nici lor. Mi-a venit sa sar in sus de indignare! Aceasta hotarare a fost luata de oameni care ne-au tinut noua predici ca nu ar trebui sa cumparam bunuri din China. Oameni de peste tot din Europa, care ne-au cerut sa ajustam termenii ofertei in asa fel incat preturile sa nu fie principala conditie, deoarece – chipurile – produsele lor din UE sunt de o calitate mult mai buna. Si astfel trebuie sa cumparam totul din UE.

Cand companiile din UE aveau nevoie de banii Serbiei, ne-au cerut sa facem oferte si au acceptat conditiile acelor oferte, astfel incat companiile Europei sa obtina bani sarbesti. Insa acum, cand suntem la ananghie si in suferinta, banii Serbiei nu mai sunt buni. De parca am fi cerut ceva gratis!

Cred in prietenul si fratele meu, Xi Jinping, si cred in ajutorul Chinei. Singura tara care ne poate ajuta acum este China. Cat despre ceilalti: multumim pentru nimic. Credeti-ma ca vom gasi o cale sa le multumim. Ceea ce am spus astazi sunt vorbele unui presedinte – amabile si politicoase”.

Comentarii

# Pintea date 19 March 2020 20:40 +18

Ce așteptări sa mai ai de la niste tari care acum 28 ani au permis sa fii bombardat de americani si sa iti fie tara dezmembrata iar bravii conducatori, uciși? Serbia, vecina noastra cu care RO a fost in relatii bune, ar trebuie sa ne fie model de patriotism si de curaj! Numai ca noi am ajuns sa dispretuim aceste valori! Iar China, la fel! Poate fi si soră, si mamă, si tată si prieten bun, numai ca noi, un gândac o tratăm cu atâta superioritate de parca am fi dezvoltatii lumii! Nu intelegem nimic din lumea in care traim, nu pretuim decat lucruri superficiale si ne bazam pe falsii prieteni, SUA gen! Asa ca tara noastra, nu prea va mai avea un viitor bun.

# DODI date 19 March 2020 20:49 +18

Un președinte care s-a trezit la timp. Ciolanis al nostru nu are cum să se trezească. Din prostie n-o poți face. Mai ales dacă ești pupincuristul lui Merkel.

# Neanae date 19 March 2020 20:55 +5

Nu am inteles, doar Serbia? De muuuult UE se face și preface ca ... Cineva crede ca România e una din roțile UE? Aș. Nici măcar ca face de rezerva! România împinge căruța cu umărul și mânca ce cade din ea ...

# (Ex) Procurorul date 19 March 2020 21:06 +8

Bravo Serbia ! Jos Pălăria pentru Președintele Vucic ! Țara adevărată, popor mândru, conducător iscusit. La fel că în Ungaria. România, dezastru național. Pare că Dumnezeu ne-a părăsit de mult. Că s-a dus acolo unde Cuvântul Său înseamnă ceva. Nu bătaia de joc generalizată de la noi.

# VOX date 19 March 2020 21:36 +1

DUREROS , dar ADEVARAT ce spune domnul presedinte Aleksander Vucic!. Valabil si pentru Romania!..

# Constantin Radulescu-Iasi date 19 March 2020 21:37 +5

Singurul prieten adevarat al Romaniei este Marea Neagra. De multe ori, langa Merea Neagra, era si Yugoslavia. Evenimentele petrecute de la "izolarea" comunismului si atacarea Serbiei de catre analfabetii americano-germani, au schimbat increderea in prieteni. Oricum, noi am pierdut Serbia, alegand chilotii plini de herpes ai nemtilor si americanilor, cadou pentru fetele romance. Am ajutat si Anglia si America cum nu au facut-o cetateni de ai lor. Si ce am primit in schimb? Nu doresc recunostinta, doar putin respect. Englezul te ucide. Te ucide din greseala. Dupa ce mintea lui care are un singur neuron, proceseaza ca te-a ucis degeaba, se apleaca spre tine mort: I am so sorry! -Idiotule, sunt mort!

# ce ma? date 20 March 2020 01:01 -5

dar ce obligatii avea ue fata de serbia???????? ce datorie avem la ei??????

# Xiàng yòu kàn, tovarăși ! date 20 March 2020 01:51 +1

Hitul zilei este cel din clipul integral al Paradei militare de la cea de-a 70-a aniversare a Rep.China. ”Military Anthem of the People’s Liberation Army” – marșul generic de defilare în China. Despre această impresionantă manifestare a măreției s-a scris suficient la timpul potrivit. Dar acum, după lașitatea proverbială dovedită de șobolanii bruxellezi, de micronul gerontofil și de toate babornițele menopauzate din tagma pițipoancelor hexagenare Merkel, von der Leyen, Lagarde, parcă îți vine să privești cu alți ochi defilarea acestor chinezi care au fost și rămân singurii de pe planeta asta pe care se poate conta la necaz.

# Xiàng yòu kàn, tovarăși ! date 20 March 2020 01:52 +1

Și când te gândești că acum ceva vreme, când Rroemenika începuse să tatoneze spre o deschidere mai largă a relațiilor politice și economice cu Chitai, au sărit de cur în sus și au găurit tavanul tot felul de bilderbergi, bankeri, corporatiști, petroliști, farma-industriași de la Înalta Poartă Bruxelleză, dojenindu-ne că e ”câh” să avem relații economice privilegiate, altele în afara ipocriziei, lașității și indiferenței comunitare recent dovedite. Nah! Asta e! Mai rămâne să cugetăm la ironica traducere (pentru noi) a comenzii pentru onor a celor din PLA. Xiàng yòu kàn ! (privirea la dreapta!) (răspuns: one-two!) Xiàng yòu kàn, tovarăși capitaliști de mucava ! :roll:

# Edelweiss - Ivory Tower Prophet date 20 March 2020 03:24 +2

Amu', de la înălțimea diafană și ASEPTICĂ :roll: a Turnulețului Ivoriu, e rostul de enunțat următoarea profeție: Italia a fost lăsată singură să se descurce pe timpul crizei refugiaților. Tot Italiei i s-a comunicat de șobolanii bruxellezi consemnul „supraviețuire” (adică fiecare pe cont propriu) în criza Covi Nineteen. Nu-i nimic! Italia este o NAȚIUNE mult prea mare ca s-o răpună 2 crize de valoare ....„medie” (raportate la amploarea istoriei Italiei). Dar, în MAXIMUM 2 ani, Italia va face EXIT. Și nu va fi un exit în stil „british politeness”, ci va fi un IT-EXIT în cel mai autentic stil „vafanculo”. AM (PRE)ZIS!

# Edelweiss - Ivory Tower Observer date 20 March 2020 03:26 +1

Apropo de Chitai: deși nu e de actualitate imediată, Io* aș fi curios al năibii cine va realiza construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă: consorțiul chinez inițial, la care s-a renunțat în urma umilitoarea acceptări a unei șepcuțe de un dolar și 25 de centime, sau yankeii pedophili cu baze-bordeluri la Kogălniceanu și The-Vessel? Interesant de urmărit!

# nae girimea date 20 March 2020 08:18 +2

Serbia , stai departe de hotii astia . Voi de ce credeti ca UK a iesit ? Vreti sa fiti slugi ? Ati trait cu turcu' , astia sint mult mai rai . Aia aveau jug de lemn , astia au jug de fier.

# escu date 20 March 2020 09:16 +3

Solidaritatea UE? Vax, nu pentru căței. Când unii de la noi promovat, ce-i drept cam demagogic, interesul național unii luau în derâdere acest lucru. România, prin politicieni ei cei mai slabi din ultimii 30 de ani (politicieni de scursură), încă nu a înțeles tâlcul proverbului: maioul este mai aproape de corp. Ca atare, prin noi înșine, este o lozincă goală, fără suport. poate, virusul, trezește în politicieni români, indiferent de culoare politică, sentimentul național, patriotic, de independență economică și financiară. Să readucem la vatra noastră resursele naturale, să le exploatăm pentru noi pentru noi. Când unii au pus problema redevențelor, a repatrieri aurului, a reluării exploatațiilor miniere, cei ce vor să sugă la micii și marii licurici au aruncat cu noroi în ei. De ce credeți că patronul coreean vrea să închidă și să vândă IMGB? Agentul secret, COVID-19, este cauza. De ce România nu ar trece la naționalizarea întreprinderilor date pe te mir ce?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva