21 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STOP DICTATURII PANDEMICE IN UE – Coalitia pentru Apararea Statului de Drept, apel la europarlamentarii romani sa respinga Regulamentul privind adeverinta electronica verde: „Votati impotriva acelui pasaport de vaccinare!... Om fi noi multi, dar prosti nu suntem. Profitati de ocazie si sub pretextul pandemiei vreti sa ne introduceti pasaportul de vaccinare. Incalca multe articole din tratatele UE si drepturile noastre fundamentale, pe care chiar voi le-ati mentionat in preambulul Regulamentului”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 April 2021 13:10
Vizualizari: 9629

Europarlamentarii romani sunt datori fata de electorat sa respinga proiectul prin care Uniunea Europeana vrea sa introduca adeverinta electronica verde, un document care sa ateste ca posesorul ei s-a vaccinat impotriva coronavirusului.Apelul la eurodeputati a fost lansat vineri, 23 aprilie 2021, de catre Coalitia pentru Apararea Statului de Drept (CASD), asociatie condusa de catre avocata Elena Radu (foto).

In esenta, ONG-ul ii avertizeaza pe alesii europeni ce reprezinta Romania ca adeverinta verde incalca chiar unul dintre principiile fondatoare ale Uniunii Europene: libertatea de miscare, ce le va fi restransa europenilor care nu detin pasaportul de vaccinare. De altfel, acuza CASD, ipocrizia Comisiei Europene (cea care a initiat proiectul Regulamentului privind adeverinta electronica verde, prin Directia Generala pentru Justitie si Consumatori – DG JUST) este cu atat mai mare, cu cat in preambulul initiativei de act normativ sunt mentionate o serie de drepturi si libertati ale cetatenilor europeni, pe care CE promite ca le va respecta.

Asociatia avocatei Elena Radu le aminteste eurodeputatilor ca romanii au indurat deja suficienta batjocura in starea de urgenta si in starea de alerta, cand drepturile si libertatile le-au fost ingradite prin acte infralegale, iar nu prin legi. Iar dezamagirea romanilor fata de politicieni a fost vizibila chiar si in absenteismul de la ultimele alegeri.

La final gasiti anexate atat proiectul de regulament, cat si mesajul transmis de CASD europarlamentarilor (identic pentru fiecare grup din PE), unde ONG-ul explica pe larg aberatiile juridice continute in initiativa de act normativ. Mentionam ca apelul a fost semnat de peste 100 de persoane si de organizatii non-guvernamentale, dintre care 40 sunt avocati.

De asemenea, mentionam ca exista o petitie online pe care doritorii o pot semna facand click aici.


Redam manifestul postat de CASD pe Facebook:


Dragi oameni politici si europarlamentari,

Votati impotriva adeverintei electronice verzi (acel pasaport de vaccinare), daca vreti ca noi sa va mai votam vreodata pe voi si partidele voastre!

In campaniile electorale, cand voi ne-ati cerut votul, noi vi l-am dat.

Ne-ati promis multe si noi v-am crezut.

Noi toti cand am votat si v-am ales pe voi, v-am cedat parte din drepturile noastre, respectiv dreptul de a ne stabili singuri regulile dupa care vom trai in societate.

V-am cedat voua dreptul sa stabiliti aceste reguli prin legi, legi carora sa ne supunem, iar cine nu le respecta sa fie sanctionat.

Credeam ca traim intr-o tara democratica, in care Constitutia se respecta, iar voi, in exercitarea mandatului pe care noi vi l-am dat, veti respecta Constitutia.

Credeam ca atata timp cat ne veti stabili sanctiunile impuse de voi prin legi, veti avea grija ca aceleasi legi sa respecte drepturile si libertatile noastre fundamentale.

Credeam ca daca ne impuneti prin legi sa platim impozite catre stat, veti avea grija ca aceleasi legi sa respecte drepturile si libertatile noastre fundamentale.

Toate acestea, pentru ca daca voi nu stiti, noi stim: avem obligatii, dar avem si drepturi. Asa functioneaza o societate democratica.

In schimb, constatam ca voi ati uitat ce este democratia.

Credeti ca ne puteti impune numai obligatii si sanctiuni, iar drepturile sa le restrangeti dupa cum vreti.

Constitutia spune altceva, cititi articolul 53 din ea! Incepem sa credem ca nu ati citit-o niciodata, iar daca ati citit-o sunteti de rea-credinta.

Romania a aderat la numeroase tratate europene si internationale care prevad garantarea drepturilor si libertatilor fundamentale.

Credeam ca si pe acelea le-ati citit si le veti respecta. Insa si in privinta aceasta ne-am inselat.

Ne-ati promis ca daca va vom alege pe voi sau reprezentantii partidelor voastre sa ne reprezinte in Parlamentul European, va veti gandi la noi. Constatam ca nu este deloc asa.

In tara ati facut prapad.

V-ati batut joc si ati jucat in picioare Constitutia.

V-ati batut joc de drepturile si libertatile noastre.

Unii dintre noi au iesit in strada, v-am aratat ca nu e bine ce faceti.

Altii am tot sperat ca poate intelegeti si va treziti la realitate, reamintindu-va si de noi.

Nu ati facut-o.

Ne ignorati cu desavarsire si uitati de ce sunteti in functiile de acum.

Daca nu aveti notiunea termenilor, va vom explica noi: voi trebuie sa va indepliniti atributiile in exercitarea mandatului pe care noi vi l-am dat.

Asa ca atata timp cat aveti mandatul acela, trebuie sa va aduceti aminte cine vi l-a dat.

Insa dupa fiecare validare a alegerilor, uitati cum ati ajuns acolo si uitati de la cine aveti mandatul.

La alegerile viitoare, vom uita si noi de voi.

Ne-ati demonstrat constant ca atunci cand legiferati nu va ganditi deloc ca legea sa fie pentru si in interesul cetateanului.

V-ati uitat rolul, mandatul si v-ati batut joc de dreptul pe care vi l-am cedat (de a legifera in numele nostru).

Mai mult, voi si membrii vostri de partid, prin discursurile publice pe care le aveti, nu incercati decat sa ne invrajbiti pe unii impotriva celorlalti.

La nivel european – nici acolo nu va intereseaza de noi.

Adoptati acte normative care sunt obligatorii in tara, fara a tine cont de cum ne afecteaza pe noi, cetatenii. Tineti cont numai de interesele unor grupuri financiare.

Daca nu am zis nimic pana acum, nu inseamna ca nu am observat.

Om fi noi multi, dar prosti nu suntem.

Profitati de ocazie si sub pretextul pandemiei COVID-19 vreti sa ne introduceti o adeverinta electronica verde (un pasaport de vaccinare), care incalca numeroase articole din tratatele UE si drepturile noastre fundamentale, pe care chiar voi le-ati mentionat in preambulul Regulamentului.

Nu mai reluam motivele pentru care va cerem sa votati impotriva acestui regulament. Va scriem zilnic si va spunem de ce sa votati impotriva.

Insa constatam ca nu conteaza ce va spunem noi. Nici macar votul vostru nu mai conteaza, pentru ca decizia este deja luata. Mandatul pe care noi vi l-am dat nu il mai exercitati. Votul vostru a devenit formal.

In conditiile in care in prezent exista numai o propunere de Regulament, iar votul ar urma sa fie in 28-29 aprilie, voi deja ne vorbiti de NOUA adeverinta verde.

Inainte de a se lua o decizie, membrii vostri din parlamentul UE, care fac parte din grupuri parlamentare semnificative ca numar de voturi, ne vorbesc despre NOUA adeverinta verde.

Nu ne vorbesc ca ar fi o propunere, nu ne cer parerea, ne vorbesc de NOUA adeverinta, ceea ce inseamna ca decizia e deja luata se pare ca de altii si in niciun caz de persoanele pe care noi le-am votat sa ne reprezinte in Parlamentul European.

Cine ne vorbeste despre NOUA adeverinta electronica verde?

Marian-Jean Marinescu – membru PNL, membru al grupului europarlamentar P.P.E. din care face parte si PMP si UDMR;

Rovana Plumb – membru PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, din care fac parte si Pro Romania si PPU;

Vlad Gheorghe – membru USR-PLUS, membru al grupului europarlamentar Renew Europe.

Deci PNL, PSD, USR-PLUS, UDMR, PMP, PRO Romania, PPU stiu ca adeverinta electronica verde va deveni obligatorie, iar votul in plenul Parlamentului European nu va fi al lor, ci vor fi simpli executanti ai deciziilor luate de altii.

Nu v-am votat si nu v-am mandatat sa ne reprezentati in Parlamentul European dupa cum decid altii.

V-am votat ca sa aveti grija ca drepturile noastre sa fie respectate, iar voi sa votati in urma consultarii cu noi si sa votati in interesul nostru, nu in contra intereselor, drepturilor si libertatilor noastre.

Ca simpli mandatari, voi votati in numele si pentru noi, nu in numele si pentru interesele diverselor grupuri financiare.

Pe de alta parte, ne dovediti inca odata ca asa-zisa opozitie dintre voi la nivel intern este numai la televizor, pentru ca in realitate voi nu sunteti in opozitie. Voi sunteti prieteni, ganditi la fel si putin va pasa de cetateni.

Ati devenit toti simpli executanti ai altora si in niciun caz ai celor care v-au mandatat sa ii reprezentati in Parlamentul European.

Dupa cum v-am explicat mai sus, nu suntem prosti, intelegem multe.

Voi mai uitati ceva: mai devreme sau mai tarziu, si voi veti deveni simpli cetateni, cum suntem si noi. Iar atunci aceleasi legi pe care voi le votati azi vi se vor aplica si voua si familiilor si prietenilor vostri, fara sa mai aveti vreun privilegiu sau vreo protectie.

Asa ca va mai dam o ultima sansa sa ne demonstrati ca, totusi, va exercitati mandatul in interesul nostru: Votati IMPOTRIVA adeverintei electronice verzi.

Vom sta cu ochii pe voi si vom urmari votul.

Daca un singur membru al partidului vostru va vota pentru aceasta adeverinta, vom avea grija ca niciodata partidul vostru sa nu mai obtina vreun mandat de parlamentar sau europarlamentar pentru ca niciodata voi sa nu mai aveti ocazia sa ne tradati increderea si sa va bateti joc de drepturile si libertatile noastre.

Din cate ati vazut la ultimele alegeri, nu prea mai merg multi romani la vot.

Noi vom merge si votul nostru va avea o mare importanta in ceea ce va priveste pe voi si partidele voastre.

Avem si parinti si bunici la tara care nu au acces la internet sa semneze aceasta petitie. Insa vom avea grija sa le povestim ce ati facut cu increderea lor.


Prezentam principalele idei ale mesajului catre parlamentarii europeni, asa cum apar ele in preambulul documentului anexat mai jos:


1. In pofida declaratiilor oficiale ale liderilor Uniunii Europene, 'adeverinta electronica verde' reprezinta o limitare nejustificata a libertatilor fundamentale ale cetatenilor Uniunii Europene, ridicand, in acelasi timp, serioase preocuparile de sanatate care stau la baza acesteia.

2. Mai mult, 'adeverinta electronica verde' este un instrument disproportionat, ineficient si un obstacol nedrept in calea liberei circulatii a cetatenilor europeni.

Propunerea este disproportionata deoarece nu elimina, ci adauga obstacole in calea liberei circulatii a cetatenilor europeni.

De asemenea, propunerea este ineficienta, deoarece masurile pe care le pune in aplicare nu garanteaza obiectivele de sanatate publica (prevenirea transmiterii SARS-CoV-2) care constituie justificarea sa.

Pe langa faptul ca premisa de baza a adeverintei electronice verzi se bazeaza pe afirmatii stiintifice inexacte, incomplete sau chiar nedovedite pur si simplu, propunerea incalca drepturile fundamentale ale cetatenilor europeni, in special dreptul la libera circulatie in Uniune si dreptul la protectia datelor personale.

3. Propunerea de regulament este discriminatorie, incalcand articolele 20 si 21 din Carta drepturilor fundamentale a UE, si nu respecta principiul de proportionalitate, incalcand articolului 21 din Carta drepturilor fundamentale a UE si articolul 45 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene.

4. Totodata, incalca art. 9 din GDPR, art. 8 din Carta drepturilor fundamentale si art. 16 din TFUE.

5. Nu in ultimul rand, discutarea acestui regulament se face in regim de urgenta, fara o dezbatere aprofundata cum ar fi normal pentru un asemenea instrument care limiteaza drepturi si libertati.


* Cititi aici proiectul Regulamentului privind adeverinta verde

* Cititi aici mesajul trimis de CASD fiecarui grup europarlamentar unde exista alesi din Romania (identic pentru fiecare grup)

Comentarii

# Lita date 25 April 2021 13:55 +24

Opriti nazistii prin proteste cu codul de la Nürnberg in mana!

# VIKY date 25 April 2021 14:38 +31

Daca tot va restrang drepturile si libertatile, poporul sa ceara EXITRO din UE (Unealta Executiei). V-au pradat, v-au saracit, iar acum va dau pasaport de sclavi.TREZITI-VA!!!.

# Neanae date 25 April 2021 14:46 +10

Sper ca vor vota contra, dacă nu au tărâțe in loc de minte și daca nu fac pe ei de frica ca nu sunt supuși ca dobitoacele! Oricum, părerea mea este ca acest act inutil peste un an va fi un carton oarecare. Acum e mare propaganda pt serul experimental (trebuiesc vândute miliarde ca altfel nu iese casa cu câștig) și lumea trebuie sa trăiască sub amenințări - nu spectacole, nu călătorii, ci GHETIZARE DACĂ NU FACE OMU’ PE COBAIU’. Eu de exemplu am imunizare naturală, anticorpi de vânzare fiindcă făcui boala asta de rahat pe care o doborâi cu 4 aspirine și o sticla de Bourgogne! Ca mine și alți neînțepați pe sute de motive, vor fi miliarde. Cum stam cu drepturile omului și cu Conventia de la Oviedo? Dar hotărârea Tribunalului din Nürnberg? Sunt abolite? Ca dacă DA e alta poveste și ma duc la cimitir direct. Ce sens mai are ... Dar dacă NU, fac ceva pe rahatul de act discriminatoriu și martor de CRIMA CONTRA UMANITĂȚII! Pa ...

# Narcis date 25 April 2021 15:36 +18

Dar aceasta cerință privind adeverinta electronica (!!) verde, nu incalcă principiul voluntarității vaccinului? Daca vaccinarea nu este obligatorie si daca OMS a spus ca este inutilă deoarece, deocamdata, ceea ce stim este ca vaccinatii transmit virusul, asadar qui prodest? Oricum, despre acest pasaport de vaccinare se vorbea inca de anul trecut din aprilie, asa ca e clar ca este ceva ce se pregateste de mult timp. Bill Gates a pus stâpanire pe planetă, ne-a împânzit Pământul cu o retea de sateliti despre care spune ca ”ii pot arăta fiecare centimetru pătrat de pe Terra”, asa ca uite cum avem incalcari de drepturi. Ca sa nu mai vorbim despre dronele care zboară peste tot, ne invadeaza spatiul privat, intim, desi nu există o legislație pentru a le permite asta românii nu sunt deranjați, li se pare ceva very cool.

# johanniskraut date 25 April 2021 17:45 +47

MUE pregatea pasaportul cu cativa ani inainte de plandemie: EUROPEAN COMMISSION, Brussels, 26.4.2018 COM(2018) 244 final 2018/0115 (NLE) Proposal for a COUNCIL RECOMMENDATION on Strengthened Cooperation against Vaccine Preventable Diseases {SWD(2018) 149 final} "HEREBY WELCOMES THE COMMISSION'S INTENTION TO: 17. Examine issues of insufficient vaccine coverage caused by cross-border movement of people within the EU and look into options to address them, including developping a common EU citizens' vaccination card/passport, compatible with electronic immunisation information systems and recognised for use across borders."

# ?????? date 25 April 2021 19:15 0

@ Sunteți de părere că ar putea fi realizată și o cercetare despre evoluția industrială, evoluția vaccinării și boli cronice apărute , alte boli grave, pentru perioada de când vaccinarea este folosită ca metodă extinsă de prevenție a bolilor, eventuale mutații apărute în această perioadă, la viruși , genetice, ?

# escu date 26 April 2021 11:36 +9

Chiar credeți că europarlamentarii români se vor opune unui astfel de pașaport, când ei sunt de acord cu orice aberație a UE? Apoi, nu uitați că guvernanții noștri vor introducerea adeverinței de vaccinare sau testului și la cazarea în spațiile hoteliere din România. Pe când și adeverința de vaccinare antigripală și antitetanos?

# VIKY date 26 April 2021 11:55 +18

Nazistii din GuWernerul MEU si Parlamentul sunt coprupti pana in maduva oaselor, si manjiti si sub limba. Nu asteptati nimic de la ei, ca va vor da M-U-E, cum v-au dat diasporezi care au hotarat soarta voastra la alegeri. Eu nu am fost, si nu sunt de acord ca diaspora sa voteze pentru cei care locuiesc si lucreaza in Romania. Eu nu am votat niciodata, chiar daca aveam dreptul ca cetatean nascut in Romania. Daca tot voteaza, de ce nu se intorc in tara sa traiasca si sa munceasca alaturi de cei pe care i-au votat, sau de ce nu iau atitudine la deciziile criminale luate de Nazistul de la Cotroceni, pe care l-au votat cu 10 maini?. Acum nu mai sunt racolati sa vina in Romania cu placute suedeze care sa le lipeasca pe Ambasada SUA?.

# VIKY date 26 April 2021 12:55 +13

Nazistii din GuWernerul MEU si Parlamentul sunt coprupti pana in maduva oaselor, si manjiti si sub limba. Nu asteptati nimic de la ei, ca va vor da M-U-E, cum v-au dat diasporezi care au hotarat soarta voastra la alegeri. Eu nu am fost, si nu sunt de acord ca diaspora sa voteze pentru cei care locuiesc si lucreaza in Romania. Eu nu am votat niciodata, chiar daca aveam dreptul ca cetatean nascut in Romania. Daca tot voteaza, de ce nu se intorc in tara sa traiasca si sa munceasca alaturi de cei pe care i-au votat, sau de ce nu iau atitudine la deciziile criminale luate de Nazistul de la Cotroceni, pe care l-au votat cu 10 maini?. Acum nu mai sunt racolati sa vina in Romania cu placute suedeze care sa le lipeasca pe Ambasada SUA?.

# CALM. date 26 April 2021 12:57 -37

# Neanae, mosule azi dupa 31 de ani, tot la p.c.r. ai ajuns !. Daca intelegi "poanta" !

# VIKY date 26 April 2021 14:13 +24

"Loredana Chircu este medicul din Constanţa, care a murit după ce şi-a administrat un cocktail de medicamente, în camera de gardă a unui spital privat. În vârstă de 38 de ani, Loredana Chircu s-a stins din viaţă, astăzi, în camera de gardă a unui spital privat din Constanţa, după ce şi-ar fi administrat un cocktail de medicamente pentru a trece peste epuizare. Din nefericire, doza a fost una prea mare, iar inima medicului s-a oprit"...Cocktailul se numeste cumva vaccin?. Intreb si eu, nu dau cu parul.

# ?????? date 28 April 2021 10:10 +1

& Sunteți de părere și că modul cum informația din vaccinare ajunge în organisme ar putea face mai dificilă și eliminarea ei pe cale naturală, când devine informație reziduală și datorită mutațiilor virușilor și schimbărilor condițiilor de mediu, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva