21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INSTANTE AVEM, MAI TREBUIE JUDECATORI – 49 dintre cele 175 de judecatorii se confrunta cu un deficit de personal de peste 50%. Judecatorul Alin Ene din CSM: “1 din 3 judecatori lipseste din instante, ceea ce inseamna ca ceilalti 2 ramasi in activitate au un volum de munca majorat cu aproximativ 50%”. Vedeti care sunt cele mai afectate judete de lipsa de judecatori la judecatorii (Harta)

Scris de: G.T. | pdf | print

8 February 2024 12:52
Vizualizari: 4724

Judecatorul Alin Ene (foto 1) din CSM a prezentat joi, 8 februarie 2024, o noua statistica importanta in legatura cu starea sistemului de justitie. Mai exact, in legatura cu situatia judecatoriilor.


 

Astfel, in momentul de fata 49 dintre cele 175 de judecatorii au un deficit de personal de peste 50%, cele mai afectate judete fiind Botosani, Tulcea, Mehedinti si Braila (foto 2). Practic, arata Ene, judecatorii aflati in activitate la instantele unde schema nu este ocupata in totalitate au un volum de activitate mai mare cu 50 la suta.


Iata informatiile publicate de judecatorul Alin Ene din CSM, pe pagina sa de Facebook:


1 din 3 judecatori lipseste din instante

Potrivit situatiei posturilor vacante la data de 1 februarie 2024, 31% din posturile de judecator la judecatorii erau vacante. Acestora li se adauga si posturile temporar vacante, neevidentiate in situatie.

Asadar, 1 din 3 judecatori lipseste din instante, ceea ce inseamna ca ceilalti 2 ramasi in activitate au un volum de munca majorat cu aproximativ 50%.

49 de judecatorii din totalul de 175 se confrunta cu un deficit de personal de cel putin 50%.

Cele mai afectate judete:

1. Botosani - 57,4% posturi vacante,

2. Tulcea - 57% posturi vacante,

3. Mehedinti - 56% posturi vacante,

4. Braila - 53% posturi vacante”.

 


Comentarii

# Vaicareala magistratilor! date 8 February 2024 13:37 +3

Stimate magistrat! Va rog sa ne dati o statistica detaliata cu ce a judecat pe fond (fara incuviintari si alte cereri necontencioase pe care le-ati introdus in statistica dvs.) de ex la judecatoriile din Ilfov si Tribunalul Ilfov in perioada 2020-2023! Din punctul meu de vedere sunteti destul de multi magistrati pentru dosarele pe care le si solutionati pe fond! Un om obisnuit asteapta 3-4 ani pentru un divort! Asta este realitatea! Niciun magistrat nu se mai pronunta "in sala",ci termen pentru orice un trecator prin caile justitiei

# Aceiasi vaicareala ! date 8 February 2024 14:45 +4

La suceava, Iasi, Vaslui, Bacau este la fel...4 - 5 ani o plangere de carte funciara, 6 ani un divort..amanari de pronuntare de pana la 6 luni sau un An..

# Incetati detasarile! date 8 February 2024 16:17 +47

Solutia e simpla - toti detasatii la solutionat de dosare! Vacanta s-a terminat!

# E tu Brute... date 8 February 2024 16:20 +1

Pestele e curatat de la coada bine de tot ( unii nu se baga iar altii nu-si sacrifica ob....l). Doar asa capul pestelui ramane la congelat( pastrat) , deci se ezista ! Evrica!!!!. Vorba Tatucului( trecut pt unii si actual noii generatii neo) "celelalte sunt statistica">

# Cetateanul date 8 February 2024 18:47 +1

Câte sute îs detașați la cesezmeu!?

# funny date 9 February 2024 01:30 +21

Instantele care "judeca" la fond, de fapt nu judeca nimic. Cererile se resping: ori premature, ori prescrise, ori tardive, ori inadmisibile., cam dupa 2 ani. Urmeaza apel cu trimitere spre rejudecare, dupa alti 2 ani. 6 luni le ia doar sa puna cauza pe rol pt rejudecare. De cele mai multe ori ai impresia ca pronunta solutiile fara sa deschida dosarul, ci doar citind coperta. Si oricum, daca n-au o hotarare a unei instante de dinainte, sa le dea solutia, nu se obosesc sa gandeasca sa dea o solutie cu creierul propriu. Atentie la inteligenta artificiala! Doar sa aplice o hotarare anterioara poate si un computer. Mai repede si mai ieftin. In plus, judecatorii oameni, uneori, n-o respecta nici pe cea data inainte. Inteligenta artificiala o va respecta.Cateodata imi doresc sa "judece" o inteligenta artificiala. Pt ce sa platim judecatori dc ei nu judeca nimic? Stiu, sunt si unii care muncesc greu si judeca cu capul lor, aplicand legea. Imi cer scuze acestora,foarte putini cati au ramas

# Ju date 9 February 2024 08:00 +17

Oricum nu mai exista judecata. Codurile făcute de gasca lui Predoiu sunt o imbecilitate care nu fac altceva decat creeaza portite pentru ilegalitati. Cat despre judecata se dau termene lungi, se amana pronuntari, si se ajunge la 4-5 ani de taraganari. Deci in 20 de ani, fericitul judecator are vreo 4-5 cauze noi. De fapt asta e smecheria, se aglomereaza de dosare si se solutioneaza cateva. Scopul e banul si pensiuta super umflata. Ies flacaii la 50 de ani la pensie si trai nebeaca cu 20 mii pe lună.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva