9 iulie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TARCEA PRINDE CASCAVALUL GROS - Dupa ce ani de zile a dus mai departe practicile nelegale instaurate la Inalta Curte de Livia Stanciu, judecatoarea Cristina Tarcea pleaca din magistratura, inainte ca pensiile de serviciu sa fie taiate. Judecatorii din CSM discuta peste trei zile cererea de pensionare a fostei sefe ICCJ. Cristina Tarcea iese la pensie cu dosar la SIIJ pentru abuz in serviciu

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 februarie 2020 17:12
Vizualizari: 4067

Iata ca decizia regimului PNL-Iohannis de a taia pensiile de serviciu ale magistratilor produce si efecte pozitive. Spunem asta avand in vedere vestea excelenta pe care am primit-o luni, 3 februarie 2020, de la Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, de unde am aflat ca Justitia scapa de unul dintre magistratii cei mai nocivi, din punctul nostru de vedere.


 

Judecatoarea Cristina Tarcea (foto), fosta presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, instanta unde a dus mai departe practicile nelegale instaurate de predecesoarea sa Livia Stanciu, si-a depus cererea de pensionare. Situatia Cristinei Tarcea urmeaza sa fie discutata de Sectia pentru judecatori a CSM in sedinta de joi, 6 februarie 2020, cand cel mai probabil va fi admisa (vezi facsimil). Iar prin aceasta miscare Cristina Tarcea isi va asigura o pensie de serviciu de nivelul celor care se platesc in prezent, neafectata o eventuala taiere operata de regimul PNL-Iohannis. Taieri care pot fi dispuse in viitor, chiar daca actuala modalitate prin care s-a procedat va pica la CCR, urmand ca diminuarile sa se realizeze, spre exemplu, prin impozitare progresiva.

 


 

Tarcea cu dosar penal


Plecarea din sistem a Cristinei Tarcea, fosta sefa a structurii de securitate a ICCJ, nu trebuie privita decat cu bucurie. In opinia noastra, nimeni nu ar trebui sa regrete iesirea la pensie a unui asemenea personaj.

In acest sens, amintim numai faptul ca sub judecatoarea Cristina Tarcea practicile nelegale insturate la instanta suprema de Livia Stanciu au continuat ani la rand, cu afectarea grava a dreptului la un proces echitabil de care ar fi trebuit sa beneficieze justitiabilii. Ne referim doar la modul in care Inalta Curte, sub mandatul Cristinei Tarcea, a incalcat legea atunci cand nu a constituit complete specializate in materia coruptiei, asa cum Legea 78/2000 cerea, si asa cum CCR a stabilit. De asemenea, sub aceeasi Cristina Tarcea, ca si sub Livia Stanciu, Inalta Curte a incalcat grav legea si prin modul de constituire a Completelor de 5, in care nu toti membrii erau trasi la sorti, ci doar patru dintre acestia. Acest din urma aspect i-a atras de altfel Cristinei Tarcea dosar penal la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, fosta sefa ICCJ fiind cercetata in prezent pentru abuz in serviciu.

Intr-una dintre plangerile formulate impotriva lor, depusa in 27 decembrie 2018, Tarcea si Stanciu sunt acuzate ca au actionat in detrimentul intereselor justitiei si intereselor legiuitorului, aducand vatamari grave atat actului de justitie, cat si partilor procesuale din cauzele judecate de completele de 5 judecatori, prin incalcarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara. “Apreciez ca numitele Iulia Cristina Tarcea, respectiv Livia Stanciu, in calitate de presedinti ai Colegiului de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, au dispus si mentinut pe durata mai multor ani, neaplicarea unei legi, incalcarea acesteia, prin comiterea unor fapte comisive, respectiv adoptarea unor Hotarari interne (nr. 3/2014 si nr. 89/2018)”, arata autorul plangerii. Totodata, Cristina Tarcea si Livia Stanciu sunt acuzate ca in calitate de presedinti ai ICCJ au incercat sa controleze actul de justitie, realizand o intruziune in activitatea de judecata si lezand dreptul partilor la un proces echitabil prin faptul ca nu au fost asigurate garantiile privitoare la desemnarea aleatorie a magistratilor in Completele de 5 judecatori (click aici pentru a citi).

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 3 februarie 2020 18:13 +3

si crEde cineva ca acestei mermelitoare de securista o sa/i taie cineva ceva de undeva???corb la corb nu/si scoate ochii de asta mermeleala /i mermeleala si nu justitie.cineva mai de una zi isi punea intrebarea cum astia ,,independentii,,din mermeleala au asa salarii gretos de independente.raspunsul este ca in independenta lor mermelitorii au ajunsa la ,,asemenea independenta,,NUMAI PE BAZA UNOR DECIZII DEFINITIVE!!!!!!!!!EMISE DE CHIAR INDEPENDENTII ASTIA

# Pintea date 3 februarie 2020 18:14 +6

Toti scapă...niciunul nu a patit nimic! O duc bine din toate punctele de vedere! Au slujit un sistem opresiv si represiv, iar acum linistiti, recompensati, isi duc mai departe viata plini de multumire si satisfactie. Constiinta, dă-o naibii de constiintă, ce le trebuie?! Așa că, e un model demn de urmat!

# Neamul lui Bicilis date 3 februarie 2020 18:55 +3

Tarcea, prin fata CSM, facea piruete si isi indoia cardanul spre jurnalisti declarand despre protocolul semnat intre ICCJ si SRI ca, "Am ramas surprinsa cand am vazut cine a semnat acest protocol, o sa fiti si dvs surprinsi cand ve-ti afla.". Dupa aceea, cand protocolul a fost desecretizat si fostul presedinte Nicolae Popa a declarat ca protocolul este semnat in numele sau dar pe document nu se afla semnatura acestuia, semnatura fiind falsificata, aceeasi fosila Tarcea declara "Nu stiu nimic, eu nici nu am vazut protocolul pana acum, asa ca nu va pot da nici-un fel de relatii!". Ca ii sanctioneaza SIIJ (pe unde o mai fi si SIIJ asta nu se stie), ca nu ii sanctioneaza, important este ca societatea civila sa batjocoreasca public toate actiunile nelegale infaptuite de catre antropoidele fosilizate din asa zisa justitie Romana.

# unul din lumea cea mare date 3 februarie 2020 19:11 +6

ptr dl savaliuc// dle savaliuc avind in vedere ca dvs aveti arhive cit si alte posibilitati de informare ,as fi recunoscator daca ati scrie un articol in care sa aratati cum au ajuns mermelitorii porecliti judecatori si procurori,la salariile ,,independente,, din ziua de azi.salariile lor ,,independente SINT DATE NUMAI PE BAZA DE HOTARIRI JUDECATORESTI,NU SINT STIPULATE IN VREO LEGE(stiu ca o sa/mi spuneti ca o decizie judecatoreasca emisa de cab are putere de lege) dar oare/i legal ca judecatorii sa/si creasaca salariile pe baza de decizie judecatoreasc?oare/i legal ca procurorii sa primeasca salarii,,independente,, pe baza de decizie judecatoreasca?oare/i legal ca tu judecator sa/ti maresti ,,independenta ,,personala pe baza unei decizii date chiar de tine?,oare/i etic?oare/i moral ?oare/i chiar legal?.mi/ar placea sa citesc si un articol cu beneficiile pe care le au mermelitorii de pensionari independenti,de la dreptul de a se trata in spitale militare pe teritoriul romaniei,de a s

# N.M date 3 februarie 2020 19:20 +5

Nu msi înțeleg nimic. Tăcea și zeci ca Tarcea/Covesi/Coldea/Maior Zdreanta.....Lista I foarte lunga. întreb ce folos ca infractorii ăstia au dosare la SIIJ dacă în dosare nu se lucrează, ei es la pensie bine merși. Eu îi cred și pe procurori de la SIIJ ca nu msi pot lucra în urma presiunilor făcute inpotriva lor. lăsați SIIJ-ul sa lucreze terminați cu amenintarîl. Nu uitați ca nimic nu rămâne neplătit.

# Costel date 3 februarie 2020 19:40 +2

M-as apuca de haiducie. ciocoi sunt destui.

# Gery date 3 februarie 2020 19:47 0

Curentati-i ! Care lucreaza pe orice profil de relatii cu publicul,si apare asemenea specimene sa-si rezolve diverse probleme,cautati "nod in papura",amanati,cereti acte in plus,orice masura este binevenita care-i determina sa,observe' ca nu decurg asa usor lucrurile.Vorba lu' nea Nicu: sí ei sunt ,simpli cetateni'.

# simplu date 3 februarie 2020 20:16 +4

O DOARE LA BASCĂ! Madama stie ceea ce stiu toti dar joaca comedia johanistă acceptata de analfabetii functionali rezistenti. Abuzul in serviciu nu mai există. Tarcea avea obligatie de serviciu in august 2016 sa comunice instantelor ca art 297 nu mai avea valoare juridica in urma refuzului guvernului Cioloș de a reformula textul respectiv in conformitate cu critica de neconstitutionalitate a CCR. Adica INVERS decat zicea claus si propaganda care au determinat manifestatiile rezistoizilor și abrogarea og care REINCRIMINA abuzul. Populatiunea romana ar trebui sa observe sutele de corupti agiitati de atunci spre gloria johanista. Si l-au votat din nou! Prostie pura.Si acum cică Tarcea la abuz! Ce mă râz , vorba unuia!

# Edelweiss - Ivory Tower Phalerist date 3 februarie 2020 21:53 +4

Și inga așa, înainte de pensionare, Frau Ilse Koch-Tarcea - die Heke von OKJ va fi decorată cu cea mai înaltă clasă a Crucii de Fier. Dacă până acum era prezumată a fi având grad de Oberstgruppenführer și având pitulată pe sub bluză Ritterkreuz des Eisernen Kreuzes mit Goldenem Eichenlaub, Schwertern und Brillanten (Knight's Cross with Golden Oak Leaves, Swords, and Diamonds), ei bine, pentru întregul ei aport la edificarea Gleichschaltungului mioritic va fi avansată la gradul suprem de Reichsführer și decorată cu Großkreuz des Eisernen Kreuzes (Grand Cross of the Iron Cross) 8-8 (H-H)

# englezu date 4 februarie 2020 07:01 +1

Sa manance pensie, atata timp cat, zilnic, sa aibe timp sa mediteze la ce nenorociri a facut oamenilor acestei tari, s-o manance prin interior regretele pentru acestea si sa aibe timp sa exprime public nenorocirile facute si sa-i demaste pe toti sacalii, romani sau straini, pe care i-a deservit. Asa sa-i ajute Dumnezeu!

# santinela date 4 februarie 2020 08:04 +1

Rusinile justitiei romanesti,nemernicele Stanciu si Tarcea incaseaza un purcoi de bani in loc sa fie dupa gratii.

# Coltuc si asociatii date 4 februarie 2020 11:30 0

Era de asteptat

# Antisistem date 4 februarie 2020 12:02 +1

Bagabonțeală, şmen şi manelizare, asociere la grup infracțional şi multă omerta! Aşa aş caracteriza sistemul ăsta nenorocit!

# victima date 4 februarie 2020 14:39 0

PENSIONARI la Curtea de Apel TIMIŞOARA Preşedinte instanţă Judecător - Erica NISTOR Vicepreşedinţi : Judecător - Carmen Puşa PÂRVULESCU Judecător - Marian BRATIŞ Colegiu de conducere : 1. Judecător - Erica NISTOR - Președinte instanță 2. Judecător - Carmen Pușa PÂRVULESCU - Vicepreşedinte instanță 3. Judecător - Florin DOGARU - Președinte Secția I-a civilă SECŢIA PENALĂ Judecător Vasilica SANDOVICI

# Pintea date 5 februarie 2020 11:06 +1

Cică se numește Tărcea...cu diacritice!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 148
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.07.2020 – Strategia pe COVID, data peste cap. Ciolacu vrea consultare cu ONG-urile sorosiste

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva