29 noiembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DORMI, ROMANIE – Judecatoarea Lacramioara Axinte denunta incalcarea drepturilor omului: „Omenirea de azi era de neimaginat acum 2 ani. Ni s-au impus pe rand restrictii, declarate ca restrangeri temporare ale drepturilor si libertatilor, neafectand substanta lor. Numarul lor a crescut. Ce s-a promis a fi temporar devine definitiv. Guvernul vrea sa devina proprietarul corpurilor noastre... Daca va hotari ca 79 de ani sunt destui?... Stam ca mamaligile... Dormi, Romanie!”

Scris de: V.B. | pdf | print

27 octombrie 2021 13:52
Vizualizari: 7777

Romanii sunt datori sa denunte restrictiile abuzive impuse rand pe rand de Guvern daca vor ca Statul sa nu le ia chiar si dreptul la viata. Altfel spus: romanii trebuie sa-si depaseasca conditia de „mamaligi”. Este exact cuvantul folosit de catre judecatoarea Lacramioara Axinte (foto), vicepresedinta Tribunalului Botosani, intr-un opine exprimata public in care ia pozitie fata de insistenta Guvernului si a unora dintre parlamentari de a impune certificatul verde si astfel de a face vaccinarea obligatorie de facto.Magistrata a scris acest mesaj pe Facebook miercuri, 27 octombrie 2021, cu putin inainte ca in plenul Senatului sa inceapa dezbaterile privind obligativitatea certificatului digital la locul de munca.

In primul rand (chiar daca nu o spune explicit), judecatoarea Axinte remarca faptul ca Guvernul incalca de doua ori articolul 53 din Constitutie: o data pe latura proportionalitatii (introducand un numar excesiv de restrictii), iar a doua oara in ceea ce priveste afectarea insesi esentei drepturilor si libertatilor ingradite. De aceea, nu va fi de mirare daca intr-o zi Executivul va impune chiar eutanasia peste un anumit prag de varsta, exemplifica vicepresedinta Tribunalului Botosani.

In al doilea rand, judecatoarea Axinte subliniaza ca aberatia romaneasca denumita „certificat verde” nu are nicio legatura cu documentul adoptat de catre Uniunea Europeana, regimul Iohannis-Citu-Arafat extinzand abuziv restrictiile prevazute in acel certificat, conditionand libertatea de miscare de vaccinare.


Iata ce a postat Lacramioara Axinte pe Facebook:


Omenirea, asa cum arata astazi, era de neimaginat acum 2 ani.

Pe rand, ni s-au impus restrictii, declarate ca fiind restrangeri temporare ale drepturilor si libertatilor fundamentale, care nu afecteaza substanta acestora.

Din pacate, numarul restrictiilor a crescut, iar ceea ce ni s-a promis a fi temporar, dupa aproape 2 ani de pandemie, devine definitiv.

Acum, Guvernul Romaniei si unii parlamentari vor sa impuna un asa-zis certificat verde, care nu are nicio legatura cu certificatul verde european, care a fost introdus intr-un alt scop, acela de a facilita circulatia transfrontaliera, si care prevede si posibilitatea de a se obtine in urma testarii.

Parlamentarii romani vor insa sa impuna vaccinarea, care desi nu va fi explicit obligatorie, va deveni obligatorie, de facto, din moment ce dreptul la munca al angajatilor din sectorul public sau privat va fi conditionat de vaccinare. Amendamentele propuse la proiectul de lege al Guvernului prevad ca angajatului care nu prezinta certificatul verde i se va suspenda contractul de munca o luna, apoi, daca nu se conformeaza, i se va desface contractul de munca.

Cum pot fi acestea masuri doar de restrangere a exercitiului dreptului la munca, fara afectarea substantei dreptului?

Si cum poate fi desfacerea contractului de munca o masura temporara?

Va fi definitiva, pentru ca nimeni nu va mai angaja pe cel nevaccinat.

Daca traim acum intr-o lume distopica, pe care nu ne-am fi imaginat-o acum doi ani, si asistam pasivi la aceste incalcari grosolane, acceptand ca Guvernul sa devina proprietarul corpurilor noastre, adica sa aiba drept de dispozitie asupra corpurilor noastre, ar fi chiar atat de absurd sa credem ca Guvernul, peste nu foarte mult timp, ne va impune sterilizarea sau gastroplastia sau cine mai stie ce aberatie?

Daca va impune angajatorilor sa angajeze doar femei sterile, ca sa nu plateasca Statul concediu de maternitate?

Sau daca va impune angajatorilor sa angajeze doar subponderali, ca supraponderalii au risc de diabet sau boli cardiovasculare si Statul trebuie sa plateasca concedii medicale?

Dar daca Statul va hotari ca 79 de ani sunt destui pentru un om si ca toate persoanele care ating aceasta varsta trebuie eutanasiate?

Ar fi chiar atat de absurde aceste scenarii?

Cine si-ar fi imaginat acum 2 ani ca studentii nevaccinati, cazati in camine, nu-si pot lua mancare de la cantina universitatii nici la pachet?

Cine si-ar fi imaginat ca intrarea in magazine, piete, hoteluri va fi conditionata de vaccinare?

Nimeni. Si totusi, acum aceste situatii le traim in prezent.

Si autoritatile vorbesc de doze booster pentru toate vaccinurilor, inclusiv pentru acelea despre care a spus ca vor fi in doza unica, de doza 3 si doza 4, la cel mult 6 luni se ia doza 3.

Si noi stam ca mamaligile, sa fim deposedati de propriul corp, care devine proprietatea Guvernului.

Dormi, Romanie!

Comentarii

# Pintea date 27 octombrie 2021 14:43 +17

RO nu doarme! Se vaccineaza! Si levitează! Dacă vaccinul nu împiedică infectarea, atunci vaccinații rămân supuși aceluiași risc și devine și mai improbabil ca nevaccinații să accepte un vaccin lipsit de eficiență. In loc sa se opuna acestui blestemat de certificat de circulatie, pentru ca oamenii nu vor putea fi concediati, ei accepta smeriti. Nu avem forta de munca, dar amenintam cu concedierea? Hai sa vedem, atunci! Si daca oamenii sunt concediati, nu mai raspandesc boala? Ca oricum nu vor sta inchisi in case si vor iesi afara, unde intalnesc un vaccinat cu ”green pass”, care le va da virusul. Numai ca statul se va alege cu mii de procese pt concediere nelegala. In lagăre, la intrare scria: ”vaccinul te va face liber” sau poate te elibereaza, in sensul ca devii neant. Probabil ca asta se si urmareste.

# Pun Io* punctul pe Ï (by Edelweiss - Ivory Tower Resident) date 27 octombrie 2021 14:52 +43

Îmi amintesc ce-mi povistea o amică, despre o întrebare dată cândva, la admiterea în magistratură: „Te afli închis într-o cutie de sardine. Cum te simți?” :-? Iar răspunsul„CORECT” pe grilă era: „- Este EXACT lumea în care aș vrea să trăiesc.” :eek: Extrapolând tematica postării Doamnei Axinte, aș extinde: O ASEMENA LUME AR FI FOST DE NEIMAGINAT acum 32 de ani, când pentru drepturile și libertățile fundamentale câștigate și-au pus viața zălog și au fost cernuți în pulbere de stele 1165 de frumoși inconștiențo. Astăzi, după 32 de ani de manele, șaorme, vulpițe și feisbuci, noi cei care ATUNCI am avut... ghinionul să nu fim printre cei 1165 de îngeri, ne-am retras indiferenți în Turnulețe Ivorii și Aseptice, locuri diafane de la înălțimea cărora nu avem absolut nimic de a face cu cocina neo-nazistă din Țara pe care noi o voisem a fi Mândră ca Soarele de pe Ceriu. Iar ca idee conclusivă, doar câteva aprecieri: populația de melci ce substituie națiunea ARE EXACT CEEA CE MERITĂ!

# Pun Io* punctul pe Ï (by Edelweiss - Ivory Tower Resident) date 27 octombrie 2021 14:53 +43

Cei ce trăiesc permanent cu capul împământat în cenușiul trist al țărânei, cei ce au drept devize existențiale blestematele „învățături” cutumiare, moștenite de la antecesorii iobagi, șerbi sau argați, : „Capul ce se pleacă, sabia nu-l taie” / „O mână spală pe alta și amândouă obrazul” / „Corb la corb nu-și scoate ochii” / „Suntem prea mici ca să facem ceva”, ei bine, această specie spurcalnică de creaturi fără nici o vibrație civică, ale căror rosturi lumești sunt doar de a mânca, de a bea, de a se fte, de a sforăi, de a se căca, această specie de LIMACȘI bipezi care nu au altă urmă transformatoare asupra lumii decât dâra de mucus fetid și poluant, lăsată în urma evanescentei și inutilei existențe, AU EXACT CEEA CE MERITĂ.

# Pun Io* punctul pe Ï (by Edelweiss - Ivory Tower Resident) date 27 octombrie 2021 14:54 +44

Drepturile fundamentale înscrise în Carta fundamentală a drepturilor omului sunt, evident, specifice Oamenilor (cu majusculă). Melcilor nu le este aplicabil acest normativ suprem, ci lor le sunt aplicabile țarcul, loc în care le este azvârlit în siktir câte o șaormă, câte o cola, câte o manea, câte o vulpiță, câte o feisbucă. Rroemenika ARE EXACT CEEA CE MERITĂ și să fiu al năibii dacă-mi pare rău în vreun fel. Dragi Limacși scârboși, gregari și poltroni, vă doresc Pușcărie Fericită!

# uitai! date 27 octombrie 2021 15:12 +24

Konzentrationslager-ul neo-nazist este EXACT LUMEA ÎN CARE VOR SĂ TRĂIASCĂ LIMACȘII.

# Friedrich Gustav Emil Martin Niemöller date 27 octombrie 2021 15:30 +2

Dixit: Exact, monser, exact!

# maxtor date 27 octombrie 2021 16:54 -56

da, e o distinctie intre drepturi SI libertati....

# @Macstorului Albastru al Fericirii date 27 octombrie 2021 17:17 +27

Uray! ;-) Ai văzut pe fereastra ospiciului Pasărea Albastră a Fericirii! Normal că e distincție între drepturi și libertăți: Inga, Io* am dreptul să te trimit într-o dulce și ocrotitoare sorginte maternă dar, știindu-te diliu cu căpuțul, îmi iau libertatea de a te ignora. :-x

# Kiki date 27 octombrie 2021 18:44 +14

Frumos eseu d-na judecator!Dar ne -am cam saturat de vorbe!CE TREBUIE SA FACEM?

# maxtor date 27 octombrie 2021 18:48 -32

in privinta libertatilor:deja parliamentul s-a substituit Puterii Judecatoresti,nu de azi de ieri,putini stiu,vezi si https://www.luju.ro/ccr-chemata-sa-faca-treaba-parlamentului-judecatoarea-mihaela-meauca-a-obtinut-la-cab-atacarea-la-ccr-a-art-5-alin-3-din-legea-554-2004-ce-interzice-suspendarea-actelor-emise-pe-timp-de-epidemie-guvernul-poate-adopta-masuri-arbitrare-instantele-nu-pot-sus

# maxtor date 27 octombrie 2021 19:01 -30

in privinta libertatilor: sunt libertati inalienabile CHIAR SI PRIN LEGE(!),recunoscute prin tratate internationale parte;noi cetatenii(aia 100.000...) chiar daca vrem nu putem initia referenduum(art 74.2!) ca expresie a libertatii noastre de asociere (libertate constitutionala!)-parliamentul a dat LOVITURA DE STAT,a incalcat principiul democratic,uite la ce e buna paradigma constitutionala,a emis legi care incalca libertati fundamentale,inalienabile(ne gandeam la initierea unui referenduum privind ruperea relatiilor cu sua,china si izraelu-pe motiv de drepturile omului da' uite ca nu se poate, :)

# maxtor date 27 octombrie 2021 19:09 +11

-cum sa fii obligat IN SPATIUL PUBLIC sa portzi botnitza,masca,burka sau jihab?la libertatea asta au atentat,e o libertate INALIENABILA!(rele tratamente,tratament inuman si degradant)'(dreptul muncii e altceva,rostu sublinierii precedente:maxtor este deasupra legii asa cum libertatea e deasupra dreptului!)(cum a spus edel:rezerva-ti libertatea de a nu munci!).

# Melci fricoși, primiț' kukolinda distopică? ( by Edel I.T.) date 27 octombrie 2021 21:01 +32

„Da, primim, da' numa' până la ora 22.00, că mai înclo vine melițianul episzdemiologist și ne taie proces-verbal!” :roll: (Zâciț', uăi băieț'!) :roll: „I wish you a pleasant detention! :eek: I wish you a pleasant detention! :eek: I wish you a pleasant detention! :eek: Unhappy next years!” :eek:

# @macstor - libertarianul ospicios și utopic date 27 octombrie 2021 21:08 +34

Ce-o zâs psychiatristul? Pencă ai reușit să clocești un enunț valid, te lasă în sara asta să te uiți al Nickelodeon până la oarele 22.00? :-?

# Daniela date 27 octombrie 2021 21:25 +74

Situația grotească s-a născut din prostia maselor INDOLENTE şi a celor care se credeau CĂ stăpânesc Medicina ca ştiintă dar ei folosesc NECUNOAŞTEREA lor ajutând la GENOCID. Soluții de ieşire există DE MULTĂ vreme dar criminalii le-au cenzurat şi interzis încât tot internetul a rămas doar o ladă de gunoi vopsită în culori plăcute utilizatorului ORBIT de păcăleala mileniului că EL ar avea acces la "SMART" şi "E BINE INFORMAT" crezând că mereu a existat DOAR o BUNĂ INTENȚIE doar că totdeauna a existat un ALT PLAN ASCUNS care acum vrea să dărâme TOT națiuni, constituții popoare, drepturi libertăți DOAR CA SĂ LE DEA la schimb mai PUȚIN DECÂT NIMIC adică o moarte şi o ILUZIE COAFATĂ în VENITUL UNIVERSAL FĂRĂ DREPTURI FĂRĂ PROPRIETĂȚI ba mai mult fără viitorul vostru şi viitorul copiilor inexistent.

# Andrei date 27 octombrie 2021 22:02 +18

Dacă dumneavoastră că judecător cu funcție in stat nu puteți face nimic ce vreți să facă "Pompilica" paznic la Mall ?? Ce vreți să facă niște părinți cu 2 copii ?????? fără bani strânși (cu rate )? Poate vor riposta pentru copiii lor .....se vor opune ...dar speranța stă in procurori in judecători ca reprezentați Intelectualitatea ??? nu dați vina pe omul mic si fără putere ...... vă comportați asemenea unor militari înarmați și acuzați poporul că nu luptă ..... Statul are o putere infinit mai mare decât mine ........ce vreți să facem să dam foc ? Sa dau in cap polițistului care are si el 2 copii acasă ?? ..... aș face ceva dar ceva care să rezolve cu adevărat problema .....la ora asta fara organizare ...va degenera in acte huliganice care odată pornite numai se opresc .... Medici pot face CEVA .... judecătorii ,procurorii ..... așa zisele ONG-uri marile militante pentru libertăți ..........

# maxtor date 28 octombrie 2021 02:22 -55

@Andrei-lu' " "Pompilica" paznic la Mall"" i-am bate dintzii in sus ca sa-i iasa prin nas,e bine?!(sau o ghilotina peste nas ca sa-si inghita ceru gurii).(de fapt TIE-pentru ca apelezi la un om de paie,la o sperietoare de ciori,LA UN SUROGAT,"pompilica" nu exista).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.11.2021 – Nici Chis nu il mai suporta pe Mateescu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva