30 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TALHARIE GUVERNAMENTALA – 80.000 de apartamente au fost sterse din Sectorul 5 de Guvernul Orban. Marian Vanghelie il acuza pe Ludovic Orban ca a luat un terenul pentru a-l da MApN: "Il atentionez pe Orban, care este participant la o strategie prin care acest teren sa fie dat unor talhari, sa puna stop acestor interese! Terenul valoreaza peste 1 miliard de euro. Avem proiect, avem studiu de fezabilitate... In 6 luni de cand voi reveni la Primarie construim impreuna un nou oras" (Document)

Scris de: E.D. | pdf | print

7 septembrie 2020 20:19
Vizualizari: 2867

Campania electorala pentru alegerile locale, programate a avea loc in 27 septembrie 2020, a inceput furtunos in Sectorul 5. Iar "furtuna" ajunge pana la premierul Romaniei Ludovic Orban. Fostul primar al Sectorului 5, timp de 4 mandate, Marian Vanghelie (foto), care candideaza in prezent pentru un nou mandat de edil al sectorului pe care l-a condus mai bine de 15 ani, a formulat o plangere prealabila prin care solicita premierul Orban sa revoce de indata Hotararea Guvernului nr. 569/16.07.2020 prin care a revocat dreptul de administrare al Consiliului Local al Sectorului 5 asupra unor imobile aflate in domeniul public al statului si a dispus darea acestora in administrarea Ministerului Apararii Nationale.


 

Orban a luat terenul de la Sectorul 5 ca sa il tina in palmares


Vorbim despre un teren de 110 hectare pe care premierul Ludovic Orban l-a luat din administrarea Consiliului Local al Sectorului 5 (administrare atribuita prin Hotararea nr. 1481/2008) pentru a-l da Ministerul Apararii Nationale, desi pe acel teren erau prevazute a fi construite 80.000 de locuinte, un spital pentru realizarea caruia a fost incheiat un protocol cu Ministerul Sanatatii, un mall, o biserica, dar si scoala si o gradinita. Mai grav, acuza Marian Vanghelie, terenul a fost luat din administrarea Consiliului Local Sector 5 pentru a fi dat MAPN desi "nu s-a facut nicio evaluare preliminara a impactului pentru identificarea si analizarea efectelor economice, sociale si de mediu, legislative si bugetare pe care le produc reglementarile propuse, iar potrivit normelor legale in vigoare aceasta evaluare trebuia realizata inainte de adoptarea actului normativ".


Cu alte cuvinte, terenul a fost luat de la Sectorul 5, care avea un proiect de constructie avizat inca din mandatul lui Vanghelie, pentru a fi dat MAPN care nu a precizat cum vrea sa fructifice acel teren, si mai ales, care "nu detine finantare proprie pentru astfel de investitii", astfel cum se arata in plangerea prealabila depusa la Guvern.La baza deciziei de a lua din administrarea Sectorului 5 a stat tocmai o nota de fundamentare in care se preciza ca, "Consiliul Local Sector 5 nu a demarat lucrarile de investitii referitoare la sistematizarea zonei in vederea demararii programelor de locuinte".


Marian Vanghelie denunta "talharia" de la Guvern


Situatia de mai sus a fost expusa chiar de Marian Vanghelie, candidatul Partidului Social Democrat Independent (PSDI) pentru functia de primar al Sectorului 5 in cadrul unei conferinte de presa sustinute pe platoul din fata din fata Academiei Militare din Sectorul 5.

Conferinta de presa a avut ca subiect “Terenul de 110 ha care a fost luat de catre Prim-ministrul Romaniei, domnul Ludovic Orban, de la Consiliul Local al Sectorului 5 si a fost dat in administrare Ministerului Apararii Nationale”, iar in cadrul acesteia Marian Vanghelie a prezentat intreaga istorie a modului in care Primaria Sectorului 5 a reusit sa puna bazele unui proiect de dezvoltare urbana in Sectorul 5. Este un proiect care prevedea realizarea unui numar de 80.000 de locuinte; construirea unui spital pentru realizarea caruia a fost incheiat un protocol cu Ministerul Sanatatii; construirea unui mall; construirea unei bisericii si construirea unei scoli si a unei gradinite.


Totul s-a intamplat in urma cu mai bine de 8 ani, cand Marian Vanghelie, primar al Sectorului 5 la acea vreme, a reusit sa obtina, in beneficiul Sectorului 5, un drept de administrare asupra terenului in suprafata de aproximativ 110 hectare situat intre Stadionul Ghencea si Penitenciarul Rahova.

Ulterior transmiterii dreptului de administrare asupra acestui teren catre Consiliul Local al Sectorul 5, a fost efectuat un studiu de prefezabilitate, avand ca obiect identificarea “viziunii de dezvoltare a acestei bucati de pamant”.

Cu toate acestea, pe fondul dificultatilor intampinate de catre Marian Vanghelie si in urma modificarilor intervenite in ceea ce priveste conducerea administratiei publice locale a Sectorului 5, demersurile initiate in vederea realizarii acestui proiect de investitii au fost oprite.


Marian Vanghelie: "Nu voi accepta sa se intample ceea ce s-a intamplat la Institutul Pasteur, cand acesti talhari au luat cateva zeci de hectare din administrarea acestuia"


Ulterior, proiectul a stagnat, Marian Vanghelie aratand in cadrul conferintei de presa ca actualul Primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a pierdut dreptul de administrare asupra terenului, acesta fiind transferat de catre premierul Ludovic Orban, din nou, in administrarea Ministerului Apărării Naționale.


Acest proiect nu ca este necesar, este vital pentru sectorul 5 si este un proiect in care sectorul 5 poate fi dezvoltat in contextul in care avem aproape 40 % din suprafata teritoriala ocupata cu institutiile de stat. Avem tot ceea ce este necesar pentru a construi un nou oras, un nou oras in Bucuresti, in capitala tarii, in Sectorul 5.


Consider ca aceasta masura a fost abuziva si ilegala fapt pentru care, in perioada imediat umatoare voi intreprinde urmatoarele demersuri:

-luni 31.08.2020 - am depus o plangere prealabila impotriva Hotararii de Guvern prin care s -a revocat dreptul de administrare constituit in beneficiului Consiliului Local al Sectorului 5 (a fost depusa)

-Voi depune in instanta de judecata o cerere de suspendare a executarii Hotararii de Guvern nr. 569/2020, pana la solutionarii definitive a cauzei pe fond.

-Voi depune in instanta de judecata cererea de revocare a Hotararii de Guvern nr. 569/2020

-Voi strange semnaturi, in primul rand in Sectorul 5, dar ii voi trimite pe colegii mei si pe candidatii pe care ii am la celelalte sectoare si inclusiv la Primaria Capitalei, sa se duca pe teren, sa stranga semnaturi in tot Bucurestiul, pentru inteprinderea unei masuri legislative in acest sens.

Terenul acesta este un teren pe care se poate face ceva pentru sectorul 5 si pentru Bucuresti.

Il atentionez pe domnul Orban, care este participant la o strategie prin care acest teren sa fie dat unor talhari, sa puna stop acestor interese!

Acest teren valoreaza peste 1 miliard de euro.Vreau sa-i oprim pe acesti talhari!

Nu voi accepta sa se intample ceea ce s-a intamplat la Institutul Pasteur, cand acesti talhari au luat cateva zeci de hectare din administrarea acestuia.

Avem proiect, avem studiu de fezabilitate, avem tot ce ne trebuie ca in 6 luni de cand voi reveni la Primaria Sectorului 5, sa construim impreuna un nou oras.

Faptul ca domnul Florea nu a reusit sa faca nimic, asta nu este o problema a cetatenilor, acestia sunt nevinovati", a declarat Marian Vanghelie in cadrul conferintei de presa.Astfel cum precizam la inceputul textului, plangerea prealabila a fost deja formulata si depusa la cabinetul premierului, in cuprinsul acesteia fiind invocate temeiurile pentru care terenul de 110 hectare a fost luat abuziv de Guvern, desi era cunoscuta destinatia acestuia.


Redam pasaje din Plangerea prealabila:


Vom reveni in curand cu mai multe informatii legate de acest subiect...


Comentarii

# DODI date 7 septembrie 2020 21:50 +9

Câtă vreme ciolaniSS este capo di tutti capi, șeful statului mafiot liberal, sunt slabe șanse ca sluga lui sică mandolină să facă altceva decât ce i se dictează de la Cotroceni. Așa că demersurile lui Vanghelie nu sunt din păcate ”literă de Evanghelie”.

# coco date 8 septembrie 2020 01:53 +1

Plicusor Dan nu zice nimic despre treaba asta?? Nu mai salveaza Bucurestiul?!?

# VIKY date 8 septembrie 2020 10:09 +4

Resursele Romaniei apartin POPORULUI, nu mafiei. Ce este atat de greu de inteles?. El, poporul, nu isi da seama ca 80% din tara nu le mai apartine?. Ce a mai ramas a amanetat mafia PNL in schimbul imprumuturilor uriase, care le veti plati cu varf si indesat, voi, copiii si nepotii vostri. Daca voi nu opriti mafia pnl-ista si usr-ista, luati-va adio de la tara, de la libertate, si de la drepturi. Pacat de D-zeu ca nu va treziti. Toata lumea comenteaza, inclusiv politicieni, analisti, economisti, jurnalisti, ca mafia PNL vinde tara, dar nimeni nu actioneaza. Tara le apartine lor, si voi nu stiti, sau girati tacuti acest genocid?. Nu sunt vinovati ei care va vand, sunteti vinovati voi, care va lasati vanduti.

# mitica date 8 septembrie 2020 16:15 +1

sica mandolina va sfarsi rau.Sa vedem atunci cine ii ia apararea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2020 – Explicati prietenia dintre Kovesi si Clotilde

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva