7 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACT TERORIST SUB OCHII SRI – Avocatul Adrian Toni Neacsu denunta pasivitatea SRI, DIICOT si CSAT: “De ce nu au considerat atentatul asupra vietii unui ministru in functie drept un act terorist si nu au actionat in forta pentru identificarea, neutralizarea si arestarea grupului infractional terorist din spatele acestuia, nu am de unde sa stiu... S-ar impune demisii imediate cel putin la varful serviciilor de informatii si al parchetului specializat in combaterea terorismului”

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 ianuarie 2021 17:41
Vizualizari: 6054

Un ministru al Romaniei a fost otravit in timpul exercitarii mandatului, dar in mod inexplicabil DIICOT, SRI si CSAT nu au tratat acest incident ca pe un act terorist si nu au actionat pentru identificarea, neutralizarea si arestarea celor responsabili de tentativa de omor. Pasivitatea de neinteles a DIICOT, SRI si CSAT este acuzata de cunoscutul avocat Adrian Toni Neacsu (foto), dupa ce in spatiul public a aparut informatia conform careia doua expertize au stabilit ca ex-ministrul Mediului Doina Pana a fost otravita cu mercur.


 

Intr-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, marti, 26 ianuarie 2021, Adrian Toni Necsu precizeaza ca in orice democratie normala o tentativa de omor la adresa unui ministru in functie ar fi constituit un act terorist. Nu s-a intamplat insa asta in cazul Doinei Pana, pasivitatea DIICOT, SRI si CSAT aratand ca in realitate Romania este un stat esuat, incapabil sa isi protejeze informativ demnitarii si institutiile fundamentale. Iar acest lucru ar trebui sa se soldeze cu demisii de urgenta la varful SRI si DIICOT.


Redam comentariul avocatului Adrian Toni Neacsu:


In orice democratie normala din lumea asta tentativa de omor savarsita asupra unui ministru in functie, in legatura cu activitatea si atributiile acestuia in exercitiul functiei de demnitate publica, constituie act de terorism.

Tentativa de ucidere prin otravire a ministrului mediului Doina Pana, chiar si pana la lamurirea tuturor imprejurarilor si circumstantelor, constituie cel mai grav act terorist si in Romania, mai grav chiar decat atentatul cu grenada de la LIceul Jean Monet din 2002, care a dus la ranirea usoara a 5 elevi.

Nu o spun eu, ci o spune chiar Legea nr. 535/2004 privind combaterea terorismului.

De ce DIICOT, Serviciul Roman de Informatii si Consiliul Suprem de Aparare a Tarii nu au considerat atentatul asupra vietii unui ministru in functie drept un act terorist si nu au actionat in forta, potrivit strategiilor si procedurilor specifice - citeste folosind toate resursele legitime si ilegitime ale statului - pentru identificarea, neutralizarea si arestarea grupului infractional terorist din spatele acestuia, nu am de unde sa stiu.

Ce stiu sigur este ca pasivitatea CSAT si SRI arata ca suntem un stat esuat, inacapabil sa ne protejam informativ demnitarii si institutiile fundamentale, dar si ca s-ar impune demisii imediate cel putin la varful serviciilor de informatii si al parchetului specializat in combaterea terorismului”.

Comentarii

# DODI date 26 ianuarie 2021 18:30 +43

Întrebarea nu-și are rostul pentru că răspunsul e simplu. Cei care ”nu au acționat în forță pentru identificarea, neutralizarea și arestarea grupului infracțional terorist din spatele acestuia” erau în fapt chiar... făptuitori. Doar că nu le-a reușit. Și nu se puteau aresta singuri, chiar dacă fapta nereușita lor este de GÂGĂ. Un alt motiv pentru care au încercat să facă uitată prin inacțiune fapta lor este aceea că în spatele întregii acțiuni stă ciolaniSS, apărătorul austriecilor care, și atunci și acum, defrișează fără frică pădurile românești!

# mishulescu date 26 ianuarie 2021 19:17 +5

Asta vroiam sa scriu si eu , ca nu se pot aresta singuri,pentru ca teroristii sunt EI.

# Florian date 26 ianuarie 2021 21:23 +6

Întrebarea iși are rostul si răspunsul e simplu :făptuitori ( oricare ar fi ei, din tara sau din exterior ) sunt protejati de organele noastre abilitate, transformate in ultimul timp in sevicii de protectie a infractorului, multumita legislatiei interne si protectiei politice la nivel inalt.

# Gilu date 26 ianuarie 2021 21:31 +5

Chiar si-asa(vorba lui Firicel),Dodi,ai dreptate:cum dracu'sa se autoincrimineze însuși Sistemul in persoana? Trebuie sa-i intelegem si pe ei...Lăsând gluma la o parte,ne cutremuram văzând nivelul la care s-a ajuns în țară (fosta a noastra): daca nu esti prieten cu Sistemul,te poate otrăvi mafia lemnului,iti poate slabi franele la masina ca sa-ti rupi gâtul,te poate scuipa Marean Ceausescu fara sa pateasca ceva,în fine,trăim intr- o democrație extrem de periculoasă...Se răcește vremea;ai văzut ce căciulă si-a tras omu'? Se vede ca-i pasa de noi,prostii de votanți.. De Nastasa/Nici nu-i pasa,/De Nichita/ Nici atata...(Creanga).

# Valter Cojman date 27 ianuarie 2021 06:41 +4

Poate ca cele trei institutii au fot complice la atentat...

# VIKY date 27 ianuarie 2021 08:20 +16

Atata timp cat NAZISTUL este in fruntea statului, unde si-a tras GuWernul Meu si Parlamentul Meu, asteptati-va doar la frig, foamete, boli si crime impotriva voastra. Atata timp cat VOI milioanele le permiteti, de ce nu ar face-o?. Ar fi cretini sa nu profite cand au sub papuc o turma de oi, nu o natie. Coruptia nu este doar la varful Coloniei, este si printre voi. Voi nu va aparati drepturile voastre din proprie initiativa, dar aparati mafia care va mituieste (10 August). Voi nu va dati seama ca firmitura cu, care sunteti cumparati va poate costa chiar si viata. Nu stiu daca intelegeti, dar daca pentru voi cativa lei in plus (mita) sunt mai presus decat drepturile, libertatile si viata voastra, atunci chiar va meritati soarta. Ma cutremur cand vad cu cata ignoranta si pasivitate tratati soarta voastra si a tarii. Un vanzator de copii (Hitleristul) si un broker PM(Catu) au reusit sa va distruga nu numai pe voi ci si generatiile viitoare, care sunt copiii si nepotii vostrii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.03.2021 – Clona Cameliei bantuie la CAB

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva