16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATA LUI GULUTANU ESTE NULA – Lovitura de teatru in dosarul fostilor sefi ai CNAS. Judecatorul CAB Iulian Badoi a dispus reluarea judecatii, constatand nulitatea absoluta a actelor si masurilor dispuse de fosta judecatoare a cauzei, Alina Nadia Gulutanu, scoasa din dosar pe motiv de suspiciuni privind impartialitatea sa. Avocatul Cristian Winzer: “Judecatorul dovedit profund incompatibil deturnase rolul instantei de judecata si scopul procesului penal” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 March 2023 10:47
Vizualizari: 7273

Lovitura de teatru la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul in care DNA a trimis in judecata 90 de inculpati, printre care si fosti sefi ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Judecatorul Iulian Badoi a dispus marti seara, 28 martie 2023, reluarea judecatii in cauza, din faza citirii actului de sesizare.


 

Astfel, judecatorul Badoi a constatat nulitatea absoluta a actelor indeplinite si a masurilor dispuse de fostul judecator al cauzei, Alina Nadia Gulutanu, pana la data de 18 noiembrie 2022. Este data la care Gulutanu a fost scoasa din dosar in urma unei cereri de recuzare formulata de avocatul Cristian Winzer (foto), cerere care a fost admisa de judecatorul Damian Dolache (click aici pentru a citi). Vorbim despre judecatoarea care a fost inregistrata in timp ce tipa in sala de judecata la unul dintre termenele din aceasta cauza (click aici pentru a citi).


Iata minuta incheierii Curtii de Apel Bucuresti (dosar 5588/2/2018):


In baza disp. art. 281 alin. 1 lit. a), alin. 2, alin. 3 C. proc. pen., cu referire la cazul de incompatibilitate al judecatorului prev. de art. 64 alin. 1 lit. f) C. proc. pen., constata incidenta nulitatii absolute a actelor indeplinite si a masurilor dispuse de judecatorul incompatibil, pe tot parcursul judecatii in fond a prezentului dosar penal, pana la 18 noiembrie 2022, data la care a fost admisa cererea de recuzare a judecatorului cauzei. Dispune reluarea judecatii in prima instanta, cu citirea actului de sesizare, conform disp. art. 374 C. proc. pen. Cale de atac odata cu fondul. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor si a procurorului, prin mijlocirea grefei instantei, azi, 28 martie 2023. Document: Incheiere de sedinta 28.03.2023”.


Winzer o acuza pe judecatoarea Gulutanu: “Garantarea respectarii drepturilor si asigurarea administrarii probelor devenisera simple notiuni abstracte utopice”


Contactat de Lumea Justitiei, avocatul Cristian Winzer a precizat ca solutia instantei este una corecta si legala, fiind solicitata chiar de el la termenul din 16 ianuarie 2023. Winzer a explicat ca masura era necesara in conditiile in care judecatoarea Alina Nadia Gulutanu (de patru ori data afara din magistratura de CSM) deturnase atat rolul instantei de judecata, cat si scopul procesului penal:

”Solutia este una corecta si legala, dispusa exact in sensul in care eu am solicitat la termenul din 16 ianuarie. Este o victorie a legii si a firescului. Din pacate, judecatorul dovedit profund incompatibil deturnase insusi rolul instantei de judecata si insusi scopul procesului penal. In fata domniei sale, garantarea respectarii drepturilor subiectilor procesuali si asigurarea administrarii probelor pentru lamurirea completa a imprejurarilor cauzei, in scopul aflarii adevarului, cu respectarea deplina a legii, devenisera simple notiuni abstracte utopice. Toate actele indeplinite si toate masurile luate de judecatorul incompatibil erau si trebuiau confirmate astfel a fi desfiintate de drept, ca efect al nulitatii absolute. Aceasta in conditiile evidente in care regulile privind compatibilitatea si incompatibilitatea sunt subsumate notiunii si institutiei compunerii completului de judecata. Noul complet va trebui astfel sa reanalizeze toate cererile in probatiune si sa se pronunte in deplina cunostinta de cauza asupra acestor cereri, urmând sa administreze probatoriul in mod direct si nemijlocit si sa solutioneze, in mod impartial, cauza care i-a fost repartizata. In acest moment, avem incredere intr-o judecata dreapta”.

Comentarii

# flomir date 29 March 2023 17:07 +1

Doamne, Mirica iti e gradina si multe Florentine au sarit gardul .... pe la parchete din provincie. Halal, regina wanna be a Stirbeiului ... s-au dus naiba toate ciocolatele de la ghiseu fara miricimea sa . Doamne cand descindea ea din Nissan in fata PG-ului sa isi depuna candidatura (asa a fost mintita: paradeste si te ungem sefa) ... Pamela Andreson de Romania varianta XXXL :)) Mai aveam putin si conjugam verbul a "gulutani": eu gulutanesc, tu gulutanesti ... recuzare si 4 eliminari din magistratura. Aceia cu "justitia" la gura care o aparau fanatic pe madam jude, ce mai zic acum? Tacere? Cand ne bucura sistemul cu niste ciocolata la ghiseu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva