22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LA COLECTIV A FOST DEFLAGRATIE – Iata cutremuratoarea filmare care demonstreaza ca tinerii arsi de vii au fost victimele unui val de foc generat de o combustie specifica unei explozii. Rafalele de flacari au tasnit afara din club zeci de secunde, mistuindu-i pe cei care incercau sa iasa. Filmarea este dovada ca opinia expertilor INEC despre existenta unei deflagratii si a unor substante necunoscute a fost cea reala, si nu concluziile procurorilor, care au mers pe un foc de bureti (Video)

Scris de: Elena DUMITRACHE - Razvan SAVALIUC | pdf | print

12 June 2019 17:07
Vizualizari: 114739

Lumea Justitiei prezinta in premiera o inregistrare video terifianta din clubul Colectiv, care surprinde momentul deflagratiei (foto 1) care s-a propagat pana la intrarea/iesirea din club, care se facea printr-un container metalic (foto 2 schita). Este vorba despre ultimele doua minute captate de o camera de supraveghere instalata in containerul de acces in club (foto 3), de la orele 22:32-22:33, din data de 30 octombrie 2015, care surprinde deflagratia in care au murit in total 64 de persoane si au fost ranite alte cateva zeci. Inregistrarea pe care o prezentam in cuprinsul articolului se afla la dosarul "Colectiv," (nr.545/P/2015) instrumentat de procurorii PICCJ Mihai Eduard Ilie, Emiliea Gavadia si Eusebiu Serbanoiu inca de la inceput, fiind identificata drept "Camera nr. 1 a sistemului de supraveghere nesonorizat" si montata la intrarea in club. Totusi, desi a fost proba in dosar, acestei inregistrari nu i s-a acordat valoarea cuvenita de catre anchetatori, cu toate ca filmarea contine momentul cel mai evident al deflagratiei care a avut loc in incinta clubului Colectiv si care a generat un suvoi de flacari, aidoma unuia care iese dintr-un motor cu reactie, mistuind multimea ce incerca sa iasa disperata din club, prin container, printre fasiile de material textil (foto 4).


Inaintea prezentarii filmarii, precizam ca desi detinem imaginile extrem de clare, am luat decizia de a prelucra filmarea, cu ajutorul colegilor de la Antena 3, astfel incat imaginea sa fie blurata si nimeni sa nu poata fi recunoscut, intrucat in acest caz nu intereseaza identitatea victimelor, ci cauza reala a incendiului, pe care anchetatorii au pus-o pe seama aprinderii unor bureti fonoabsorbanti, grosi de cativa centimetri, cu care era tapetat tavanul clubului, aflat la o inaltime de 6 metri de podea.

Cauza reala a incendiului are o importanta majora intrucat in intreaga societate exista suspiciunea unei maini criminale, tragedia generand caderea Guvernului Ponta, sub mobilizarea unor ONG-uri finantate din strainatate, totul culminand cu stupefianta declaratie a presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis: "Tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oamenii ca aceasta demisie sa se produca".

De ce anchetatorii au mers doar pe varianta unui foc de burete aprins de la o artifica cu ardere rece (care in testele Lumea Justitiei – pe care le puteti citi la finalul articolului, ori facand click AICI si AICI s-au dovedit ca nu poate aprinde buretele, iar sub flacara vie, nici macar nu intretine focul) si nu pe indiciile temeinice ale unei deflagratii cauzate de substante necunoscute?!?!

Iata filmarea:


INEC a stabilit: A fost deflagratie!

Asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit intr-o editie anterioara, o expertiza a INEC din subordinea Ministerului Justitiei a lansat concluzia, ignorata de anchetatori, ca in club a avut loc o deflagratie si ca au existat niste substante necunoscute.

Acest lucru a fost retinut in Raportul INEC nr.792/2015 din 10 martie 2016, la paginile 68, dar si 74 astfel cum reiese si din facsimil:

"In urma celor prezentate, sub rezerva unor noi experimente si determinari (la o scara de 1:1), retinem ca material combustibil suport al incendiului spuma poliuretanica flexibila tip N2138 cu care era antifonat spatiul in care-si desfasura activitatea Clubul 'Colectiv' alaturi de care este posibil sa fi existat si o alta substanta (substante) care a contribuit la extinderea rapida a focului. Mentionam ca simularile au fost facute in conditiile rezultate din probatoriul administrat in cauza (...)

In urma celor prezentate mai sus, coroborat si cu imaginile retinute de camerele de supraveghere, rezulta ca evenimentul produs in data de 30.10.2015 in clubul 'Colectiv' a avut un caracter incendiativ (arderile uniforme). Ca viteza de propagare evenimentul se incadreaza in categoria deflagratiilor" (vezi facsimil 1, 2 si 3).

Filmarea pe care o prezentam mai sus infirma concluziile din rechizitoriul PICCJ si certifica in totalitate concluziile INEC, privitoare la existenta unei deflagratii. Ultimele doua minute ale incendiului, care au fost fatale pentru majoritatea victimelor, demonstreaza fara putinta de tagada ca in club nu a fost un simplu foc de bureti, ci dimpotriva, a existat un gaz similar cu cele de lupta folosite in teatrele de razboi, forta uriasa de ardere neputand fi generata de un banal burete. Cine vrea sa ascunda adevarul despre misterioasa tragedie in care chiar parinti ai victimelor au acuzat maini criminale, iar unii medici care au evaluat ranile victimelor au ajuns la concluzia ca "asemenea cicatrice ca ale dumneavoastra si ca ale colegilor dvs. am vazut doar la pacientii sositi din zone afectate de conflicte armate"?!


Astfel, din filmare reies doua aspecte contrarii, inexplicabile:

-prima faza a incendiului care a durat cateva zeci de secunde o reprezinta aprinderea buretelui fonoabsorbant din fata scenei care a aprins rapid o parte din tavan, foc la care cele peste 100 de persoane aflate in club se uitau consternate, avand ca reactie ori sa iasa, ori sa se retraga pe margini, pentru a se feri de picaturile de burete topit care cadeau pe pardoseala;

-desi buretele a ars zeci de secunde, fara sa genereze nicio reactie specifica unei deflagratii, la un moment dat in incaperea clubului s-a produs o explozie de flacari neidentificata ca sursa, care a generat un curent urias de aer, flacarile izbucnind pe usa de la iesire cu forta unui motor cu reactie, lucru sesizabil cu ajutorul fasiilor de material de la intrara in club (dinspre container) suprinse pe camera de supraveghere (foto).


Apreciem ca este evident ca nu buretele i-a omorat pe tinerii aflati in club, intrucat acesta nu putea, chiar si stropit fiind cu vreo substanta care sa ajute arderea, sa genereze forta unei deflagratii.

Daca in burete ar fi existat substante cu efect exploziv tinerii ar fi fost mistuiti de la bun inceput, dar pe filmari se vede cum, timp de aproape un minut, lumea se uita la focul de burete fonoabsorbant lipit de tavan, fara sa manifeste o teama iesita din comun. Este imposibil ca buretele sa fi ars zeci de secunde fara un efect exploziv, iar dintr-o data sa fi generat forta unei explozii, cu atat mai mult cu cat, repetam, buretele gros de cativa centimetri era lipit de tavanul aflat la 6 metri inaltime si mascat de un grilaj de lemn care a ramas intact dupa deflagratie.

Este logica si de absolut bun simt opinia sustinuta firav de expertii INEC, cum ca in club a existat o substanta necunoscuta si ca ceea ce s-a intamplat a fost o deflagratie. Din pacate insa, procurorii PICCJ, condusi de Mihai Eduard Ilie, nu au mers pe aceasta pista, ci au imbratisat teoria focului de bureti, care nu convinge pe nimeni, intrucat un material atat de subtire lipit de tavan nu putea genera o putere calorica atat de mare, incat sa prajeasca corpurile victimelor gasite la sol, de la o distanta de 6 metri si dupa un paravan de lemn care a ramas intact. Culmea este ca, nici imediat dupa incendiu, si nici macar la cateva zile nu au fost prelevate probe de aer din zona pentru a se putea identifica in timp util existenta unor substante periculoase.

Rechizitoriul ocoleste ipoteza INEC

Regretabil, desi expertiza INEC vorbea despre o substanta/substante necunoscute care ar putea sta la baza deflagratiei, prin Rechizitoriul de 444 de pagini din data de 27 aprilie 2016 (finalizat la 6 luni dupa tragedie), la care se adauga cele 270 de volume ale dosarului, procurorul Mihai Eduard Ilie, cunoscut ca procurorul "Colectiv", alaturi de procurorii Emiliea Gavadia si Eusebiu Serbanoiu au mers exclusiv pe pista buretelui care a luat foc de la artificia cu flacara rece, dispunand trimiterea in judecata a patronilor de la Colectiv, respectiv George Alin Anastasescu, Paul Catalin Gancea si Costin Mincu, pentru ucidere din culpa, dar si a reprezentantilor firmei care au livrat artificiile. Ulterior, aceasta cauza a fost reunita cu dosarul de la Tribunalul Militar, in care au fost cercetati pentru abuz in serviciu doi angajati ai ISU, George Petrica Matei si Antonia Radu, dar si fostul edil al Primariei Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone.

Totusi, trebuie mentionat ca procurorii au ajuns la aceasta concluzie, desi la dosar existau date care nu doar ca se bateau cap in cap, dar care faceau imposibila stabilirea drept cauza a incendiului flacara rece a artificiilor. Sustinem aceasta tinand cont de faptul ca:

-Distanta maxima la care poate ajunge jerba artificiei cu flacara rece este de 3 metri, cu 15 secunde de ardere, astfel cum este prezentata in descrierea produsului si retinut in rechizitoriu. Or, intre stalpul pe care erau montate artificiile cu flacara rece si stalpul invelit in burete care a luat foc initial este o distanta, conform masuratorilor retinute in rechizitoriu, de 3,8 metri (vezi facsimil 4): "Din cercetarea la fata locului, a rezultat ca scena si pasarela tehnica sunt situate la o distanta de aproximativ 3,80 metri de stalpii de sustinere antifonati".

-In rechizitoriu s-a retinut totusi ca amplasarea elementelor pirotehnice s-a facut la "o distanta de siguranta mult prea mica, respectiv 3,80", fara sa prevada posibilitatea ca "jerba incandescenta si autopotentata sa ajunga pe stalpul de sustinere tapetat cu burete fonoabsorbant, fapt ce a declansat incendiul din data de 30.10.2015".


Iata care a fost explicatia PICCJ legat de arderea buretelui de cativa centimetri lipit de tavan la 6 metri inaltime

"-In jurul orei 22:31:59, la sfarsitul interpretarii unei melodii, suspectul (n.red. - artificierul) a initiat a doua tragere a instalatiei de efecte pirotehnice; si de aceasta data particulele incandescente ale articolelor pirotehnice au depasit cu mult limita scenei, lovind acelasi stalp din structura clubului, tapetat cu spuma poliuretenica neignifugata cofrata piramidal, precum si persoanele aflate in primele randuri, chiar dincolo de aliniamentul stalpilor de beton.

-Particulele incandescente ale articolelor pirotehnice au aprins spuma poliuretanica aplicata pe stalp; focul a cuprins cu repeziciune toata suprafata acestui material sintetic, propagandu-se si pe verticala, determinand o extindere cu iuteala si o generalizare a focului la nivelul spumei poliuretanice neignifugata cu fata lisa, aplicata pe tot tavanului clubului.

-Practic, dupa aparitia focarului initial (pe buretele piramidal aplicat pe stalpul de rezistenta), flacara deschisa s-a dezvoltat ascendent, alipita de spuma poliuretanica favorizand cresterea temperaturii aerului pe directia de ardere determinand o piroliza a buretelui in zona de influenta; prin incalzirea zonei de burete aflata pe traiectoria flacarii s-a produs degajarea masiva a substantelor inflamabile care datorita greutatii specifice reduse s-au deplasat turbulent spre tavan, mixandu-se cu aerul provenit de la tubulatura instalatiei de admisie a aerului proaspat.

-Datorita configuratiei tavanului caseta si a dispunerii buretelui pe intreaga suprafata, temperatura a crescut, generand degajarea de materii volatile. In plan orizontal, procesul de ardere a avut o evolutie radiala si pulsatorie, pornind dinspre zona focarului initial, determinata de configuratie grinzilor de la tavan, pe care il delimitau in caroiaje (casete/celule) care prezentau si suprafete verticale, constituind acceleratorul incendiului.

-Volatilele provenite din descompunerea buretelui fonoabsorbant cu fata lisa au format sisteme aer-gaz ale caror viteze de ardere sunt mai mari de 2,3 m/s. Astfel, incendiul s-a dezvoltat, flacarile cuprinzand pe rand o prima caseta/celula 1, apoi altele doua ale tavanului din zona stalpului de structura incendiat. (...)

-Ulterior a avut loc o accentuare a incendiului; arderea amestecurilor inflamabile aer-vapori-gaze a coborat de la tavan la cote inferioare (arderea in plan vertical a avut loc descendent, de la tavan, unde se afla materialul generator de gaze/vapori inflamabili-spuma poliuretanica, catre pardoseala, unde se gasea oxigenul in concentratii care permit desfasurarea reactiei de oxidare)". (...)

-"Generalizarea procesului de ardere a creat volume suplimentare de gaze, supraincalzirea atmosferei, determinand cresterea suprapresiunii in incinta clubului, ce s-a eliberat pregresiv prin suprafetele libere care comunicau cu exteriorul: usa sasului (n.red. - containerul) si tubulaturile aferente ventilatoarelor de introducere si evacuare aer".

Ati analizat explicatiile PICCJ? E clar ca nu justifica jetul violent de flacari care a iesit pe usa clubului cu forta unui motor cu reactie!

Legat de imaginile suprinse de camerele de supraveghere, procurorii PICCJ au retinut in rechizitoriu cam atat:

-"La aproximativ 18 secunde de la primele palpairi ale incendiului observabile pe imaginile stocate de sistemul de supraveghere video, o mare parte a publicului s-a orientat catre unica iesire, fiind suprins la alte 10 secunde de proiectiile de material incendiar si caderile de bucati mari de spuma poliuretanica aprinsa. In aceste conditii toate persoanele din incinta clubului s-au precipitat catre deschidere de trecere spre sas, creandu-se un mol dezorganizat, cu busculade".

-"Potrivit imaginilor stocate de sistemul de supraveghere video, la 21 de secunde de la inceputul evacurarii si la 58 de secunde de la initierea artificiilor, cel de-al doilea canat al usii de iesire din sas s-a deschis".

Substantele toxice din Colectiv

De departe, cea mai cutremuratoare marturie este cea facuta de una dintre tinerele care au avut sansa de a scapa cu viata din infernul de la Colectiv, ramanand insa cu cicatrici severe provocate de flacarile din acea seara. Alexandra Furnea povestea in octombrie 2018, pe Facebook – de unde a fost preluata de intreaga presa – ca medicul german care o trateaza, ajutand-o sa se recupereze, i-a spus ca "asemenea cicatrici nu a vazut decat la pacientii din zone de conflicte armate", lucru care, firesc, duce cu gandul la existenta unor substante toxice folosite, care au afectat in profunzime tesuturile celor atinsi de flacarile din Colectiv.

Publicam in continuare declaratiile acesteia:Parintii victimelor si supravietuitorii acuza urme specifice unor gaze: "Aveam impresa ca materialul e imbibat in benzina"

Dovada ca nici macar parintii si rudele victimelor nu cred explicatiile oferite de PICCJ sta in faptul ca, si la aproape 4 ani de la tragicul eveniment, acestia incearca sa afle adevarul, reclamand existenta unor maini criminale. Marturie stau declaratiile cutremuratoare pe care acestia le-au facut in spatiul public in ultimele luni, ori in fata instantei, unde au relatat evolutia nefireasca a incendiului.

Publicam in continuare capturi relevante in acest sens:

*Vedeti aici primul test efectuat de Lumea Justitiei in cazul Colectiv

*Vedeti aici al doilea test efectuat de Lumea Justitiei in cazul Colectiv

New layer...

Comentarii

# Procurorul date 12 June 2019 17:35 -21

Fără a încerca să găsesc vreo scuză echipei de anchetatori, consider că este extrem de dificil să tragi o concluzie într-un dosar de complexitatea celui legat de incendiul de la Colectiv. Sunt foarte multe variabile de luat în calcul și trebuie să ți-o asumi pe aceea pe care o crezi cel mai aproape de adevăr. Sigur, nimeni nu e infailibil, dar o soluție universal valabilă și care să mulțumească pe toată lumea nu există. Văzând imaginile postate de Lumea Justiției despre eveniment, nu poți decât să speri că toți cei pieriți acolo sunt de-a dreapta Tatălui în Grădina Raiului, unde nimic rău nu-i mai poate atinge. Cât despre supraviețuitoarea dată drept exemplu, dacă, după tot ceea ce a îndurat, tot la ”corupția” și ”hoția” din sistemul de sănătate românesc se gândește ea, înseamnă că n-a înțeles nimic din gestul lui Dumnezeu de a o salva din infern.

# DODI date 12 June 2019 18:59 +20

Ca în toate anchetele făcute de procurorii lui pește prăjit atunci când se ajunge la bețivul național sau la cleptomanul național trebuie să fugă ca dracul de tămâie ca nu cumva ancheta să se întoarcă împotriva lor. Așa că SRI ca și autor și cleptomanul ciolanis ca și complice nu aveau cum să apară în ancheta procurorilor. Și atunci, contrar experților, a oamenilor de bun simț și a celor care mai speră că în țara asta se va găsi vreodată dreptatea, așa zișii procurori au căutat ... pixelul albastru. Și l-au găsit. Pentru ca un troglodit să zacă la Cotroceni au trebuit într-adevăr să moară 62 de persoane, iar altele să sufere toată viața pentru ca îngâmfatului nemțălău să-i meargă bine.

# Iulia date 13 June 2019 00:58 +5

@Procurorul ...pai normal ca justitia( cea mai mare mafie ) nu doreste aflarea adevarului in cazul colectiv. Trebuie ca Luju.ro sa demonstreze ce a fost la colectiv??? De ce nu doreste justitia aflarea adevarului? Pt ca s-ar darama toata cosmelia numita justitie, s-ar afla ca klaus iohanis si-a facut guvernul sau in urma colectivului, klaus care sustine cu inversunare justitia mafiota care i-a spalat 40 si ceva de dosare penale. Iti dai seama ce tragedie ar fi pt klaus daca mafia numita justitia actuala s-ar darama?? Ar fi o tragedie pt klaus, pt toti procurorii,judecatorii si sristii Ro. Foarte importanta este AFLAREA ADEVARULUI IN CAZUL COLECTIV PT INSANATOSIREA ACESTEI TARI !!!!

# guest date 13 June 2019 09:44 +3

Bă, da' ce de teze emiteți voi, ăștia „atotștiutorii” care faceți ceva în potecă când vă dați cu părerea! Aici e vorba de „mulțumit pe toată lumea”? Cică „Sigur, nimeni nu e infailibil, dar o soluție universal valabilă și care să mulțumească pe toată lumea nu există.” Familiile celor care au murit acolo și o mulțime de alții cei care au supraviețuit răniți dar au rămas marcați pe viață, crezi că de asta au nevoie, să fie altcineva mulțumit? Oamenii ăia merită măcar ADEVĂRUL, care e unul singur, nu variațiuni. Profesionalismul investigatorilor care AU OBLIGAȚIA să scoată adevărul, nu se discută în termeni de „atât s-a putut face”. Asta e concluzie de adormit minți bete de autosuficiență în anul 2019 când ORICE este posibil DACĂ VREI. Ia vezi, te regăsești? Ce nu vă e clar că UNDEVA NU SE VREA ADEVĂRUL și NU EXISTĂ „NU SE POATE!”?! Ce dracu o dați atâta de gard ca să-i aburiți pe alții care nu mai au conștiința drepturilor?!

# gelu date 14 June 2019 19:49 -1

I-ati lovit in plin pe securisti, deja a aparut o asa zisa victima de la Colectiv care a scris indignata pe facebuce, Antena3 preluand postare incriminatoare. Cum ca i-a mai terminati mai Luju cu teoria conspiratiei. La Colectiv a fost de vina coruptia, coruptia, si iar coruptia.

# gelu date 14 June 2019 21:07 +4

La Colectiv cele 66 de victime nu au murit din cauza incendiului izbucnit ci datorita exploziei unei substante termobarice pulverizata in incapere dupa ce a aparut focarul initial de incendiu. Explozia termobarica consumand rapid oxigenului din incapere ceea ce a facut ca grinzile de lemn si majoritate obiectelor combustibile din incapere sa nu se aprinda. Majoritatea tinerilor decedand datorita inhalarii gazelor deosebit de toxice rezultate in timpul exploziei si a sufocarii, lipsa oxigenului din aer consumat foarte rapid de explozia termobarica. Asa se explica de ce procurorii anchetatori nu au dat ordin sa se prevaleze probe din peretii, tavanul, mobilierul, hainele si aerului din incapre. Tocmai ca la analize de laborator sa nu se stabileasca ce substante foarte toxice au rezultat in urma exploziei, fapt care ducea in proportie de 100% la identificarea substantei explosibile pulverizate in incinta clubului Colectiv incat sa moara oameni si guvernul Ponta sa plece.

# IQ100 date 12 June 2019 17:52 +1

Domnule 'procuror"...aici e site de oameni scoliti si majori;daca judeci in registrul mitologic reliogios crestin, cu dreptate in Ceea Lume, deja, de la mine ai o ...mare retinere, pt rationament eclipsatde sentiment..Apoi , ce mare complexiate?/1)incendiu cu evolutie -initiere-cobustie-stingere cum nu s-a mai vazut natural , si inca in spatiu inchis., teoretic cu lipsa de oxigen...2) rani cum medicii nostri de cel putin 2 generatii , a lor si a profesorilor lor, sa zicem cu amintiri din WW II< nu au vazut. Normal e greu de dovedit, cand nu ai nici voie.Dar de gandit nu te opreste nimeni.

# guest date 13 June 2019 09:52 +4

Povestitori, bre! Ăștia care se dau „procurori” sunt povestitori până și la teoriile abracadabrante pe care le emit despre „Ceea Lume”. Nici Dumnezeu nu zice să nu te lupți pentru binele tău până crăpi dacă asta vrei și îți trebuie. Dar, de ce să nu invocăm judecata divinită când vrem să aburim proștii care oricum nu mai cred în justiția LOR, aia strâmbată cu intenție pentru INTERESELE LOR?! Nici măcar nu le mai acord circumstanța prostiei când văd ce băș.ni emit peste tot ca să îmbâcsească atmosfera. Sunt mani******tori pt minți reduse.

# De ce nu se prezinta la tv ? date 13 June 2019 13:29 +4

Procurorii doresc cu orice pret ca in cazul colectiv sa nu se afle adevarul. Asta e justitia romaneasca ,bazata pe crime prin diverse metode: colectiv,protocoalele ilegale,coruptia din justitie,etc. CRIME IMPOTRIVA UMANITATII. Politicienii actuali sunt si ei megavinovati de ACESTE CRIME. De ce A3 si M GADEA nu prezinta acest caz colectiv la TV si doar discuta plictiseli si chestii inutile gen talente,cine va fi presedinte,ce face USR ,etc?! Justitia si serviciile sunt cel mai mare pericol pt siguranta nationala.Au voie sa faca orice,oricand oricum fara a li se intampla nimic. Acesti mafioti trebuiesc opriti cu orice pret asta daca dorim sa traim si noi intr-o tara normala si sa avem un viitor mai bun in care drepturile si libertatile cetateanului sa nu mai fie un lux.

# gelu date 15 June 2019 12:46 +2

Toata presa din Romania, cu foarte, foarte mici exceptii nu prezinta adevarata cauza a raului ce macina societatea romaneasca, adica securistii de ieri sristii de astazi. Ea presa despicand in patru evenimentele politice si sociale puse in scena de SRI, fara ca sa explice poporului pana la saturatie cum ca sristii fiind infiltrati in politica, economie, justitie, mass-media... controleaza totul in aceasta tara. Adevarata putere fiind detinuta de sefii si sefutii ce conduc SRI, cei care stabilesc tintele ce sunt executate mai apoi cu sange rece mediatic si penal. In timp ce presa comenteaza de pe margine desfasurarea executiei.

# gelu date 12 June 2019 18:00 +15

E normal sa nu se accepte de catre procurori ideea deflagatiei deoarece atunci trebuie sa se stabileasca cauza acestei deflagatii dar mai ales cine a pus substantele termobarica in incinta de la Colectiv. Substante care sunt folosite si procurate in Romania de fortele armate sau SRI. Ceea ce ar duce in mod clar la ideea unui atentat comis cu bunastiinta de institutiile de forte dornice sa-i ofere pe tava lui Johannis guvernul lui la PV.

# IQ100 date 12 June 2019 18:13 +4

Armata, care armata??ordonantele partenerilor strabistici?/SRI ??Poate SdRI, in sensul PCdR..Nu conteaza ..dar cred ca acolo n-a fostun agent strain ostil, cia fost un Dorel autohton, care a gresit doza, a pus-o prea mare...era nevoie de victime, dar nu atatea

# gelu date 14 June 2019 16:00 +1

O substanta folosita de armata americana la fabricarea bombelor termobarice a fost importata si-n Romania de o firma ce se afla in siajul SRI inainte de tragedia de la Colectiv. Deci substanta exista in Romania inainte de tragedie, deci a putu fi folosita la Colectiv. Informatii complete pe https://www.cotidianul.ro/teorie-cumplita-despre-colectiv-si-hexi-pharma-ce-a-ajuns-oficial-la-instanta/

# IQ100 date 12 June 2019 18:27 +7

Dra Furnea (sau/si redactorul de la hohot news) fac(e) propaganda hastagă..coruptie..sistemul medical de stat ..nashpa..dar cine i-a platit spitalizarea in germnanica??nu STATUL ROMAN???daca era in USA sau Germanica, ce ar fi patit??? lasa ca o sa veda dansa si generatia dansei cum va fi cu sistemele particulare medicvale si asiguraile lor, sa vada Big Frama si Big bank Insurance in actiune..nu i-au placut micuile ciupeli...sa vad ea capitaliosm neoliberal cu adevarat,...tinerilor # de azi le urez SA TRAIASCA MULT!!

# Malagamba date 12 June 2019 18:30 +7

Intrebare.cui a folosit acest act terorist ? Raspuns . teroristului de la Cotroceni. E simplu sa gasesti vinovatul !!!!

# un mizantrop date 12 June 2019 18:45 +8

Procurorii au avut directia data - coruptia ucide - de chiar beneficiarul tragediei...Restul e doar activitate securista, cu deturnarea atentiei, de la expertizele contrafacute, la actul medical si la coruptia, care daca nu e a patronilor lacomi (!) si a primariei care le-a dat voie sa vietuiasca, la eternii spagari, medicii ramasi in tara, ca aia plecati sunt, deja, inobilati ca diaspora hastagista, cealalta nu exista...usurinta asta cu care e tratata moartea la noi a devenit de-a dreptul brend de tara...Nu stiu sa mai ancheteze cineva cauzele, dar stiu ca avem pe rol un dosar impotriva celor care au luptat cu urmarile si da, avem dosar civil, ca asta stim cel mai bine, sa platim, tiganeste, in bani, vieti de oameni... Cand vom intelege importanta aflarii adevarului, vom evolua ca natie, atata vreme cat ne face altcineva istoria...

# SPARTAKUS date 12 June 2019 18:59 +6

Socanta declaratie a lui Werner din noiembrie 2015,cu „epitetul„A fost nevioie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca.Guvernarea PSD, fiind in fapt inlocuita cu Guvernarea Ciolos „garantata de fortele de la Bruxelles„alimenteaza serios teoria unei crime cu premeditare,care a avut drept scop debarcarea guvernului egitim,prin crearea unei puternice emotii,secondata de actiuni stradale,dublate de anchete in forta a DNA si arestarea dupa cateva zile a primarului sect.4 C.P.zis Pedone.Asadar,raman la parerea ca se poate vorbi chear de un GENOCID!Desi exista unele suspiciuni,adevarul poate fi scos la suprafata doar de o ancheta penala,efectuata in mod cat se poate de minutios!!!!!

# Pintea date 12 June 2019 19:17 +7

Nici nu era nevoie de atatea experimente si timp. Mai graitor decat SMS -urile primite de unii cu avertizarea sa nu se duca la data respectiva in club, ce poate fi?? Sau discutia dintre Oprea (iar Oprea!) si un ins intr-un restaurant, carui ii spunea ”sa aiba rabdare, ca in curand se va intampla ceva cu multi decedati si guvernul va cadea”? Toate astea au circulat pe facebook atunci si sant marturiile unor persoane, pe care nu le-a intrebat nimeni nimic. Jurnalistul Ovidiu Zară a investigat atunci aceste piste, au fost spuse inclusiv la postul Realitatea TV. Dar probabil nu există interesul pentru a emite ipoteza sinistra a premeditarii cu scopul de a pune mana pe TARA! Daca ne mai gandim si ce era NECESAR sa faca guvernul Ciolos cocotat pe terenul acestei tragedii, parca se leaga lucrurile.. Oricum, noi descoperim adevarul cam dupa 10 ani!

# Gilu date 12 June 2019 19:57 +2

Dumnezeu sa-i odihneasca ! Doar El , singurul , stie precis ce a fost acolo ... Nu am nici o indoiala ca le va face dreptate !

# bit roman saracu' date 13 June 2019 16:38 0

'asterptand dreptatea de pe lumea Cealalta"..'Nepatrunse sunt caile Domnului".."sau " Ia si o cocoașă!"..Nu stiiCUM va interveni Transcendentul..poate va curata aceasta tara, poate acesta portiune de Lume Globalizata, poate chiar va da "Delete" Experimentului 'Umanitate".. Dumnezeu,in acceptia ,sorry, biblica, ma scuzi este o INVENTIE a satan...iiih, aaastaa, "baietilor destepti " , pt adormirea vigilentei celor ce gandesc.Vezi macar aici "https://secretelezeilor.ro/inventatorii-crestinismului/" si ...aici ..http://frumoasaverde.blogspot.com/2015/07/un-act-de-acuzare-adevarat-impotriva.html...numai zic sa cauti Douglas Reed-controversa Ionului"ca acela cred ca este conspirationist si poate chiar anti semit (nu ma pricep) caz in care dezavuez total, mai bine nu citesc, ceea ce iti recomand si tie.

# Daniel date 12 June 2019 21:04 +8

Eu am fost convins de a doua zi că acolo totul a fost premeditat, puteam să-mi pun viața gaj pentru asta. Am făcut armata la Pompieri, am participat la zeci de incendii de toate felurile, dar așa ceva n-am văzut niciodată. Intrebați orice pompier ceea ce vă spun acum și vă va confirma. Aici a fost mâna unor servicii, probabil din afara țării, cu complicitatea câtorva securiști de la noi.

# experimentat in lagare de exterminare naziste date 12 June 2019 21:36 +1

aplicat in Bucuresti la Colectiv

# Valeriu date 12 June 2019 23:29 +2

Johannis este criminalul. Sa fie cercetat de procurori!

# Homoroceanu Adrian Camil date 13 June 2019 01:49 0

De ce se prefacea fostul premier D.Ciolos inscaunat- in urma incedierii Colectiv-("au trebuit sa moara oameni") de catre Iohannis,ca nu stie daca este sau ce fel de ruda este cu Virgil Ardelean?Pt.a musamaliza trecutul sau execrabil legat de generalul VirgilArdelean Datorita unchiului sau pe atunci la conducerea Militiei Cluj,D.Ciolos se afla in 1988in dispozitivul Securitatii pe Str.Aviator Badescu pt.filaj,la supravegherea disidentei Doina Cornea care avea un regim de arest la domiciliu Nu oricine din trupele de securitate U.M.670Batalionul 15Securitate Cluj era trimis sa lucreze in operativul Securitatii la un asemenea obiectiv important pt regim cum era D.Cornea.presupunand din partea celui trimis(D Ciolos) o intructie speciala prealabila. ora1.43.ziua 12 spre 13.06.19.

# biet roman saracu' date 14 June 2019 04:30 0

'o intructie speciala prealabila" hahaha... sa ne jucam de-a HOTII si VARDISTII...erau in aceeasi tabara..a 'transilvanenilor" opus Ro unitara si a scarbiciilor hexagonale....dupa cum se vede din activitaile nu foarte romanesti ulterioare (GDS, re4spectiv, "guvernul meu") si prin inrudirile ulterioare sau anterioare..dl csalasz, ginere cu cine trebuie, raposata Juhasz Cornea soacra cui trebuie, prin fiica Adiana Combes

# patrocle date 13 June 2019 02:04 0

Nimeni nu a luat in calcul cel mai important element in propagarea/amploarea/alimentarea cu oxigen a unui asemenea incediu : circulatia aerului- diferenta de presiune intre incinta interioara si exterior; functionarea/nefunctionarea sistemului de ventilatie; curentii de aer formati la deschiderea usii spre exterior..., cereti parerea unor experti/specialisti in incendii.. .

# imun/teanu date 13 June 2019 07:21 +6

Ce Dracu', mai! Chiar nu puteti pricepe ca "a fost nevoie sa moara oameni"?!!! Chiar daca nu ATATIA fusesera planificati, la "lupta cea mare" sunt inevitabile si pagubele colaterale, indiferent ca sunt vietati.

# TEO date 13 June 2019 08:50 +1

Pot exista fenomene periculoase pe timpul propagarii unui incendiu. Imaginile confirmă producerea fenomenului de flashover la nivelul tavanului. Asta inseamnă apriderea rapida a buretelui de pe tavan ce a dus la cresterea bruscă a temperaturii la 600 grade, consumarea rapida a oxigenului si cresterea presiunii. Spalarea buretelui cu diversi solventi a dus la cresterea puterii calorifice si implicit a caldurii degajate. Dubios este modul in care s-a produs aprinderea buretelui de pe stalp. O artificie calda amestecata intre cele reci!!?? Firma producatoare am inteles ca e de negasit! Incendiul nu a durat decat 2 minute, pompierii nu au avut ce sa stinga. Sipcile de lemn de pe tavan nu a au avut timp sa se aprinda!

# 1Q date 13 June 2019 10:26 +4

Dovezile unui atentat de tip steag fals sunt irefutabile din exterior, de la tot omul de rand care nu a calcat pe acolo ci doar analizeaza logic declaratiile celor implicati. Pai fiti atenti: se produce un incendiu neobisnuit de agresiv din care rezulta 64 decedati. Cei care au supravietuit si nu au parasit incinta preventiv au suferit arsuri complexe care conform multiplelor surse, NU SUNT SPECIFICE unui asemenea mediu. Tipul de arsuri si combinatia chimica este specifica arsurilor din zone de conflict armat. Se produce o miscare a maselor care sunt instigate sa iasa in strada si se schimba guvernul. Este numit prim ministru Dacian Cilos, varul ofiterului SRI Virgil Ardelean \is Vulpea, fost comandant la unitatea "Doi s-un sfert". In mod oficial Ciolos si al sau USR sunt lefegii lui George Soros, care atentie (!) este supranumit si "conducatorul CIA" ! Cine este CIA? Serviciile secrete americane, cele care au preluat SRI-ul nostru dupa aderarea la NATO (voi continua)

# Neanae date 13 June 2019 10:35 +3

A pus focu Dragnea cu banii de la copiii orfani ... sarcasm vs minți criminale care au acționat pentru putere. CINE A AJUNS LA PUTERE IN URMA ACESTUI MASACRU ESTE COMPLICE ȘI TOT ATÂT DE CRIMINAL? Nu se poate dovedi, nimeni nu va recunoaște, criminali in aceeași măsura cei ce ascund probele cât de infime ar fi ele. Votați Iohanis, Ciolos și pe toți cei suiți pe treptele politicii la sfârșit de 2015 și început de 2016 - BRAVO! Oameni curați și fără umbre, au doar case și proptele străine, ONG uri, olandezi și austrieci cu colaborarea lu’ tante kouroulina Angelica. Sa trăim bine, așa ne trebuie, ne ajuta informata diaspora, mersi ...

# 1Q date 13 June 2019 10:42 +7

Continuare... SRI-ul nostru este operat in momentul de fata de CIA si are ca scop intocmirea dosarelor cu care politicienii romani sunt santajati in vederea luarii deciziilor favorabile lui George Soros si acolitilor NWO. Iese fabulosul Iohannis si ne spune pe sleau ca "au trebuit sa moara oameni pt a se schimba guvernul". Sa ne aducem aminte ce a facut Iohannis dupa ce a iesit presedinte: a mers in USA sa-si ia foaia de drum! Apoi intervine DOVADA irefutabila cu adevarat. Guvernul Ciolos este inlocuit iarasi peste 1 an cu guvernarea PSD. Si ce avem??? INCENDIU la clubul BAMBOO!!! Exect acelasi scenariu, sub ochii nostri, si nimeni nu face corelarea. Cercetati si vedeti dovezile steagului fals de la 9/11 si vedeti ca liderii CIA fac parte din aceleasi loji masonice si societati secrete cu liderii lumii, adica satanele care jertfesc suflete nevinovate pt Marduk si Belial. Odihneasca-se in pace copii nevinovati, iar voi cei ce cititi treziti-va, si cautati dusmanul in sediile bancilor.

# biet roman saracu' date 14 June 2019 07:00 0

"loji masonice si societati secrete cu liderii lumii, adica satanele care jertfesc suflete nevinovate pt Marduk si Belial" Corect.SATANISMUL este adevarat Religie, cea care comunica cu Partea Intunecata a Fortei...Crestinismul este o inventie a lor pt sedarea/drogarea noastra. Posibil ca partea Buna a Fortei sa existe..dar NU o putem invoca/explica folosind potemkiniada numita crestinism...un Iahvah sangeros , sacrificial, amator de "purificari" cu sange animal, si uman (inclusiv de copil) convertit "priin absorbitie" (ca PDL in PNL sau ca Bancorex in BCR..comparatia NU este nepotrivita) in Dumnezeu Tatal bun si Milostiv.

# Retardanis date 13 June 2019 10:52 +2

Daca se vedea filmarea asta imediat dupa incendiu, pun pariu ca nu mai era arestat "Piedone", iar guvernul Ponta nu mai cadea. Cine a avut interes sa nu apara aceasta inregistrare? Mai sunt si filmarile din interior, unde este foarte posibil sa apara clar momentul exploziei. Nu este surprinzator ca in filmarile aparute apare doar buretele in flacari, nu si suflul exploziei?

# Adina Ap date 13 June 2019 12:48 +1

Doctorilor ce s-au ocupat de Dosarul Colectiv parca li s-a spus de un foc mocnit, nu de foc produs ca de un motor de avion, cum se exprima experti, care a tasnit secunde bune pe usa halei. Ca de combulsie de avion? Ce era sa fuga cum? La asa ceva, sper ca s-au gasit toate victimele. Plus ranile se trateaza diferit. Substantele si fumul ingerat, repararea ochilor sau a dermei, poate ar trebui comunicata ipoteza si medicilor, chiar daca are caracter provizoriu in prezent. Pana se termina judecata dosarului, banuiesc ca trebuie sa se vindece supravietuitorii. La substante chimice, si nu neaparat foc simplu, poate trebuie aplicari bandaje, neutralizatori chimici, contrari sau de acelasi fel dupa un timp, 4 ani, nu ma pricep. Pare ceva nou de abordat la tratamentul medicilor, cine stie poate se scurteaza timpul de recuperare.

# gimini date 13 June 2019 13:10 +2

In primul rand autoritatile ar fi trebuit sa investigheze ce a fost cu SMS-urile alea de avertisment pe care, pretind unii oameni, le-au primit inainte de tragedie. Au existat? Nu au existat? Nici o autoritate a statului nu a iesit in mass-media sa spuna raspicat: „Oameni buni, NU au existat aceste SMS-uri, totul e intoxicare.” Si atunci? Poate ca intr-adevar totul e intoxicare, dar de ce autoritatile nu au iesit si nu ies sa conteste clar treaba asta? Numai acest lucru, si e suficient sa iti pui intrebari.

# Ani date 13 June 2019 14:15 +3

Bună ziua!... Soțul meu - specialist cls I, în armament-muniție, a spus de când a văzut imaginile ( 2015), ca este vorba despre o deflagrației, s-a folosit un anume tip de exploziv.... Poveștile vehiculate nu au avut rostul decât de a zâmbi amar=pt un specialist.

# Neanae date 13 June 2019 14:26 0

Acest articol este de departe și pe dreptate cel mai accesat, acum cand scriu sunt peste 43.700 de persoane care l-au citit. Partea tehnica este de analizat de către specialiști, părerile pe margine ni se cuvin noua comunilor mortalitate pana nu ni se spune ... adevarul (ce cuvânt improbabil !). Reiterez sarcasmul - EI ȘI? DEGEABA 43.700 ... caci nu se va întâmpla nimic. Doar ca prinși de un pesimism lecit am putea gândi ca s-ar mai putea întâmpla dat ca guvernul asta continua sa stea in post - democratic, ca-i ales - in timp ce o opoziție armata de tone de bețe și târnacoape de pus in roți e obsedată sa-l dea jos începând cu primul ceas de când s-a instalat. Sper ca românii supărați pe cineva, chiar și exaltații, nu sunt totuși CRIMINALI IN SERIE ...

# Homoroceanu Adrian Camil date 13 June 2019 14:32 +1

Incendierea clubului Colectiv a fost urmata de marsurile sorosist # Rezist.Tactica si strategia mincinosilor de extrema dreapta consta in acoperirea propriilor urme murdare,prin intoarcerea invers a realitatii,a starilor negative de lucruri ,pozand in iubitori ai drepturilor fundamentale ale omului pe care in realitate nu doar ca nu le respecta dar le si incalca sistematic. Acum Ponta negociaza cu Iohannis,Basescu,Ciolos, Orban ,darea inapoi a acelor cateva luni de guvernare cedate( la instigarea nasilor Oprea si Maior legata de viitoarele actiuni #Rezist) lui Ciolos devenit premier, doritor de atunci al impartirii nedemocratice a puterii cu Iohannis. Ponta s a inteles sa guverneaze cu sprijinul instit.de forta ,cu pnl pmp plus in perioada de criza indusa de declaratiile satrapilorIohannis,Basescu,Ciolos ce au chemat in Ro FMIpt pseudo-justificarea taierilor pensiilor si salariilor marite sub presedentiaPSD Dragnea.ora14.03 ziua 13.06.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 13 June 2019 15:43 +1

De ce santajatii din PSD(P.Stanescu,R.Negoita,Chirica...)fac acum valuri pt.amanarea datei CongresuluiPSDsub pretextul trambitatei dorinte de a veni tinerii la conducrres psd- ului si au schimbat atitudinea de ziua presedinteluiin raport de premierul presedinte interimar? Pt ca si mediaticV.Dancila simtindu se sprijinita si de alde si a schimbat in bine atitudinea pe linia combaterii protocoalelor secrete incheiate de SRIcu institutiile JAIrealizand ca abuzurile si crimele ale extremei drepte trebuiau reparate imediat dupa terminarea mandatului lui T.Basescu pt a nu fi continuate in mandatul lui Iohannis practicile ilegale rap .la principiului restitutio in integrum.ora15.34.ziua 13.06.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 13 June 2019 16:25 +2

Asigurarea cvorumului sedintei parlamentare in martea neagra de catre parlamentariiPSD este o greseala de tactica si strategie pt.ca asigurarea cvorumului este problema celor ce depun motiunea si nu a celor ce vor respingerea respectivei motiuni,eventuala neasigurare a cvorumului unei sedinte putand contracara eficient tradarile determinate de santajul institutiilor de forta.Avand in vedere ca negocierea santajistilor va dura pana in minutele de dinaintea motiunii ,rezulta ca nu exista absolut nici o garantie ca cei ce au declarat ca nu vor vota motiunea ,sub presiunea santajului,nu vor ceda votand motiunea deci tradand, asa cum G Firea Pandele,Pandele, R.Negoita,Chirica,la alegerile europarlamentare au cedat la Bucuresti,sector 3,,ilfov,Iasi, voturile partidului lui Ponta Pro Ro,astfel ca Psd sa fie la 23%iar Ponta sa obtina aproape 7% .Nicolae Serban este candidatul ideal la presedentiaRo..ora16.15.ziua13.06.18

# Adina date 13 June 2019 17:00 0

Bai, Homorocene, tin atentia la mine: pasare vine, pasare pleaca. Un vultur, doi vulturi, ca la Byzantium. Petarda de cuvinte, sens giratoriu interzis Stop ca la violente in CA, aici Curtea de Arges. Mergi cu atas, fara apucare volan sau busola la bord. Stopaj la sursa de inaintat la izvor. Punct. De la capat, in acelasi stil istoric cunoscut de cod Dumnezeu la Hogas, disturbatori de Revolta po******ra revolutie Iasi, adauga tu, in stil propriu, hippiot, colectiv nedenarurat de conceptia retrograda chineza. Mongolii mandibula la putere in Mang Kong! Ce mai... jos ce e prea sus, si cu nas, si cu varf de ... sus valoarea ce e inca jos! Traiasca Roma infratita cu Basarabia aici, in Romania! De la Rim, si nu de la rame ne tragem! Kisskiss GGirl 17:00

# Pai sa fie cercetat Coldache , ala Cel Siret .... date 13 June 2019 19:00 +3

Dupa cum v- a spus presedintele : a fost nevoie sa moara oameni ca Puie Monta sa plece. Deci Bisdanis stia clar de la pretenul SRI ca se uneltise o treaba acolo . Asadar revenim la vechea idee : Coldea si Curvesi la beci pe viata . Acest sistem , unde ei erau capii i-au facut culoar la viermaila ,cu ravasitoarea sa stearpa, de la Cotroceni. :eek:

# legionarul date 14 June 2019 08:18 0

Acesti ,, PROCORORI,, numiti pe spranceana nu pot sa dea alta interpretare , decat cea care le-a fost ORDONATA !!! De ce nu s-a cerut o expertiza din partea unui stat neafiliat la NATO ??? Sau la mai multe , ca exista destui destepti in lumea asta mare !!! Totusi , pana la aflarea ADEVARULUI , ramane un mare semn de intrebare: de ce aceasta TACERE suspecta din partea acelor parinti , foarte vehementi si vocali pana la un moment , care si-au pierdut copiii in eveniment !!!Toate bune si frumoase dupa demisia guvernului si plecarea lui Piedone din functia de PREMAR !!! De ce s-a angajat statul roman , statul palma barba cot , sa plateasca pentru multi ani si cu milioane de euro , de la bugetul de sanatate , ULTRACORUPT , cheltuielile aferente pentru ranitii de la COLECTIV !!! De ce nu au initiat REZISTII prin ONG-urile lor , pline de bani nejustificati o ancheta paralela si o expertiza EDIFICATOARE ??? Bineinteles din partea cuiva lipsit de ingerinte politice !!!Sa ma contrazica cineva !!

# legionarul date 14 June 2019 09:06 0

Am revenit , pentru ca sunt foarte BULVERSAT !!! Si nu ma pot abtine !!! Cat timp ai platit tu , domnisoara FURNEA ASIGURARI DE SANATATE statului roman ??? De ai dreptul sa beneficiezi de tratament in Germania ??? Cineva din tara asta care a platit ASIGURARI de SANATATE timp de 40 de ani , a fost internata de urgenta la ICUTR CLUJ !!! Asta dupa ce o saptamana a fost plimbata intre Ginecologie si Urologie , cu un diagnostic scris de un medic, doctor in stiinte medicale , gresit !!! Timp de 4 ZILE , nu i s-a facut altceva decat un ECOGRAF si i s-a recomandat un CT !!! Curgea sangele di ea ca dintr-un******injunghiat !!! Iar marele profesor MIHAI LUCAN , i-a recomandat , sa ia un taxi si ca mearga la Hipermedia sau la Lukmed sa-si faca un CT !!! Dupa acest episod am hotarat sa o scot din aceasta cloaca !!! La cererea mea, pe proprie raspundere, am fost interpelati de medicul CONSTANTIN AURELIAN , alt mare UROLOG dn aceasta tara , ca de ce vreau asta ???

# Anti procuror date 14 June 2019 10:13 0

Daca procurorul nu isi asuma sa dea un raspuns...sa plece acasa. Nu il platim sa spuna ca sunt prea multe variavile. Doar el este o variabila...acasa

# Intrebatorul date 14 June 2019 12:26 -5

Intrebarea este daca aia aveau bere la draft/tzap in local. Berea la draft nu iese singura din butoiul de aluminiu, se mai foloseste un gaz, o butelie cu ceva. Conexiunea intre butelie si restul se face cu un tub de plastic sau furtun de cauciuc, care nu e ignifug.Probabil temperatura ridicata ar fi putut topi acel furtun. Din imagine se vede ca posibila deflagratie apare dupa ce a izbucnit nemernicia de foc, oamenii deja se evacuau. Cel mai probabil incidentul a fost creat dintr-o acumulare de factori in care prostia si lipsa de iesiri pentru evacuare in caz de incendiu au jucat cel mai important rol. Cine a dat autorizatia de functionare localului, in asemenea hruba, are oamenii aia pe constiinta, asta e fara dubiu. Habar n-aveam ca aia intrau printr-un container in local.

# Retardanis date 14 June 2019 16:03 0

Luju, poate facem o cheta si construim o hala la scara 1:1 a clubului colectiv, undeva pe un camp, o tapetam cu exact acelasi tip de burete si luam exact acelasi tip de artificii. Cerem 1 euro + cost artificiu, la intrare, si oferim un premiu celui care reuseste sa aprinda buretele cu artificiu.

# "A trebuit sa moara oameni ..." ca acum sa ma pup pe gat cu date 14 June 2019 17:33 0

Puie Monta , tradatorul imbacsit si spurcat care dupe ce USL luase 70% , jegosul apare la TV si zice ca el doreste si UDMR la guvernare ; ca nu-i ajungeau 70% !!! Oricum a facut un mare ******t impreuna cu Cacarau . :o

# Cremenalul e Ciolanis ! Demisia porkule ! date 14 June 2019 17:39 0

Daca Puie Monta a demisionat , tu cu ce erai mai curat ca el ? Hm ? Pai Ciolanis a progresat : la inceput vindea copii , ca pe vite la canadience sterpe (iti suna cunoscut Georgeta ?) iar mai nou ii si rumeneste si apoi acuza pe altii ... :eek: SI iaca-ta asa isi facu el bani de 6 case ...

# legionarul date 14 June 2019 20:36 0

Ponta stie prea multe , dar a ales TRADAREA !!! De ce a plecat din tara , tocmai la momentul OPORTUN ??? Pana atunci nu a avut probleme cu , vezi doamne , piciorul ranit ???Apoi a spus ceva despre un MAIDAN (ucrainian) !!! Deci primul care ar trebui anchetat este persoana sa !!! Apoi ocupantul dealului TREI COTETE !!! Dupa informatiile mele , multe dar contradictorii , in spatele acesteui ATENTAT se afala marele LICURICI !!!

# Marius date 15 June 2019 01:35 -3

Unde pot vedea filmarea necenzurata ca sincer nu se intelege mai nimic! Tre sa existe si posibilitatea asta de exemplu pe live leak sau ceva de genu ca mai sunt oameni care vor sa vada Exact ce s-a intamplat nu cenzurat sa nu inteleaga nimic! Pana la urma de ce cenzuram Realitatea? Daca eram fata in fata cu aceasta situatie cine mai cenzura in timp real ce s-a intamplat acolo?

# Cosmin date 15 June 2019 19:01 -6

Mama ei de fizică.... orice gaz își mărește volumul... https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Legea_Boyle-Mariotte

# Dan date 17 June 2019 08:35 +2

Procurorii ... sunt degeaba !!! Ăștia condamnă pe cel care fura o găină sau un cartofi fiindca n-are ce mânca si pe cei care fac asemenea crime le strânge mana !! Aici este foarte clar că avem de-a face cu crime !!! Este incredibil ce justitie de ... avem noi !!! România nu este un stat de drept , este o țară comunistă condusă de infractori si securiști !!!

# obiectiva date 17 June 2019 08:39 +3

COMENTARIUL MEU FB DIN 23.11.2015 `SRI SA FIE DESFIINTAT........ANGAJATII, TRIMISI LA SAPA SAU LA CULES CAPSUNI......la COLECTIV A FOST ATENTAT TERORIST........ De ce s-au alertat americanii și britanicii că în România urmează un atentat terorist/ SRI TACE.O știre foarte ciudată. Marea Britanie și SUA și-au alertat cetățenii că în România există riscuri de antentate teroriste. Nici un oficial român nu a reacționat la anunțurile venite de la Londra și Washington D.C. În România, SRI nu a dat nici o replică la aceste informații și a păstrat nivelul de alertă la acealași nivel, precaut. Un analist militar a comentat pentru FLUX 24 că anunțul venit de la americani și britanici este foarte ciudat, mai ales că exista o bună relație cu SRI și că de obicei anunțurile se făceau de comun acord. Ambasada Marii Britanii a plasat România la același nivel de amenințare teroristă ca Bulgaria, după ce vecinii de la sud au declanșat o amplă operațiune de prindere a teroriștilor de pe teritoriul lor``

# obiectiva date 17 June 2019 08:42 0

COMENTARIU MEU FB DIN 10.11.2015 ``BUTTERFLY EFFECT....asta este EXPERTIZA MEA :)....a fost suficient sa spun DOAR EU de atentat terorist, inclusiv la werner pe wall si incep , TOTI, brusc sa renunte la ideea ``INCENDIU```.......si sa caute RASPUNSURILE......privind adevarul.....``

# obiectiva date 17 June 2019 08:45 0

COMENTARIUL MEU FB DIN 12.11.2015 IPERITA SAU GAZUL ``GAZUL MUSTAR afecteaza ADN-ului in cateva secunde de la contact si provoaca basici dureroase si arsuri, iar expunerea poate cauza leucemie, cancer de piele, emfizem si astm. LEVIZITA , levizita sau diclor(2-clorovinil)arsină este un compus organic de arsen (arsină halogenată), care se prezintă ca un lichid uleios, folosit ca agent toxic de luptă în timpul Primului Război Mondial și războiul chino-japonez (1937-1945). Lewisita face parte, ca și iperita, din categoria vezicantelor; irita și distruge epidermul sau mucoasele tractului gastro-intestinal sau celui respirator și provoacă arsuri și erodează corneea și fața interioară a pleoapelor. Lewisită produce simptome similare cu cele ale iperitei, dar mai grave, cu o cicatrizare mai diminuată.http://www.ziare.com/international/razboi/armata-sua-experimente-cu-gaz-mustar-pe-soldati-grupati-pe-rase-si-comparati-1369699?fbclid=IwAR1aJYwMldJRauuFFRYuAwrKKZOnJqokMiURsW5_mW4q0HWWUrUouje2i5g

# obiectiva date 17 June 2019 08:51 0

COMENTARIUL MEU FB 9.11.015 ````acid cianhidric în doză toxică, 18 dintre victime prezentand concentratii peste valorile letale. ``` de cand se fac ARTIFICIILE si BURETII DE CAPITONAT cu acid cianhidric ????????? ACIDUL CIANHIDRIC sau zyclon B produs de nazisti IA FOC INSTANT ....combustie spontana.

# obiectiva date 17 June 2019 09:01 +1

TOTUSI, AVAND IN VEDERE MARTURIA CA MIROSEA A...BENZINA.....A FOST SI NAPALM IN COMBINATIA BOMBEI DE LA COLECTIV.... PROBLEMA ESTE CA......NICI UN CHIMIST NU S-A EXPRIMAT ASUPRA COMBINATIEI``NECUNOSCUTE``, CA DOAR NU ERAU DE PROVENINTA ....EXTRATERESTRA... :cry: o ancheta in coada de peste, specifica tuturor operatiunilor de tip FALSE FLAG....

# obiectiva date 17 June 2019 09:05 +1

luati de pe DISCOVERY datele crimei de la COLECTIV ....incompetentilor.....https://identitatea.ro/documentar-realizat-discovery-dezastrul-din-colectiv-video/ http://www.exclusiv24.net/incredibil-discovery-facut-documentar-cu-tragedia-din-clubul-colectiv.html?fbclid=IwAR3jDbog5gkqacadJLmLJIld7jjbctMqOUZv_zoNPc4LHyGKMaTlyA_niYE

# Visu date 17 June 2019 13:56 0

obiectiva,se stie ca esti documentata ,chiar incisiva in expunere,scriere impecabila,esti frumoasa si erudita...full option de calitati...Bravoooooooo,mai fato :-)

# obiectiva date 18 June 2019 09:13 +1

@Visu, multumesc tare mult, incep sa dau din coada ca un catel fericit cand sunt apreciata la adevarata mea valoare :P, ...si la tara , la mine, am martori , varul meu, membru din PSD, ca i-am anuntat cu 2 saptamani INAINTE de 26 mai 2019 ca PSD VA PIERDE ALEGERILE......el , foarte sigur pe el, de castigarea acestora.....asta inseamna sa fii remote viewer.....din copilarie....INTOTDEAUNA

# Retardanis date 17 June 2019 21:02 0

Daca va uitati cu atentie pe filmari, apare o persoana care coboara scarile in mare graba, are ceva luminos in mana si parea ca stie ce va urma, cautand iesirea. Sunt curios cine este persoana respectiva.

# Vicentiu date 18 June 2019 18:24 0

Vrem clipul Necenzurat! postati varianta Necenzurata! Ca nu se intelege nimic!

# Ion. Până. date 18 June 2019 21:01 0

Ce. legătura. poate. avea. ,,Combinatul. chimic. de. la Turnu. Măgurele. -substanta. Napalm. -. Colectiv. -. Dați. demisia. Victore. Cine. a. profitat. ? Cine. avea. experiența. organizării. spectacol colelor. de. acest. gen?

# Oile romane date 19 June 2019 12:39 0

Colectiv = Tragedie emotie orchestrata, a doua zi caderea guvernului . PUNCT PUNCT PUNCT

# Chertes Domnica date 4 November 2019 21:02 0

Acolo a fost o mînã criminală. Păcat de parintii ce i-au crescut cu eforturi pe copii lor. Dar Dumnezeu nu va lăsa necunoscut adevãrul într-un final.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva