20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

LISTA ACTUALIZATA A PROTESTATARILOR - Mii de judecatori si procurori si-au insusit masurile pentru insanatosirea sistemului judiciar, propuse de asociatiile profesionale. UNJR a anuntat oficial ca 66 de instante si 25 de parchete au adoptat Memorandumul pe justitie: „Numarul real este mai mare... Multe alte instante si parchete au convocat adunarea generala pentru perioada urmatoare... O parte din instante au votat in mod expres pentru demisia Ministrului Raluca Pruna”

Scris de: A.P. | pdf | print

14 September 2016 14:33
Vizualizari: 12867

UPDATE ora 16.50 - Si Adunarea Generala a judecatorilor Tribunalului Botosani sustine Memorandumul, potrivit unui anunt de ultima ora al instantei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie si marile parchete intarzie sa isi dea acordul pe masurile pentru asanarea sistemului judiciar, propuse de asociatiile profesionale ale magistratilor. ICCJ, PICCJ si DIICOT nu se regasesc pe lista actualizata a instantelor si parchetelor care au adoptat, pana miercuri 14 septembrie 2016, Memorandumul privind justitia, document programatic conceput de AMR si de UNJR ca o prima forma de protest si inaintat spre adoptare tuturor adunarilor generale ale instantelor si parchetelor din tara.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, condusa de judecatoarea Dana Girbovan (foto) de la Curtea de Apel Cluj, a anuntat oficial ca 91 de instante si parchete (dintr-un total la nivel national de circa 475) au votat, pana in dimineata zilei de 14 septembrie 2016, Memorandumul privind justitia, cu sanse reale ca numarul sa creasca in perioada urmatoare: „Pana in dimineata zilei de 14 septembrie, 5 curti de apel, 17 tribunale si 44 de judecatorii au adoptat Memorandumul. In cazul parchetelor, 3 parchete de pe langa curti de apel, 8 parchete de pe langa tribunale si 14 parchete de pe langa judecatorii au adoptat Memorandumul privind justitia. Numarul real de instante si parchete care au adoptat Memorandumul este mai mare, insa nu au finalizat inca procesele-verbale. Multe alte instante si parchete au convocat adunarea generala pentru perioada urmatoare”.


Potrivit UNJR, o parte dintre instante a votat in mod expres pentru demisia ministresei Justitiei, Raluca Pruna.

Prezentam in continuare comunicatul UNJR (include lista actualizata a instantelor si parchelor care au adoptat Memorandumul):

Protestele magistratilor continua: 5 curti de apel, 17 tribunale si 44 de judecatorii au adoptat Memorandumul privind justitia

'Memorandumul privind justitia', in care se expun problemele din sistem judiciar si se solicita implementarea unui set de masuri care sa conduca la o 'justitie eficienta, moderna si de calitate', continua sa fie adoptat de tot mai multe instante si parchete de pe cuprinsul tarii.

Pana in dimineata zilei de 14 septembrie, 5 curti de apel, 17 tribunale si 44 de judecatorii au adoptat Memorandumul.

In cazul parchetelor, 3 parchete de pe langa curti de apel, 8 parchete de pe langa tribunale si 14 parchete de pe langa judecatorii au adoptat Memorandumul privind justitia.

Numarul real de instante si parchete care au adoptat Memorandumul este mai mare, insa nu au finalizat inca procesele-verbale. Multe alte instante si parchete au convocat adunarea generala pentru perioada urmatoare.

'Adoptarea Memorandumului in adunari generale este o prima masura de protest prin care s-a stabilit un document programatic de principiu, cu solutii pentru problemele cu care se confrunta sistemul judiciar si afecteaza direct cetateanul ce se adreseaza instantelor', a spus judecator Dana Girbovan, presedinte UNJR, co-initiator al Memorandumului.

Memorandumul a scos in evidenta necesitatea respectarii independentei justitiei si a principiului separatiei puterilor in stat, problemele generate de 'telejustitie', respectarea statutului magistratilor, subfinantarea justitiei, modul de evaluare al MCV si de actiune al CSM si al Inspectiei Judiciare, precum si necesitatea respectarii drepturilor si libertatilor.

Premiza memorandumului este ca 'justitia trebuie sa aiba ca si preocupare esentiala protectia, promovarea si garantarea tuturor drepturilor si libertatilor cetatenesti. In fata judecatorului cetateanul este egal cu statul.'

O sinteza a problemelor si solutiilor din Memorandumului, grupate pe teme, poate fi accesata la adresa: Magistratii din tara voteaza un Memorandum cu propuneri pentru eficientizarea justitiei.

Memorandumul stipuleaza expres ca prin adoptarea sa 'magistratii isi rezerva dreptul de a apela la toate formele democratice de actiune pentru ca aceste solicitari sa fie puse in practica'.

Pe langa adoptarea Memorandumului, in cadrul acelorasi adunari generale unele instante au decis sa adopte si alte forme de protest, cum ar fi amanarea cauzelor care nu sunt urgente sau protest cu banderole.

Alte instante au cerut si solicitarea Avocatului Poporului, a Presedintiei si CSM-ului pentru a sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu un eventual conflict intre puterile statului, ca urmare a ordonantei de urgenta a Guvernului Ciolos care mentine discriminarea si inechitatea salariala.

De asemenea, o parte din instante au votat in mod expres pentru demisia Ministrului Justitiei Raluca Pruna.

Prezenta este cea mai ampla miscare din justitie de dupa 2009, cand magistratii – judecatori si procurori – evidentieaza prin adunari generale problemele din sistemul judiciar si ofera solutii pentru a avea o justitie eficienta, moderna si de calitate.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania sustine toate cererile magistratilor si solicita Guvernului si Parlamentului asumarea solutiilor pentru rezolvarea problemelor semnalate in Memorandumul privind justitia.

Memorandumul integral poate fi citit la adresa: http://www.unjr.ro/2016/09/08/memoriu-privind-situatia-justitiei-din-2016-votat-in-adunarile-generale/.

Postam in continuare lista instantelor si parchetelor de la care am primit pana in acest momente procesele-verbale de adoptare a Memorandumului.

Instante:

1. Curtea de Apel CLUJ
2. Curtea de Apel GALATI
3. Curtea de Apel ORADEA
4. Curtea de Apel TARGU MURES
5. Curtea Militara de Apel BUCURESTI
6. Tribunalul BISTRITA-NASAUD
7. Tribunalul BRAILA
8. Tribunalul CLUJ
9. Tribunalul DOLJ
10. Tribunalul GALATI
11. Tribunalul GORJ
12. Tribunalul HUNEDOARA
13. Tribunalul IASI
14. Tribunalul MARAMURES
15. Tribunalul MEHEDINTI
16. Tribunalul MURES
17. Tribunalul NEAMT
18. Tribunalul OLT
19. Tribunalul SALAJ
20. Tribunalul TULCEA
21. Tribunalul VALCEA
22. Tribunalul VASLUI
23. Judecatoria AGNITA
24. Judecatoria BAIA MARE
25. Judecatoria BALCESTI
26. Judecatoria BARLAD
27. Judecatoria BICAZ
28. Judecatoria BISTRITA
29. Judecatoria BRAILA
30. Judecatoria BREZOI
31. Judecatoria BUZAU
32. Judecatoria CALAFAT
33. Judecatoria CAMPULUNG
34. Judecatoria CARANSEBES
35. Judecatoria CLUJ-NAPOCA
36. Judecatoria CONSTANTA
37. Judecatoria COSTESTI
38. Judecatoria CRAIOVA
39. Judecatoria CURTEA DE ARGES
40. Judecatoria DETA
41. Judecatoria DRAGASANI
42. Judecatoria DROBETA-TURNU SEVERIN
43. Judecatoria FILIASI
44. Judecatoria HOREZU
45. Judecatoria HUEDIN
46. Judecatoria HUSI
47. Judecatoria JIBOU
48. Judecatoria MACIN
49. Judecatoria MOINESTI
50. Judecatoria PASCANI
51. Judecatoria PATARLAGELE
52. Judecatoria PIATRA-NEAMT
53. Judecatoria PITESTI
54. Judecatoria RAMNICU SARAT
55. Judecatoria RAMNICU VALCEA
56. Judecatoria REGHIN
57. Judecatoria ROMAN
58. Judecatoria SEGARCEA
59. Judecatoria SLATINA
60. Judecatoria STREHAIA
61. Judecatoria TARGU BUJOR
62. Judecatoria TARGU JIU
63. Judecatoria TARGU NEAMT
64. Judecatoria TECUCI
65. Judecatoria TIMISOARA
66. Judecatoria TOPOLOVENI

Parchete:

1. Parchetul de pe langa Curtea de Apel CRAIOVA
2. Parchetul de pe langa Curtea de Apel PITESTI
3. Parchetul de pe langa Curtea de Apel PLOIESTI
4. Parchetul de pe langa Tribunalul DAMBOVITA
5. Parchetul de pe langa Tribunalul GALATI
6. Parchetul de pe langa Tribunalul HUNEDOARA
7. Parchetul de pe langa Tribunalul IASI
8. Parchetul de pe langa Tribunalul ILFOV
9. Parchetul de pe langa Tribunalul PRAHOVA
10. Parchetul de pe langa Tribunalul SALAJ
11. Parchetul de pe langa Tribunalul SATU MARE
12. Parchetul de pe langa Judecatoria ARAD
13. Parchetul de pe langa Judecatoria BUZAU
14. Parchetul de pe langa Judecatoria DEVA
15. Parchetul de pe langa Judecatoria HARLAU
16. Parchetul de pe langa Judecatoria IASI
17. Parchetul de pe langa Judecatoria JIBOU
18. Parchetul de pe langa Judecatoria RADUCANENI
19. Parchetul de pe langa Judecatoria REGHIN
20. Parchetul de pe langa Judecatoria ROMAN
21. Parchetul de pe langa Judecatoria SIGHETU MARMATIEI
22. Parchetul de pe langa Judecatoria SIMLEUL SILVANIEI
23. Parchetul de pe langa Judecatoria URZICENI
24. Parchetul de pe langa Judecatoria VALENII DE MUNTE
25. Parchetul de pe langa Judecatoria ZALAU

Comentarii

# Schlossadler date 14 September 2016 15:32 -6

Hai Suceava, ne mișcăm și noi mai cu talent? Hai cu greva, că tocmai am isprăvit de scris plângerea penală împotriva magistraților care se fac vinovați de comiterea infracțiunii prevăzute și pedepsite la art. 218 alin. (4) din legea 62/2011. Hai cu greva, domnilor, să se înceapă deratizarea în CA SUCEAVA! :D :D :D (apropos de reținerea de a formula o plîngere penală, iaca model de determinare și hotărâre: https://www.facebook.com/notes/schloss-adler/da-a%C5%9Fa-dac%C4%83-e-tr%C4%83dare-adic%C4%83-dac%C4%83-o-cer-interesele-partidului-fie-dar-cel-pu%C5%A3in-s/1045789105478692 HAI CU GREVA, dragii taicii magistrați. Pe traversele de la calea ferată merg la București să depun plângerea la PÎCCJ. :D :D :D :D

# participant la protest date 14 September 2016 16:27 +1

Chiar așa! Dacă vreunul din oamenii ăștia precum ”Schlossadler” își pune mintea și mă reclamă la Parchet, dar și la CSM, pentru că am refuzat să intru în dezbateri, deși terminasem de administrat probele, mă salvează adunarea generală de la instanță sau doamnele de la asociațiile profesionale? Ar putea să ne răspundă cineva la această întrebare?

# Nicolae Clivet date 14 September 2016 20:50 0

Stimate "participant la protest", daca o sa fiti cumva sanctionat, nu o sa fie din vina justitiabililor, ci unor "colegi"din sistem care acum sunt alaturi de dumneavoastra "trup si suflet". Sa nu uitati unii au sa platesca pentru acest protest iar altii au sa profite de aceasta situatie. Depinde de destin si din care tabara faceti parte. Cand ati luat aceasta decizie v-ati asumat si eventualele consecinte, deoarece greva magistratilor incalca legea. Iar daca vreun judecator ma contrazice, cred ca face parte din categoria celor care nu aplica legea atunci cand emit o decizie sau o hotarare .Si sunt multi. Pentru justitiabili ar fi mai bine sa stea tot timpul in greva. Asa ar ajuta si ei Romania care nu ar mai plati pt. toate hotararile care incalca CEDO si nu am avea atatea erori judiciare facute intentionat pentru a arata "puterea"sistemului, insa care au dus la neincrederea romanilor in justie.

# remember date 14 September 2016 22:05 +2

..........GREVA MAGISTRATILOR INCALCA LEGEA. Corect.Cine incalca legea isi asuma consecintele si printre consecinte este si cura de slabire, adica mai multi bani economisiti de stat.Cei mai multi dintre judecatori sunt obisnuiti sa traiasca in afara legilor asa ca nu este ceva nou sub soare.Si ca sa nu fiu dat in judecata pentru afirmatii defaimatoare la adresa castei justitiabililor, mentionez ca in legislatia actuala sunt prevazute clar articolele de lege prin care judecatorilor le este interzisa introducerea in actul judecarii cauzelor a acelor dovezi ce nu au un probatoriu cert, eventual expertizat de experti independenti si nu au voie sa colaboreze direct cu serviciile (ma refer la recomandarile pe "firul scurt").In ce-o priveste pe judecatoarea Dana Garbovan, am toata stima pentru eforturile ce le face dar daca demersurile ei ar fi urmarit doar demiterea Prunei si curatarea sistemului judiciar de lichele, ar fi avut sustinerea mea deplina.Asa, simpatia mea incepe sa aiba limite.

# neprotestatar date 14 September 2016 21:52 -1

Ce să spun, depinde daca procurorii de la PCA competent protestează si ei... De la doamnele din asociații presupun ca v-ati lamurit deja că nu e cazul sa aveți așteptari. În orice caz, până n-or protesta judecatorii de la ICCJ (care au cel mai mare 18%) orice e posibil. PICCJ si DNA nu protesteaza 8) . Eu am altă întrebare (în calitate de procuror neprotestatar, la curent cu anumite moduri concrete de protest): daca protestul continuă, cum vor proceda judecatorii de penal de la instanțele unde s-a votat ca în penal să judece doar măsuri preventive (eventual și prelungiri ale dreptului de circulație), respectiv de la instanțele superioare: mențin arestările până dă Domnul/Parlamentul/Guvernul, fără să se lucreze în dosare, ori lasă criminalii pe stradă, ca să nu le încalce drepturile prevăzute de art. 5 și art. 6 CEDO? Ori aleg să respecte totuși legea, nu hot. AG?

# Cioara Dorel date 15 September 2016 20:55 +2

Dar oare o lege a raspunderii magistratului nu s-au gandit sa ceara in memorandumul cu pricina ?

# Ia-o p-asta! date 14 September 2016 19:02 -2

@ Schlossadler: Si probabil, speri în naivitatea ta (observi cât de delicat sunt), că vei gasi un judecator de omenie (un spargator de grevă, nu vreau să-l numesc canibal) care să-ți și dea dreptate. Atentie la această sirenă, infernal de zgomotoasă care semnează, mai nou cu Schlossadler, dar și cu Edelweiss și alte floricele pe câmpii, prin toate articolele de pe Luju!

# Edelweiss crescut pe stâncile de la Schlossadler date 14 September 2016 20:33 -2

Măi melițianule măi, câtă râvnă pe tine ca să postezi niște secrete ale lui Polichinelle, pe care mai apoi să le scoți în capturi de ecran, să le dai la amicii tăi procurori și cu care să-mi mai manufacturați un dosar penal. Măi prostane, știe o jumătate de net că postez cu Edelweiss pe unele site-uri (nu numai luju, ci chiar Gândul, Reporter virtual, Cotidianul etc) iar Schlossadler este usernamele îndătinat Evenimentului Zilei. Așa că ce mare fason că dai tu pe taragot ceea este evident pentru toată lumea? Doar un melițoi tălâmb se poate entuziasma „descoperind” familia sinonimică a Florii de Colț sau similitudinea mărcii stilistice a comentariilor Edelweiss și Schlossadler. Melițiene, ejti mic, piticule! Las pe alții mai mari să se ocupe de trebile aste! Tu du-te și te uită la Pic și Poc - sergenți-majori de miliție. (p.s. Melițiene, da', America o fost descoperită?)

# Edelweiss date 14 September 2016 20:45 -2

Apropo, iPokemoane, de ce nu semnezi cu grobianul tău username? :lol: :lol: :lol: Știi cum „te-ai turnat”? Nereușind să-ți autocenzurezi „Atenție la...” - bizar retorism adresat vocilor din capul tău, precum și partenerilor tăi imaginari de bridge: Alixandru Machidon, Napoleon Bonaparte, Pol-Pot, Idi Amin, Iosep Vissarinovici Djugașvili și Kim Jong Un. /// Sămnează, melițiene, cu usernamele tău, nu te mai travesti în chivuță-gâcitoare!

# Schlossadler date 14 September 2016 16:46 +3

Da dragule/ drăguțo! (Are you boy or a girl?). Îmi ia 3,1415826 secunde să formulez PLÂNGERE PENALĂ - 289 C.p.p. Căci în momentul în care AI DECLANȘAT GREVĂ deja ești în situația făptuitorului unei INFRACȚIUNI reglementate și pedepsite de o lege ÎN VIGOARE. Apropo de manevrele de mimetizare a grevei în spatele „procedurilor”: Io* luni am încasat o abținere a unui judecător într-un dosar. Acuma mă uit pe portalul just și văz că la alt dosar de lunea viitoare, deja am încasat o amânare. Ce să fack acuma: să merg în uliță și să adun o straiță de bolohani sau să mă pun pe prispă și să cuget la aforismul lui Freud: „Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei.”. Ce-i cu NEOBRĂZAREA ASTA? Io* stau zile și nopți întregi să-mi pregătesc apărările, rup de la gură bani pentru drum și sunt TRATAT CU KURUL? Și mai vor domnii ăștia 18% mărire salarială? Pentru ce MĂ, PENTRU CE?

# ion date 14 September 2016 17:12 -19

mars

# Edelweiss date 14 September 2016 17:48 +13

Excelentă antiteză! Impecabilă contra-argumentație rostită de un... MAGISTRAT! Impecabilă demonstrație de logică și maieutică.

# Cetateanul date 14 September 2016 18:02 +7

Domnilor juzi, Ceea ce nu intelegeti voi, si asta rezulta din cartonase rosii si comentarii negative, este faptul ca v-ati ales momentul sa protestati pentru celelalte principii (pe langa bani) fix dupa ce vi s-au refuzat cresterile salariale. Pentru ca celelate doleante (independenta, raspundere, separatie judecatori/procurori, indepartarea acoperitilor din sistem, conditii decente de functionare a instantelor, etc) sunt cerintele noastre, ale cetatenilor. Adica noi ar trebui sa le cerem si voi si ministrul justitiei sa le indepliniti. Daca protestati/grevazionati pentru astea, si nu dupa necresterea salariilor, ieseam in strada sa va sustinem.... pana si Edelweis cred ca iesea sa va sustina. Asa, totul e doar ipocrizie... Veti inceta orice protest daca Pruna va da bani... cam santaj... Ar spune Dorel si Tranca!

# Ipochimen date 14 September 2016 19:17 +5

CORECT! O analiza de bun simt, sumara dar plina de substanta! As da mai multe verze :-), dar nu pot. Nu stiu cine e Dorel si Tranca...

# Cetateanul date 14 September 2016 20:30 +6

Dorel si tranca sunt judecatorii care au condamnat-o pe Rarinca pentru santaj: cica de ce si-a cerut banii de la Stanciu, amenintand-o ca o "da in vileag" la Antena 3 cu diverse matrapazlacuri daca nu ii plateste sumele (reale) datorate. asa si judecatorii: o ameninta pe Pruna ca daca nu le da banii (legal datorati sau NU) ei vor boicota un serviciu public... justitia... ceea ce e acelasi lucru - sa se adrese justitiei daca au dreptate! Pai nu? Pai DA! (acum sa nu intrebi cine e Stanciu) :roll:

# Edelweiss date 14 September 2016 20:26 -1

Io* ies să susțin memorandumul magistraților, nu zâc nimică! Memorandumul este O OPINIE. Ori Io*, ca un ;-) trimis în judecată pentru „fapte” închipuite de-o momâie-magistrat, făptuite în baza libertății de exprimare, ca zelot al drepturilor prevăzute la art. 10 CEDO și 30 Constituție înțeleg să le respect dreptul magistraților la libertatea de gândire și conștiință - 9 CEDO, reiterat în art. 29 Constituție - libertatea conștiinței, a opiniilor și a gândirii. Amu nu-i neapărată nevoie ca opiniile exprimate să fie etice sau non-etice. Pentru mine este suficient că memorandumul magistraților este doar o OPINIE. În momentul în care se materializează latura obiectivă - elementul material al infracțiunii de la art. 218 alin (4) din L62/2011 - ACȚIUNEA GREVISTĂ, ei bine, întorc foaia, pun plicul cu plângerea penală la poștă, îmi iau straița cu bolohani și merg la City ca să sparg termopanele Palatului de Iustitie.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 14 September 2016 19:37 +4

SE CENZUREAZA A GREU ZILELE ACESTE IN LUJU CIND VINE VORBA DE PRETENTIILE ABSURDE SI EXORBITANTEALE MINJITILOR STAYTULUI!!!!!!ESTE O MIRARE CA MAI TREC CAM 1 LA 10 DIN COMENTARII

# pelin date 14 September 2016 19:54 +6

Personal cred ca la cele 91 de instante si parchete(din totalul celor 475)pe parcurs lista protestatantilor va cuprinde toata tara care vor sustine Memorandumul ce are ca premiza, ca justitia trebuie sa aiba ca si preocupare fundamentala protectia si garantarea tuturor drepturilor cetatenesti.In fata judecatorului fireste,cetateanul trebuie sa fie egal cu statul.Nu cred ca se va renunta la acest obiectiv,conditia madam PRUNA trebuie inlaturata.Este de neaceptat ca o parte a magistratilor,fie ea si mai mica sa se afle in campania electorala!Asa cum se intampla in prezent!!!!!!!

# Florșică ofilită pe holurile judecătoriei date 14 September 2016 21:39 -1

@ Citizenului: Șî ca să nu zîci că Io* nu susțin cererile magistraților, cel puțin în ceea ce privește condițiile decente de lucru: Anul trecut, prin decembrie am avut un termen la Judecäcätoria de pe lângă Parchetul Diribau. (în fine denumirea e taman invers, dară, judecând după starea faptică, raporturile stau egzact așa cum le-am zâs Io* - Judecäcätoria e pe lângă parchet și nicidecum vițeversa.) Aclo nu-s decât două săli de judecată, în niște camere de zici că-s camere de la roțile lu’ Tata-motors. La ambele cămiri s-o nimerit simultan Șădințe de cameră de consiliu, pe cale de consecință (ptiu! sintagma draaqului!) că i-o afugărit pe holuri pe toate babele ofticoase și toți moșengii parkinsonieni. Pe hol erau doar 3 băncuțe de 2 metri lungime fiecare, pe cale de consecință (ptiu! †††) că pe ele nu încăpeau decât vreo 12 micromoșneguți sau o duzină de băbuțe așa mai silfidice.

# Florșică ofilită pe holurile judecătoriei date 14 September 2016 21:40 -1

Că dacă erau babe dintr-alea mai latifundiare, cele 3 băncuțe satisfăceau condițiile minimale de acces FIZIC la actul de justiție numai pentru vreo 9. Pe holuri erau vreo 100 de babe, moșnegi, oameni, oamene, copchii, copchile, răniți, morți și dispăruți. Chiar m-o impresionat un amărât care stătea de la ora 8.30 cu o bebelașă în mânuri pe hol, s-o rugat de vro trii ori de juzi să-i ieie speța ma’nainte, că nu mai poate de osteneala brațelor, da pe la 12,30, când am plecat Io*, amărâtu’ tot aclo era, că nu l-o băgat nici draaqu în samă. (că iel avea în mânuri o copchilă de vro 3 luni, nicidecum n-avea un țuhal cu vreo 300.000 de euro!) Amu despre Io* - spiță de javră de cursă lungă, instruită la Școala militară de măicuțe de bombardament. Dar chiar și la pregătirea mea fizică, de la atâta lustruit pilaștrii și colonadele, de la aerul cald și viciat, mi-a venit pur și simplu rău.

# calup lipsă - repostare date 14 September 2016 21:53 -3

Când am intrat la Camera de tortură, pardon, la Camera de Consiliu, eram de o vioiciune specifică unei euglene verzi care a făcut jacuzzi într-un bazin cu vitriol. Pe cale de consecință (ptiu! †††) când am ajuns în fața cocoanelor cele două, de steteau cocoțate pe un ziggurath impresionant, așa eram de amețit că nici nu-mi aminteam ce mamuța draaqului cătam Io* aclo. Norocuțu meu o fost că pe hol, în poziție ciuci, scrisesem o cerere de recuzare, da nu serioasă, ci așa la „mit stock”. Mi-am adus aminte de zapiscă, am scos-o din buzunar și i-am dat-o la judecătoare zicându-i ca „să-i confere o eficiență sporită!”. Am făcut un dreapta împrejur împiedicat într-o aripă (rușine mie, cătană rezervistă să mă întorc pidosnic) și m-am scurs către ieșire. Amu interesantă e continuarea.

# Florșică ofilită pe holurile judecătoriei date 14 September 2016 21:42 -3

Am vinit acasă și după ce m-am întremat, am pus mâna pe plaivaz și i-am scris la prim-ministrul cioloș o petiție drăguță și elegantă, fundamentată pe motivul epic al jelaniei mujâce: „nu ne mai țineți ca pe animalele de la abator, băga-v-aș în biiip-ele mamei voastre de nesimțiți!” Plus multe alte asăminea delicatețuri lexicale și circumstanțe faptice anapoda de la judecătoria aceea ce se aseamănă cu un mix între Domul Atomic de la Hiroshima, Clădirea Reichstagului nazist din mai 45 și turnurile Gemene de la naineleven. Atât o fost susținerea mea pentru magistrați. Amu surpriza mea mare o fost ca în ianuarie, după vreo lună, să citesc în presă că deși ideea de construire a unei noi judecătorii era elaborată de vreo 5 ani, hopa, după vreo lună de la „omilia mea porno” – S-AU APROBAT FONDURILE pentru construirea unei noi judecătorii.

# Florșică ofilită pe holurile judecătoriei date 14 September 2016 21:43 -2

Amu Io* nu-s așa de paranoic ca iPokemon, să aud voci divine și să mă fudulesc cu această inedită realizare. No, no, no, no! Io* zic că este doar o simplă și fericită coincidență. Da amu, în loc de morală a pățaniei, se poate pomeni proverbul aceala din Chitai: „Ai grijă ce-ți dorești căci s-ar putea să și se îndeplinească!”

# DODI date 14 September 2016 21:52 +11

Curios că după o nulitate așa zisă ”președintele neamț al României”, au început să răsară în grpdina LUJU tot felul de ”flori”, una mai limbută ca alta, în totală contradicție cu MUTU de la Cotroceni. Se vede treaba că aceste floricele nu sunt conduse de nevasta nr. 1 sau sunt celibatari.

# Florșică de Cucută date 14 September 2016 22:04 -2

„Nu cerceta aceste legi / Că ești DODI de le-nțelegi!” DODĂ, nu fi sclifosit, bucură-te de spectacolul lumii. Cât despre ironia ta fină, Io* răspunz pe de-a dreptul: mullierea titulară a dreptului de colegialitate în rubricile certificatului de cositorie și-a luat astă vară masterul în psihologie și a plecat în Talia la șters kururi de broscari. Liubovnika suplinitoare îi și ea lipsă la apelul de seară, că-i mâțâțâcă de vârstă (abea o făcut 19 anișori) da-i mintoasă tare: o zâs că ea vrea să ajungă fată cu parale, așa că s-o zbughit la city, loc în care zâua face cursuri de modeling și noaptea facultatea de drept. Sau era invers, naiba mai știe, că n-am mai vorbit de mult cu ea la telefon că nu mai am minute! :-) :-) :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva