27 februarie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARUL ANRP 4 A PICAT LA INALTA CURTE – Presedinta CSM Mariana Ghena a arestat-o fara probe pe fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean cand era gravida in opt luni? Judecatoarea ICCJ Cristina Rotaru a trimis inapoi la DNA rechizitoriul ANRP 4, pe motiv ca faptele lui Dumitrean si a altor inculpati nu sunt explicate inteligibil. Rechizitoriul ANRP 4 a fost intocmit de procurorii DNA Gheorghe Popovici si Dana Belciug

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

3 februarie 2017 15:03
Vizualizari: 14760

Oare cum se simte un judecator cand vede ca dosarul in care a trimis dupa gratii mai multe persoane pica in instanta si este inapoiat parchetului pentru neregularitatea actului de sesizare? Mai ales daca printre cei arestati se afla si o femeie gravida in opt luni! Aflati ca dosarul ANRP 4 instrumentat de procurorii DNA Gheorghe Popovici si Dana Belciug a picat la Inalta Curte dupa ce judecatoarea Cristina Rotaru a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care au fost trimisi in judecata fosta sefa a ANRP Crinuta Dumitrean, fostul deputat Ioan Oltean, Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Sergiu Negurici - membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP - si Mihai Rotaru – cel prezentat ca beneficiar al despagubirii in cuantum de 108.932.000 lei aprobate de membrii ANRP-CCSD la data de 17.06.2010. Noua dintre inculpati au fost acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, in timp ce Rotaru a fost deferit justitiei pentru cumparare de influenta.


Solutia prin care s-a constatat neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului DNA nr. 660/P/2014 din 28.07.2016, a fost pronuntata in 2 februarie 2017 de judecatoarea ICCJ Cristina Rotaru, data la care s-a dispus si ca in termen de 5 zile procurorii DNA sa remedieze neregularitatile actului de sesizare in ce priveste descrierea faptelor retinute. Dispozitia judecatoarei Cristina Rotaru vine dupa ce fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, alaturi de alte persoane trimise in judecata de DNA, respectiv Ioan Oltean, Lacramioara Alexandru, Rodica Constantinovici, Catalin Florin Teodorescu, Remus Virgil Baciu si Sergiu Negurici au contestat incheierea nr. 922 din 05 octombrie 2016 din dosarul nr. 2742/1/2016/a1 de pe rolul ICCJ, prin care se constata legalitatea sesizarii Inaltei Curti prin rechizitoriul procurorilor Gheorghe Popovici si Dana Belciug. Hotararea judecatoarei Rotaru este definitiva.

Crinuta Dumitrean a fost arestata preventiv de actuala sefa CSM Mariana Ghena

ANRP 4 nu este primul dosar DNA intors la Parchetul Anticoruptie din dispozitia judecatorilor. In ultimele sapte zile, la DNA au revenit alte doua dosare de renume, respectiv cel al fostului sef al ANAF Sorin Blejnar, si cel al fostului primar al Craiovei Olguta Vasilescu. In ANRP 4 insa, decizia judecatoarei Mariana Ghena (foto) de a o aresta, in 28 noiembrie 2015, pe fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean pentru o fapta nonviolenta, ce ar fi fost comisa prin 2010, a starnit revolta publica, dat fiind ca aceasta din urma era insarcinata in luna a opta de sarcina.

Solutia actualei sefe a Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Mariana Ghena, desi nu a fost definitiva, a fost una executorie, astfel ca fosta presedinta ANRP a fost trimisa trimisa dupa gratii.

A fost scoasa din arest preventiv si pusa sub control judiciar in data de in 10 decembrie 2015 de Ziua Internationala a Drepturilor Omului de judecatorii supremi Francisca Vasile si Horia Valentin Selaru. Aceeasi decizie a fost luata si in cazul inculpatilor Sergiu Diacomatu, Rodica Constantinovici, Lacramioara Alexandru, Sergiu Negurici - membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP - si Mihai Rotaru - beneficiar al despagubirii in cuantum de 108.932.000 lei aprobate de membrii ANRP-CCSD la data de 17.06.2010 -, acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si, doar in ceea ce-l priveste pe Rotaru, cumparare de influenta.

Totusi, o femeie insarcinata in 8 luni a stat in arest pentru o fapta fara violenta, iar cea care a aruncat-o dupa gratii, judecatoarea Mariana Ghena, a ajuns presedinta CSM. Frumos, nu-i asa?

Iata minuta pronuntata joi 2 februarie 2017 de judecatoarea ICCJ Cristina Rotaru in dosarul nr. 2742/1/2016/a1.3:

"Admite contestatiile formulate de inculpatii Dumitrean Crinuta Nicoleta, Alexandru Lacramioara, Constantinovici Rodica, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Oltean Ioan si Negurici Sergiu impotriva incheierii nr. 922 din 05 octombrie 2016 pronuntata de Judecatorul de camera preliminara din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Sectia Penala, in dosarul nr. 2742/1/2016/a1. In baza art. 4251 alin. (7) pct. 2 lit. a) C.pr.pen., desfiinteaza, in parte, incheierea contestata si rejudecand: Constata neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 660/P/2014 din 28.07.2016 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei, in ceea ce priveste descrierea faptelor retinute in sarcina inculpatilor Dumitrean Crinuta Nicoleta, Alexandru Lacramioara, Constantinovici Rodica, Teodorescu Catalin Florin, Baciu Remus Virgil, Oltean Ioan si Negurici Sergiu. Conform art. 347 alin. 3 raportat la art. 345 alin. 3 C.pr.pen., in termen de 5 zile de la comunicarea prezentei incheieri motivate, procurorul va remedia neregularitatile actului de sesizare. Mentine celelalte dispozitii ale incheierii contestate. Definitiva. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 02 februarie 2017. Termen intermediar in vederea punerii in discutie a masurii preventive la data de 07 februarie 2017, ora 16:00, Sala Sectiei Comerciale."

*Cititi aici integral incheierea nr. 919/27-28.11.2015 prin care judecatoarea Mariana Ghena a decis arestarea preventiva a celor sapte inculpati din dosarul ANRP 4

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 3 februarie 2017 15:21 +16

baaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!aia minjitii statului!!!!!!!!!!ATI ALES PINA ATI CULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ACUSILEA SA VA VAZ CU INFRACTORII IN BOUL CESEMEA CUM O SA NE MAI SPUNETI CA RATA N/PUNGE SI CA LAPTELE ARE OASE.......BAAAAA MORALII IMORALILOR ,DE CAP SA VA FIE CE ATI ALES,adevarul ca de unde sa alegi cind toata tagma/i minjita si vai mama ei,baaaaaaa!!!!!!!! uitati/va si va minunati cine face justitie,hai baaaaaaa !!!!!!care mai ai coraj sa apesi pe rosu ca cica n/as avea dreptate!!!!!!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 3 februarie 2017 15:31 +6

a nu se crede ca/i iau apararea aleia cu barzoiul in git( sau ce o fi fost ,broscoi,ref la filmuletul porno din dosar)dar ce hal de judecatoare este asta care baga o gravida in puscarie in 8 luni,cum mai respecta ea ca judecatoare, perceptul ca ,,toti oamenii se nasc liberi,,!!!!!!!!!!asta/i presedinta csm??????de cap sa va fie minjitii statului,asta era buna de judecatoare in alabama ,inaintea razboiului de secesiune

# DOREL date 3 februarie 2017 16:12 +8

Mai draga "1"-le, lcururile sunt grave si foarte simple totodata: atat Popovici cat si Mariana Ghenea (pupila prea credincioasa a Liviei Stanciu) sunt de multisor poveste 2 rebuturi ale dreptului penal. Si, b): nu sigurele, aveti putintica rabdare si o sa vedeti ce cu gandu' nu ganditi ! Parerea mea ...

# unul din lumea cea mare date 3 februarie 2017 17:04 +6

ptr dorel// dorele stii ceva?chiar ai si iti dau dreptate!!!!!!din ce in ce mai mult se vede ,,canalismul,, (si de la canal si de la canalie) celor ce azi se lauda ca fac justite.justitia a ajuns un marasm,mlastina imputita cu aratanii morganatice care te duc in nisipuri miscatoare,unde perceptul de justitie este INEXISTENT.mai dorele!!!!!!totul a inceput cu venirrea moroiului la putere si continua cu hitlerica in spilhozeni,totul a inceput cu arestarea fostei procuror gen adj pe inscenare si de atunci ,,alea iacta est,, (in traducerea mea ,,justitia se face cu japca,,)judecatorii si procuratorii au devenit prea plecate slugi care pupa mina sau condurul(depinde de pozitia care le place mai mult si care le produce orgasme mai lungi,red light district mica copilarie)justitia a ajuns MAI MARE CA PASHA din koln(cologne) cine a ajuns la koln stie la ce ma refer,oricum nu la catedrala gotica

# DODI date 3 februarie 2017 16:41 +5

Am ajuns s-o vedem și pe asta: ciolanis, acest cleptoman dovenit de justiție, a devenit șef peste ghenă. Dacă această ghenă nu se autopropunea șefă la CSM, nu cred că ar fi știut nici ciolanis și nici istoria de existența ei, care nu e o iluzie ci o mare deziluzie. Întrucât cei doi au reușit prin acțiunile lor să ducă CSM la cote atât de joase pe care nici predecesorii nu le-ar fi visat, cred că au loc rezervat la GHENA DE GUNOI a istoriei. Rușine să le fie!

# Cha date 3 februarie 2017 15:29 +6

Toti cei care fac parte din pnl si au dosare vor primi NUP spre deosebire de cei din PSD.

# Nicolae Clivet date 3 februarie 2017 15:39 +3

E O MINUNE! ASA REDEVENIT FECIOARA CRINUTA. Treaba cu arestatul gravidelor o inteleg, este inuman, dar chiar sa ne spuna judecatorii ca-i neprihanita de la ANRP, e greu de crezut.

# idee date 3 februarie 2017 15:47 +7

Ce ar fi daca ati gasi familia care nu a primit locuinta sociala pe care a obtinut-o doamna Ghenea? Pariez ca sunt niste oameni amarati. Ca sa vada toata tara cum mai apare un munte de moralitate, culmea!, tot de la Galati!

# adrian date 3 februarie 2017 16:19 0

Cristina Rotaru ?Imi spune ceva numele asta.:)) Mai face si chestii pozitive?Nu imi vine sa cred.Probabil ca rechizitorul a fost scris cu picioarele si vrea caligrafie.

# Edelweiss - Frati-tu de cruce (!) din Bukowina date 3 februarie 2017 21:46 +2

Haidibre, Adrian, zî-o pe față că rotăroaica e una din ... cele trei grații („Les trois Grâces”) care Ț-O MANUFACTURAT ȚIE DOSARUL PENAL ȘI ȚI-O CĂPĂTUIT CÂRCA CU 1 AN ȘI 9 LUNI CU EXECUTARE pentru niște căcaturi de postări pe amărâtul tău blog personal, pe care intrau 2 babe ofticoase și un moșneag parkinsonian ca să citească ce ai zâs tu aclo! Zî pe șleau tărășănia, ca să știe tătă Țara că în Rroemenica Saudită pungașele astea de judecătoare țâcnite au reușit să facă ce n-au reușit despoții din North Korea, Iran, China sau Afghanistan. SĂ PUNĂ BOTNIȚĂ INTERNETULUI. http://portal.just.ro/281/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=28100000000299152&id_inst=281 8)

# nuibai date 3 februarie 2017 16:20 +2

Mai explicaţi-mi o dată, că eu nu înţeleg, sau nu vreau să înţeleg: de ce judecătorul trimite dosarul înapoi la procuror să-i facă nu ştiu ce? Eu, jude, primesc un rechizitoriu, judec, şi condamn sau achit, după caz. De ce trebuie să trag eu de el, procuror, să-l facă altfel?

# dudu date 3 februarie 2017 16:32 +2

oare de ce a fost numita sefa csm ca aleasa nu a fost nu cumva ca o recompensa pentru executarea ordinelor.cita minte credeti ca are cind sotul ei MARE AVOCAT a pus un agent economic aflat in insolventa sa plateasca taxa de timbru.despre apartament luat ilegal intrebati-o pe procuroarea tanase paula de la galati ca va lamureste in legatura cu o garnitura de tren de abuzuri ce sau facut in acel dosar

# escu date 3 februarie 2017 17:17 +3

Hă, hă, hă, dacă știa Luluța ce se v-a întâmpla sigur înscena ceva și o aresta înainte de a intra pe ușa sălii de ședințe. Și iată cum o judecătoare, Mariana Ghena, este promovată, cu ajutorul sistemului, în fruntea CSM, după același scenariu ca în cazul madamei Stanciu la CCR. Deci nu trebuie să ne surprindă atitudinea acesteia vizavi de ordonanța mult hulită.

# Olga date 3 februarie 2017 19:35 +1

Pai sa n-aiba lepra de Mircea Aron un urmas care sa-i calce pe urme cu talent ? Uite-o ! Madam TOMBERON !

# doris date 3 februarie 2017 20:28 +1

Doamna Ghena, insistăm să nu mai faceți politică, din poziția pasageră de șef CSM. Nu vreți să vă imaginați în ce hal i-ați revoltat pe judecătorii adevărați.. Ce vă dă imbold în această luptă? Credeți că vă permiteți orice?

# Tomberoanca date 3 februarie 2017 22:24 +3

Care judecător? Mme tomberon de și-a luat casă de la social? Haide bre ... că dacă îi tragi o basma pe ceafă ... o pierzi prin piață

# mitica date 4 februarie 2017 09:10 +2

Este cunoscut ca aceasta Ghena este o macoveista- basista ordinara! Nimic nou sub soare! :cry:

# Bibi date 4 februarie 2017 15:24 +1

Ce tandru este să te duci undeva şi să te recomanzi :" bună ziua, mă numesc Ghenă. Mariana Ghenă !!! "

# munteanu mircea date 9 februarie 2017 10:00 0

Mariana Ghenea a ajuns in troaca lui johanis....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2021 – Seful DNA Constanta, pe lista neagra a lui Bologa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva